Prietenii omului (2)
Raspunsuri - Pagina 6
Sanca spune:
M-am prins si eu Caine cu sange albastru, adica de rasa pura.
Pai inainte sa-l avem pe Oreo, l-am avut pe Taz (a se citi Tase). El era o combinatie intre collie si australian shepard. Un caine nemaipomenit de frumos (nu pentru ca el era al nostru...). Avea urechile mari si ascutite si ochii caprui si inteligenti, blana gri albastrui cu pete negre. In tipul verii ii dadeam blana jos (tunsoare ca la oi) si arata a hiena... De fapt arata asa de diferit, ca multi copii ne opreau pe strada sa ne intrebe daca chiar e hiena (era popular filmul Lion King). Multa lume ne oprea pe strada sa ne intrebe ce rasa era. Mai ales cand il duceam la plaja de caini, pe o distanta de 100 de m, ne opreau cel putin 10 oameni sa ne intrebe de rasa. Sotul meu incepuse sa le zica, cu o fatza serioasa - e o rasa romaneasca - se numeste Romanian Bashina....
Inteligent si incapatzanat rau, dar bland ca o oaie.
emoison spune:
Sanca, intilnirea beaglilor e super, mai ca-mi vine si mie sa-mi iau unul!
Chestia cu "calaritul" cica are o explicatie comportamentala, nu stiu exact care, dar Topaze si ciinele soacra-mii fac chestia asta cind se intilnesc, mai ales daca nici nu s-au vazut demult, adica Looping (catzelu' soacrei) il "calareste" pe Topaze, iar Topaze, ca sa se razbune, ii face din cind in cind mici surprize mirositoare soacrei in sufragerie (dar numai intr-un singur loc, care n-are nici o legatura cu Looping); daca n-are acces in sufragerie, atunci Topaze nu face nimic...
By the way, nu stiu ce are Topaze mai nou, se cere afara din ora in ora (nu cred ca are probleme cu rinichii...), ma termina, noroc ca am curte.
Scarmanus,eu cred ca energy voia sa zica ccc ca nu i-au placut niciodata cîinii fara singe albastru, pina n-a intilnit-o pe Sonica...In ce ma priveste, primul nostru cîine a fost un maidanez, si pe el l-am plins cel mai tare...
Lilanda, ce mai face Ilie?
"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre
Sanca spune:
Elena,
ce face Topaze cand iese afara? Sa nu aibe probleme cu stomacul si sa caute sa manace iarba. I-ai schimbat mancarea recent?
Nasol, ca daca iti face si noaptea asa, maine o sa fii chiauna.
lilanda spune:
Sanca faina intilnire!!! Dar nu se incaiera masculii din cauza domnisoarelor? :-)
energy, ce tot spui ca e uritica Sonica??? Eu as zice, dimpotriva, ca e tare dragalasa si expresiva!!
Elena chiar, ce face Topza afara??? Maninca iarba sau se cere asa, de-amorul artei. Zic eu ca daca ar avea probleme cu rinichii sau digestive, ti-ar face si in casa, de aia nici nu ma gindesc la ele!!!
Ilie, cum am si scris, de altfel, isi schimba parul dar il si maninca: Nu pe tot insa, numai atunci cind vede un smoc mai consistent din podoaba lui il inghite...nu stiu cum sa-l dezvat ca e narav nou asta!!!
pozulici
emoison spune:
Sanca,lui Topaze e musai sa-i schimb mincarea, ca nu-mi maninca o saptamina intreaga acelasi lucru! Acum incerc sa-l trec pe crochete...Cind are probleme cu stomacul si papa iarba, imi face mizerie si in casa (chestia asta se intimpla des, uneori), dar acum chiar nu e cazul, catzelul are un aer melancolic, dar de mincat maninca bine....
Lilanda, Topaze nu napîrleste dintr-o data, dar si el atunci cind il tundem, si-ar gusta propriul par, probabil le e greu sa se desparta de frumusete de blana! :[d]
Cred dca azi o sa-mi stea cîinele in casa, daca vrea afara chiar intru la banuieli, fiindca ploua!
