La France (19)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Ma bag si eu in vorba pe tema "must". Eu de cand sunt in franta n-am reusit sa gasesc must nicaieri. E adevarat ca n-am plecat in cruciada dupa must, dar m-am plans pe la toata lumea (sotul e din Beaujolais) si mi s-au propus tot felul de solutii nesatisfacatoare. In zona in care locuiesc culesul incepe saptamana asta. Saptamana viitoare merg si eu la cules, la prieteni. Acum doi ani, atata i-am batut la cap cu mustu ca mi-au facut hatarul si mi-au dat o sticla de suc de struguri (chiar cand ii presa). Nu era bun. Parerea mea e ca este un produs mult prea sensibil ca sa fie comercializat si ca pentru ei nu se merita osteneala, mai ales la pretul la care ar trebui sa-l vanda.
In ceea ce priveste "jus de raisins" ... are gust de struguri nu de must si mai bine iei struguri din piata (ca suntem in plin sezon!!!)
Daca gasiti o solutie la problema sipoansa a mustului, vreau si eu!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Otilia, ma bucur ca ai rezolvat cu actele, mie acum mi-a expirat pasaportul romanesc si asta cred ca va costa si mai multi nervi decat mi-a consumat birocratia franceza... nu am neaparata nevoie de el doar ca as fi vrut sa votez in noiembrie dar sunt convinsa ca nu voi avea timp sa-l refac pana atunci...nici nu stiu daca se mai poate la amabsada sau e obligatoriu sa faci un drum in românia pentru asta...

Si mie mi s-a parut cam mult 11€ dar eu m-am mai plimbat pe siturile firmelor care propuneau "femme de ménage" (deci nu la negru), am cerut "devis" de la câteva si ofertele pe care le-am primit erau de 17€/ora in sus?! e adevarat ca o parte din bani erau deductibili din impozit si ca se pot folosi chèque service dar era cam mult totusi... n-am vazut nimic de genul 7.61€/ora , poate n-am cautat eu bine.
In ceea ce priveste timpul necesar menajului, la inceput si eu am crezut ca ii e de ajuns doar o ora (nu e cine stie ce spatiu in apartamentul meu, e destul de micut) dar ea spune ca ii trebuie cel putin doua . In sfarsit, o sa mai caut si alte oferte intre timp, bine ca stiu ca poate fi mai ieftin, mersi mult de informatii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Buna dimineata,

Aurelia, cartela aia de telefon de numeste "tiket téléphone international", si o gasesti, asa cum a spus Oana, in centrele de tabac. Cat despre cod, e scris pe ea. Instructiunile sunt scrise si ele pe spatele cartelei si le primesti si dupa ce ai format 3089. In acest moment cred ca e cel mai avantajos mijloc de a suna in Ro.

Despre must, nu stiu...

Despre tarifele la menaj, o femeie buna, de incredere cere aici in general 10 € /ora (negru). Cand se plateste mai putin (cazul Oanei: scuza-ma Oana ca vorbesc in locul tau) este in general pentru ca "partoana" e o scorpie, sau ca femeia de menaj nu are intr-adevar alta varianta (e constransa sa accepte).

O zi buna tuturor!
Lulu

« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Cum deja v-a spus Lulu, castigam 8 euro la inceput ca erau scorpii si profitau patroanele, caci eu nu aveam idee de preturi, dar acum fara, cel putin 10 euro/ora nu ma duc. Si daca e si repassage tot atat. Deci, trateaza pentru 10.

Merci, Otilia pentru informatia cu codul.

oana si bebitza din burtica (26s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Legat de cartele, Auras, este numele care ti l-a zis Lulu, dar trebuie sa mentionezi ca de France Telecom, ca, daca nu, iti da de Tele2. Mie asa mi se intampla mereu. Pentru ca alea de tele2 sunt de mai mult timp pe piata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

