Bebelusi de ianuarie-februarie 2004 (41)
Raspunsuri - Pagina 11
vlada spune:
Scuze ca ma bag, eu sunt o mamica "putin" senioara...insa am vazut ca Babee e " de la voi " si vroiam sa va intreb ce s-a intamplat cu ea...
Multumesc
Andreea si Vlad
http://community.webshots.com/user/vladstefan2.
Helen spune:
Ioana, felicitari Arturicilor! Bravo! O sa se dea la tv clipul pubilicitar?
Buli, iti tin pumnii sa reusesti cu somnul lui Matei! E bine, inteleg ca mai mult se maraie si nu plange rau cand se trezeste; asa merge sa-l lasi sa vezi ce face si poate se culca la loc. Si ce inseamna seara cereale? Tot cu 130 ml, portia de la Milupa (parca asa retin ca ii dai)? Eu cand ii dau Miluvit de la Milupa ii fac portie cu 200 ml.
Roxana, da, se pare ca avem destul de multe in comun si nu numai la capitolul bebei. Chiar mi-ar face placere sa conversam si pe PM. Sotul meu nu sta extrem de mult la serviciu, adica vine acasa in mod normal pe la ora 17 dar f des se intampla sa fie chemat din nou... si nu odata ci de oricate ori este nevoie sa fie la fatza locului cand se intampla ceva, indiferent la ce ora (o saptamana da, una nu) - lucreaza in Politie - Criminalistica, desi este inginer, Electonica aplicata si calculatoare a terminat. E destul de stupid ptr. ca in domeniul calculatoarelor putea face mult mai mult (e adevarat ca nu intr-un oras ca acesta) dar chiar ii place ceea ce face, calculatorul ramanand drept hoby, in particular! Da, ai dreptate, cred ca cel mai mult m-a afectat faptul ca nu am gasit nici in el un sprijin, macar moral... Acum incerca sa se mai schimbe si sa ma ajute, macar culcand copilul dupamiaza si seara si jucandu-se mai mult cu el. De plimbat o singura data l-a plimbat singur si de cateva ori impreuna cu mine...
Legat de mancat, ceea ce am scris acolo este mai bine zis ceea ce incerc sa-i dau sa manance si e adevarat ca de multe ori reusim dar cum mananca este o alta problema. Incerc ca in total sa manance macar 4 mese a 200 g. Spre ex. azi dimineata s-a trezit numai pe la ora 8 si a papat cam pe la 9 - deja era clar ca masa de la ora 18 nu mai are loc asa ca i-am pus o nectarina in laptele cu cereale de dimineata... jumatate din portie a mancat relativ bine, apoi a inceput sa se foiasca, sa incerce sa se ridice din scaun, sa traga de bavetica, sa maraie dar totusi deschidea gura si inghitea chiar daca mai greu, dar de atata foiala, cand era sa termine portia s-a inecat de era sa vomite. La pranz a avut ciorbita de pui cu paine si la fel a papat cateva lingurite bine si apoi iar foiala si toate variantele cunoscute de scuipat: bagat papa in gurita si scos imediat afara, rebagat papa in gurita si de data asta inghitit, apoi l-a apucat tusea dar este evident ca se face ca tuseste, cred ca s-a prins ca ma streseaza si are sanse ca de frica sa nu vomite sa nu ii mai dau, daca nu a mers nici asta a inceput sa scuipe la distanta; bineinteles ca l-am certat si s-a mai potolit si cunva a papat cam 3 sferturi din portie, adica max 170g dupa care chiar nu mai vrut si aproape ca a inceput sa planga dar i-am mai dat cam 50 g de iaurt Danone natural care ii place f mult . La masa de la ora 16:30 i-am facut pilaf cu carne de pui si de data asta prin blender ca sa nu risc sa se inece... a mancat maxim 50 g dar desi ii placea, dintr-o data nu a mai vrut, a tinut in gurita si nu stiu cum a facut iar s-a inecat sau i-a venit sa vomite ca iar am fost la un pas de dat afara tot, insa am scapat si de data asta dar nu i-am mai dat nici un pilaf ci doar iaurtul care ramasese de la pranz, vre-o 100g si apoi un danonino de 50g si gata masa. Acum seara a mancat numai pe la ora 21:30 ca a dormit cam mult si ar fi fost normal sa ii fie mai foame, dar la fel la inceput mai bine apoi si-a fixat privirea la un calendar pe perete si cu o fatza de osandit deschidea gurita, tinea un pic laptele cu cereale in gura dar cunva inghitea si tot asa pana a treminat (dar eu iar cu emotii la greu ca nu-i in regula nici cand nu misca la masa). Nu stiu ce se intampla dar de vreo luna si jumatate din cand in cand vomita in timpul mesei: ori se ineaca, ori mananca fara nici un chef si probabil i se face sila, ori desi nu pare incantat uneori deschide repede gurita si inghite repede si probabil ca e prea repede ptr. el si iar vomita, ori are ceva - rosu in gat sau stiu si eu ce.... cred ca s-a cam sensibilizat si vomita f usor. Asta nu se intampla inainte dect f rar, adica cand a avut infectie la urechi si cand bea din biberon f repede...
