Copilasi de iunie-iulie 2003 (30)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

Rezumat rapid si ad-hoc, cu specificatia ca nu am reusit sa citesc nici pana acum tot ce ati postat, sper sa nu ma repet si sa aveti mila, dupa responsabilizarea cu care ma tot investeste Crisa. Sa o luam pe rand, intr-o ordine absolut aleatoare.

Alexandrele (amik) au venit insotite cavalereste de tati de Alex mica, despre care nu stiu mare lucru sa va zic, dar stiu despre fete. Cum amik a avut cateva "revelatii" legate de unele dintre voi, despre cum va imagina si cum sunteti, asa am avut si eu legate de ea. Noroc ca am reperat-o din amintirile din poze ca altfel... Am asteptat in zadar potopul de impresii "Fetelor, sunt fericitaaaaaa, Alexandra mea a facut si a dres!!! Si sa va spun de aia si de ailalta!!!" Ash! Ash de doua ori! Calma, senina, in expectativa.
Alex mica razareata, calda, sa nu o luati foarte in serios pe amik cand spune ca se bazaie. Se bazaie ea, dar de bun simt si cu logica. Pai si eu m-as bazai daca as vrea sa dezmembrez un carucior cu lipici si parintii cu pretentii de educatie mi-ar interzice activitatea (intre altele, activitate creatoare si foarte posibil cu folos. Cine baga mana in foc ca proprietarii nu l-ar fi vrut pliat?). Nu insist pe aspectul estetic al Alexandrei mici, a dezvoltat Bibi subiectul cu sarg, dar pot sa ma declar martor al fidelitatii ei pentru actualele tendinte in moda. Pe scurt, o dulceata razareata, cumintica (ma, io asa zic) si cu tot ce-i trebuie ca sa opreasca priviri.
Mariuca (madic) e dupa parerea mea delicata grupei. Ochi mari, calzi, zambitori, asortati la niste manute mici si fine, mignona si... activa. O s-o reperati in poze cu o basmaluta in culorile steagului britanic (atentie, taisia are una rosie), motiv pentru care cele care n-ati fost la intalnire ati pierdut frumusete de coafura. Una dintre cele mai active sustinatoare ale reciclarii deseurilor (vezi poza cu cosul de gunoi si in rest credeti-ma pe cuvant).
Madic o scumpa (eu am vazut-o pentru prima oara), comunicativa, deschisa, vesela, donsoara ii seamana ca temperament tare mult. Nu ma mai bag la consideratii ale asemanarilor fizice ca am perceptii deviate. Vezi Madishor cu Matei, care mie mi se pareau si fizic rude, dar inculpata principala mi-a sugerat elegant sa-l vad si pe coautor. N-as fi inteles prea bine subtilitatea, daca Andra, in stilul binecunoscut si pe forum, n-ar fi zis detasat si cu ochi profesionist "Nu seamana, ma".
Sa revin. Matei e barbat bine. E ceea ce piticele voastre vor numi peste cativa ani "mascul bine legat, cu ochi care te dau pe spate". Activ, curios, n-am avut onoarea sa-i aud conversatia elaborata, dar asta e numai din vina excesului de atractii pe mp. Ana e la fel de comunicativa si isteata, legat de ea, am plecat cu regretul ca fiica-mea n-a avut ocazia sa se joace mai mult cu ea, dar vina o poarta in mare masura Bodo.
Sa se consemneze pentru posteritate ca David nu are mama si nu are tata. Stiu ca iar zice Crisa ca-s soacra, stiu ca iar zice Bibi savant ca "il urmarea" (ce sa-ti zic, insinua chiar o metoda educationala de genul "il las sa vad cum se descurca"), stiu ca tot Bibi o sa paseze responsabilitatea pe sot, dar eu va zic pe drept: norocul lor ca e copilul destept ca altfel... praf si pulbere, tunete si fulgere. Fiti atenti la urmatoarea faza. Grupul majoritar de mamici, tatici si plozi se deplaseaza asa cum trebuie, organizat, in formatie compacta, privirile pe plozi, guritele trancane, copii prin zona familiei naturale, logic. Numai David, luat de val si adoptat de turma, n-are mama, n-are tata. Sunt convinsa ca toti o sa va intrebati firesc de ce, asa m-am intrebat si eu, pana cand am zarit-o pe Bibi, la cativa metri in spate, taifasuind cu Carmenutza and co (ei aveau copilul personal la ei). Eu m-am mai intrebat o treaba in atare situatie. Unde e dreptatea pe lumea asta? Mai, copilul a venit la matca singur, singurel. N-ati vazut asa ceva.
Las ca mai revin eu la David, desi fetele si maica-sa au cam zis esentialul. (vorba vine, ca esentialul l-am spus io acuma).
Sunt absolut de acord ca Alexandra e eleganta topicului, dar, stimate doamne, cum treceti voi cu vederea dresul in dungi orizontale in mare voga, mulat atat de sexy pe piciorusele de manechina ale Mayei? Ha? Voi ati vazut ca era in rochita asortata la dres de-i iesea in evidenta albastrul ala din ochi de la departare? Sau o tineti minte doar de la proba "costum de baie" din Antalya? Toata lumea stie despre Maya ca e frumoasa, ca face cu ochiul, ca e cel mai sociabil personaj, ca e scumpa si vesela, dar ce nu stie toata lumea este ca are vocatie ancestrala de haiduca. Domne, tzontzonica asta, care daca ai apucat sa relationezi cu ea o data, ti se lipeste de suflet definitiv, redistribuie averile. Sa vedeti cum si sa ziceti apoi de nu merita ea functia de lider sindical. Ia de la Tibi jucaria si i-o da lui Bibi, apoi organizat si cu un substrat, desigur care mie imi scapa, (mentionez insa ca eu sunt mai tampitica), o ia de la Bibi si o da lui tati. O sa ziceti ca asa se face avere. Ash. O ia de la tati si o da lui Andi. Si tot asa cu diverse bunuri revendicate sau nu de proprietarii de drept. E vesela, fratilor, ca tati si ca mami ei. Rade tot timpul si se bucura la oricine. O vorba numai sa-i spui si ti s-a lipit de suflet. Pentru doritori: paziti buzunarele! Nota zece pentru familia lor, o bucurie sa-i vezi!
