Greturile, cum le-am venit de hac!
Raspunsuri - Pagina 2
oana cretu spune:
La mine, greturile le potoleam daca mancam ceva. Daca bagam ceva in gura (si mai mereu au fost rosii cu branza) nu mai
.
oana si bebitza din burtica
(26s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."
mcm spune:
Eu am vomitat si apa si grape-fruit-ul. Imi era atat de greata ca nu puteam manca mai nimic prin urmare vomitam si mai rar. Iar greata mea o mai tratam cu bors, ajunsesem sa beau 2 litri-zi.
adriana_mihnea spune:
Buna!
Eu am avut greturi vreo 2 saptamani de muream daca simteam miros de mancare gatita... Prin urmare:
1. Am mancat omleta cu ciuperci Pleurotus si mi-a venit de hac: nici acum nu vreau sa vad ciupercile alea!!
2. Am mancat in disperare urzici: acum nu vreau sub nici o forma!
3. N-am suportat mirosul de parfum: azi am sticlute care stau linistite in dulap ca nu le mai foloseste nimeni!!
In aproape toata perioada greturilor mancam graham cu cascaval si rosii. Doar astea erau alimentele pe care le suportam! Aaa, si faceam paste fainoase cu cascaval si rosii decojite, taiate bucatele mici.
Acum sunt la regim...![]()
In ultima saptamana de greturi, m-a luat o durere de cap insuportabila. Dr. mi-a recomandat sa fac perfuzii cu glucoza si B-uri vreo 5 zile, cate o perfuzie de 250 ml pe zi, dimineata. Dupa prima perfuzie, mi-a trecut durerea de cap si dupa cele 5 zile am putut manca normal, fara sa-mi mai fie greata vreodata.
Pupici si sa aveti bebei sanatosi,
Adriana si
Mihnea (11.11.03)
http://community.webshots.com/user/adriana_mihnea
http://community.webshots.com/user/adriana_mihnea11
elena_oona spune:
Eu imi calmam greata cu suc de lamaie (lamaie stoarsa+apa +1 lingurita mica de zahar),Cu sucuri naturale mai acrisoare nu dulci:lamaie,greapfruit,portocale.Mai imi trecea cu orez fier in lapte,iaurt,cartofi fierti cu putina sare.
Si mie tot asa mi se spargeau vase de sange pe fata,in special in zona obrajilor.Puneam putina gheata si se mai retrageau.
Si ce ma mai ajutau pe mine erau fructele.Mananca fructe din abundenta, sunt bune si pt constipatie si sunt pline de vitamine.
Sarcina usoara si numai bine
Elena & baby angel Manuela
(DPN 24oct.2004)
ionela roxana spune:
La sarcina trecuta an reusit sa pacalesc greturile cu iaurt ffff. acru; nu am vomat nicidata la prima sarcina, cu toate ca imi statea totul in gat, asa ca tot timpul sarcinii devaenisem obsedata cu iaurtul; am mancat cantitati industriale; lamaia nu avea nici u efect, ba imi facea chiar mai rau; de data asta felul sarcinii s-a derulat cu totul altfel; in fiecare dimineata la oceasi ora mergeam la WC. si cu fiicamea supa mine, care ma tinea de mana, si dadeam la boboci(numai eu, caci ea se uita ffff. speriata la mine); am vomitat in stilul asta c-am o luna si jumatate, timp in care nu a, putut manca mai nimica, decat toust si salata de rosii, cu castraveti, srdei si ceapa, ffff. rar branza, dar mai mereu unt; a si mai mancam niste portocale fff. acre, incat sotul meu cand ma vedea saliva intru-na; iar fata de prima srcina, de data asta pofteam intru-na la mancare romaneasca, ceea ce a fost fffff. groaznic ptr. mine, caci la mine nu mananca nimeni mancare rom.(sotul si fetita numai mancare de-aici mananca), si cum eram eu cu greturile si starea de lesin in floare numai de gatit mancare rom nu-mi ardea, asa ca am rabdat si tanjit taaaare mult dupa o mancare rom. a la Romania;la prima sarcina a fost total invers; nici prin gand nu-mi trecea macar un firiceklde pofta de mancare rom. Sarcinile nu se aseamana deloc una cu alta, dar trec si starile astea su la urma ni le vom amintii cu placere ![]()
![]()
![]()
Bafta!!!
roxy
&
33sapt.DPN29nov.
roxana
http://photos.yahoo.com/arisalaura
Shobo spune:
pe mine m-a iertat Dumnezeu de varsaturi (n-am varsat absolut niciodata), insa greturi am avut: mai mult dupa amiaza pina pe la 7-8 seara cind imi treceau; le-am combatut cu apa MINERALA cu lamiie la greu! limonade facute din lamiine cu putin zahar; de obicei daca mi se facea greata si mincam ceva acru sau sarat sau mai ales iute imi trecea... nu m-au tinut decit vreo 3-4 sapt (exact cit am fost in concediu
ca sa nu-l uit, nu de alta!)
dar de atunci beau apa minerala cu lamiie la greu si cred ca voi bea pe toata perioada sarcinii, am descoperit ca-mi place atit de mult! ![]()
va doresc sarcini cit mai usoare!
pupici
raluca.gabriela spune:
Draga mea, eu am avut greturi SI VARSATURI puternice de la 6 la 16 saptamani, zilnic. Stiu cat este de neplacut si obositor. Varsam zilnic, de cateva ori pe zi si cel mai tragic era ca mirosul din incaperea in care lucram imi provoca o greata si mai mare. Ce poti sa faci (sau ce am facut eu):
- dimineata mananca pesmet/bicuiti sarati/sticksuri sau un mar (la mine asta avea efect) intinsa in pat, inainte sa te dai jos. Apoi mai stai cam 10 minute si ridica-te foarte incet.
- cand pleci de acasa asigura-te ca esti cat de cat ok. La o adica, e mai bine sa faci "showul" in baia personala.
- incearca sa ai cu tine tot timpul apa cu lamaie si foloseste-o mai ales cand versi, intre "episoade". Ajuta la relaxarea musculaturii si nu iti va fi atat de greu sa versi.
- ai grija sa nu versi pe stomacul gol, e bine sa fi mancat ceva cat de putin
- intreaba-ti medicul, insa eu am luat un complex de vitamina B cu fier. B-ul ajuta f mult si la diminuarea greturilor si la intarirea organismului care resimte aceste stari. Daca suporti, bea bors, are B in stare naturala.
- ar fi ideal daca gasesti, pt voma, pungi cerate, de hartie, cum sunt cele pt avion. Nu te ajuta cine stie ce dar cel putin nu vezi ce versi...
- incearca sa fii atenta la organism si sa iti dai seama: cand versi mai frecvent, ce alimente suporti, ce miros te ajuta (daca se intampla asta) sa te abtii. In final ai sansa sa ajungi la un "management" al varsaturilor ceea ce mie mi-a ajutat, cel putin stiam clar cand vars si ce pot face dupa aia.
Va urez o perioada cat mai scurta de greturi si varsaturi si multa rabdare si sanatate.
sa cresteti mari! :-)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/tataruraluca
DPN 22 decembrie, Spitalul Cantacuzino