Romanii din Irlanda (3)
![](images/user_man.png)
Continuarea topicului
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=21077
J.
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
Heidi spune:
Toata lumea a disparut? Sau doar nu aveti timp sa intrati? Va preocupa copiii, inteleg.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
she_wolf spune:
Nuuuuu, n-am disparut, doar am uitat sa mai intru pe topicul asta pt. ca asta vara nu se intampla mai nimic aici si ma obisnuisem cu ideea. Ma bucur ca mai este cineva.
Heidi, nu cred ca sunt probleme cu obtinerea vizei, dar presupun ca te suna sa-ti spuna daca nu ai obtinut-o. Totusi, nu vad de ce s-ar intampla asta.
Claudia, ma intereseaza si pe mine preturile de la gradinite. Am mai auzit niste variante, dar vreau sa stiu cum este la voi. Aaaaa! M-ar interesa, daca stii, preturile de la programul scurt si cam ce inseamna scurt. Adica pana la ce ora este?
Claudia si Cristi (16.12.2002)
cristina73 spune:
She wolf, pina iti raspunde si claudia, iti zic si la noi cum e.Noi platim 700 pe luna pt full-time, de la 7.30 pina la 6(desi pe la 5 o aducem acasa pe fetita)Toata mincarea o furnizez eu.
Preturile difera mult de la cresa la cresa si de la o zona la alta.Stiu o mamica care plateste 60 pe saptamina pt part time,de la 9 la 12.
Cel mai bine cauta in Golden Pages toate cresele din zona ta si mergi pe rind la ele si vezi cum sta treaba.Citeodata la telefon iti spun ca nu au locuri libere, doar asa de reclama.Cu ocazia aia vezi si cum arata cresa ca unele pot fi sub orice critica.
Sa fii pregatita ca te jupoaie de bani oricum.Toate cresele inchid de Craciun vreo 2 saptamini pe care trebuie sa le platesti oricum,asa ca mai bine incepe cresa de la anul, nu are rost acum ca sa platesti si concediul lor de Craciun.Unele inchid 2-3 sapt si in timpul verii si trebuie platit si timpul acela.Daca iti iei copilul in concediu sau daca e bolnav evident ca trebuie platit si cit nu a fost la cresa.Daca nu platesti dau locul altui copil si te trezesti ca trebuie sa cauti cresa noua.
Pe un ton mai optimist,daca dai de o cresa buna vei fi foarte multumita fiindca in general se ocupa bine de copiii, au tot felul de activitati "educativo-distractive",copilul invata engleza etc.Gradinitele Montessori sunt foarte bune daca au un cadru special pregatit pt sistemul montessori si nu e doar un titlu pus pe firma gradinitei.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/claudia_2803/claudia_2803.jpg)
claudia_2803 spune:
Buna fetelor!
She_wolf, Pe Laura o duc de o saptamana la playschool. Programul e de la 9-11.45 de luni-joi (vinerea e inchis ) si platim 130 de euro pe luna.
Inainte de asta a fost 3 saptamani cred la o gradinita de tip montessori dar nu am fost multumita de educatoare si am schimbat-o.
Si la playschool si la montessori se cere sa-i pui copilului un sandwich in gentuta. Ei bine, la montessori, Laurei mele ii luau jumatate din mancare si din suc si dadeau la alti copii (asta de vre-o 6 ori). Am intrebat mamica unui baietel irlandez daca si la ei se intampla asa ceva si saraca femeie a ramas inmarmurita. Mi-a zis sa stau de vorba cu educatoarea sa vad ce se intampla, ca nu e posibil asa ceva. Am preferat sa caut sa o duc in alta parte pentru ca tot fetita mea ar fi avut de suferit daca ramanea acolo.
Ea e foarte rusinoasa si nu vorbea la gradinita, ele au zis ca nu intelege si pot sa-si faca de cap. Dar ea, mititica, intelegea ce vorbeau educatoarele intre ele si spunea acasa.
Anul trecut, cand mergea la cresa, plateam 150 pe saptamana. De acolo li se dadea si suc si mancare, nu duceam de acasa nimic. Am fost foarte multumita, tot staff-ul era dragut, copiii se simteau iubiti si erau si ingrijiti. Pacat insa ca ne-am mutat din zona si e prea departe pentru a mai merge acolo.