Andi (Bobi) a venit la intalnire neanuntat, fapt pentru care revelatia ochilor lui super albastri a fost dubla. Inalt, frumos, cu initiativa, pus pe fapte mari. In Dex o sa gasiti explicatia "fapte mari" = vad ceva stralucitor la tine in carucior si vreau sa iau; astea sunt servetele igienice? Foarte bine, ia uite ce frumos se rostogolesc!; Doar nu papi fara mine?!; Pitigaiata asta e mami lu Mihai? Aha, acum inteleg de ce plange, saracul!
Oarecum ca Andi, cam in aceeasi nota de uimire in fata adultilor, si aici ma refer la genul ala de uimire care te face sa te cauti de scame, sa te stergi la coltul gurii si sa-ti verifici slitul, este Luca (Andra). Ti se posteaza in fata, cu picioarele departate pentru impozanta, grav, o mutrita splendida, absolut reusita, eventual degetul in gura ca pretext "nu vorbesc cu gura plina", se uita la tine serios cateva secunde, ca apoi sa-i admiri fesierii din pantalonii cu bretele. Bun de tot, inalt, frumos, ca lumea individul, golanul stilat, abramburelul, ce sa va spun, meserie te halesc!
Si, dragii mosului, ajunseram la Taisia (Gio). Ar fi poveste lunga la Taisia daca m-as apuca (a cata oara?) sa va zic ce ochi albastri si splendid conturati are (a la Ornela Mutti), ce piele alba, ce trasaturi fine etc. Ca din ce motiv ar vrea Gio ca Taisia sa fie mai grasuta, n-as putea sa va spun, si ce date crede ea ca ar trebui sa mosteneasca si pe ale cui, iarasi n-as putea sa va spun. Toti trei sunt supli, frumosi, tinuta verticala fara cusur, discreti si radiosi. Taisia e basmaluta rosie din poze, care, pe langa cele mentionate mai sus, mai are in posesie si o smecherie de jucarie cu bipuri si brizbrizuri de mare succes. Data fiind dotarea genetica si cea dobandita din veniturile parintilor, abia astept sa ma vad peste cativa ani cum fac coada la Gio ca sa i-o dea lu fii-miu o dupa-amiaza la plimbare prin parc. Foarte probabil la concurenta cu Tudor (Crisa), daca nu cumva intre timp se lasa Mariuta Corneliei de bautura si de mancat in nestire si revine Tudor la sentimentele dintai. Ramane de vazut.
Dar sa zic de Tudor si gasca lui. Tudor, desi serios si sobru, cum il stim toate si din poze, e un serios drag. Adica, e seriosul cu ochii blanzi, seriosul cu gesturi masurate, cu zambet ascuns sub gene, e seriosul care rade in hohote la Bodo al lui, care vaneaza codita catelului (ca, deh, codita e a lui Bodo, Bodo e al lui, atunci codita e a lui Tudor - q.e.d.). Mama, mama, ce macho man o sa aiba Crisa la usa peste cativa ani. Tudor e splendoarea de copil ocupat permanent. A reusit cineva sa contorizeze de cate ori a intrebat Crisa "Unde e Tudor"? Tudor e prin iarba, pe la fantana, pri boscheti, pe la catel, pe la copaci, pe la alti copii, Tudor e omiprezent si nicaieri. Acum e aici si tot acum a disparut. Asa, totul cu o candoare de pui drag, "Cine, eu???". Hmmm, daca nu l-as sti pe Bodo cam din aceeasi perioada din care il stiu pe Tudor, as zice ca n-au nimic in comun. Poate doar toleranta si iubirea neconditionata a Crisei si a lui Petru. Discretia si disparitiile paranormale ale lui Tudor n-au absolut nimic in comun cu agitatia si bagatul in fata ale lui Bodo. Mentionez ca, la fel ca si Bodo, Oana a dormit neintoarsa in noaptea aia.
Pe Crisa o stiti cu totii si probabil este printre preferintele oricareia dintre noi, nu o sa insist pe tema asta, data fiind simpatia mea declarata pentru Crisa, as fi poate acuzata de partinire, dar tot trebuie va spun ca are un sot... super, un copil exceptional si un catel nebunel, zapacit, jucaus, tolerant, iubitor si mare figura.
Tibi - Tibicu isi arata buricu! Remember? Si l-a aratat si la intalnire, doar ca eu n-am fost pe faza deloc, asa incat beneficiarii privelistii mai sus amintite au avut onoarea sa se bucure din plin de imaginea buricelului buclucas si vestit. Rugam pe cei binecuvantati cu imaginea buricului de Tibi sa se invredniceasca sa depuna marturie. Pana una, alta, eu depun marturie in favoarea spiritului sau boem si liber. Cu uimire am constatat ca Tibi, cel in jurul caruia gravitau piticii data trecuta sa-l smotoceasca, a devenit Tibi energicul, cu vederi liberale dar si expansioniste. Dupa ce a trecut in revista pe rand toata populatia, fara sa se implice prea mult emotional (cel putin in prima faza), Tibi - Tibicu a considerat oportun sa faca ceva ordine in zona. Jucaria asta e a ta, foarte bine, acuma o iau eu si i-o dau lui cutarescu atunci cand o sa cred de cuviinta. De prisos sa va spun cum Bychi si sotul ei, da, "acel" sot ai carui ochi ii mosteneste Tibi, au ridicat pretentii educationale de altruism si mare angajament. A plans si de data asta Tibi, dar, dragii mosului, nu pentru ca Maya l-a tras de par, ci pentru ca, domnilor, Tibi are ceva de spus si de facut, iar lumea nu intelege. Eeeeee, pai daca e vorba asa, daca nimeni nu vrea sa inteleaga ce are de zis Tibi si nu se conformeaza, atunci lumea sa se linga pe bot de buricul lui Tibi. Na! (de la mami de Mihai, cu deosebita simpatie pentru Tibi ).

