Cu incredere, spre Canada! (10)
Raspunsuri - Pagina 10
Danro spune:
Spune-ne si noua, din curiozitate,cam ce mancati voi de 350 pe luna ptr. trei persoane(sau poate ca tineti regim,oare?),ca noi ptr. 4 persoane cheltuim cam 600.Numai laptele ptr. copii e cam 50 pe luna(adica fara sa mai bem si noi)+ painea(desi noi avem cuptor)care ai vazut cat e de scumpa(cea buna ma refer,nu cea ca de guma ptr. toaster).
Cred ca ai auzit de mancarea cu tot felul de hormoni,pardon substituenti si toata gama de nitrati,nitriti,etc. extrem de daunatori care se resimt peste ani de zile.
Si noi cand eram la inceput pe aici ,ziceam,mama ce ieftine sunt toate produsele,grozav,pana cand ne-am dezmeticit si am zis ,stai ca nu-i asa,cam tot ce-i ieftin e fara gust si poate nu prea sanatos.
Asa ca mare grija,draga Irina,nu atat ptr. noi,cat ptr. copiii nostri,din ce stiu eu,alimentatia la un copil in primii trei ani de viata este extrem de importanta ptr. dezvoltarea organismului in viitor.
Si toate sunt la fel,nu numai mancarea,haine,produse ,masini ce vrei tu,putin dai ,putin face,cred ca ai inceput sa ``mirosi`` un pic din societatea de consum.Daca inca nu ai realizat,imi vei da dreptate mai tarziu,pana si cu dintii,pui o plomba ieftina,``ieftin `` te tine.
Asa ca,cum bine zici,traiasca Quebecul...!
sinzi_ana spune:
Am si eu o intrebare pentru mamicile din Canada.
Fina mea e insarcinata in 5 saptamani si stau de ceva ani buni in Uk, acum se gandesc sa isi faca actele sa emigreze in Canada. Principalul motiv este ca in Uk are dreptul la 6 luni concediu de maternitate.
Ce drepturi ar avea copilul in condintiile in care se naste in Canada, din parinti romani, si cat ar putea sa stea cu bebe-ul acasa? Merita sa lasa cioara din mana dupa vrabia dupa gard?
Sinzi si David
Poze NOI-NOUTE cu David la 20luni
Ira spune:
Dan, iti scrisesem un mesaj f lung dar nu eram logata si s-a pierdut.
Noi mancam foarte sanatos dar putin, avem toti 3 - 120 Kile (deh, economia de piata din Ro !)
Ne cumparam iaurt organic, laptele cel mai bun, la cutie, "lactantia cu 3,5 grasime", paine de la magazinul Bucuresti, si sarmalute cateodata ca eu nu stiu sa gatesc si nici nu ma intereseaza domeniul,
mancam fructe, mere Golden superbe, banane, piersici, nu ne lipsesc din casa, legume de asemenea, eu fac o supa de pui la sfarsit de saptamana care ma tine toata saptamana. Cam asta, eu nu stiu ce sunt alea dulciuri, chips-uri, prostii, etc. Si nici Sofia, careia nu i-am dat niciodata zahar. Aaaaaaa, mai cumparam biscuiti "goglu", din aia simpli si f buni.
Trimit mesajul ca nu stiu daca ajunge si nu vreau sa risc, bye !
Ira spune:
Mai departe.....
Nu fumam, nu bem, nu avem nici un viciu in afara de sucul de portocale Tropicana, pe care si pe ala il luam la cutie .
Dan, mancarea in Ro nu numai ca nu e mai buna, ba chiar e mai proasta, mai lipsita de gust si mai plina de hormonii lu` peste decat aici.
Cand vei ajunge in Ro, o sa-mi dai dreptate.
Acolo nu exista nici un fel de control asupra substantelor care se pun in mancare, ar costa prea mult guvernul, care de altfel trebuie sa foloseasca banii publici in scopuri mai nobile, cum ar fi vilele demnitarilor sau deplasarile din strainatate.
Puiul de la avicola Buzau se transforma mai repede in supa decat imi lua prepararea unui ceai.
Eu nu mancam de la tara, nu aveam gaini, porci sau oua de la bunica, a.i. tot ceeace cumparam de la magazin era mult mai prost decat aici.
Exista in Ro niste salamuri sau parizere pe care le vomiti numai cand le privesti, asa ca am fost tare socata de calitatea mancarii de aici si de aberatiile pe care le auzeam in legatura cu gustul, mirosul mancarii. Si eu sunt o persoana f sensibila la gust, si extrem de sensibila la mirosuri. Niciodata nu as putea sa bag in gura ceva expirat sau prost.
Ok, te pup, we placut copiilor tai si voua, Irina
Danro spune:
Ai dreptate,asa este,am mai primit si eu semnale ca in Ro mancarea devine tot mai proasta.Insa eu de ce am comentat,fiindca in Ro., ne puneam ,munceam si culegeam totul de la tara,iar gustul era incomparabil la orice produs,chiar cu cele pe care scrie organic aici.Insa asta e ,nu poti sa le ai pe toate la un loc.
Daca aveti in meniu cele spuse, e bine,pui,(ca tot am observat ca-ti place supa de pui,sau Sofiei) te sfatuiesc sa cumperi numai de categorie,hranit cu grane,e mai scump, dar merita.Fructele intr-adevar sunt bune aici.
Multumesc de urari si voua numai bine!