Dar numai cand il vad ce fatza dezamagiata are ca trebuie sa manance si ca de cand ii pun bavetica la gat devine nervos si nemultumit, eu personal nu am nici o satisfactie chiar daca termina din castronel; ma bucur totusi ca e mancat... Asta, de azi e o situatie medie ptr. ca se intampla sa nu vrea nici cum sa manance mai mult de o jumatate de portie dar e adevarat ca rar dar se mai intampla sa manance si cu placere si tot. Ii dau felul II gatit la ora 4 ptr. ca biscuiti nu mai vrea , cereale cu fructe nu vrea, nimic mai consistent, asa ca un timp i-am tot dat numai iaurt gol dar mi se parea prea putin in situatia in care de obicei numai 4 mese are pe zi si nici alea prea mari... Voi spuneti ca ~200-220 g e mult dar pe langa cat mananca alti copiii e relativ putin si in plus chiar nu e deloc grasut si de slabit chiar nu are din ce... poate din falcutze :)))!
Cu somnul... stiu ca faza cu luatul la noi in pat e f proasta dar efectiv noapeta nu sunt in satre sa ma trezesc si sa stau langa el si oricum nu adoarme repede in patut, am ami incercat... in mod normal imi propun ca dupa ce adorme la noi in pat sa mai stau putin si sa il duc iar in patut dar adorm eu bustean ca la capitolul somn stau mai bine decat imi doresc. Am mai spus, pana acum vre-o luna facea si el la fel ca Alex, il puneam in patut stingema lumina si plecam iar el se culca fara probleme, rar mai maraia dar adormea imediat... Nu stiu de ce ca nu am facut nimic care sa schimbe situatia, dar brusc nu a mai vrut sa adorma singur... nici mie nu imi vine sa cred cum un copil isi poate schimba asa radical atitudinea... oare din cauza ca a crescut si s-a prins ca e mai bine asa... nu stiu... Nu il adorm mereu in pat la noi, il mai adorm, adica il tin in scaunel langa noi, si cand nu mai rezista se culca singur si apoi il iau si il pun la el in patut...
Lichide (ceai) a inceput sa bea mai mult de cand se agita atat de mult, mai ales de cand a inceput sa se ridice singur in picioare si mai mult de cand merge de-a busilea....probabil se oboseste mai mult si i se face si sete. Uneori e marait de sete; dupa ce ii dau ceai, bea de nu respira asa de insetat este si tot mai mult odata chiar si 80-100ml, nu ca inainte max 20-30ml.
Gata, ca eu iar cu km de roman dupa mine...
Noapte buna la mamici si bebei!
Helen siDan Cosmin (21 Ianuarie 2004)
Albumul nostru
Albumul comun cu bb-ii de ian-febr 2004
Roxana_G spune:
Helen, hai sa iti zic despre seara mea. Dupa ce am aflat ca tata e foarte bolnav, ca bona nu ii da Vigantolul Alexandrei de 5 zile si ca fierul de calcat "s-a stricat singur" in 2 bucati, sotul meu m-a anuntat ca azi nu ajunge DELOC acasa. Dar ce pot face? Maine e vineri si sper ca in weekend sa recuperez. Stiu ca nu te ajuta ca se poate si mai rau, nici pe mine! Ideea era ca te inteleg foarte bine si te asigur ca poti depasi momentul, tocmai pentru ca eu am facut-o.
Inteleg si cum decurg mesele voastre. Insa as vrea sa iti spun ca 220 gr este chiar mult la o masa. Ce noi mancam mai mult, ca adulti? In plus dna doctor ne-a scris noua asa: 150 gr legume si 50 gr carne. Asadar 220 este peste limita. Nici Alex nu a mancat azi, ei si ce? Si maine e o zi. Insa eu nu insist niciodata cu mancarea si chiar dna dr ne-a zis sa nu o facem. Nu vrea, nu vrea. Pentru ca si ea varsa, tuseste, sigileaza gurita, se suceste si plange. Insa eu accept ca asta inseamna "NU", asa cum as vrea si eu sa inteleaga altii cand mie nu mi-e foame (ceea ce e drept, e putin probabil). Se pare ca Alex e din nou in situatia de mofturoasa si am descoperit si cauza - o burta balonata cat un zeppelin. Mititica!
Va pupic dulce. Noapte buna. Pe maine.
Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)
Elena I. spune:
LA MULTI ANI, Erica, Matei, Philip, Iulia, Alexandru!!!!
Ioana, felicitari si mult succes!!!
Elena si Erica
Dumnezeu judeca pomul dupa roade, nu dupa radacini.
(6.februarie)
dadi_t spune:
LA MULTI ANI,ALEXANDRU!
IOANA, SA-TI TRAIASCA MICILE VEDETE!!!!LA MAI MAAAAARE!!!!
BAFTA MULTA!!
Tania cuAnduta(14sept'96)+ Bibi(14febr'04)
...albumul fam.Bugy
Andruska spune:
Alexandru
Felicitari Arturicilor si abia asteptam sa vedem spotul .
