Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (62)
Raspunsuri - Pagina 5
ionela roxana spune:
Try sa stii ca perna ptr. bebe in primele luni este mai mult de forma; eu in primele luni am culcat-o pe un prosop de baie, fffff. mare, pe care il faceam patrat;mereu ii suceam capul de pe stanga, pe dreapta, ca sa-i modelez capsorul; nu am asezat-o pe spate,ptr. ca imi era teama sa nu se inece,iar pe burta ca sa nu se sufoce;toti copii de pe langa noi, de-oseama cu Arisa, aveau capul oval, mai bine spus forma de ou
; de pe la vre-o trei luni i-am luat o pernita in forma de gogoasa gaurita la mijloc(exprimarea nu este chiar corecta, dar sper sa intelege-ti
).
Fetelor pe mine ma doare spatele de-mi vine sa

;coastele din dreapta ma dor groaznic
, iar in zona "pitpalacului"simnt dureri insuportabile
roxana
http://photos.yahoo.com/arisalaura
carmen spune:
In sfarsit stim si noi aproape sigur (sigur aproape sigur pentru ca intotdeauna mai e loc de surprize) ca urmeaza sa mai avem o fetita. In privinta numelui inca nu suntem decisi (de fapt nu prea aveam idei) pentru ca ne pregateam de baiat; toata lumea zicea ca dupa fata vine un baiat asa ca... ne mai gandim la nume de fete.
Ana (1 an si 11 luni) inca nu s-a obisnuit cu ideea ca va mai avea o surioara, ea zice tot "bebea". Acum e incantata dar nu stiu cum va reactiona cand va vedea ca patutul ei va fi folosit de "bebea".
28 saptamani, Spitalul Judetean Suceava - Dr Hincu
carmen
gandacelu spune:
si eu am raciiiiiiiiiiiiiiit!
desi stau in casa de-o saptamana, intelege daca poti!
am un gust in gura... bleax!![]()
azi am dat o tura cu ilenuca pe-afara, ca mama a avut treaba... daca ma oftica ceva e sentimentul ca sunt bine si nu e nevoie sa stau la pat... cu alte cuvinte, "limbrici pe creier"!![]()
mai e cineva in situatia asta? si daca da, cum rezista?
burtici si pitici
fulguletz spune:
carmen, felicitari pentru fetita! sa fie sanatoasa!
daca voi ati racit sau aveti "limbrici pe creier " (vezi gandacica
) pe mine m-a palit o durere usoara de dinti (din fericire numai dinti, fara masele)..si sunt tare sensibili la rece sau cald...si bineinteles ca m-a apucat vineri , inainte de week-end 
cu
David, 30 sapt., DPN 7 dec.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/zumperiox
roserb spune:
Salutareee!
In sfarsit avem din nou Internet!
Imi pare rau ca am disparut precum magarul in ceata , multumesc Bobita pentru telefon, si tuturor pentru grija. N-am apucat sa citesc nimic, acum imi iau elan sa ma pun la curent cu noutatile!
Suntem bine, am fost racite si eu si Bianca , am fost si la control, colul e inca lung si inchis, contractii am in continuare, dar ma tratez si sper sa rezist cu brio macar pana duminica viitoare cand botezam.
Va pup pe toate si ne auzim cat de curand din nou!
Roxana- saptamana 35
DPN 6 nov- Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu
FELIS spune:
BOBITA eu l-am simtit pe bb prima data miscand in partea stanga si eram in autobus. Cand am ajuns la service eram tare fericita si i-am zis unei colege care mi-a raspuns: “Daca a miscat in stanga e baiat!” Am mai povestit asta pe forum si acum o luna dar mi s-a raspuns ca nu e o regula. Stiu ca anu e dare u am povestit pur si simplu intamplarea (la mine se potriveste – va fi baiat).
Eu sa stii ca nu am simtit acei “fluturasi” prin burtica. Am simtit direct miscarea.
Felis, 29 sapt(30 de la UM), DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelfelis/my_photos
FELIS spune:
IONELA-ROXANA, GANDACELU la amandoua am ras la povestea cu nasterea… Gandacelu… Auzi la tine...”las ca tzip mai incolo”
.