Cam asta a fost in foarte mare. Din pacate nu am reusit sa vorbim, de-aia ne intalnim iar, eu personal abia am reusit sa ma bucur de toti copiii pentru ca am stat dupa funduleata lui Mihai. Mihai, care, da, este mamos si sensibilos de felul lui, asa l-a nascut ma-sa, dar in urma recentelor evenimente neplacute a devenit si temator si neincrezator cu cei din jur. Dar am fost multumita ca pe alocuri a facut dovada culturii sale lingvistice de exceptie, a socializat bine cu copiii (in ei investeste in continuare aceeasi incredere) si a mancat chec facut de Andra. Ca si Oana, de altfel. Buuuuun, dovada ca ambii mei copii sunt sanatosi inca.
E tarziu si am scris destul, am scris si prost dar nu o iau de la capat. Ar mai fi multe de spus despre tatici, dar nu numai.
Ma bucur de intalnirea de mamici si o felicit pe Crisa ca a mobilizat spiritele, o dovada in plus a spiritului sau managerial, dar si o confirmare a celor spuse mai sus despre ea.
Mihaela, pai mai bine spune cand poti sa vii sau cand puteti veni amandoi si ne organizam atunci. Inteleg ca e vorba de saptamana viitoare. Taman bine.
Noapte buna si pupici
P.S. Sper din suflet ca n-am trecut pe nimeni cu vederea, daca prin absurd s-a intamplat asa ceva, trageti-ma de urechi si promit sa fac eseu, ba nu, ode si imnuri celui uitat.