Fug la treaba
Andra lui Andrei Teodor (18 septembrie 1999) si Matei Daniel (6 februarie 2004)
NIHIL SINE DEO !!!
Andruska spune:
vlada din pacate de Babee eu personal nu mai stiu NIMIC. A spus la un moment dat ca vrea sa ia o pauza de forum. Sper sa fie bine si ea si Philip .
Emilly eu cand i-am facu galustile lui Matei, i le-am facut cu ou intreg si a fost OK, adica nu a patit nimic.
Andra lui Andrei Teodor (18 septembrie 1999) si Matei Daniel (6 februarie 2004)
NIHIL SINE DEO !!!
anabordea spune:
Buna dimineata! Felicitari Arturicii, sa ne spuneti cind apare clipul ca abia astept sa va vad..
Ieri am facut musaca din cartofi si carne tocata de pui si cind mincam nu am scapat de Diana si i-am dat si ei putin si sa o fi vazut-o cum minca... Aveai senzatia ca o savora nu ca minca...
cit despre obligatul copiulului sa manince "tot" nici eu nu sunt de acord, ca ma gindesc cum ar fi sa ma oblige cineva sa maninc cu forta, si nu mi-ar conveni.. Si oricum nu as putea sa-i dau ca atunci cind stringe gurita, nu mai ai nici o sansa...
Va doresc o zi buna!
Ana si Diana Alexia(28.02.2004)
ad_risnov spune:
'Neata!
La multi ani, Alexandru!!! (scuze pt. intarziere Lavv)
Sa ai parte de multa sanatate si noroc!
De ieri merge liftul!!!
Azi incalc conventia facuta si intru pe forum si in timul zilei.
Si asta pt. ca ieri am vorbit cu proful si mi-a amanat examenul cu o saptamana. Asa ca ma relaxez o zi.
Ioana, !!! Succes la filmari. Sa ne anunti cand apare, unde apare clipul publicitar. Mai, sper sa nu ne uitati cand o sa va plimbati cu limuzina. Macar un autograf sa ne dati.
Emily, si eu i-am facut lui Rares galusti cu oul intreg. Si in supite si ciorbite am pus ou intreg (zdrente) si n-a avut copilul nimic. Asa ca eu zic sa nu-ti faci probleme. Stiu ca nu tr. sa-i dai albusul de la oul fiert tare.
Andra, cum merge la servici? N-am mai vorbit de atata timp. Mi-e dor de tine. Cum facem maine?
Roxi, cum a uitat bona sa-i dea Alexandrei vigantolul??? De ce nu i-l dai tu dimineata sau seara? Asta ca sa fii sigura ca nu mai uita cascata.
Sa porti sanatoasa hainutele.
Helen, ce mult mananca Cosminutu!!! Ma bucur mult ca esti mai bine. Important e sa stai sa te gandesti la solutii, nu la probleme.
Acum sa va scriu si despre noi.
Nici eu nu mai sunt f. incantata de premergator din cauza ca atunci cand il tinem de manute pe bb are tendinta sa se aplece in fata, exact cum face cand impinge premergatorul. Concluzia: il folosim la minim, doar cand am treaba si sunt obligata sa-l las intr-un loc sigur. In patut nu sta mai mult de 5 minute si incepe concertul, pe jos nu mai e in siguranta singurel pt. ca se catara pe tot ce e mai inalt. Doar in carut mai sta cumintel.
Lui Rares cred ca-i mai ies inca doi dinti jos. Este gingia f.f. alba si parca stau sa iasa. Baleste in continuu si roade ca un iepuras tot, tot.
Ieri i-am facut o ciorbita crema de fasole verde si taaaaaaaaaaaare i-a mai placut.
Sa va dau reteta: fasolea pusa la fiert, cand e aproape fiarta adugati morcov, ceapa, ardei, dovlecel, rosii (cam doua rosii potrivite), cateva fire de patrunjel (cu cozi cu tot), un strop de ulei. Cand sunt toate fierte se face un amestec dintr-un pahar mic (150 ml) de iaurt si un galbenus care se toarna peste legumele fierte. Se mai fierbe inca 20 minute, apoi se pune un praf de sare. Toate legumele fierte le-am mixat la blender si am rasturnat piureul acesta peste zeama. Iese tare bunuta.
Cand i-am dat sa pape am pus si un pic de painica. Eu am facut-o fara carne, dar se poate aduga si piept de pui sau ficatel.
Va pupam si mai vorbim.
Adriana - mamica lui Rares (13.02.2004)
Album Rares
Bebelusi ian.-febr. 2004
ad_risnov spune:
Aoleu,
Ati citi articolul despre premergator de pe prima pagina?????????
Eu cred ca o sa renunt de tot la el.
Chiar ieri mi-a povestit o colega ca ea si-a pus copilul in premergator de la 5 luni si jumatate (ca sa poata sa-si faca treaba prin casa) si bb mers deabia la 1 an si 2 luni.
Adriana - mamica lui Rares (13.02.2004)
Album Rares
Bebelusi ian.-febr. 2004