despre continenta sexuala....
Raspunsuri - Pagina 2

iren spune:
Conchita ...si bine-ai revenit, ca ne-ai lipsit
Iren dubla mamica , Bogdanelu nazdravanu
si Julia rechinutza

pulstar spune:
quote:Originally posted by conchita
"balarii" as putea sa spun si eu ca sunt randurile tale, nu? merci de compliment si hai sa ne pastram in civilitate. iti faci iluzii crezand ca poti aplica aceste tehnici ignorand contextul spiritual din care fac parte. pot sa cred ca tehnicile de respiratie si relaxare pot fi desprinse din context si aplicate ca atare, dar nu continenta asa cum o propui tu. ar fi indicata ceva mai multa sinceritate si spus ca aceia care practica tehnicile astea cu acuratete trebuie sa "se raporteze" si "sa consacre" experienta inainte. stii tu la ce ma refer, da? si-atunci cum de sunt balarii ce spun eu?
yoghinii adevarati interzic practica asta in mod amatorist, trebuie sa ai un instructor de la inceput, e vorba de dirijarea energiilor in primul rand, si mai putin de "abtinerea de la ejaculare". iar joaca asta cu energiile poate fi periculoasa daca o faci fara indrumare. deci tehnica nu e asa de simpla si clara, asta e chiar dezinformare.
cat despre intinerirea ca efect, am vazut niste epave umane in grupul Bivolaru dupa numai doi ani de practica. ori erau amatori, ori au facut abuz.
Dumnezeu ne-a facut cu orgasm si ejaculare cu tot si nu le interzice nici in ziua de azi. deci, Pulstar, iti repet ca tot Shiva+Vishnu sunt la mijloc :)) plus ca, in legea crestina, dragostea nu ramane in afara dormitorului, cum recomanzi tu sa ramana
--------------
been there, seen that, so what?
Conchita,chiar nu inteleg de ce te-ai sifonat asa

Nu ignor contextul spiritual al tehnicii, din contra, ignor doar contextul mistic-religios, ceea ce este cu totul altceva.
"ar fi indicata ceva mai multa sinceritate si spus ca aceia care practica tehnicile astea cu acuratete trebuie sa "se raporteze" si "sa consacre" experienta inainte. stii tu la ce ma refer, da?"
Mai multa sinceritate? Am fost cat am putut de sincera, really. Cat despre a "consacra experienta inainte", aici chiar nu stiu la ce te-ai referit. Beats me!

"si-atunci cum de sunt balarii ce spun eu?"
Repet, nu am facut referire la nimeni, nu stiu cum ai dedus tu faptul ca as fi facut vre-o aluzie la tine. Vorbeam la modul cel mai general Cred ca e o neintelegere la mijloc.
"yoghinii adevarati interzic practica asta in mod amatorist, , e vorba de dirijarea energiilor in primul rand, si mai putin de "abtinerea de la ejaculare". "
Yoghinii? Eu nu ma refeream in mod special la yoghini, daca nu stiai aceasta tehnica este utilizata in nenumarate alte filozofii(Tao, QuiQong, etc). Asa ca scuteste-ma de astfel de analogii cu misa sau Bivolari...
Ca se foloseste si in yoga, este altceva.
"...trebuie sa ai un instructor de la inceput"
...genu' lui Bivolaru sa inteleg?

"cat despre intinerirea ca efect, am vazut niste epave umane in grupul Bivolaru dupa numai doi ani de practica. ori erau amatori, ori au facut abuz."
...Tocmai ceea ce spuneam inainte. Nu condamna yoga doar de "dragul" unor indivizi ca si Bivolaru. Exista nenumarate scoli de yoga in lume, independente de Bivolaru care nu au murdarit si facut de rusine aceasta filozofie straveche. Exista inclusiv scoli de yoga care practica tehnicile spefice filozofiei fara a sa le asocia in vre-un fel cu misticismul caracteristic celorlalte scoli. Si asta cu aceleasi rezultate, daca nu chiar mai bune. Asa ca please...
Crede-ma ca poti sa practici continenta fara a te raporta la Siva si Vishnu

"Dumnezeu ne-a facut cu orgasm si ejaculare cu tot si nu le interzice nici in ziua de azi."
Aici chiar ai fost simpatica. De parca despre asta ar fi vorba aici, daca Dumnezeu interzice sau nu orgasmul...

"plus ca, in legea crestina, dragostea nu ramane in afara dormitorului, cum recomanzi tu sa ramana"
Cred ca m-ai inteles gresit, eu nu spuneam ca dragostea sa ramana in afara dormitorului, ar fi absurd nu, ma refeream la religie, religia ar trebui sa ramana dincolo de usa dormitorului.