TRY felicitari pentru cei 4 ani de la casatorie- multi inainte
(eu acum am citit ca nu mi-a mers internetul) si felicitari si pt bb tau cel destept ca s-a intors cu capul in jos in timp util.
Se vede ca ai fost exuberanta aseara : de la cate mesaje ai scris. Nu mi-a venit sa cred… Si randurile tale au fost haioase… Exuberanta si plina de optimism… 

FELIS spune:
ELE multi ani fericiti de casnicie si tie .
Burtici… Am ametit de atata citit (si la propriu si la figurat) si abia am terminat de citit capitolul inchis dimineata…Raceala asta ma da gata… Abia mai pot sta pe scaun… Sper sa nu citeasca sotul meu aceste randuri ca sigur ma cearta… Ce eram eu lipsita de vlaga fara aceasta raceala, dar ce sunt acum… 

FELIS spune:
quote:
Originally posted by olga_stan
salutare la toate gravidutele!
dragele mele sunt super fericita azi pentru ca miercuri mi se da ok-ul pentru garsoniera. deci luna aceasta pot sa imi fac planuri cum o sa amenajez casuta, lucru care imi face o deosebita placere!!!
olga 30 ani si bebe 31 saptamani!
OLGA, felicitari inca odata. Abia astept sa te aud ca te-ai mutat...

try spune:
Merci pentru urarile voastre fetelor, vroaim doar sa va demostrez ce sot iubitor am eu acasa...
Ele, tot inainte mandri pionieri, ani multi si fericiti impreuna.
Ionela, tortul a fost "light", adica usurel, nu de-ala de-ti pica greu la stomac. De-aia am luat ceva cu fructe multe, nu ceva cu ciocolata. Si ala a fost si desert si cina. La 9 seara (atunci ajunge sotul meu acasa caci are program de la 12 incolo), cine mai mananca mancare-mancare?
Bits, si eu am vrut sa filmez burtica, dar n-am ajuns nici pana acum si se pare ca e cam tarziu. Deja Alex se misca acum ca un mosnegutz cu 10.000 de haine pe el. Gata cu zvarluga lu' mami!
Gandacel, m-am tavalit pe jos de ras... Acu' m-am prins ce-i cu elefantu' si palaria si asa e, dupa ce mi-ai dat explicatia de rigoare ca la prosti mi-am adus si eu aminte de faza. Mie-mi ramasese-n minte numai chestia cu chapeau-ul, adica ce pricepuse lumea din desenul lui. Ca sa vezi ce atenta eram eu in clasa... dar jur ca eram printre cei mai buni la franceza. Si-am iubit franceza tare mult pana am dat de amarata asta de engleza, care nu stiu cum se face, da' e de 10 ori mai la indemana, mai comod de vorbit (sunt pe partea engleza, gandacel, ca altfel ne vedeam noi daca eram in Montreal).
Bag seama ca acu e randu' tau sa te "superi" pe mine ca eu asa curand n-o sa citesc cartea, am alte belele pe cap, Doamne iarta-ma (asta era vorba lu' mamaia). ![]()
"M-am gandit ca o solutie ar fi asa, ca liliecii.. dar n-am de ce sa ma agat. Aveti solutii?"
Agata-te de o idee! Asa se doarme cel mai bine. Glumesc, Miche. Cred ca n-ai ce face decat sa astepti sa nasti. Cu cat trec sapt., cu atat mai greu e cu somnul.
Ele, si spune-i si tu ca "daaa, asa o sa-l infas" ca sa scapi de ea sa nu te mai bata la cap si-ai rezolvat problema. Tu o sa procedezi tot cum te taie pe tine capul. Decat sa te razboiesti in argumente cu astfel de persoane, mai bine zici ca ele si faci ca tine. Scutesti nervi si energie multa in felul asta.
Fulguletz, din wee au anuntat 15-16 grade maxima, iar marti or sa fie cam 11 grade, asa ca vine toamna si la noi, fii fara grija.
Bits, si Alexutzu' meu loveste cu piciorusele in coastele din dreapta, dar mi-e asa drag de el ca-l incurajez sa dea si mai tare
![]()
"dar ideea lui Bits cu dormitul in patru labe nu e rea deloc.."
