Placinte pateuri, strudele, gogosi, langosi...
Raspunsuri - Pagina 2
Milia spune:
quote:
Originally posted by liris
foile de foetaj sunt diferite de foile de placinta??/scuzati ignoranta!
Da, sunt diferite. Daca ai mancat baclava, placinta cu mere - alea sunt foi de placinta - sunt subtiri, dar se pot separa. Adica se unge fiecare foaie cu ulei/unt sau alta grasime sau se pune umplutura pe fiecare foaie si se ruleaza, rezultand un strudel. Aluatul frantuzesc e o foaie mai groasa, care se poate intinde, dar e compusa din mai multe foi extra subtiri, pentru ca a fost facut prin impaturire repetata. Foietajul este asa-zisul aluat frantuzesc (foi subtiri subtiri care nu se pot separa, la copt in cuptor se umfla aerul dintre ele si se fac pufoase). Daca ai mancat pateuri cu branza, carne, ciuperci sau cu carnaciori - ala e aluatul foietaj.
Milia spune:
quote:
Originally posted by liris
si se gasesc si ele in comert??? ca cele de placinta?
Da!
anne-marry spune:
pai si daca foietajul merge numai la pateuri etc, pentru palcinta ce aluat merge? ma salvati cu o reteta? ca as manca o palcinta cu carne si salata de varza de innebunescccccccccccccc
anne-marry 31 sapt DPN 21 Dec.
pozele mele
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
Milia spune:
quote:
Originally posted by anne-marry
pai si daca foietajul merge numai la pateuri etc, pentru palcinta ce aluat merge? ma salvati cu o reteta? ca as manca o palcinta cu carne si salata de varza de innebunescccccccccccccc
Poti face pateuri cu carne din aluat foietaj. Sunt retete chiar la acest topic, mai sus.
roxanaz spune:
eu am facut si placinta cu carne de vita cu aluat foetaj (cel de pateuri) si a iesit o minune! recunosc ca pina acum nu facusem decit cu aluatl clasic facut in casa dar....de acum nu ma mai chinui la el! asa ca poti incerca si cu asta, anne-marry...succes!
Leditia spune:
Hai sa va dau si eu doua retete de placinta,preferatele mele:
Placinta cu pui:
un piept de pui sau doua pulpe
o ceapa mare
o leg de ceapa verde
2-3 catei de usturoi
unt sau untdelemn
125g ciuperci
200 g crema de branza
coaja rasa de la o lamaie
patrunjel
o foaie de aluat frantuzesc(foetaj)
un ou batut
sare si piper.
Se fierbe carnea.Se caleste ceapa si usturoiul in unt ori ulei pana se inmoaie putin si adaugati ceapa verde si ciupercile si mai lasati la foc potrivit vreo 5min.Lasati sa se raceasca, apoi puneti intr-un castron compozitia asta,crema de branza,coaja de lamaie,patrunjelul,sare,piper si carnita taiata cubulete.Se intinde foaia..eu folosesc numai foetaj din comert si e foarte bun si mult mai comod..si puneti compozitia obtinuta anterior.Taiati lateralele in diagonala pana la compozitie in fasi de 2 cm.Trageti fasiile de aluat una peste alta alternand in cruce pana jos.Sigilati capetele.Ungeti cu ou batut.Lasati-o sa se odihneasca pana se incinge cuptorul.Se coace la foc potrivit.
Placinta cu mere(inventie personala)si banane.
Mere
banane
fulgi de ovaz
scortisoara
foetaj.
Cantitatile le stabiliti voi in functie de cate placinte vreti sa faceti.
.Se rad merele decojite,daca vreti sa ramana albe si frumoase se pun intr-o oala cu apa si zeama de lamaie.Merele se lasa sa lase zeama care se arunca,ma rog..nu se foloseste la placinta.Se piseaza bananele.Se pun intr-un vas,merele,bananele pisate,scortisoara, si fulgi de ovaz.Eu am vrut sa fie una sanatoasa,fara zahar si sa poata fi data si bebeilor.Sunt bananele si fulgii destul de dulci.Oricum daca luati niste mere acre,acre..puteti pune si zahar.
Se ia o foaie de foetaj si se procedeaza la fel ca mai sus.Se lasa sa se raceasca si apoi se serveste.
Eu le fac impletite.Pt cine nu se pricepe ii pot trimite si-o poza cu una de-a mea sa vad exact modelul.Dar cred ca nu-i asa greu.
pofta mare!