Mona_B spune:
Buna,
intervin si eu pt.ca din pacate ce spune Ira despre produsele alimentare de supermarket din Ro e foarte adevarat: vara asta am fost pt. vreo doua luni in Ro si am testat cateva produse ffscumpe dealtfel, aproape inaccesibile pt.un pensionar sau somer, de a caror calitate indoielnica am fost socata.Enumar doua: muschiul file si iaurturile(oi fi avut eu ghinion sa-lcumpar pe-ala,) dar era prea acru ca sa mai fie proaspat.Iar muschiuletul avea consistenta si gust de cauciuc.Parintii mei au avut in trecut gospodarie cu multe animale, faceau ei insisi produsele din carne ori lapte si mi-au spus ca nici nu se compara cu adevaratul muschi file.
De atunci am cumparat numai din piata,si acolo cu atentie la oua si lactate, doar de la cunoscuti, socrii m-au aprovizionat cu carne de pasari crescute de ei.Plus ca am vazut in magazine si gemuri cu adaos de coloranti, arome si alte prostii. Altceva:sunt si in Ro cultivatori care stropesc legumele si fructele cu chimicale:eu n-am indraznit de ex.sa cumpar salata verde din piata, ca stiam din surse sigure ca e stropita.Asadar doar daca traiesti la tara iti mai poti asigura produse de calitate, ori sa le cumperi din piata de la cunoscuti in care ai incredere.
Numai bine,
Mona
Danutza Mamaruta spune:
quote:
Originally posted by Mona_B
De atunci am cumparat numai din piata,si acolo cu atentie la oua si lactate, doar de la cunoscuti, socrii m-au aprovizionat cu carne de pasari crescute de ei.Plus ca am vazut in magazine si gemuri cu adaos de coloranti, arome si alte prostii. Altceva:sunt si in Ro cultivatori care stropesc legumele si fructele cu chimicale:eu n-am indraznit de ex.sa cumpar salata verde din piata, ca stiam din surse sigure ca e stropita.Asadar doar daca traiesti la tara iti mai poti asigura produse de calitate, ori sa le cumperi din piata de la cunoscuti in care ai incredere.
Numai bine,
Mona
Culmea ironiei, daca intrati pe site-ul pentru protectia consumatorilor din Canada, expertii lor va sfatuiesc la fel: sa cumparati produse alimentare numai de la ferme si de preferat de la fermieri pe care ii cunoasteti, de incredere. Ei tot trag semnale de alarma asupra falsurilor care se fac in etichetarea anumitor produse cu "certified organic". Si sunt convinsa ca problema asta nu o are numai Canada, alimentatia organica este atit de in voga si cel putin pe continentul american au fost atitea dezvaluiri spectaculoase despre consecintele dezastruoase pe care le are consumul produselor alimentare "clasice" asupra sanatatii, incit interesul oamenilor pentru "certified organic food" este tot mai crescut. Oricum, nimic nu e mai important decit faptul ca produsele organice sunt mai scumpe, deci more taxes, deci mai multi bani in buzunarul guvernului canadian .
Orcium, am o intrebare: de ce anturajul meu din Canada (oameni de virsta mea) sufera in proportie de 80% de artrita, alergii si migrene? Sa fie din cauza alimentatiei sanatoase?
Din Canada, pentru emisiunea "Cu incredere, spre Canada" a transmis
yours sincerely
Mona_B spune:
De acord ca junk food eaters se subrezesc cu timpul, dar e si vorba de mentalitate, nu numai de lipsa banilor pt.produse de calitate, sunt si destui instariti, de ex.aici in Germania, care n-ar da un ban in plus pt. organic products;in schimb cheltuie pe tigari si Kneippe(bodegi)ca de, trebuie sa-si dezmorteasca creierii dupa atata munca,isi schimba la doi ani masinile si apoi se plang de halul in care au ajuns cu sanatatea. Si aici produsele organice sunt mai scumpe, din cate am auzit mai scumpe decat in USA ori Canada(dar asta-i alta poveste)totusi eu cumpar, in majoritate astfel de produse, si nu ma dau banii afara din casa, dar pt.mine sanatatea e inainte de distractii ori alte luxuri.Deci, depinde de prioritati...fiecare si le stie.
Tchüss,
Mona
Caroline spune:
Eu zic ca mancarea sanatoasa rezulta si din felul in care o preparam, mai bine zis nu o preparam, pentru ca stiu multzi care isi cumpara alimente organice si se plang de probleme cu sanatatea. Dar pe de alta parte daca aduna cantitatea de zahar consumata intr-o luna se ingrozesc. Sau daca legumele organice pe care le cumpara se apuca si le prepara termic "temeinic"... 'geaba efortul si cheltuiala. Nu mai vorbim de sucurile asa zis naturale, cumparate din comertz, care pentru a sta "fresh" sunt suprasaturate cu conservantzi sau pasteurizate (temperatura de pasteurizare distrugand vitaminele si calitatea sucului).
Ca nu te-nalti de jos pana nu cazi
Cu fruntea-n pulberea amara,
Si de re-nvii in cantecul de azi,
E c-ai murit in plansetul de-aseara.
(Radu Gyr)
Ira spune:
Bineinteles ca mancarea de la ferma is the best, ba chiar mai ieftina decat la magazine. Si bineinteles ca conteaza f mult cum fierbem legumele, cum preparam carnea. etc. Eu mi-am cumparat o oala cu aburi pt. legume si am si un gratar pt. carne, nu-mi place mancarea prajita, deja ne-am dezobisnuit, avem o sticla imensa de 2 kg de ulei cumparata de cand am venit in Canada si nu am consumat-o nici pe sfert. Ca nu stiu ce sa fac cu el. Cred ca pana la urma o sa o arunc.