Suntem ceea ce scriem si citim.
Raspunsuri - Pagina 3
liris spune:
quote:
Originally posted by conchitaquote:
Originally posted by liris
----------------------------------------------------------------------
Asa si pe mine cum ma cataloghezi ca io citesc tot ce inseamna presa de la R. Mare pin la Dilema
----------------------------------------------------------------------
Indecisa????
nu e, mai, indecisa, n-are cum. e informata. si creca e in virtutea meseriei. alea foste, ca acum e super-mama de Mielu.
ce zici, e fair sa citesti mesaje din toate spectrele politice ca sa fii indreptatit la opinii+optiuni corecte? cum poti sa zici ca Vadim e nesanatos la cap, de pilda, daca nu ii urmaresti evolutia clinica? doar ca asa zic psd-istii de el? idem cu psd-istii, ii analizezi la ei acasa, adica in ce spun/scriu etc.
altfel, eu as pune Dilema pe acelasi loc cu ccc Cosmopolitan, amandoua-s savuroase :))
bref, as zice ca suntem ce simtim si gandim. ca de multe ori una gandim si alta facem; creditez omu' pentru intentie si il scuz ca nu i-a iesit si-n fapta. astea, scrisul si cititul, tin de suprafata. mereu e un intermediar intre noi si destinatar(la scris-cititorul)/expeditor(la citit-scriitorul). da' intre noi si noi insine nu e nimeni. cateodata, doamne-doamne. ay ay ay, ce adanc le spun :))
--------------
been there, seen that, so what?
adica un fel de "dusmanul nu-l invingi decit daca-l cunosti bine si de preferinta din interior".asta cunosc. si sunt 100% de acord.
insa deja dupa ce ai citit odata nu prea mai ai ce sa citesti a doua oara in Romania mare. sunt doar variatiuni pe aceiasi tema. parerea mea.
apoi sa gasesti argumente sa schimbi opinia votantilor de Romanie Mare, citind fituica lui vc, nu cred ca-s sanse. asa ca mai bine pierzi timpul intr-un mod frumos: uitindu-te pe pareti spre exemplu
Eu n-am gasit niciodata asemanari intre Cosmo si Dilema. Cosmo n-are nici macar informatii serioase despre sex sau tocanita. am citit odata mare pe prima pagina, pe aici prin Olanda, intrebare de la donshoara X de 21 de ani: am facut sex oral, e posibil sa ramin insarcinata ... cam asta e auditoriu. iar articolele sunt mulate pe cititori...buee!
Pe cind la Dilema, macar ptr Gabriela Adamesteanu se merita sa rasfoiesti revista. parerea mea. si nu ca as fi de acord cu ce se scrie pe acolo, (desi uneori sunt) ptr ca de regula sunt o circumspecta nemernica. dar uneori acolo citesc ceva care ma poate pune pe ginduri. sunt sau nu de acord? daca sunt de ce? daca nu: de ce? cind citesc Cosmo siungurul gind care-=mi ramine in teasta e ca-s multi fraieri pe lumea asta ...sa mai dea si banii pe asa ceva.
in concluzie suntem un cumul cred eu : ce gindim, ce iubim, ce dispretuim, ce visam, ce speram, ce mincam...
liris spune:
quote:
Originally posted by qsar
M-am trezit c-o durere de cap si cu-n zvanc de filosofeala... si dau peste subiectul asta.Si ma-ntreb asaaa, 'ntr-o doara, " chiar asa sa fie?" De ce nu putem sa fim pur si simplu? De ce trebuie sa ne difinim prin ceva - ceea ce scriem, citim, cugetam, simtim, mancam, bem... pai in cazul asta "grupul manequinelor care beau doar apa plata cu lamaie", ele ce-s? Fiintza sau lucru? Si revenind la cazul in speta: Suna bine si frumos, dar, scuzati va rog, cam utopic si cam pretios. Am cunoscut oameni frumosi la suflet care nu s-au prea omorat cu cititul sau cu scrisul. Si istoria e plina de canalii care-au citit biblioteci. Iaca poetul-nepereche, de exemplu... este ceea ce-a scris? Diafanul amorez care frumos ii viersuieste atat de fragedei ("chipul iubitei poetului")... sau nebunul pervers, demitizat in fituici cu ifos literar?
Eu sunt.
Q
q!!!
eu as zice ca modele sunt "lucruri". oricum probabil ca e pur biologic mecanismul... omul a devenit mai inteligent cind a trecut de la mincarea :scoarta de copac , a inceput sa vineze , sa-ti agite mintea sa prinda iepuri si sa manince carne....cum ele nu maninca carne, nu maninca aia-ailalta... eco!creieru cu ce sa se hraneasca? avem esplicatia. acum sunt rea si glumeata desigur...
noi oamenii suntem niste animale complexe si avem caracteristici care ne fac atit de unici in regnul animal.
de-a lungul vremii eu m-am pacalit cind am judecat multi oameni. ptr ca e greu sa-i pui in tipare numai dupa ce iti povestesc la ureche, sau ce mincam impreuna la cafeteria sau doar ca citim aceiasi carte.
ba ca sa merg mai departe, eu insami am ramas ptr mine o necunoscuta. inca imi sunt material de studiu.
