inseminare = risc extrauterina

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MURA spune:

Vreau sa stiu, daca se poate, ce inseamna operatie laparoscopica. Se face anestezie totala, e durerosa... in ce consta totul???
Vreau sa stiu ce risc imi asum, totusi.
Daca stiu toate datele problemei as putea, sper eu, sa iau cea mai buna decizie.
Asa ca va multumesc pentru orice informatie oricat de mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

pare stupid, stiu, ca sa existe risc de extra la FIV! dar asa este, credeti-ma am studiat muuult subiectul. Eu am o extra la activ (cu trompa sectionata)si o trompa infundata complet, anul trecut am facut FIV si am... studiat temeinic subjectul, ideea este ca dupa ET(embriotransfer) care lasa embr.liber in uter (nu ti-l... "planteaza" ci doar il lasa singurel sa se prinda unde vre el!) nu stiu cat la suta din cazuri poate migra spre trompa si se poate prinde acolo. O sa caut in documentatie sa va spun si procente! Cert este ca riscul este muuult mai mic decat la o sarc.naturala dar el totusi exista!

mura, daca eu as fi avut trompele cat de cat permeabile, as fi riscat sa fac natural sau inseminare. Chiar si acum, desi eu cu antecedent de extra., ma chinui sa gasesc o solutie de desfundare a trompei ca sa fac natural. Daca nu reusesc, ok, trec si fac inca un FIV..

Mergi la inceput

Se pare ca natural nu merge pentru ca nestiind de riscul la care ma supun am incercat timp de 5 ani sa fac un bb.
As vrea sa incerc,bineinteles, o inseminare care nu presupune stimulare, punctie, anestezie totala... etc. Si sincer vorbind nici costurile nu se compara, pentru ca pe nimeni nu il dau banii afara din casa.
Dar vreau, repet, sa cunosc toate datele problemei, vreau sa stiu ce se poate intampla in cel mai rau caz, cum poate fi rezolvata problema daca ma aleg cu o extrauterina, vreau sa stiu tot.
Vreau sa stiu daca a facut cineva inseminare stiind ca are trompele mai putin "sanatoase". Vreau sa stiu daca i s-a propus cuiva sa faca inseminare stiind ca exista acest risc de SE.
Dar cum fiecare dintre noi este un caz "unicat", probabil ca va trebui sa adun informatii de la toate fetele si sa iau, sper eu decizia cea mai inteleapta.
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

da o raita prin subiectele mai vechi unde s-a vorbit despre insemniare artificiala, uite www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32167" target="_blank">aici sau in www.desprecopii.com/forum/forum.asp?ARCHIVE=true&FORUM_ID=16" target="_blank">arhiva

Mergi la inceput

Multumesc Tia.
Esti la datorie ca de obicei.
Esti o dulce, mereu ne sari in ajutor.
Te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

pai tre' sa te ajutam sa iei o decizie

Mergi la inceput

Si eu va multumesc din suflet.
Sincera sa fiu nici toti banii nu ii am acum pentru FIV-ICSI.
Inseminarea ar fi o varianta pe care mi-as putea-o perimite in acest moment.
Daca nu, mai astept pana in ianuarie, cum a zis si Ancar de fapt, sa "incercam acum o inseminare si in ianuarie daca nu reusim trecem la FIV".
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Eu zic sa nu te temi caci vei fi supravegheata atent si chiar daca se intampla ceva, vei afla din timp. Pe langa ce ti-au spus fetele, adaug ca eu, cu 1 trompa infundata si cu cealalta afectata de o operatie de fibrom aflat chiar langa ea, am ramas insarcinata natural
normal, fara extrauterina.
Operatia laparoscopica nu doare, nu simti nimic. Avand in vedere ca s-ar face pe trompa si nu pe uter, te vei reface f. rapid (cam ca dupa o apendicita).
Curaj si da-i bataie !
Maria

Mergi la inceput

Multumesc mult Maria.
O sa merg la Ancar si o sa discut si cu el.
Sper sa nu am atata ghinion incat sa mi se intample asa ceva.
Stiti voi, speranta moare ultima.
Va pup

Mergi la inceput

Oricum asta voiam sa aflu, cat de repede te refaci dupa o operatie laparoscopica, punand raul inainte si gandindu-ma ca o sa am ghinion sa nu se prinda unde trebuie.
Nu vreau sa intarzii prea mult FIV-ul.
Adica daca nu reusesc cu inseminare sa pot face FIV-ICSI in ianuarie.
Pentru inseminare ce analize si ce tratament se fac????
Voi ati facut inseminare, daca puteti lamuriti-ma si pe mine.
Mie mi-a spus Ancar sa fac dozari hormonale ziua 14 si 21.
In afara de asta oare trebuie si monitorizare ecografica a ovulatiei?????
Daca puteti spuneti-mi si mie, va rog

Mergi la inceput