Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (63)
Raspunsuri - Pagina 5
Eliza5 spune:
Dragelor, este foarte bine ca va feriti bebeii de animalute, cel putin atunci cand sunt foarte mici. Eu trebuie sa va recunosc ca am 2 pisicute si o sa le pastrez si cand o sa vina bebele. Le dau vitamine si nu le cade parul (sunt niste vitamine foarte scumpe) si am vorbit cu doctori si mi-au spus ca singura problema o sa fie gelozia.
Se pare ca chistul hidatic nu se face de la par (asa cum am crezut eu multa vreme), ci de la o tenie. Ale mele stau numai in casa si sunt vaccinate si educate asa ca sper ca totul sa fie bine. Oricum, ele nu au acces la camera mea si la camera bebelusului. Adevarul e ca m-am tot gandit la variante sa le dau temporar cuiva in grija, insa si eu si sotul meu tinem la ele ca si cum ar fi membri ai familiei si ne-am dat seama ca nu putem sa facem asta. Poate o sa radeti, o sa ma credeti nebuna, dar cred ca ar face depresie daca le-as lua din mediul lor si nu stiu daca si-ar reveni vreodata. Pisicile au un psihic foarte sensibil.
Oricum, sfatul meu este sa nu va mai temeti chiar asa de tare de animale. Chiar nu am auzit de cazuri in care vreun animal de casa sa faca vreo nenorocire vreunui copilas daca acesta este bine supravegheat. Si cu toatele stim ca o sa fim ca niste ulii langa bebeii nostri si nu o sa lasam nimic rau sa ii atinga, nu? Eu dimpotriva, vreau sa-i cultiv copilului meu dragostea pentru animale de mic pentru ca eu cred ca un copil crescut cu un animal de casa are multe de invatat despre responsabilitate, prietenie neconditionata, grija pentru cineva care depinde de tine in totalitate, etc.
Eu ieri am fost putin ingrijorata pentru ca nu prea l-am simtit pe bebe.. Au fost ore intregi in care nu l-am simtit deloc. Asa ca am numarat de cate ori l-am simtit si pana seara am contabilizat totusi vreo 30 de lovituri asa ca am zis ca deocamdata nu are rost sa-mi fac griji.. Este insa ciudat sa treaca 5-6 ore fara sa simti nimic..
Miche, ce s-a intamplat?? Da un semn de viata te rog.
Moss, stiu cum e.. Si eu de cand stau acasa dorm foarte mult.. Si citesc, mai fac de mancare.. ei ideea este ca intru mult mai rar pe forum decat atunci cand eram la serviciu si aveam internetul deschis cam toata ziua ![]()
Eliza - 32 saptamani
DPN 15 noiembrie - Dr. Anca - Municipal
danette spune:
Roxana, am vazut pozele cu camera Biancai.
Mi-a placut mult si designul si culoarea aleasa.
Am totusi o intrebare... cam cata vreme stau jucariile asa frumos aranjate pe rafturi??
Fiindca daca stau de obicei asa, pai atunci Bianca nu-i chiar asa nazdravana...
Tahicardie cred ca sunt palpitatiile de care zici... eu am simtit vreo 2-3 zile sapt. trecuta asa ceva si mi-am luat tensiunea, care era ok, asa ca am concluzionat ca e din cauza efortului sau a schimbarilor de presiune atmosferica.
Cel putin vremea, aici unde sunt eu... a fost foarte schimbatoare.
Moss, cand au aparut vergeturile de care ziceai acum cateva capitole??
Nu ca ar fi vreo regula, dar sa ma orientez si eu, cat de cat...in speranta ca scap de ele..
Multe fete zic ca in jur de 34-35 sapt le-au aparut.
Am terminat sambata camera lui Iris, am obosit foarte tare cu toate ca sotul meu a facut aproape tot...incredibil ce ciudat e sa ma simt asa de inutila dpdv al fortei fizice.