Parerea mea e ca daca vrei sa lucrezi merita sa-l dai la cresa, daca vrei sa-l duci doar sa se joace si sa se obisnuiasca cu copiii cauta un playschool.
Gabriela (DPN 9 martie) & Laura (9 aprilie '01)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/claudia_2803/claudia_2803.jpg)
claudia_2803 spune:
Cristina, varza murata intreaga,in vid gasesti "la bosnieci" (numele magazinului e Sarai Mehran parca) pe langa Meath Street daca stii unde e. Am luat noi acum doua saptamani si era asa de acra si de bunaaa
de am mancat-o asa goala (eu cu poftele
)Tot acolo gasesti si zahar vanilat. Daca vrei explicatii mai amanuntite, imi intreb sotul si-ti scriu maine.
Gabriela (DPN 9 martie) & Laura (9 aprilie '01)
cristina73 spune:
Sarumina de informatie Claudia, am sa ma uit pe harta unde e Meath Street.Daca-i prea departe de noi si nu-i chip sa ajung acolo pina de Craciun raminem iar fara sarmale...noroc cu o prietena care face destul de des si ne mai da si noua....
Heidi spune:
Salut, gasesti zahar vanilinat si la magazinul romanesc numit Alimentara, cred ca pe Bolton street e, nu departe de magazinul Aldi din centru. Daca au si varza murata intreaga asta nu stiu. Dar in rest sunt multe lucruri.
Sunt tare scumpe gradinitele, important e sa fie macar bine pentru copii acolo.
Numai bine, bye.
ankka13 spune:
sal fetelor
eu sunt in romania si am cateva intrebari pentru voi daca nu va suparati
am vazut ieri un reportaj la tv despre Irlanda si, m-am gandit ca , daca tot suntem (eu si sotul) cu gandul la plecarea din tara asta,sa ma interesez putin cu e pe la voi pe acolo.
se ajunge greu?
cam care sunt posibilitatile de angajare?
cam ce salarii sunt?
eu am fost profesoara aici pana mi-am dat demisia si am deschis o agentie de traduceri deocamdata nu ne plangem din pdv material dar daca o sa avem si noi copii nu stim ce va mai fi.
multumesc anticipat
she_wolf spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri , am ramas crucita!!! Domne' da' profitori mai sunt astia, asa ceva n-am mai pomenit! Vacante paltite, mancare sterpelita...
Care este diferenta dintre playschool si gradinite Montessori sau cum or mai fi?
Deocamdata nici nu se pune problema de gradi, Cristi de-abia implineste doi ani in decembrie, inca foloseste Pampers, nu papa chiar bine singur, iar de sandwich-uri nici pomeneala, doar la tartine a inceput sa mai rontaie si numai din mana mea. Ma gandesc pt. anul viitor, ceva cu program scurt pt. ca in principiu n-am de gand sa ma angajez, ci sa mai fac un BB. Ma rog, deocamdata mai este mult pana anul viitor, nu suntem chiar hotarati, mai vedem ce vom face. As vrea sa se obisnuiasca in colectivitate, sa invete engleza, sa-si faca vreun prieten, ma rog, chestii dintr-astea normale. Daca se poate sa si invete ceva in plus si mai bine.
M-am intalnit aseara cu o vecina care are o fetita de aproape 4 ani si mi-a zis ca merge la o gradinita din apropiere, relativ noua si plateste pt. 4 ore/zi, 300 euro/luna. Pana anul viitor aflu eu daca este multumita sau nu.
Eu am avut anul trecut varza murata intreaga, dar nu stiu de unde, sotul meu a venit cu ea, insa m-am cam chinuit cu sarmalutele pt. ca foile nu erau chiar netede. Asta de Craciun, ca de Anul Nou m-am invatat minte si am facut in foi de vita. De altfel, astea imi si plac mai mult. Sa-mi spuneti cum este varza pe care o luati voi.
Cristina, ma bucur sa te revad.
M-am conversat cu Violetzyka pe mail si ne gandeam ca poate ne intalnim toate intr-o buna zi. Ce ziceti de idee?
Ankka13, nu stiu ce sa-ti raspund...sorry. Poate te ajuta mai mult celelalte fete. Cat despre salarii, depinde de domeniu...
Claudia si Cristi (16.12.2002)