Elena, mami de Oana si Mihai
ne vedeti aici

Mergi la inceput

Am uitat sa va zic faza la Alex (consortul). Cand a auzit ca ne intalnim, zice "Bine, ma, atunci sa se faca si intalnire de tatici ca eu abia am reusit sa schimb doua vorbe cu ei". Precizez pentru linistea si continuitatea familiei mele ca sotul meu, dragul de el, adoratul si persecutatul, cand nu a stat cu Oana, a stat cu Mihai si cand nu a stat cu Mihai, a stat cu Oana. Ce-a mai schimbat si el doua vorbe cu Petru. (a se vedea ca 2 vorbe a schimbat!!!!). Daca vine si Ovidiu, si cum Bychi (care are voie sa nu fumeze) nu are cu cine lasa copilul, pot organiza intalnire in parc cu tatici si bebici. Si cum la ei nu se aplica regula cu e voie ce nu e voie, sunt invitati sa ne ridice de la locatia stabilita la ore indecente.

ne vedeti aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Ce frumosi copii aveti!!! M-am tot uitat la poze, si ce frumos ar fi fost sa fi fost si noi de fata!!!
Ma bucur ca v-ati putut intalni si a fost asa frumos... Mai toate aratai altfel decat imi inchipuiam eu!
Copiii, ce sa mai zic! Mici nazdravani! Si fetilele... Dar o intrebare am: cum de arata asa curati?!?!? Jasmina intr in fiecare baltoaca, in care isi baga si mainele, isi unge noroi prin par si... etc. nu mai zic... oricum mai toata lumea crede ca e baiat!!!
pogoga m/o: da' voi de unde sunteti de loc???
nici jasmina nu doarme snur, pana acum de-abia o data!!! asa ca... asa e!!!
carmenuta: pe jasmina am intarcat-o la un an si doua saptamani. am avut si eu dureri infernale!!! bine ca te simti mai bine, stiu cum e! mai ales ca ea la adormit cam da din picioare si asa de des imi dadea sutui in piept!!! iti dai seama... jasmina de-abia nu demult a inceput sa bea din cand in cand lapte (normal de vaca, din cutie) - si numai rece!!! (adica nu de la frigider - cu toate ca-i place, sotul as-i da!), dar neancalzit. la inceput scuipa si ea oric lapte! las-i un pic timp si va merge. in afara de asta doct. mea a zis ca nu-i necesar sa bea lapte, important e sa manance produse lactate!
bibi: ma omori cu pastrama!!! asta-i nunl din lucrurile cele mai dure pentru "plecatii de acasa" (ca sa gasesc un termen mai "dulce"): mancarurile care nu le mai avem!!!
cam asta am avut de spus, de-abia astept sa va citesc maine!