Ieri a inceput sa ma intepe destul de tare in zona inghinala, jos de tot, si m-am cam speriat. Plus ca a trebuit sa merg la baie foarte foarte des...
Sper sa fie totul in regula, desi si azi ma simt ciudat, ma apasa in zona respectiva. Sper ca nu s-a scurtat colul...
Eliza, si eu sunt de aceeasi parere cu tine referitor la animale. E bine, cred eu, sa se obisnuiasca de mici cu ele, din mai multe puncte.
Evident ca nu e normal la 2-3 luni sa se "pupe-n bot" cu cainele sau pisica, dar nici sa-i tii feriti complet de animale (dupa ce mai cresc), fiindca oricum microbii, bacteriile, diversi germeni sunt peste tot. Trebuie sa-si formeze imunitate.
Eu personal am avut pisici si catei de mica, si NICIODATA n-am avut nimic de la ele.
Uneori am gandesc ca exista oameni cu mult mai murdari si mai infectati decat animalele, chiar daca nu par (ma refer strict la partea fizica, nu psihica).
Dana - sapt.33
DPN 27 Nov.
http://community.webshots.com/user/zonzo101
Jasmine spune:
Miche,dar ce s-a intamplat?De ce zici ca nu mai poti?
Roserb,trebuie sa-ti spun si eu ca toate fetele ca ai o fetiza frumusica foc.Si camera e superba.O adevarata placere sa o privesti.
In alta ordine de idei si eu simt uneori ca parca m-am rablagit,nu mai am suflu,nu mai am putere,incep sa gafai dupa 5 minute de mers pe jos.Sambata am urcat pe scari pana la etajul 3 si cateva minute abia am putut sa respir,pana mi-am revenit.Mi se mai intareste burta intr-o parte si eu cred ca e bebe care se impinge cu capul spre inafara.Try zicea ca daca bebe s-a intors cu capul injos,atunci ce simt eu e fundul lui bebe,nu capul.Se poate.Diseara ma duc la eco si o sa vad cum e asezat printul mostenitor.
Dana,data nasterii e o chestie destul de relativa.E mai mult orientativa si foarte putini copii vin pe lume chiar la data stabilita.Asa ca nu-ti face griji,important e sa stii cu aproximatie cam cand va veni bebe.
Ionela,si eu zic ca nu e bine s-o lasi pe fetita la sora sotului tau.Si din cauza pisicii dar si pt ca ea nu s-a oferit sa stea cu copilul,inteleg ca oricum nu i-ar placea.Chiar daca ar fi vorba doar de cateva zile.....mai bine nu.
Felis,eu ma regasesc in cele 85 %.Chiar asa m-a apucat acum aranjatul,cumparatul....sa fie toate pregatite cand vine bebe.Pana acum am luat carucior,patutz si un morman de hainutze,deci mai sunt muuuulte de cumparat.
Danette,si eu simt din cand in cand niste intepaturi in zona inghinala,jos de tot.SI ma cam sperie ca nu stiu ce se intampla.Ca si tine,si eu sper sa scap de vergeturi daca nu mi-au aparut deloc pana acum,in saptamana 33.
Jasmine
33 saptamani
ionela roxana spune:
Eliza5 iti admir iubirea ptr. pisici; si mie imi plac dar sa le vad doar, nu sa le tin casa; de fapt mie nu-mi place ideea de a trai cu un animal in casa; eu am crescut la curte, si parintii mei au crescut animale de cand ma stiu eu, dar tatalui meu nu i-au placut pisicile niciodata, in rest aveam porci, gaini, rate, capre, curci, caini, iepuri, dar nicidata nu le-am tinut in casa; si cand ma duc pe la cumnatame in vizita apare si motanul, care cum ma vede si dispare, iar cumnatamea stie ca mai ales acum nu il suport, il da imediat afara din casa; fiicei mele ii plac animale, dar cred ca instinctul de "iubirea" ptr. pisici il mosteneste de la mine, ca cu ele nu se impaca de loc, numai le alearga;
Roserb tocmai asta este baiul ca ea nu a niciodata initiativa de a vedea de Arisa; Arisa daca nu ma vede in preajma ei mult timp plange, si mai deunazi a facut cateva scene de-astea, la care cumnatamea m-a intrebat ce-am sa fac cand voi naste, dar nicidecum nu s-a oferit ca va vedea de ea; niciodata nu s-a oferit;
Scuze ca va stresez atat cu problemele mele, dar simnt nevoia sa ma descarc cuiva; nu am cu cine vorbi, si simnt din ce in ce ca explodez, mai ales ca mai este putin si soseste momentul; cand se va termina cred ca voi intinerii cu 10 ani.
