despre continenta sexuala....

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

quote:
Originally posted by conchita
a mai fost un topic aici despre practici paranormale si o fata chiar a incercat de una singura niste tehnici si s-a cam speriat.

Conchita, unde vezi tu ca se discuta aici despre practici paranormale?
Aici se discuta doar despre continenta sexuala, care reprezinta o tehnica de autocontrol fizic la nivel sexual efectuata din plan mental. Deci nu este nimic "paranormal" aici. Iar, odata stapanita tehnica totul devine foarte normal.

quote:
in ciuda spuselor tale, garantez ca tehnica aceasta a continentei lucreaza cu energii...

De ce in ciuda spuselor mele? Am spus eu asa ceva?
Este evident ca tehnica respectiva, si chiar si fara nici o tehnica anume, un act sexual presupune din start un joc si un schimb urias de energii intre parteneri. Asa ca unde-i dilema?

quote:
...nu am practicat, dar am studiat problema din afara. si am vazut cu ochii mei oameni care nici nu au intinerit, nici nu si-au aprofundat relatia de cuplu-ba dimpotriva-, n-am vazut sani mariti si nici oameni cu memorie de elefant dupa ce au practicat tehnica

Este foarte relativ ce spui tu aici. Nu cred ca poti sa intelegi un fenomen prin simplu fapt ca ai "studiat problema din afara", mai ales cand este vorba de un cuplu. Ai studiat in profunzime viata sexuala a celor doi, ca sa poti sa dai un verdict atat de categoric? Ma indoiesc...

quote:
chiar sunt curioasa ce argumente ai in afara astora de prezentare comerciala de genul "intinereste, etc".

Argumente pentru ce conchita? Nu incerc sa vand nimic aici, asadar nu am nevoie sa aduc vre-un argument "comercial" pentru ceva anume. Nu am facut decat sa prezint un fenomen asa cum este el descris de catre chiar cei care l-au studiat si aprofundat inaintea mea. De catre maestri de gen ca sa spun asa. Nu sunt nici eu experta in domeniu, tocmai de aceea am postat niste link-uri pentru cei interesati de informatii suplimentare, unde se poate gasi usor documentatie foarte interesanta despre subiect. De aceea sunt convinsa ca Donia a gasit deja ceea ce cauta, fara a mai fi nevoie sa vin eu cu lamuriri suplimentare.

quote:
Originally posted by lily
...ca apar indivizi care se folosesc de denumiri consacrate, de metode si tehnici din practicile orientale, care profitind de putinele informatii ofera remedii ieftine, atrag oameni creduli, insa nu spun o vorba de consecinte

.."Apar indivizi care se folosesc de denumiri consacrate, de metode si tehnici din practicile orientale"
- cum anume "se folosesc" acesti "indivizi"(sper ca nu te referi la mine )de cele enumerate de tine, sunt curioasa..

.."care profitind de putinele informatii ofera remedii ieftine, atrag oameni creduli"
- atrag oameni-unde si pentru ce? te referi la "indivizii" de pe acest forum, sau in general?
Iar informatiile nu sunt chiar atat de putine cum s-ar crede. Este suficient sa vrei sa le gasesti. Suntem in era in care accesul la informatie este mai liber decat oricand, iar cai de acces din cele mai deverse...

.."insa nu spun o vorba de consecinte " - trebuia sa spui tu cateva vorbe despre consecintele respective, ca sa luminezi mintile oamenilor creduli.

quote:
nu as sfatui pe nimeni sa incerce , deoarece dragostea trebuie sa fie cea care ii face pe doi oameni sa isi uneasca trupurile

Nu ai sfatui pe nimeni sa incerce ce? Banuiesc ca te-ai referit la continenta. Daca da, atunci afla ca si in cazul a doi oameni care practica continenta sexuala, tot dragostea, iubirea chiar (doar nu ura) este cea care face ca trupurile lor sa se uneasca.

quote:
..iar scopul pt care Dumnezeu a creat sexul este procrearea in principal

Esti absolut sigura? Ti-a soptit tie Dumnezeu asta la ureche?

Alex-n bine punctat.
quote:
Originally posted by alex-n
Aceste tehnici disociaza orgasmul masculin de ejaculare, aceasta fiind cheia eliberarii si constientizarii energiilor sexuale, urmatorul pas fiind dirijarea lor.
... din ce se stie in prezent, se pare ca la aparitia orgasmului, o contributie importanta o are creierul. Pe cand centrul ejacularii se gaseste la nivel medular (maduva spinarii). Separarea celor 2 centri nervosi se pare ca face posibila aceasta disociere(orgasm-ejaculare).

