Mobila bucatarie la comanda

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simona spune:

Ma intereseaza si pe mine fabrica de la Ploiesti unde se lucreaza mobila masiva. Ankalaura, te rog frumos, poti sa-mi trimiti si mie adresa...si ma mai intereseaza si de unde as putea sa-mi iau niste canapele de sufragerie care sa mearga la mobila clasica din lemn masiv (nu din piele, sai piele ecologica)
multumesc
simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

Dati-mi si mie pe PM, va rog, adresele firmelor despre care vorbiti.
multumesc,
madishor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Buna fetelor!
Sper ca cele care ati scris mai sus ca aveti mobila la comanda sa mai intrati si sa ma lamuriti si pe mine.
Vreau sa -mi fac mobila de bucatarie la comanda, dar nu m-am hotarat inca la model. Nu asta e problema ci utilitatea in bucatarie. Am ochit si eu ceva modele prin reviste, si cum s-a spus si aici, de exemplu cuptorul este mult mai util la semi-inaltime.
Cele care aveti deja, firmele sau meseriasii v-au spus de alte utilitati. Am mai vazut acele sertare, care deschise au o anumita compartimentare sau usi care se deschid putin altfel.
Vreau sa stiu daca producatorii au inceput sa implementeze astfel de metode, pentru folosirea cat mai buna a spatiului in bucatarie.
Cred ca avenit timpul, ca la achizitionare, sa nu mai deschidem usi si sertare pe care sa le gasim goale sau foarte simple.
Am mai auzit de blatul antiscurgere sau de margini ale usilor prevazute cu garnitura impotriva eventualelor lovituri, ciobiri.
Cred ca ati inteles ideea mea. Poate imi spuneti ce ati constatat voi pe piata inainte sa va hotarati. Oricum in Bucuresti aveti mult mai multe oportunitati. Aici la Constanta, daca ar fi sa apelez la firme renumite ce executa dupa spatiul pe care-l ai, acestea ar fi MariaDesign, Kanguru, Franke, CasaRoma.
Va astept cu impresii despre aceste noutati.

Cristina si Alexia ( 22 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Draga Crixia, firmele de care spui tu ... sunt convinsa ca fac toate lucrurile pe care le-ai descris tu, dar sa te astepti la niste preturi f.f..f mari ! Ca sa nu mai spun ca Franke nu stiam ca face si mobila ... Poate MariaDesign sa fie mai accesibila ca pret, dar Casa Roma ... in plus, sunt unele firme care aduc fronturile de usi (adica fetele) direct din Italia, si dupa ce ca sunt f scumpe, sunt si la dimensiuni standard. "Comanda" inseamna ca trebuie sa-ti gindesti bucataria din bucatile lor, ca un puzzle, sa imbini diferitele elemente de care dispun ei in spatiul de care dispui tu.

Apropo de utilitate, eu am cuptorul la semiinaltime si il recomand cu caldura (nu e greu de pus, multe firme fac chestia asta), si o usa cu balama pe mijloc, astfel incit deschisa ocupa jumatate din spatiul pe care l-ar ocupa daca ar avea balama pe o parte. Eu de exemplu n-am vrut rafturi deschise (foarte estetice si usor de incadrat in orice spatiu ramas disponibil), pt ca se umplu de praf (si praful de bucatarie e unul grasos si slinos!) si mi-e lene sa le curat :) Blatul antiscurgere are marginea putin ridicata in sus; dupa parerea mea e mai putin estetic, sa nu mai vorbim si ca e scump; toate blaturile au un sant pe dedesubt, a.i. ce se scurge sa nu curga pe usile de la dulapuri. Mai exista tot felul de cosuri Jolly, care se pot achizitiona si separat (si te duci pe urma cu ele la firma sa ti le bage in mobilier), sertare pt sticle, cosuri carusel pt locurile greu acesibile de pe colt ... Exista in principiu cam tot ce vrei.

Sfatul meu, inainte sa va duceti la o firma, studiati putin presa de specialitate. Exista reviste de decoratiuni interioare, unele la pret destul de accesibil, in care vedeti ce exista pe piata. Pe urma mergeti prin magazine si vedeti cum arata si cam care sunt preturile.

Pt mine, bucataria a fost cea mai importanta camera din toata casa si a inghitit cel mai mult timp de pregatire si cei mai multi bani, dar zau ca merita ! Viata e prea scurta ca sa nu incercam sa ne-o facem cit mai comoda ! Iar bucataria este un loc in care, vrei nu vrei, iti petreci foarte mult timp ! Asa ca macar sa fie placut !

Daca te intereseaza, iti trimit datele firmei pe PM, poate lucreaza si in Constanta...