Asta inseamna sa dormim ca vitele.
De-aici o veni expresia "dormi ca o vita"
Numai ele dorm in picioare, adica in 4 labe.
eliza, nu stiu cum se numeste bacteria, dar mi-a zis ca e destul de comuna (n-a zis nimic de nici un streptococ). Se va trata cu antibiotic in timpul travaliului ca sa nu il afecteze pe bebe (singurul moment in care el o poate lua e la nastere). La vizita trecuta mi-a facut un swab, adica pe un fel de betzisor de-ala de sters in urechi (numai ca era muuult mai lung) mi-a luat mostra din secretia vaginala. Nu e nevoie sa-ti introduca betisorul pana in vagin, ci doar da un pic la suprafata cu el (intre labii) si gata. Betisorul merge la analiza si iti spune daca ai ceva in neregula. Dar nu e nici o problema. Daca medicul mi-a spus sa stau linistita ca nu-i problema (e intr-un fel ceva banal), atunci nu ma agit. Oricum cand o sa nasc dosarul meu o sa contina informatia respectiva si stiu aia ca trebuie sa-mi perfuzeze antibiotic si ce fel de antibiotic. Oricum o sa le amintesc si eu de treaba asta, desi aici nu-s probleme de-astea cu "n-am stiut, am uitat, pai stai ca una, ca alta". Aici fiecare-si face treaba pe bucatica lui.
Jasmine, vezi ca asa ziceam si eu ca guguloiul ala mare care-mi iesea in dreapta e caputul lui bebe, dar dupa ce mi-a zis medicul ca e cu capul in jos, am realizat ca guguloiul era fundicul lui. Si-uite-asa il tot mangaiam eu de zor pe caputz... adica pe fundic.![]()
Fetelor, aici nici nu se concepe sa nasti fara tatic langa tine. Doar daca taticu' isi reneaga odrasla poate... sau daca e plecat in delegatie. E adevarat ca emigrantii sunt aia mai sceptici (aici sunt emigranti din toata lumea: orientul mijlociu, India, Asia, Europa de est si astia de regula sunt reticenti ca si parte din voi), dar cei crescuti/nascuti aici, privesc treaba asta ca pe un lucru absolut firesc. Sa-i vedeti cand nasc si cu mame, surori, tati, socri, prieteni... fara nici o treaba.
Aici nasterea e privita ca un proces natural si firesc, o bucurie impartasita tuturor, nu ca un act de pudoare si jena.
Olga, felicitari, spor la treaba la amenajari. Esti fata descurcareata...
Anne-marry, eu junghiul ala sub omoplat l-am simtit pe la mijlocul sarcinii si ma deranja zilnic. De vreo luna jumate nu-l mai simt decat in anumite zile care au devenit exceptii (o data la 2-3 sapt.). Il simteam numai dupa un anumit nr. de ore de stat pe scaun, dar daca mergeam sau stateam in picioare nu ma mai durea.
Eliza, ai fost mortala cu "poftim, pentru dumneavoastra cu multumiri". Doctorita te si vedea de la apoi scotand insigna de politai si punandu-i catusele la maini. Pai asa se da spaga, mami?!?!?
Si eu vreau tot cam peste 2 ani si tot fetita...
Auziti? Da' voi de unde stiti cand loveste in ficat? Ca eu simt ca impinge colo si colo si colo, dar nu pot spune ca m-a impuns in ficat sau in splina sau mai stiu eu in ce. Doar in coaste stiu cand impunge ca atunci simt ca si cand ar baga cineva mana pe sub coastele mele.
Ionela, stiam de pernita, de-aia am intrebat-o si eu pe ... am si uitat pe cine intrebasem. Memoria, bat-o vina... Ma gandeam sa nu cumva sa nu stie regula cu "pernita interzisa".
Roserbita, heeeeeeee, s-a intors Doamna Administrator. Esti ca sefa noastra aici, Roxana, fara tine am fost ca niste oi ratacite...
"Exuberanta si plina de optimism… "
pai, Felis, cum altfel poate fi mamica unui baietel asa scump si dulce ca Alexutzu' meu!?!?!?
in a 36-a sapt., DNP 31 oct.