Lucrurile astea s-au spus si intr-una din emisiunile-documentar "Sex sense" de pe canalul Discovery, in care era vorba despre orgasmul multiplu masculin, care pana nu de mult se credea a fi imposibil de obtinut de catre un barbat, datorita teoriei conform careia orgasmul vine odata cu ejacularea. Aceasta teorie a fost infirmata prin faptul ca s-a descoperit ca cele doua functii, ejacularea si orgasmul sunt controlate de doua mecanisme nervoase diferite, si nu de unul singur asa cum s-a crezut inainte. Astfel, atuci cand un barbat va invata sa disocieze cele doua functii, va reusi sa obtina si orgasme multiple independent de ejaculare. Ah, inca ceva, tot in emisiunea respectiva se spunea ca pentru a atinge orgasmul un barbat are nevoie de aprox. 11 minute, pe cand o femeie are nevoie in medie de 26 de minute pentru a obtine acelasi lucru. Astfel, s-a evidentiat faptul ca prin invatarea amanarii ejacularii de catre barbat(sau continenta, de ce nu) cuplul poate ajunge la orgasme simultane..

http://photos.yahoo.com/pulstar3/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

pulstar, uite ca raspunde dl. alex-n care, daca nu ma insel, este medic. pe dlui poti sa il creditezi daca pe mine nu cand iti explica negru pe alb ca aceasta tehnica de continenta implica manipularea energiilor. iar aceasta manipulare este preferabil sa se faca sub indrumare specializata, ca nici tibetanii nu o aplica de capul lor, dupa ce au citit minimal pe un forum. ti-am raspuns cu exemple, cel cu yoghinii lui bivolaru fiind colateral, am pomenit de paranormal in legatura cu alt topic-exemplu din care trebuia sa retii doar experienta neplacuta a unei fete care, tot asa, citind aici pe forum, s-a apucat sa mediteze si sa incerce sa-si deschida nush ce chakra. repet, abordarea amatoristica este periculoasa, asta a fost, este si va fi punctul meu de vedere. atunci cand ajungi sa-ti controlezi fluxul de energie, sub indrumare, cel putin la inceput, vei afla, vei vedea, vei experimenta ce usor ar putea fi sa descoperi jumatatea nevazuta a lunii, adica pericolele maleficului, ale energiilor si entitatilor negative. cineva ne-experimentat si fara "instructor" specializat nu ar putea deslusi de la inceput, singur, intre aceste doua cai. pe mine m-ar mustra constiinta sa indemn lumea spre continenta cu usurinta si superficialitatea anunturilor publicitare, zau. ia vorbeste si tu cu un yoghin onest sa vezi ca tot asa o sa te sfatuiasca. daca ar fi vorba numai despre incordarea muschilor sau controlul mental al ejacularii, nu m-as fi bagat sa raspund. dar e mai mult decat atat. iar amatorismul se plateste.

ce parere personala am eu despre asta- e una, ce stiu- e alta. nu practic ca nu mi se potriveste si nici nu vreau sa imi asum riscurile. dar am un sfat pentru cei interesati: nu aplicati tehnici yoga fara instructor.

--------------
been there, seen that, so what?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Si mie mi se par cam riscante toate manipularile astea ale firescului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

eu nu inteleg: daca o persoana de pe forum este de o alta parere, e ilegal, sau poate ca nu are voie sa scrie in subiectul cu pricina...? conchita nu "s-a aprins", ci doar are o alta parere, pe care si-a expus-o. pur si simplu. a atras atentia asupra faptului ca aplicarea tehnicilor yoga este bine sa se faca sub indrumarea unui instructor, treaba cu care si eu sunt de acord. si zau ca sunt calma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