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

tatal meu are atelier de tamplarie si face orice fel de mobila (din pal sau lemn masiv). la mine in casa orice este lemn (cu exceptia scaunelor) este facut de el (de la usi, geamuri, mobilele...). daca va intereseaza dati-mi un PM sa va dau nr lui de telefon

mada

Mergi la inceput

Boghi, merci mult pentru idei!
Sunt convinsa, din concluziile trase din acest subiect pana acum, ca este mai scump daca faci la comanda decat ce este gata facut in magazine. Iarasi, firmele acestea cunoscute, au preturi mari.
Sunt interesata de firme fara mare renume, dar de care voi ati fost multumite si impresionate, cum este si cazul tau .
Deci, si firme micute pot integra sisteme noi, ergonomice, care sa ne faca bucataria cel mai sigur, util, frumos loc din casa. Macar pentru cele ce-si petrec destul de mult timp in bucatarie.

Va spuneam ca nu sunt hotarata inca, dar presimt ca trebuie sa-mi definesc bine in cap ce doresc inainte de a ma decide. Noi ne construim casa, iar acolo doresc sa am o bucatarie pe sufletul meu.
Pana la urma sunt dispusa sa o fac chiar si cu o firma din Bucuresti, mai ales daca voi fi multumita, ca pe urma ma descurc eu cu transport sau altceva.
Va multumesc!
Doresc sa primesc detalii pe PM! Orice sfst imi este bine-venit! Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

quote:
Originally posted by franqois

kid2003 cat te-a costat mobila din lemn masiv de la Casa Decor?

Draga mea, a fost foarte scumpa...cam 4000 de euro fara aparate. La aparate nu am mai avut bani de bosch, franke sau alte minuni din astea foarte scumpe...am ales ariston si sa stii ca de 3 luni de cat le avem (frigider, masina de spalat vase, cuptor si plita) au venit depanatorii de 2 ori (o data la cuptor si o data la frigider). Acum imi pare rau un pic...mai bine alegeam o mobila mai ieftina (bucataria e mica oricum) si puneam banii la aparatura mai buna. Scuze ca fac reclama negativa...Acum suntem cu masa plianta in sufragerie dar tot visam la o masa de lemn masiv cu scaune frumoase. Chiar daca renuntam la vacante si altele, e important si cum te simti acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

CRIXIA, firma Sipro, de care zicea Freia si la care mi-am facut si eu biblioteca si am fost foarte multumita, are sigur un sediu in Mangalia, pe strada mare care merge spre Saturn, pe un colt, parca la intersectia cu straduta care merge la gara. L-am vazut asta vara. Fac pe comanda cum vrei tu sau iti propun ei modele. Au o gramade de accesorii pentru bucatarie. Persoana cu care discuti despre mobila este arhitect. Pe noi biblioteca ne-a costat 400 si un pic de euro. E o firma romaneasca, mai scumpa fata de mesterii particulari, dar mult mai rezonabila fata de chestii italienesti gen Berloni, Casa Roma, etc. Preturile includ TVA, ti se da factura, deci e totul legal, nu la negru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Crixia, ti-am trimis datele firmei pe PM, dar cred ca e prea mult sa spui ca "am fost impresionata". A fost OK, dar nu m-au dat pe spate !

Kid2003 - ma mir de Ariston, eu auzisem ca e o firma buna ...

Cel mai mult din bucataria mea imi place insa chiuveta, din silgranit (dar nu asta e important), cu o cuva mare (si e chiar mare), o cuva mica din inox, cu scurgere, un "tomberon" cu capac de inox care comunica direct cu cosul de gunoi din masca, un scurgator de vase care poate fi pus pe chiuveta si folosit ca strecuratoare si un tocator opzitionat tot pe chiuveta. Nu stiu daca ati inteles cum vine treaba, dar este extrem de practica, aproape toata treaba o fac la chiuveta: spalat legume, scurs, tocat si pus in vase, plus aruncarea deseurilor ! O iubesc de-a dreptul si ma bucur ca am reusit s-o gasesc in oferta, ca altfel nu mi-as fi putut permite! Pt mine era singura solutie, pt ca bucataria are 6mp si am si masa cu scaune!

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Lavi, am retinut sfatul tau! Il bag la bibilica si-l procesez alaturi de altele! Sar'naaa!

Kid, si eu ma mir de Ariston! Chiar asa, atatea remedieri?

Boghi, cred ca-s rau, ca nu prea am inteles cum e chiuveta ta! Am retinut ca iti este practica si ca poti arunca direct cotoarele de legume si alte resturi fara sa pleci de langa ea. Ca m-am cam saturat sa fac drumuri la cosul de gunoi si inevitabilele picaturi pe gresie.
Mai explica odata cum e confectionata chiuveta si apoi accesoriile. Sa inteleg ca are 2 cuve, una mai mare si cea mica. Mai departe nu am inteles .....

Mergi la inceput