Adina & Jasmina (24 iulie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

ce copiii frumosi!
multumesc ca suntem in lista, m-am regasit cu placere!

despre anne marie: cautam un tratament pentru cresterea imunitatii sau mai bine zis pentru evitarea gripei. Noi mergem la garderie aici. Am invatat o multime de chestii noi, inclusiv cum sa imping un baietel care ma deranjeaza. Singura, acasa nu facea asta. Acum dansez pe muzica care-mi place si mai bat si din palme ca sa le arat celor mari ca-mi place muzica. Nu fac la olita, mi-o asez drept palarie!Nu prea vorbesc, caci se vorbesc prea multe limbi in jurul meu.

Acum imi iese o maseluta, stanga sus si sunt mai nervoasa, agitata, suparata, plangacioasa...
Bebeii vostrii au avut probleme la cresterea maselutelor. Pot sa o ajut cu ceva?
Va pup si va citesc fidel!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pojogao spune:

Adinag noi locuim in Bacau, care, desi e la doar 300 Km de Bucuresti pare departe cind ai un bb cu mult prea miscaret in masina si care nu a stat in scaunelul lui nici o secunda. Eu ajung pe 4 si 5 in Bucuresti si nevasta-mea vrea sa se agate de mine, dar mai are nevoie si omu' de un respiro....

La urmatoarea voastra intilnire cu copii promit ca o sa participam cu Flaviu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

ELENA pai nu ma mir ca ai fost declarata naratoarea grupului . Parca am fost acolo, alaturi de voi, citind povestirile tale. Ar trebui sa te gandesti la o reprofilare profesionala .

ISELIN stai sa vezi cum o sa fie la canini . Fetele au tot discutat pe aici de tratamente care maresc imunitatea, poti sa te uiti pe subiectul trecut (nr. 29). Eu i-am dat Stefaniei numai Oscilococcinum (homeopat) daca era in contact cu persoane racite. Despre dinti, aici exista un gel care se da pe dintisori, se numeste Calgel -- precis aveti si voi ceva analog. Cand chiar nu dormea de durere, ii mai dadeam si cate un pic de paracetamol.. dar cat mai rar.
Nu ne-ai zis cum te-ai adaptat la viata in Canada, parca ati plecat de curand acolo, nu?

ADINAG cred ca era o zi fara noroi ca altfel nu imi explic nici eu

Dana si Stefania (27.06.2003)
-----------------------------------------------------
"Life has more imagination than we carry in our dreams".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Buna fetele,

Elena - tocmai citeam povestea ta si a sunat Dani; i-am citit rizind ce-ai scris de fi-su si m-a rugat sa-i trimit si lui; te laudasem eu ca esti mare scriitoare, acum are ocazia sa-ti vada maiestria. In rest, ma bucur ca ai facut precizarea cu copiii sanatosi dupa checul meu , data viitoare pun niste esenta de rom ca sa ai motive de ingrijorare serioase

Crisa - si eu as prefera sa ne vedem marti cum ai zis prima data, ca vineri noi am vrea sa plecam, deh! Cit despre locatie, Bibi - si e sint pentru, n-am fost decit de citeva ori pe-acolo dar mi-a placut mult.

pup u,
Andra

http://www.geocities.com/luca_obejdeanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana Sora spune:

Elena, am ras cu lacrimi. Multumesc ca ne-ai povestit atat de viu ce si cum... Abia astept sa va cunosc pe toate.

Ioana & Maria Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna dimineata!

Cat de mult ati scris. O sa incerc sa citesc mai tarziu. Am o zi f. incarcata, dar mi-ar fi parut rau sa treaca dimineata fara sa va salut.

Va pupam
Cornelia si bb Mariuta

Mergi la inceput

Eeeei, ma bucur ca m-am descurcat cu povestitul si va pup drept multumire.
Dar am o problema. Am pus pozele de la intalnire pe yahoo ca sa le poata vedea si madic, numai ca nu gasesc optiunea de "public" sau de share pentru toata lumea. Eu retineam ca ar fi asa ceva, acuma vad ca pot sa sharuiesc doar prin email si mes. Ce fac?

ne vedeti aici

Mergi la inceput