Cat despre legea crestina, eu nu faceam nici o referire la vre-o lege crestina aici. Cum spuneam, asta ar trebui sa ramana la usa dormitorului, in in afara ei daca s-ar putea

Deci, facem pace?

http://photos.yahoo.com/pulstar3/

Donia spune:
quote:
Initial creeata de pulstar
-este cea mai buna metoda de contraceptie perfect naturala
Revin cu un amanunt tehnic: in lichidul de lubrefiere al barbatului pot sa pluteasca vreo cativa spermatozoizi. Deci, asa cum spunea si Veve, o data ce penetrarea a avut loc exista posibilitatea unei sarcini.
Adela, nu mi se deschide link-ul catre fluidele erotice ale femeii. Mai incerc si mai caut si eu pe google. Multumesc!

conchita spune:
Pulstar, obiectia mea era referitoare la faptul ca tu incurajezi oamenii sa se apuce de asemenea practici asa de capul lor, fara indrumare directa de la cineva care are experienta si e certificat. nu l-am recomandat pe bivolaru, ar fi si culmea! a mai fost un topic aici despre practici paranormale si o fata chiar a incercat de una singura niste tehnici si s-a cam speriat. repet, sugestia mea, de fapt sfatul meu extrem de serios pentru cei care sunt interesati de chestii dintr-astea, sa nu le intreprinda acasa, singuri, fara indrumare specializata. in ciuda spuselor tale, garantez ca tehnica aceasta a continentei lucreaza cu energii, asa-numitele fluide care au indus-o in eroare pe Donia pentru ca tu nu ai venit cu lamuriri.
nu am practicat, ca sa fim intelesi, dar am studiat problema din afara.
si am vazut cu ochii mei oameni care nici nu au intinerit, nici nu si-au aprofundat relatia de cuplu-ba dimpotriva-, n-am vazut sani mariti si nici oameni cu memorie de elefant dupa ce au practicat tehnica asta impotriva firii (ca sa imi exprim si o opinie personala, poftim). nu militez contra continentei, imi spun parerea, atata tot. nu o lua personal, te rog frumos, chiar sunt curioasa ce argumente ai in afara astora de prezentare comerciala de genul "intinereste, etc". si normal ca n-am nimic cu yoga si yoghinii, atunci cand sunt bine intentionati si mai ales bine informati.
--------------
been there, seen that, so what?

ellaalba spune:
Cochita, ma scuzi ca ma bag!...dar nu inteleg ce te aprinzi asa frate??
Prea multa patima in niste discutii generale...
Take it easy!

Adela99 spune:
mey, acum sa nu radeti... da' io am auzit ca exercitiile astea de coitus rezervatus ar ajuta si in cazurile de ejaculare precoce (care prin asociere s-ar putea numi incontinenta sexula ?
pareri?

anca tanasica spune:
Adela, asa e...
Cand eram eu mai mica si orice articol despre sex era deosebit de interesant........am citit asa ceva.
Se fac exercitii...adica se face sex (penetrare) si cand simte barbatul ca ar termina se retrage...urmeaza o pauza si se reia sexul (penetrarea) si tot asa...exercitiul e menit a creste durata sexului (penetrarii) fara ejaculare (adica tin minte ca ziceau ca se dezv.si niste muschi care ar ajuta si latura psihologica)...
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

danna2002 spune:
KIar ..ce ar fi sa ii lasam pe fiecare sa isi vada de viatza lui cum vrea..dar e sigur un lucru ca daca fiecare si ar vedea numai de el nu ar mai exista forumuri..si ar fi viatza un kin fara ele...asa ca.daca cineva crede ca e perfect sa se protejeze asa..nu o sa il/o convingem aici ca nu e bine..Pana la proba contrarie fiecare face ce vrea...cel mai bine e ca omul sa fie pus in tema ...daca faci asta se va intampla asta..decizia insa ii apartzine..nu puteam sa controlam pe nimeni..cel mult ne spunem opinia cum stim fiecare..:) asa ca DACA SE APRINDE E SEMN CA II PASA..:)cat despre tehnica aceasta de contraceptzie cred ca e ca si metoda calendarului sau pilula de a 2 a zi la unele merge la altele nu..
danna2002