io ma intreb si va intreb, nu se poate discuta/practica ccc continenta sexuala fara a vorbi despre/practica yoga? nu se pot privi exercitiile astea ca un fel de "gimnastica" medicala , de pilda?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Adela si io zic ca e buna observatia ta!!! Faptul ca aceasta tehnica este practicata si in yoga este una, dar totodata ea este recomandata si in diferite afectiuni medicale (incontinenta urinara, sexuala, frigiditate, vaginism) ceea ce ma face sa cred ca poate fi considerata o problema de autocontrol si de exersare a unor grupe de muschi (iar partea cu sublimarea si re-directionarea energiei fiind deja o problema de meditatie, care poate exista sau nu). Si spun asta facind analogie cu o situatie des intilnita. Atunci cind esti foarte stresat, foarte nervos acumulezi o uriasa cantitate de energie pe care vrei s-o eliberezi, explodind, tipind...asa numita descarcare a nervilor. Ei bine, toata lumea recomanda autocontrolul...sa te stapinesti, sa te calmezi, sa nu explodezi. Unde se duce toata aceasta energie, incotro o canalizezi, cum o transformi??? Sint convinsa ca cei care mediteaza stiu unde si cum, nu insa si toti cei care recomanda "stapinirea de sine. Si cu toate astea, fiecare dintre noi practica constient sau mai putin constient "stapinirea nervilor". Exersind devii maestru sa nu faci crize de nervi!!! Asa ca de ce nu si continenta??? Iar daca privim lucrurile ca pe un exercitiu de contractare-relaxare a unor muschi, atunci cred ca, intr-adevar, e mai bine sa ai indrumator!! Ca la fitness! :-)

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex-n spune:

Pt conchita:

In legatura cu practicarea amatoristica de care spuneai: am scris in postul anterior ca aceasta tehnica(continenta sexuala) se dobandeste uneori si incostient, in urma "antrenamentului" sexual. Urmatorul pas este constientizarea efectiva a energiilor de care vorbeste pulstar si dirijarea lor catre centrii energetici superiori. Intr-adevar, este bine ca aceste lucruri sa fie facute sub indrumarea cuiva, dar nu pt ca ar fi periculoase, ci pt a obtine rezultate.

Ideea de la care pleaca TAO este aceea ca prin ejaculare are loc o descarcare imensa de energie (care se pare ca are legatura cu procreerea), energie ce poate fi crutata (prin continenta) si folosita de organism in alte scopuri (ca doar nu procreem de fiecare data cand facem dragoste). Asta poate sa va confirme indirect orice barbat care, dupa ce ejaculeaza, il apuca somnul, se intoarce pe partea cealalta si se culca, fiind practic epuizat.

Ai amintit de cateva exemple nefericite, este adevarat, dar ma indoiesc ca oamenii respectivi au suferit ceva fizic sau psihic, ci doar nu s-au simtit altfel decat inainte. Asta nu inseamna ca TAO este o filozofie timpita, ci este un esec al celor care au incercat si probabil, din motive necunoscute nu au reusit.

Dupa cum am mai spus, TAO reprezinta de fapt o filozofie o vietii in varianta chinezeasca, asa cum exista si o filozofie hindusa asupra vietii , in care este amintita si Kama Sutra. Este un mod de viata, daca vreti. Ma indoiesc ca pulstar a vrut sa faca reclama in vreun fel acestei tehnici, ci doar a vrut sa dea cateva informatii pe care le detinea.

Oricum, disputa la care participati nu-si are rostul. Cine este curios, se poate documenta si va afla mai multe. Cine nu este, va ignora thread-ul si asta basta, pastrandu-si energiile pentru altceva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

pulstar-

te consider curajoasa sa deschizi asemenea subiect!
corpul uman este ca un vas -poate fi plin cu energie
pozitiva-dragostea, altruismul, bunatatea
sau negativa-ura, egoism, rautate etc
depinde fiecare ce alegere face si cum isi foloseste propriul corp!
daca iti doresti sa practici una din metodele pe care partenerul nu le agreeaza trebuie sa obtii acordul lui, lucru ce poate fi dificil,dar cu perseverenta il poti obtine -de ce sotul tau refuza sa practice, sa incerce continenta? ce motiv invoca? barbatii isi doresc o viata sexuala implinita, dinamica, activa! stie ceva, asociaza acest lucru involuntar cu experiente negative aflate din presa, de la amici?

continenta sexuala nu e ceva nou, e folosita insa de cei care cunosc tehnici de concentrare, de 'autocontrol' neobisnuite printre oamenii care nu s-au indreptat spre yoga, meditatie
trupul si mintea omului contin multe necunoscute, multe zone care asteapta sa fie explorate, cum se spune folosim doar 10% din creier