Anina_n spune:
quote:
Originally posted by liris
[...]
in concluzie suntem un cumul cred eu : ce gindim, ce iubim, ce dispretuim, ce visam, ce speram, ce mincam...
...ce simtim(cum a scris conchita), ce vorbim(cum a scris vlad) si ceea ce facem.
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii !
Paul are nevoie de noi:
http://www.ana-design.ch/paul/paul.htm
conchita spune:
quote:
Originally posted by qsar
De ce nu putem sa fim pur si simplu?
cica asta e intrebarea fundamentala a filosofiei, una dintre ele. cred ca, atata vreme cat mintea continua sa lucreze independent de noi-uite, si in somn gandim-, suntem mai ales ce gandim. "pur si simplu" asta nu stiu ce vrea sa fie, suna a moromete obosit de propria desteptaciune, de unde tragedia personajului.
quote:
De ce trebuie sa ne difinim prin ceva - ceea ce scriem, citim, cugetam, simtim, mancam, bem...
nu stiu...probabil pentru ca nu locuim fiecare pe o planeta personala? ci interactionam aici ca fiinte sociale. si ca sa gasesti un limbaj comun, inteligibil, tre sa gasesti mai intai raporturile dintre oamenii astia care comunica, nu? si ce raporturi sa stabilesti intre doua...categorii/obiecte individuale fara sa le definesti ca atare? nu vezi ca asta facem de mii de ani, ne definim si ne redefinim, ca omul epocii bronzului, al renasterii pana colea, in post-modernism?
ca nu esti om daca nu te intrebi macar o data in viata, la modul serios: cine sunt io si ce vreau de la mine, de la ceilalti si de la doamne-doamne? indiferent cum te catalogheaza aia din Dilema sau Cosmo :))
quote:
pai in cazul asta "grupul manequinelor care beau doar apa plata cu lamaie", ele ce-s? Fiintza sau lucru?
ioi, te-am prins cu o prejudecata. adica frumoasa si desteapta e imposibil? :))
quote:
Si revenind la cazul in speta: Suna bine si frumos, dar, scuzati va rog, cam utopic si cam pretios.
aici m-ai pierdut, ca nu pricep la ce te referi ca suna utopic.
quote:
Am cunoscut oameni frumosi la suflet care nu s-au prea omorat cu cititul sau cu scrisul.
si eu cred la fel.
quote:
Si istoria e plina de canalii care-au citit biblioteci.
asa e. cand te gandesti ca Marx a batut la portile gloriei mai intai ca poet!
quote:
Iaca poetul-nepereche, de exemplu... este ceea ce-a scris? Diafanul amorez care frumos ii viersuieste atat de fragedei ("chipul iubitei poetului")... sau nebunul pervers, demitizat in fituici cu ifos literar?
ei, ifos literar? Dilema? :))
quote:
Eu sunt.
Q
si ce bine ca esti asa cum esti, pe bune!
Eu gandesc. ca daca n-as gandi, nu m-as fi putut bucura de existenta ta, nu? :)
--------------
gandacelu spune:
eh conchita, te-ai trezit si tu carteziana pe ziua de azi? (q filosoafa, tu asemenea, eu... tot asa ca ieri)
mie mi-a placut tare o fraza a lui durell (parca):
problema nu e cu cogito sau cu sum, ci cu ergo
liris spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
eh conchita, te-ai trezit si tu carteziana pe ziua de azi? (q filosoafa, tu asemenea, eu... tot asa ca ieri)
mie mi-a placut tare o fraza a lui durell (parca):
conchita spune:
quote:
taci, tu! ca daca printez acush topicul asta cu toate raspunsurile, produc dovada materiala ca suntem si gandim(despre Deus mai pe seara). :))
--------------
tata lu Toma spune:
Doamnelor, va rog sa ma scuzati ca ma bag din nou in discutie dar simt ca, de cand va tot citesc, am devenit ... femei.
mamele lu'toma
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by conchitaquote:
taci, tu! ca daca printez acush topicul asta cu toate raspunsurile, produc dovada materiala ca suntem si gandim(despre Deus mai pe seara). :))
--------------
vezi tu, ca sa-l parafrazez pe durell, problema mea e ca eu nu am imprimanta!
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by tata lu Toma
Doamnelor, va rog sa ma scuzati ca ma bag din nou in discutie dar simt ca, de cand va tot citesc, am devenit ... femei.
mamele lu'toma
taci tu! ti-a cazut si paru' de pe picioare?