lily spune:
Conchita , bine ai revenit cu spor la treaba
intr-adevar subiectul a mai fost dezbatut
a spune lucururilor pe nume nu ar trebui sa deranjeze
tocmai, ca apar indivizi care se folosesc de denumiri consacrate, de metode si tehnici din practicile orientale, care profitind de putinele informatii ofera remedii ieftine, atrag oameni creduli, insa nu spun o vorba de consecinte
am cunoscut si eu pe cineva, care se lauda ca in grupul pe care il frecventa aceasta continenta sexuala le dadea un plus de energie, de placere pe care alte cupluri nu ar fi stiut cum sa le obtina; totul pe fondul unei obsesii legate de viata sexuala, care devenise unicul scop al lor, detasarea de viata sociala si izolarea lor in munti pt a practica acestea; nu era neaparat un mod de evitare a sarcinii, dar o sustineau
nu as sfatui pe nimeni sa incerce , deoarece dragostea trebuie sa fie cea care ii face pe doi oameni sa isi uneasca trupurile
iar scopul pt care Dumnezeu a creat sexul este procrearea in principal, apoi implinirea celor 2 , si la sfirsit placerea-
cind stii lucrurile acestea devii f prudent cind urmezi o cale anume
Bafta!

alex-n spune:
Pentru a lamuri lucrurile si a elimina orice mijloc de a face speculatii pe aceasta tema, gen: Bivolaru, MISA, yoghini, urinoterapie, bla, bla, bla.... vreau sa va spun ca, in afara de faptul ca aceasta metoda este folosita de aproape 1/5 din populatia globului (majoritatea asiaticilor: chinezi, tibetani, indieni s.a.) este, prin exercitiile de contractare-relaxare a muschilor diafragmei pelvine, un mijloc terapeutic folosit cu succes in incontinenta urinara, enurezis. De asemenea, aceleasi exercitii sunt folosite in tratamentul femeilor cu vaginism, frigiditate, incontinenta urinara (binecunoscutele exercitii Kegel)
Astfel, citand din literatura chinezeasca (care nu are nici o legatura cu MISA lui Bivolaru), se pare ca, intr-adevar, reprezinta "un mijloc de translatie a energiilor de natura sexuala spre centrii energetici superiori". De asemenea, se pare ca aceasta metoda are unele beneficii in randul practicantilor. De exemplu, au fost multe cazuri in China de barbati de 102 ani (remarcati longevitatea) care au avut copii la aceasta varsta.
1. Aceste tehnici disociaza orgasmul masculin de ejaculare, aceasta fiind cheia eliberarii si constientizarii energiilor sexuale, urmatorul pas fiind dirijarea lor.
Lasand la o parte aceste precizari care sunt simple observatii fara o explicatie stiintifica clara, sa incercam sa privim lucrurile din punct de vedere medical si anatomic: din ce se stie in prezent, se pare ca la aparitia orgasmului, o contributie importanta o are creierul. Pe cand centrul ejacularii se gaseste la nivel medular (maduva spinarii). Separarea celor 2 centri nervosi se pare ca face posibila aceasta disociere(orgasm-ejaculare).
2. Tehnicile TAO prezinta, de fapt, o arta erotica prin care barbatul chinez invata sa-si "iubeasca" sotia, este un romantism de natura asiatica, fiind un fel de Kama Sutra. De fapt, continenta sexuala reprezinta elementul cheie in aceste tehnici.Avantajele acestei metode in cadrul unui cuplu sunt nelimitate. Scopul este cunoasterea trupurilor si a reactiilor partenerilor, trezirea prin mangaieri,masaje a simturilor, actul dragostei fiind cat mai complet atat din punct de vedere fizic cat si sexual. Este importanta si creearea unui mediu favorizant daruirii totale:uleiuri, lumanari parfumate, muzica potrivita etc.
Va recomand sa vedeti filmul Bliss (1997) - Sheryl Lee si Craig Sheffer. Este foarte instructiv!
3. Incontinenta sexuala poate fi obtinuta involuntar, prin practica. Exista barbati care pot face dragoste de tip maraton, datorita "exercitiilor" amoroase anterioare, prin care sunt antrenate, in mod incostient, anumite grupe musculare, care realizeaza o bariera mecanica a lichidului seminal.
4. NU este cea mai sigura metoda contraceptiva. Singura metoda 100% sigura este vasectomia sau ligatura tubelor uterine. Exista riscul aparitiei unei sarcini datorita existentei unui nr mic de spermatozoizi pe traiectul canalelor ejaculatoare ce ajung in lichidul de lubrefiere secretat de prostata si veziculele seminale.
5. La ideile vehiculate pe aici cum ca Dumnezeu ne da voie sa facem sex cu sotul/sotia numai pt reproducere, nu vreau sa raspund, pt a nu intra in niste polemici religioase in urma carora toate credincioasele forumului imi vor sari in cap.