Roserb ai fetita taaaaare frumosa, dar cred ca educatoarea deja a obosit. Sa stii ca si eu am avut stari de care spui; eu cred ca este un fel de anemie; ai mare grija, mai ales daca mai si conduci masina; fii mai cumintica
Feliss ti-am trimis un E-MAIL; lai primit![]()
Miche ne spui si noua ce ti se intampla, poate asa te mai descarci putin sufleteste, si te vei simtii cu siguranta mai bine; dane un semn de viata sa stim ca esti bine
roxana
http://photos.yahoo.com/arisalaura
Miche spune:
Buna fetelor!
Sunteti niste dragute , toate...
doar ca starea asta de umflare continuua ma zapaceste. Nu pot sa dorm ,nu pot sa mananc, imi vine sa plang , sa urlu , ......
unde e starea aia de bine , de fericire pe care ar trebui sa o am?
Azi noapte m-am trezit de 10 ori , pe la 5 dimineata am luat un diazepam , dar tot m-am trezit la 9 . ce-i drept nu cu mintea clara.
Monica a fost o dulce aseara , cand m-a incurajat pe yahoo mess,si ma gandeam cum de cele care au mai trecut odata prin starea asta , mai fac inca un copil!
E drept ca sunt niste scumpi... dar pe mine cred ca ma ucide!!!
DPN 27 NOV
Dr. Corina Grigoriu -Municipal
http://community.webshots.com/user/micheee100
roserb spune:
Multumesc pentru aprecieri , fetelor, sunteti niste dragute.
Dana, sa stii ca jucariile de pe rafturi stau acolo de cand le-am asezat - fiica-mea e foarte tipicara, doarme cu cateva jucarii din plus iar pe restul nu le baga foarte des in seama, iar cand o face, le pune si la loc. Deh, la cat de nebunatica e in rest, macar e un pic ordonata- mama mea e responsabila, caci a tot batut-o la cap pe tema asta.
Dana, si eu cu tensiunea/pulsul eram OK acum vreo 2 saptamani, aveam 12.7, probabil mai apar tulburari din astea de ritm cardiac din cauza sarcinii. Oricum, tare nasoala senzatia,parca iti creeaza si un fel de panica, brr... sper sa nu mai experimentez!
Roxy, si tu ai o papusica de fetita , e tare simpatica!
M-am cantarit si eu azi, vad ca stationez la +8,5 kg de cam multicel. E drept ca nici nu mananc mai mult ca de obicei, probabil bebe consuma din resursele existente.
Eliza, si eu am avut 11 ani pisica , si era ca un membru al familiei cu drepturi depline. Nu as fi putut sa-l dau sub nici o forma. Bietul de el a murit cu cateva luni inainte sa se nasca Bianca, si nu pot sa-ti spun cat am suferit cu totii. Totusi, cand este un bebelus in casa , trebuie avuta mare grija cu parul de pisica, este asa de fin si pluteste peste tot... 
Roxana-saptamana 35
DPN 6 nov- Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu
fulguletz spune:

Miche(lina)...mai e un piculetz si gata...incearca (daca poti) sa-ti concentrezi atentia in alta parte...