"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre
Kehleyr spune:
Neatza fetelor si patrupezilor
Eu stiu ca faza cu calaritul este de dominare - adica o fac pentru a-si arata superioritatea...
Si mie mi se pare ff frumoasa si expresiva Sonica. Eu cred ca si la caini e ca si la oameni -- cele mai frumoase exemplare sunt cele din rase amestecate . Daca nu o aveam pe Clara, probabil ca si noi am fi avut un maidanez, ca ne-au trecut vreo 3-4 prin casa -- pe care din fericire am reusit sa ii plasam la tara, la curte, asa ca in final o duc bine...
Lilanda eu nu am auzit pana acum de caine sa isi manance propriul par . Dar nu cred ca ii face bine...
O fi ceva in aer de se comporta toti ciudat, Clara de doua zile vomeaza noaptea, desi in rest e super activa si nu pare sa aiba nici o problema...
Sanca nu riscati sa il pierdeti pe Oreo printre atatia Beagle-si? (tot imi vine sa zic Beatles-i )
Dana si Stefania (27.06.2003)
-----------------------------------------------------
"Life has more imagination than we carry in our dreams".
scarmanus spune:
Mai fetelor, la mine toate animalele-s frumoase, corcite, necorcite, rase pure au ba, ca daca te uiti in ochii lor sunt ca nise copii toate, nu vor decat dragoste si afectiune pentru ceea ce sunt si pentru cum sunt. Ce, ati vazut voi copilasi urati?
Io zic ca nepursangele tau, eneergy, e taman simpatic si are o figura smecherita, cat despre "nespalat" io mai zic ca e un cersetor de pupicuri, altfel de ce se invarte catelu pe lna el in poza?
Vreau sa va zic ca Suzi si cu mine va scriem de fiecare data impreuna, nu stiu de ce are impresia ca atunci cand am laptopul in brate ea e fix pisa lipsa si deci urmareste cu interes si acompaniament torcator ce face "mami". Tre neaparat sa-mi fac si io un album sa va prezint neispravitele mele.
Va pup, suratelor!
scarmanus
Sanca spune:
Elena, sfatul meu de 2 centi de astazi e sa-i schimbi mancarea treptat. Adica cand schimbi de la un produs la altul, incepe si introduce noua mancare cate un pic in fiecare zi, pana cand schimbarea e totala.
Kehleyr - ai perfecta dreptate - beagle se calaresc pentru a domina. Majoritatea - cam 98 96 din caini sant deja "aranjatzi" , si de la varste fragede, nu a ramas decat instinctul.
Lilanda, vezi sa nu-ti faca un "hair ball" al tau, cum fac pisicile, sau d-ne fereste un blocaj... Mai bine l-ai duce la "groomer" si sa-i dea o tunsoare in perioada asta.... Cred ca ar fi mai sanatos sa fie cu par scurt decat sa-l manance....
josefine spune:
fetelor, acum v-am gasit (mersi, Sunca). sa va povestesc despre pisica plimbata peste ocean. Pisica are acum 6 ani si e o alintata si o dragastoasa. I-a priit aerul de aici, ca in ro era o nesuferita si nu ii placeau alinturile. Dar dupa vreo 3 drumuri peste ocean, a devenit tare docila si ascultatoare, acum chiar maiuna in stilul caracteristic cand simte ca nu i s-a acordat suficienta atentie. Singurul lucru care-i lipseste e un motan, ca nu am gasit aici defel:)
doamnelor si domnilor, papusa..
http://bingweb.binghamton.edu/~mlivada1/pisi/papusa.jpg
ps: o sa fie ca un cearceaf poza, mare si lata, iertati-o:) ea e mult mai mica..
lilanda spune:
josefine bun venit la noi!! Ti-am vazut papusa care-n poza aia, afiseaza un aer foooarte nobil!!! Sau era prea adormita??
Sanca si eu tot din cauza hair ball-ului imi fac probleme, da' parca nu prea ma lasa inima nici sa-l tund!!! :-)
Fetele care calatoriti in UE stiti ca de-acu', de la 1 octombrie, trebuie tatuati sau cip-ati obligatoriu cateii si pisicile??? Plus "pasaportul" cu vaccinarile antirabice la zi!!!
pozulici