Greturile, cum le-am venit de hac!
Invit aici toate gravidutzele mai mari sau mai mici si toate mamicile sa dea un sfat cu privire la aceste greturi care ne fac viata grea. In afara de binecunoscutii covrigei mancati in pat inainte de a ne da jos ce alte lucruri v-au mai facut bine?
Spre amaraciunea mea maxima pana in aceasta clipa singurul mod in care am reusit sa stavilesc greturile pana acum a fost sa vomit. Eu am o problema foarte nasoala nu stiu daca ati mai auzit pe cineva dar mie imi este frica sa vomit. Este fobia mea. Am avut o experienta nasoala acum 6 ani cand era sa mor sufocata in timp ce vomitam. Nu ma indoiesc de faptul ca efectiv am trecut pe langa moarte atunci. Drept pentru care acum spaima este mai mare decat discomfortul legat strict de starea de greata.
Ma pregatesc sa mananc un mar acru dar de aseara cu greu am putut manca jumatate dintr-un iaurt mic si un covrig cu mac si sare, asa ca nu stiu daca iese schema cu marul.
Astetp sa ne povestiti fiecare din experinta voastra. Cine stie cum ne va ajuta.
Pupici
Andreea
Life it's like a box of chocolates. You never know what you gonna get!
Raspunsuri
carmelica spune:
Buna Androix,
Incearca si cu ceai de menta. Mie mi-a fost o singura zi rau in perioada sarcinii, la serviciu. Vreau sa-ti spun ca am vomitat foarte des, ceva mi se parea in neregula si mi-am dat seama ca sunt insarcinata.
Apoi am inceput sa mananc din cand in cand biscuitei sarati si sa beau si ceai de menta. Nu am mai vomitat deloc, nu mi-a fost rau niciodata de atunci, am mancat tot ce-am poftit fara sa am probleme.
Sanatate multa,
Carmelica
corneliaa spune:
Culmea culmilor este ca mie mi-a facut bine fanta de lamaie acidulata.Si eu am vomitat vreo 2 luni bune....dar ti-am spus culmea ironiei mie imi facea bine sucul ala. Acum beau Frutti de grapefruit si mi-e la fel de bine.
(23 sapt.)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
PatriciaArdeleanu spune:
andreea,vin si eu sa te incurajez putin si sa te determin cumva sa treci peste fobia ta, imi imaginez ca nu este usor, dar daca asa vrea sarcina sa se manifeste...
eu acum sint in saptamina 21 si inca vomit in fiecare dimineata. NU am retinut daca si tu vomiti asa, cum te trezesti. Am incercat sa inhib asta cu biscuiti si alte alea, dar a fost mai rau, pentru ca lichidul ala matinal vrea neaparat dat afara si pe urma vomam cu tot ce mincam. Ca sa imi fie mai usor, beau putina apa intai. Pina prin saptamina 15-16, am vomitat aproape zilnic, de multe ori si de cite 3-4 ori pe zi, tot ce minca, astfel ca am slabit intre 3-4 kg, pe care abia acum am inceput sa le pun la loc. acum mincarea o vomit f. rar, cam o data la saptamina. Este foarte nasol, si mie mi-e greui si sila si de toate...am avut mare noroc ca nu m-a apucat niciodata pe drum, evit sa stau in picioare in mijl de transport, astept si eu ziua cind imi va ceda cineva locul, dar inca nu se vede ca sint gravida.
La inceputul sarcinii cind imi era f.f. rau, simteam nevoia doar de cola (eu in mod normal nu beau sucuri), dar asta nu inseamna ca nu vomam, dar mai taia starea aia si gustul oribil din gura - care denatura oricum toata mincarea, facind-o sa aiba un gust imposibil. Nu am mincat carne pina de curind, cind am inceput sa o tolerez putin. In rest, fructe si legume multe. Iti tin pumnii si retine ca se merita efortul asta, dupa toate prin care ai trecut sa ramai insarcinata, poate ai norocul sa treaca dupa ce misca (la mine nu s-a aplicat), dar retine ca nici o sarcina si femeie nu seamana una cu alta. si sa speram ca astea vor fi singurele probleme in sarcina!
Patricia
saptamina 21
carolinah spune:
Bun subiect. Si pe mine ma intereseaza. Eu nu pot sa vomit. mi se intampla f rar sa reusesc. Ieri am stat cu conctractii de stomac aplecata peste WC si nimic. Cand reusesc (in sarcina trecuta doar de 2 ori) imi pleznesc vasele de sange din jurul ochilor de arat ca batuta 2 zile dupa aceea.