Cit despre era informatiei,informatia o gasesti desigur daca vrei! trebuie insa sa o si crezi, sa iti fie benefica, sa iti fie de ajutor!
Dumnezeu nu mi-a soptit nimic, El nu sopteste, El nu are secrete pt anumiti 'alesi', cel putin nu ma consider aleasa sa imi spuna mie personal ceva anume! Insa cine are urechi si ochi aude si vede!Dumnezeu e Creatorul lucrurilor, a creat omul si sexul-in cadrul casatoriei. Nu a creat sexul cu scopul numai de a procrea, ca nu procreeaza nimeni de fiecare data cind face sex, ci ca acesta e motivul principal. Fara placere, nimeni nu ar vrea sa faca sex si atunci nici copii.
Dumnezeu ne vrea fericiti, iar a face sex e una din binecuvintarile lasate de El omului. Iar concentrarea aceasta pt a obtine placere sporita, energie pozitiva, tonus bun, armonie cu partenerul, viata echilibrata in casnicie le poti avea prin intermediul unei vieti curate, sanatoase, raminind in legatura cu Creatorul tuturor lucrurilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myX spune:

helooo people ...
urmaresc de ceva timp subiectul deschis ... si intr-un final m-am decis sa va scriu si eu cite ceva ...

pt alex-n
mi-au placut comentariile facute de tine, sunt corecte si la obiect.

pt conchita
... cred ca preferinta ta pentru filosofia yoghina este evidenta ... sfatul meu este sa iti pastrezi o minte deschisa la sugestii si sa nu iti pui "ochelari de cal", filtrind totul prin anumite filosofii ...

parerea mea:

continenta sexuala este o metoda sau tehnica de autocontrol - cum preferati sa o denumiti, nu cuvintele cu care o denumim sunt importante ci ceea ce reprezinta ea - descoperita sau practicata constient sau inconstient, si care vine in ajutorul acestei fiinte numite OM, pentru asi imbunatatii "conditia", incepind cu performantele sexuale, continuind cu starile fizice si emotionale, si finalizind cu cele spirituale.

practicarea continentei sexuale implica un mare schimb de energie fizica si psihica, si un mare transfer informational.

tehnicile utilizate sunt foarte variate si au fost invelite in tot felul de filosofii, apartinind diferitelor popoare si civilizatii ... nu dau exemple, dar nu se rezuma numai la yoga sau tao :),iar cine vrea sa afle mai multe sa puna mina si sa citeasca, nu sa fabuleze pe tema ei.

daca vreti sa intelegeti corect o astfel de metoda, tehnica, practica trebuie sa lasati deoparte misticismele si arhetipurile gresite impuse de societate.

poate fi practicata de catre orice OM apt, la stadiu de basic-normal, chiar fara nici o indrumare (instructor), fiind suficienta autoeducarea si practica, iar la stadiu avansat de cei care sunt capabili sa inteleaga si sa simta aspectele spirituale (tot fara instructor, cine este capabil este autodidact).

va place sau nu, oamenii nu sunt egali, nu sunt la fel inzestrati fizic, psihic si spiritual; asa stind lucrurile fiti pragmatici cu voi insiva.

toate cele bune.

myX.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

quote:
...ia vorbeste si tu cu un yoghin onest sa vezi ca tot asa o sa te sfatuiasca.
...nu aplicati tehnici yoga fara instructor.

Conchita m-ai "omorat" cu trimiterile la yoga . Uite eu iti spun ca nu m-am referit la continenta sexuala practicata in filozofia yoga ci la cea practicata in Tao. E bine?
Cu atat mai mult cu cat tehnica taoista este cu mult mai pragmatica si mai concisa decat cea yoghina. Asadar, facuta in stil taoist tehnica continentei nu cere cuplului raportarea la nici o divinitate de genul Shiva-Visnu. In Tao totul este foarte clar: aplici tehnica x obtii rezultatul y. It's that simple. Asa ca, continenta poate fi practicata si fara a face vre-o referire la yoga, fara a mai fi nevoie de sfatul vre-unui yoghin onest si cumsecade.

quote:
..pe dlui poti sa il creditezi daca pe mine nu cand iti explica negru pe alb ca aceasta tehnica de continenta implica manipularea energiilor

Nu stiu de unde ai dedus tu ca eu sustin contrariul. Este evident ca tehnica implica manipularea energiei, mai bine spus constientizarea energiei si directionarea mentala a acesteia. Si asta dupa un anumit grad de stapanire a tehnicii, deoarece un incepator, si sa vrea sa obtina rezultate spectaculoase de la inceput nu poate. Asa ca tehnica se se invata si se stapaneste gradual, ca orice alt lucru de alfel. Astfel, ma indoiesc ca exista vre-o sansa ca sa-ti prajesti creierii practicand aceasta tehnica, chiar si ca incepator.

Nu sta degeaba ca degeaba stai!
----------------------------------
http://photos.yahoo.com/pulstar3/

Mergi la inceput