La France (19)
Raspunsuri - Pagina 5
oana cretu spune:
Georgiana,asa este. Cumperi de la tabac cartela de 7,5 euro cu care vorbesti 2 ore sau de 15 euro cu care vorbesti 4 ore. Asta numai pe fix, ca pe mobil e o jumatate de ora, respectiv 1 ora. Si pe factura nu e nimic in plus. Numarul care il formezi este 3089, care este gratuit. Dar daca incerci sa vorbesti de la cabina cu ea totul este la jumatate ( 1 ora in loc de 2, respectiv 2 in loc de 4). Asta e. eu vorbesc din iunie asa, si factura nu e mare.
oana si bebitza din burtica (26s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."
nadine2004 spune:
Oana, are dreptate!
Insa nu stiam ca, daca vb de la cabina telefonica, se reduce timpul! Oricum eu vb de acasa! Acum am luat de 15 euro!
Ce este enervant e ca atunci cand este reteau incarcata trebuie sa o ier de la capat cu formarea nr....
NUMAI BINE!
oana cretu spune:
Si pe mine ma enerveaza cand trebuie sa o iei de la capat, ajung sa invat si codul ala lung...
Otilia spune:
Hihi, Oana, pai codul ala poti sa-l schimbi sau sa-l suprimi!
Eu asa fac, il suprim la prima utilizare si nu mai formez decit #.
E mult mai simplu asa...
~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
oana cretu spune:
Cum adica? Adica daca formez prima oara si nu merge, a doua oara dau doar diez? Fara sa inchid?
Otilia spune:
Nu, Oana. Cind formezi n° 3089 o voce iti spune sa formezi codul sau codul prescurtat (abrégé) urmat de diez. Daca nu ai schimbat inca codul il formezi si pe urma apesi #. Apoi iti spune sa formezi n° corespondentului sau sa apesi 1# (unu urmat de #) pentru a gera accesul prescurtat de pe postul de pe care suni. Formezi 1 si #, apoi te intreaba daca vrei sa-ti alegi un cod secret sau vrei sa-l suprimi pur si simplu, aici il schimbi si pui ce vrei tu, eu l-am suprimat de tot. Asa data viioare nu mai ai nici un cod lung de format, faci 3089 si apoi doar #, dupa care formezi n°. Sper ca am fost coerenta...
Doruletz, bine ai revenit, de cita vreme ai disparut!!!
Mirunda, felicitari pentru examene!!!
Corina, felicitari pentru vestile bune!!!
~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
Aurelia spune:
Mai ce mi-ati facut capul mare cu cartela asta !!!!!!!bine ,bine si cum o chiama cind merg sa o cumpar de la tabac?
si despre ce cod secret este vorba? i-ti dau ei instructiuni dupa ce formezi 3089,,???!
haideti ca abia astept ......
Doruletule ,bine ai venit si sa si ramii printre noi!
eu nu stiu ce sa-ti spun despre must aici pentru ca la mine nu-i nici o coarda de vie pe o raza de sute de km !
mai putin bineinteles cele trei aduse de mine de la tata si plantate in gradina !!!!!!!
Oana sa nu te mai aud cu ginduri naspa s-au mai stiu eu cum ca te bat la fundul gol!
Aura&Luca,2 ani si 7luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=/a58e
Aurelia spune:
Sibylle sa stii ca si la mine incepe sa se igroase gluma la chimie ,am ajuns dupa 6 zile de cursuri la aldehide,cétone,estere si etc!
si azi iesea deja fum ......nici frantuzoaicele care au terminat scoala acum doi ani nu le mai dadea de cap....si ce ma oftica cel mai tare e ca la exercitii profa nu sta in clasa ca sa ai si tu pe cine sa intrebi cind uiti ceva .....
pina poimine cica trebe sa facem si hidrocarburile azotate si sa trecem deja la biochimie !!!!!
Cel mai astepta curs ramine totusi "ora de masa"!!!asta-i interesant rau !!!!!!!cel putin pentru mine .........plus desertul si cafeaua dupa aceia!!
I-ti tin pumnii sa stii!
Aura&Luca,2 ani si 7luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=/a58e
doruletz spune:
Mersi mult pentru raspunsurile voastre rapide, sunteti niste dragute
Andiaroro, e buna ideea cu storsul strugurilor acasa, si eu m-am gandit dar n-am vazut struguri de vin ci numai din aceia de masa... Unde ai gasit tu si cum se numesc? Altfel mi-am incercat norocul si in piatza dar in afara de priviri mirate n-am obtinut mare lucru...
Oana, am cumparat eu deja "Jus de raisin"... din pacate. N-are nimic de a face cu mustul , are gust pronuntat de chimicale, dealtfel e normal daca ma gandesc ca mustul adevarat nu dureaza nici macar 2 zile inainte de a deveni "tulburel". Nu te sfatuiesc sa iei.
Mik, nu am vazut "petillant de raisin" dar o sa caut... Am aflat si eu cu surprindere anul acesta ca nu se prea bea must in Franta... mi se pare de necrezut, cum de trec ei francezii pe langa ceva atat de bun?!
Otilia, bine te-am regasit, sper ca ai castigat batalia cu administratia franceza fara sa consumi prea multi nervi ... intradevar n-am mai fost demult pe aici si a fost o surpriza placuta sa descopar un club al frantzuzoaicelor
Aurelia, mersi de urari. "biochimia" brrr, ce nashpa suna (si asta o spune un ex-biochimist) Bafta!
Când voi gasi must (caci am sa gasesc eu pana la urma, sunt perseverenta) promit sa dau amanunte; iar daca cineva de prin zona mea (ile de france) e interesat nu-i nici o problema ... Am aflat azi ca in Tourraine de exemplu vor incepe "vendanges" abia de saptamana viitoare. Deci mai am ceva timp sa caut...
Si acum voi abuza de bunavointa voastra si o sa mai pun inca o intrebare: ne-am decis de curand sa luam o "femme de ménage"... Am gasit-o repede in persoana sotiei "concierge-ului" imobilului unde locuim, pretul cerut de ea este de 11€/ora (ménage + repassage). La "negru" evident. As fi vrut sa stiu este daca e un pret corect pentru zona pariziana ?! Merci encore!
Bonne soirée
Otilia spune:
Doruletz, am terminat cu problemele de acte, din fericire... Mi-am facut eu ceva nervisori dar a trecut!
Jus de raisin am baut si eu dar e plat, nu-i acidulat, asa ca mustul.
Mie mi se pare cam scump 11€, mai ales la negru pentru "la femme de ménage". Normal "angajatii in casa" platiti cu cec-serviciu se platesc cu SMIC, adica 7,61€ brut/ora sau 6€ net. Uite cam aceleasi preturi ca in IDF sunt si pe Coasta de Azur si Oana cistiga 8€ net pe ora. Acum tu stii daca chiar e penurie mare si n-ai de ales... N-ai incercat sa mai cauti nitel? Eu cind stateam la Paris stiu ca fetele care faceau menaj sau baby-sitting cistigau 50FF pe ora (hehe, pe vremuri...) ceea ce revine tot cam la SMIC, dar acum daca ai nevoie de ea doar o ora si o cunosti n-o sa-ti bati capul sa gasesti pe altcineva pentru 3€ mai mult sau mai putin...