Ce ma ajuta pe mine acum este... mai nimic. E mai bine mancata, decat nemancata, dar asta inseamna ceva care nu are nici un miros cand imi "vine inapoi" sub forma de gaze. Adica paine, cartofi, smantana... Ca altfel mi-e mai rau. Si, ma ajuta cate o pastila de ciocolata amara cu crema de menta (After Eight). Eu care detest ciocolata, cu atat mai mult cea amara... si cu menta brrrrrrr(in general). Dar se pare ca intr-un mod miraculos acum e OK.
Ceea ce vreau sa spun de fapt este ca nimic nu ma ajuta cu adevarat. Simt aproape non stop cum ceva ma starnge de gat a voma in zona tiroidei, de am inceput sa ma intreb daca nu am probleme cu tiroida.
Incearca cu pastile de ghimbir. La unele persoane ajuta f bine. La mine nu merge, din pacate.
lina, cu Alina (2 ani) si BB la purtator
bits spune:
iata ca mai e cineva in aceeasi sit( vis-a-vis la carolina)in care am fost eu sa-i plezneasca vasele de sange din jurul ochilor
.am trecut si eu prin asta si mai rau ajunsesem sa vomit sange pt ca mi se fisurase epiglota de la atata vomat.in cazul meu bomboanele cu menta imi mai dadeau pt putin timp un oarecare comfort si sucul de grapefruit natural.incearca si tu ca nu se stie de unde sare iepurele
.
sarcina usoara si multa sanatate
octy 36 sapt DPN:29oct
http://photos.yahoo.com/octyb
ana maria spune:
Culmea este ca mie imi mai trecea cu coca cola. Eu sunt in 23 s si mi se mai intampla din cand in cand sa-mi fie rau. Oricum de pe la 15 s e vizibil mult mai bine.
Si mie imi plezenau vasele de sange pe fata si mai ales in jurul ochilor. Ajunsesem sa ma dau cu pudra (de obicei nu fac asta) ca sa pot sa ies pe strada si sa nu sperii pe nimeni (he he he)
Dar timpul a trecut si acum am inteles ca m-am simtit mai bine atunci cand am inceput sa ma obisnuiesc cu starea mea si sa nu mai urasc atat de tare ideea de a vomita. Trebuie sa va spun ca pana in sarcina vomitam foarte rar (o data la 10 ani). Si eu am fobie de vomitat dar zecile de dati in care am facut-o de cand sunt gravidta m-a facut sa inteleg ca e un fenomen fizioogic si atat.
Apropo de sufocare te sfatuiesc si eu sa bei apa daca simti ca iti vine ca atunci efortul e mult mai mic.
Iti urez bafta si crede-ma ca toate trec!!!
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
adrianafedorca spune:
fetelor eu le-am venit de hac cu mere, si am impuscat 2 iepuri deodata, greturile si constipatia,
cum simteam ca ma apuca
luam repede un mar ...si uite asa supravietuiesc de vreo 3 saptamani, vreo 2 saptamani am mancat numai mere de vreo saptamana am mai incercat si alte mancarici , ceai cu paine si dulceata , atat si ca desert mere....offfff...abia astept sa treaca...pana atunci ma duc sa mai pap un mar...
va pup si multa sanatate
si va doresc la toate ca asta sa fie singura problema din sarcina si sa facem niste bb frumosi si sanatosi
Adriana si bb ( 9 saptamani )
Androix spune:
Multam de sugestii.
Vad ca azi ma simt ceva mai bine, am reusit chiar sa mananc ceva.
Ana Maria, ai avut dreptate, sa beau apa inainte m-a ajuta foarte mult, chiar m-a facut sa-mi inving in mare masura teama de a vomita. 
Acum o dau pe mere.
Fetele mai scrieti nu va opriti!
Va pup si sa aveti sarcini usoare in continuare! 
Andreea
Life it's like a box of chocolates. You never know what you gonna get!
sinzi_ana spune:
Eu tineam su limba una sau doua bilute de guma de mestecat Exicite!!! Cu puternica aroma de menta imi luau imediat greata! Nu mestecam, doar tineam sub limba
Sinzi
si David
Poze cu David la 19luni
coral spune:
La mine pacalesc starea de rau cu apa cu multa gheata si lamiie, suc si feliute subtiri. La capitolul fructe, cred ca am mincat in toate viata 10 grefe, iar acum la fiecare masa o grefa. O colega mi-a recomandat un ceai de fructe uscate si merge, dar nu totdeauna. Eu cumpar si gatesc ce poftesc, maninc o singura data. Sper sa treaca intr-o saptamina.
There is a difference between knowing the path and walking the path.