Aici, in Olanda (7)
Raspunsuri - Pagina 3
Ancade spune:
Anky, am mai scris cat de dureroasa a fost prima nastere(naturala) si nu doresc in nici un chip sa mai trec prin astfel de experienta.Voi merge la un doctor peste 2 sapt care am auzit ca face cezariene la cerere;acum sa vedem daca imi onoreaza si mie cererea.Desi e departe de noi(100km)poate reusesc sa-mi planific nasterea si sa nu nasc iar mult mai devreme(Vlad s-a nascut la 33 sapt).
Tu daca ai avut parte de cezariana , ti-e usor sa spui sa aleg din nou varianta naturala;poate de data asta vei naste natural, sa vezi ce "minunat" e.Pt unele femei poate e ceva placut, dar pt mine nu a fost placuta nici sarcina si nici nasterea; si nici sarcina asta nu e deloc placuta ...am greturi,dureri cumplite la mers ,jos la oase cred ca la bazin;nu stiu sigur cum se cheama insa am sa intreb la controlul urmator.
Anca 22sapt si Vladimir(3 ani)
danyce spune:
Eu am fost mai inainte la control, la spital de data asta, si bataile inimii fetitei erau Ok, aveam ceva contractii, dar la eco se pare ca i-au descoperit un mic chist ovarian. Nu era insa sigura chestia asta 100% si de aceea mai trebuie sa merg maine sa repet ecografia. Se poate ca ce aparea pe ecran sa fi fost o vezica plina.Mi s-a spus sa nu ma ingrijorez ca la bebeluse dispare de la sine in majoritatea cazurilor, dar eu nu pot nicicum sa stau linistita. De cand am sosit acasa (acum 40 minute) nu ma pot opri din plans si sotul meu nu mai stie ce sa imi faca.
Sper sa fie bine pana la urma si sa aflu maine ca a fost doar vezica bebelusei prea plina.
Pupici,
Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem
anky spune:
Ancade,nu stiam cum ai nascut prima data,credeam ca ai nascut usor.Stiu si eu ce inseamna durerile nasterii.Eu m-am chinuit 9 ore si tot la cezariana am ajuns.Cind mi s-a rupt apa am constatat meconium.Apa era maronie,deci trebuia actionat rapid.Nu am avut timp sa astept durerile naturale,la mine au fost provocate ceea ce mi s-a parut groaznic.Eram conectata la un monitor si vedeam cind incep durerile ceea ce nu cred ca se poate compara cu durerile naturale.In 9 ore m-am dilatat doar 3 cm.A fost groaznic si acum aleg din start cezariana.Totusi as fi preferat natural dar asta este,fiecare organism reactioneaza altfel.Sa sti ca si cu cezariana e nasol,dupa operatie,nu poti umbla,nu poti tusi,nu poti ride,dureri nasoale si plus sa alaptezi copilul.Nu a fost usor nici asa.In plus taietura ramine taietura si se simte ca e acolo la schimbari de vreme.Poate daca incerci sa nasti natural a doua oara iti v-a fi mai usor.
O zi buna!
Anca DPN 08.05.05 siBianca
anky spune:
Danyce,iti tin pumnii,sper sa fie totul in regula pina la urma.Se pare ca si bebelusa ta intirzie,ii place acolo in burtica.
Nastere usoara iti doresc
Anca DPN 08.05.05 siBianca
Iris2002 spune:
Buna dimineata fetelor,
Ce bine ca e vineri, a fost o saptamina foarte incarcata la servici si de-abia astept sa vina weekend-ul.
Rukki draguta, tie ti-am dat raspunsul pe larg. Iti spun si de aici LA MULTI ANI !, desi probabil ca nu o sa ai timp sa citesti forumul...drum bun si zile frumoase in Romania !
Danyce, saracuta de tine, imi dau seama ca stirea te-a speriat. Eu zic sa ai incredere, doctorii au spus ca va fi bine... sper sa nu mai dureze mult si sa fiti trei !
Ce faceti in weekend fetelor? Eu o sa ma intilnesc cu prieteni si o sa incerc sa invat. Saptamina aceasta am cam tras chiulul.
Ati auzit despre noua lege(sau e inca in stadiul de propunere?) cu privire la nieuwkomers? Daca un cetatean olandez vrea sa isi aduca aici partenerul strain, salariul minim pe care trebuie sa il aiba s-a marit la € 1321 (parca) netto si virsta minima e 21 ani. Voi ce parere aveti?
Alvast een prettig weekend,
knuffels
Ancade spune:
Danyce, iti tin si eu pumnii sa fie bine;am auzit si eu ca cu cat iti doresti mai mult sa nasti cu atat intarzie; e chestie de hormoni.
Sper sa vezi azi ca e bine fetita.
Eu tot nasol ma simt, simt f putin miscarile bebe-ului pt ca placenta e pe partea exterioara , ieri am fost la Prenatal sa-mi schimb blugii pe care ii luasem in iulie(desi nu mai aveam bonul, au fost draguti si pt ca fermoarul s-a rupt m-u lasat sa-mi aleg altceva).MI-am luat unii eleganti(fara fermoar)plus ceva haine pt bebe(pt ca pantalonii erau mai ieftini ca blugii).
Al meu fiu tot nu se acomodeaza cu mama si sapt viitoare deja pleaca.La orice ii zice mama ii scoate limba.
Va urez weekend placut.
Anca si Vladimir
Iris2002 spune:
Hallo lieve meisjes,
Danyce, cum iti e, ma gindesc la voi. Sper sa avem in curind vesti bune, sterkte !
Anca, ce sa iti spun, si tie sterkte si numai bine...
Rukki e in vacanta dar eu tot ii spun la multi ani pentru maine, poate citeste forumul din Romania ! La multi ani si o zi frumoasa alaturi de cei dragi, succes la vanatoarea de rochii de mireasa !
Daca sunteti interesate, poate e cam tirziu, dar e o bursa de CD-uri, DVD-uri si jukebox-uri in Rijswijk... noi mergem sa aruncam o privire.
liefs uit Den Haag
Alina Maria spune:
Buna fetelor, am revenit si eu putin , ,ma scuzati ca n-am mai dat pe aici insa in ultima vreme nu mai sunt stapana pe viata si corpul meu , bb. pur si simplu face ce vrea el. Ma simt f. obosita si fara nici un chef de viata.
Danyce ,sper sa vii in curand cu vestea cea mare si buna, sa dea D-zeu sa ai parte de o nastere usoara.
alina
danyce spune:
Anky, si eu sunt mai mult decat nerabdatoare sa nascBebelusa mea e inca jucausa in burtica si nu vrea sa vina de una singura, asa ca, in cele din urma, miercuri o sa fie probabil ziua cea mare deoarece atunci ma internez si o sa-mi induca nasterea.Asa m-am inteles cu medicul azi cand am mai fost la control. Chistul stagneaza deocamdata si speram sa se retraga cat mai repede posibil.
Va anuntam noi (eu sau sotul) imediat dupa ce sosim acasa.
Pupici de la noi toti si merci de suport si ganduri bune,
Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem