Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (61)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

quote:
Originally posted by Bobita

SONDAJ nu sariti , dar ca baba ce sunt is si curioasa.

Asadar, in ce parte a burtici l-ati simtit prima oara pe bb miscind (nu ma refer la fluturasi, ci cind a miscat ferm)?

in dreapta

cu David, 30 sapt., DPN 7 dec.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/zumperiox

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.gabriela spune:

Ela, eu am mancat atatea clatite sarcina asta ca am impresia ca o sa am un copil clatitos... whatever thet means...

Bobitza, Maria mea a transmis prima galma din dreapta. Care e scopul sondajului?

sa cresteti mari! :-)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/tataruraluca
DPN 22 decembrie, Spitalul Cantacuzino

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Bobita, mie imi vine sa rad. Ca fiind la prima sarcina nici macar nu mi-am dat seama ca el misca si eu ma speriam ca ce se intampla (cu toate ca fusesem prevenita ca s-ar putea sa nu-mi dau seama). Cand mi-am dat seama "cam" ce se petrece ...se petrecea in partea stanga.
Raluca.gabriela nu stiu daca asta ar fi scopul sondajului dar mi-a zis cineva ca in fucntie de partea in care misca ai baiat sau fetitza. la mine ar fi trebuit sa fie baiat ca a miscat in stanga dar la eco mi s-a spus ca e fetitza....ceea ce nu e rau deloc.

Elena, 35 sapt, DPN-5nov

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

OLGA eu nu cred ca voi folosi scutece, in primul rand ca nu stiu cum se folosesc si apoi numai la gandul ca daca nu verific mereu, scutecelul se uda, sau poate mai rau... si pielicica lor se irita...brr! Poate sa zica ce vrea sotiorul meu dar eu o sa le dau pampersi si salopetici. Si eu vreau sa vina sorocul dar numai cand trebuie, eu sunt obsedata cred deja, sa nu cumva sa se nasca prea devreme si sa fie prea micuti bibicii.

BOBITA ai dreptate. Si eu am avut luxatie de sold, motiv pt care voi naste prin cezariana, si chiar am picioare foarte drepte...si lungi

ANDREEA si eu am inceput bagajul de spital: al meu e incomplet, al bibicilor e prea-prea...si inca mai cumpar. Eu nasc cu cezariana si m-am interesat si am citit destul de mult. E adevarat ca poti avea dureri mari, insa iti lasa cateterul si poti cere fara jena sa-ti puna perfuzii pentru calmarea durerilor. Eu vorbesc, dar sunt foarte rabdatoare de felul meu, si nu prea ma vad cerand asistentelor sa-mi dea algocalmin sau mai stiu eu ce.
E normal IONELA sa nu-ti revii asa repede dupa cezariana, doar e o "taietura" destul de serioasa. Sunt asa putine persoanele care fac cezariana de "moft" si chiar asa e alegerea fiecareia si nu stii la ce sa te astepti nici dupa cezariana si nici dupa nasterea normala. Crede-ma ca si eu sunt ingrozita, dar la fel as fi si daca as stii ca ma asteapta nasterea normala

Adriana 33 sapt si cei 2BBmici -DPN 18 NOV
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/adriana_axa_cluj/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Buna din nou!Am venit de la Fundeni de unde am externat-o pe socrela mea, dupa care i-am facut ceva de mancare de regim(piept de pui la gratar si o supa de legume) si acum astept sa vina sotul meu sa o ia la Pitesti.Am grija de ea desi nici eu nu sunt mai zdravana.
M-am speriat rau azi fetelor: am simtit o durere groaznica in partea de sus, aproape de stern, intre sani.Si asta de mai multe ori, o data parca imi cuprinsese toata burta.Am luat No-spa, am mancat sia cum parca de ceva timp nimic.Linistiti-ma si spunetimi ca e de la stomac.N-as vrea sa fiu "deschizatoare " de drumuri si sa nasc prima.
Dana, Gandacelu, eu sunt o super fricoasa:n-am facut in viata mea decat cateva injectii, n-am avut operatii sau afectiuni cu dureri mari(mai putin cele de masele) si deci mi-e o frica teribila de nasterea normala.Acum parca mi-e putin teama si de cezariana, dar pana acum tot cezariana invinge in preferintele mele.
Monica, parca m-ai mai linistit putin, credeam ca sunt niste dureri monstruoase cu burta taiata!
Fetele care au mai nascut:ceea ce am simtit eu nu este durere de nastere, nu?Acelea sunt in parte de jos aburticii?
Pupici,
Andreea34 saptamani+BBica

Mergi la inceput

Fetele care ati vazut ieri emisiunea cu nasteri de la Prima? Eu stiam ca e de la 23.30 si cand sa ma uit atunci se termina, am vazut doar cum o femeie in pat zicea ca fetita e in stanga si baiatul indreapta. A fost ceva despre nasterea gemenilor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Adriana, eu vreau cezariana de moft, nu cred sa existe o cauza obiectiva, poate doar faptul ca acum 3 ani s-a diagnosticat Hepatita cu virus C, tratata cu Interferon si stopata(adica virusii sunt inactivi in momentul de fata)dar cred ca asta nu ma impiedica sa nasc normal, nu?
Eu cred ca exista riscuri la ambele metode de nastere, in general prietenele mele care au nascut normal imi povestesc ca doare( e normal, doar iese printr-o "gaurica "ditamai capul)dar dupa ce nasti nu ai nici un fel de probleme, poate doar usturimea teieturii.La cezarina nu prea am intrebat, dar sper sa ma un organism bun care se reface repede.
Iar am simtit durerea aia de-ti taie respiratia in dreptul sternului, de fapt chiar sub el.Doamne, sper sa fie stomacul!
In ceea ce priveste kg., eu am 1.67m si aveam 54kg cand am ramas insarcinata.Acum am 80kg(daca nu era cantarul defect) si ma interb ce s-a intamplat cu metabolismul meu de pun kg.asa de repede.Inainte mancam 2 paini, mancare cat cuprinde si na ma ingrasam deloc.Acum parca si apa se depune.
Pupici,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by andreap
Dana, Gandacelu, eu sunt o super fricoasa:n-am facut in viata mea decat cateva injectii, n-am avut operatii sau afectiuni cu dureri mari(mai putin cele de masele) si deci mi-e o frica teribila de nasterea normala.Acum parca mi-e putin teama si de cezariana, dar pana acum tot cezariana invinge in preferintele mele.
Monica, parca m-ai mai linistit putin, credeam ca sunt niste dureri monstruoase cu burta taiata!
Fetele care au mai nascut:ceea ce am simtit eu nu este durere de nastere, nu?Acelea sunt in parte de jos aburticii?
Pupici,

nu-ti spusei ca nu se compara maseaua cu nasterea!
si io-s o fricoasa, ma alearga dentistii prin tot cabinetul, dar nasterea naturala e mai buna pentru organism...
tu alegi!

durerile de nastere sunt jos, si eu stiam la fel, nu mai tin minte exact, dar nu sus, in orice caz nu sus!

burtici si pitici

Mergi la inceput

Tocmai am citit pe un alt forum ca o mamica i-ar fi spus alteia care vrea sau a nascut prin cezariana (nu mai stiu exact) ca daca a facut asta inseamna ca nu-si iubeste copilul. Ce ziceti? Ca eu sincer m-am crispat cand am citit. Si ANDREEA iti zic un "secret": daca nu-mi zicea doctorul ca se impune cezariana, cred ca as fi cerut eu sa-mi faca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olga_stan spune:

Gandacelul, tu ai mare dreptate in legatura cu greutatea corporala…difera de la femeie la femeie…corect este ca fiecare sa ne calculam greutatea ideala in functie de inaltime si varsta si in functie de aceasta greutate sa vedem cat avem dreptul sa punem pe noi in sarcina. Asa si eu, eram subponderala (cu 5 kg sub greutatea ideala) asa ca imi permit luxul sa pun 20kg pe mine, adica 5 kg le-am pus ca sa am greutatea normala varstei si inaltimii + 15kg cat scrie la carte ca pot lua gravidele in timpul sarcinii. Chestia este ca trebuie sa ma opresc la 20kg si eu mai am 2 luni de dus sarcina!!

Andreap, vad ca iti schimbi opiniile, daca la inceput erai ferm convinsa si adepta cezarianei vad ca acum incepi sa vezi cu alti ochi si nasterea normala! Idea este ca tie iti este teama de durere…durere care va fi in ambele cazuri…deci preferi sa te doara cateva ore si apoi scapi sau sa te doara cateva zile sis a stai mobilizata la pat?! Tu alegi, important este ca de durere nu o sa scapi! “de ce ti-e frica nu scapi” zice o vorba la noi in popor! Eu cred ca tu esti o norocoasa prin definitie, o sa nasti normal si nu o sa ai dureri!! Ai sa vezi ca iti faci griji degeaba! Eu te-am cunoscut personal si nu mi-ai facut impresia unei femei firave, plapande ci din contra pari o persoana puternica!

olga 30 ani si bebe 31 sapt. de la u.m.

Mergi la inceput