Fiecare din noi avem uneori mici probleme...nici eu nu pot sa prea stau pe nici o parte si asta imi da o stare de nervozitate dar ce pot face? ma incurajez singura si fac fitze ![]()

Poate ca un pic de plimbare prin parc ti-ar prinde bine...mie, cel putin, imi face tare bine sa ma plimb , cu toate ca in ultimul timp nu prea am mai putut si nici vremea nuj a fost stralucita..
dana, si eu am acest sentiment de inutilitate uneori si as vrea sa-mi ajut sotul dar pur si simplu nu pot si nici nu ma lasa el...asteptam sa vedem pozele cu camera lui Iris..
azi dimineata am primit si noi patutul puradelului si abia astept sa vina Alex sa-l monteze...
cu
David, 31 sapt., DPN 7 dec.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/zumperiox
bits spune:
ROSEB in leg cu palpitatiile ,eu mi-am intrebat medicul caci si eu le experimentez.mi s-a spus ca e normal si sa ma gandesc ca volumul de sange in timpul sarcinii este mai mare ca la un om normal ,de aceea in caz de efort vasele sangvine se dilata si inima este obligata sa pompeze un volum mai mare de sange de aici si rapiditatea cu care bate.
MICHE linisteste-te ca nu-i faci bine lui DARIUS.si eu sarcina asta am experimentat senzatii nu tocmai placute(satarile de voma de la inceput au fost groaznice,mi se spargeau vase de sange la ochi,epiglota se fisurase si vomam sange,ce mai a fost o nebunie) iar acum ma simt ca un pinguin inapt sa se mai miste normal,plus ca pe zi ce trece burtoiul e din ce in ce mai greu,si eu am senzatia ca nu se mai termina toate astea.imi sunt nespus de dragi copiii ,mai vreau unu dar daca mi l-ar aduce barza la geam tareeee ar fi bine
caci eu una nu cred sa mai fac fatza din nou la tot ce am tras.
octy 36 sapt DPN:29oct
http://photos.yahoo.com/octyb
daniela_sb spune:
Buna. burtici! Iata-ne si pe noi din nou la lucru dupa ce tot weekend-ul ne-am rasfatat cu odihna si plimbari. E atat de frumoasa toamna asta!!!! Va doresc o saptamana frumoasa, placuta si usoara. Usoara mai ales celor la care durerile, miscarile au devenit mai greu de suportat! Lasa, fetelor (bits, miche), ca dupa ce ve vedeti cu minunea in brate uitati voi de toate astea... Nu-i asa roserb, ionela? Si mai e un pic! Mai marea rusinea sa cedezi chiar la sfarsit (ca tziganul la mal cum zice bunica).
33+ saptamani, DPN 21 Nov
Jasmine spune:
Miche,stim ca ti-e greu.Si noua ne e.Si eu m-am trezit azi noapte de 10 ori,din cauza arsurilorla stomac.Ma trezesc si nici vorba sa mai adorm.Nici dicarbocalmul nu mai are efect.
Incearca sa te gandesti ca ce a fost greu a trecut,de-acum nu mai e mult si o sa iti tii bebele in brate.Eu asa fac cand nu ma simt bine.Mai am si niste accese de nervi care apar pur si simplu din nimic,imi vine brusc sa ma cert cu sotul meu sau cu oricine e prin preajma,mi se pare ca toti sunt niste imbecili care nu inteleg nimic....dar incerc sa ma controlez si sa-mi spun ca nu mai e mult si o sa redevenim persoanele care eram inainte de a ramane insarcinate.
Eu mi-am dorit foarte mult acest copil,timp de un an si ceva am facut investigatii si tratamente ca sa raman insarcinata.Asa ca acum suport cu stoicism orice inseamna neplacerile sarcinii si ma gandesc ca sunt o norocoasa si o fericita ca am reusit sa am acest copil.Restul...sunt detalii trecatoare.
Jasmine
33 saptamani