Va rog pt o informatie!
Luni fac HSG la Municipal si imi e tare FRICA. Datorita voua am aflat tot despre ceea ce imi este necesar in spital (pijama, papuci, tarife,etc.) si pentru asta va multumesc.
Dar mai am o intrebare pentru cele care au facut HSG-ul in Municipal: trebuie sa te razi pt HSG? Nu vreau sa am supriza sa ma acolo!
Va rog mult pt un raspuns!
Raspunsuri
andra10 spune:
Nu e obligatoriu sa te razi doar daca vrei tu.Iti doresc succes si sa stai cit mai linistita pentru ca atunci cind esti stresata si crispata o sa o simti pe pielea ta.Nu e chiar asa de rau si gindeste-te ca o faci pentru bebe asa mi-am spus si eu in gind tot timpul cit am stat pe masa aia.Trece repede asa ca nu te gindi la frica.
Bafta multa
Oana_B spune:
Este HisteroSalpingoGrafie, o procedura prin care se introduce o substanta de contrast sa vada daca trompele sunt infundate. Uneori, substanta chiar desfunda trompele, doare nitel ca atunci cand iti vine menstruatia dar tine doar cateva minute.
Oana_B
MURA spune:
Stai linistita, am facut si eu HSG. Si eu am fost speriata pentru ca aflasem ca doare rau dar nu a fost asa, depinde de la femeie la femeie.
Unele urla si daca se taie cu cutitul altele suporta mai bine durerea.
La mine nu a fost chiar asa de rau. Cu toate ca trompele mele nu sunt chiar normale (stanga este f.f. subtirica abia se vede iar dreapta nu este uniforma) nu pot spune ca m-am urcat pe pereti de durere. Este intr-adevar acea durere de la ciclu.
Poti sa iei cu tine niste Aulin, pentru cazul in care durerea persista. Eu am luat unul dupa ce s-a terminat totul.
Cel mai neplacut este cand trebuie sa astepti sa iti faca radiografiile, dar ... trec toate.
Iti tin pumnii si sper ca totul sa fie in regula la tine.
Mult succes si sa fi tare
Sa ne spui cum a iesit, ok?
MURA spune:
Am uitat sa iti spun sa iei cu tine un tampon pentru ca dupa ce se termina totul incepe sa se scurga solutia de contrast si o sa ai nevoie.
In rest... iti trebuie adeverinta de la serviciu daca te duci la spital si nu la o clinica particulara. Mie la spital imi spusesera ca trebuie sa stau cateva ore dupa iar eu am plecat imediat pentru ca ma simteam bine si nu imi place sa stau prin spitale.
Asa ca sa nu ii lasi sa te tina prea mult in spital.
Costuri... la clinicile particulare :2.000.000 - 2.500.000lei
la spital.... cu relatii eu am dat 500.000lei.
Daca mai ai intrebari nu ezita sa intrebi, este mult mai bine sa te duci pregatita decat sa nu sti exact ce o sa se intample cu tine si sa fi speriata.
Pupici si astept intrebari.
Kariris spune:
Adria, nu trebuie sa te razi in mod special pentru asta! Te duci cu "freza" pe care o ai tu in mod normal. Eu am facut fara anestezie, nu stiu cum au facut celelalte fete. Pe mine m-a durut... dar suportabil, pentru ca amblele trompe erau infundate bine de tot. Deci doare mai rau doar daca sunt infundate. Dar stai linistita, nu-ti fie frica, nu te speria daca vezi ca te doare, ca trece. E normal sa doara mai rau daca nu e in regula cu trompele. Mie nu mi-a spus asta doctorul. Mi-a spus ca vor fi dureri ca la menstruatie, iar eu cand am vazut ca ma doare mai rau am intrat in panica... asa ca tu sa nu intrii in panica sa fii pregatita pentru o oarecare durere mai mica sau mai mare, dar oricum suportabila. Fii tare ca noi iti tinem pumnii si nu moare nimeni din asta! Daca trebuie,... trebuie!
NU UITA SA NU MANANCI NIMIC INAINTE!!! Bafta multa!
Sa ne tii la curent!
Kariris spune:
quote:
Originally posted by MURA
De ce sa nu manance nimic inainte?
Ce legatura are?????
Mura, unele fete prefera sa o faca cu anestezie locala - ca la chiuretaj- orice anestezie da o stare confuza putin mai tarziu, greata uneori si ca sa nu te apuce vomatul de aceea nu se mananca; pe unele chiar si de la un mialgin le apuca o stare de greata si daca au mancat chiar vomita. Si apoi, cred ca o face dimineata asa ca nu ar fi o problema sa nu manance. Ma rog sa faca cum i-a spus medicul ei... bineinteles.