Am expus aseara, in familie, problema mustului, si soacra mi-a zis, ca pe vremea cand statea la Lyon, a fost la sarbatoarea vendange-ului, si acolo se facea must pe loc si sa dadea la oameni. Deci, exista must, si se bea chiar si in Frantza.
Mustul nu prea poate fi pastrat, deoarece se fermenteaza destul de repede. Pentru a-l pastra peste iarna, tin minte ca mama il punea in sticle imediat dupa stoarcerea strugurilor, le capsa si le baga la sterilizat in cazanul de facut conserve (adica fierbea sticlele in chise, cu mustul in ele). Si uite-asa aveam must de ziua mea, in toiul iernii ;)

Auras, te faci chimista!!! Ia zi-ne si noua care-i formula chimica a mustului? ca tot e problema de actualitate ;)

Azi dimineatza, Emma a inceput sa plange ca ... VREA LA SCOALA :(( I-am explicat ca-i miercuri si ca azi nu e scoala, dar fara succes.

Oana, de unde iei tu patroane pentru goblenuri? Ca m-a apucat si pe mine nebunia (ca tot n-am ce face cand merg cu trenul la si de la servici). Deocamdata m-am apucat sa-i fac Emmei o traista pentru la scoala cu personaje din desene animate. Sper s-o termin pana la Craciun ;)

Doruletz: vin io sa fac menaj ;) in timpul liber (pe care nu-l am) Sa-mi rotunjesc veniturile :D

Acu serios: era o fata pe forum, care statea in zona Neuille sur Seine, care cred c-ar fi interesata de cateva ore ;) Poate-o contactezi sau te contacteaza ea ;)

Mihaela
Anaïs & Emma

Mergi la inceput

Nu gasesc patroane pentru goblenuri, patroane la menaj si repassage si baby-sitter! M-ai facut sa rad pe ziua de azi! Eu le fac pentru mine, ca ei nu le cumpara la adevarata valoare, si nua re rost sa le vand pe nimic. Dar de ce nu rogi pe cineva din Ro sa-ti faca comanda la firmele din tara de goblenuri sa cosi, ca aici sunt de 20 ori mai scumpe?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

Scuze Oana pt neintelegere. De fapt ma refeream la grilele pt goblenuri 'patron' in franceza inseamna si tipar, grila, model :D) )

Mihaela
Anaïs & Emma

Mergi la inceput

:))))
Eu iau toate goblenurile din Ro, prin comanda. Fac ai mei comanda, le primesc si dupa aceea mi le trimit si au otul, schita, panza si ate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

mersi mult pentru raspunsurile voastre
Doamne fereste, eu nu vreau sa exploatez pe nimeni si nici scorpie nu sunt (jur!). Voiam doar sa stiu cam care-s preturile pe "piata" pentru ca habar n-aveam, ar fi putut sa-mi ceara oricât! Insa daca pretul e 10€ / ora atunci o sa-i dau femeii cei 11€ ceruti, nu mai caut pe altcineva. Mai ales ca sta in acelasi imbobil cu mine.

Mihaela, mersi de oferta, banuiesc ca tu ai si mai putin timp liber decât mine! Si eu as face daca as avea timp dar din pacate ma exploateaza si pe mine altii prin alte locuri de munca ... nu ajung decat rareori inainte de 21h acasa. In plus, recunosc ca, spre rusinea mea, nici nu-mi plac prea tare activitatile casnice asa ca bucuroasa ma lipsesc de ele daca am ocazia. Tot eu le-am facut (de nevoie) pana acum dar daca tot am primit "cadou" o astfel de oferta din partea conjoint-ului, din punctul meu de vedere ar fi o crima impotriva "feminitatii" sa o refuz . Neuilly sur Seine e cam la polul opus fata de mine (eu stau in 94) deci nu stiu daca i-ar conveni cuiva sa faca atâta drum. Si mie mi-ar fi placut sa gasesc pe cineva din ro (cea care va veni e o portugheza!) dar nu am stiut unde sa caut mai pe aproape.
Cat despre must, ne-am hotarat ca in weekendul viitor sa mergem spre Tours, sper sa gasim. Si din toamnele copilariei mele mustul a fost nelipsit deci stiu ca dureaza f. putin de aceea n-as vrea sa ratez ocazia. Cine mai e interesat de licoarea cu pricina n-are decat sa spuna si pot sa aduc in masura ...portbagajului
a+

Mergi la inceput