Pentru o familie e nevoie de 3 ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Pentru mine familie inseamna cifra 3,sau 4 ,sau poate 8 membri strinsi in jurul unei mese vorbind ,cintind etc.
Cifra 2 inseamna doi oameni casatoriti fara prea multe griji .
Uneori tinjesc dupa cifra 2 , dar daca stau bine si ma gindesc probabil ca cifra la care sunt azi uneori suna mai bine.

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Nu conteaza cat de numeroasa este familia, important este ca ea sa nu se destrame. Mai bine o familie trainica si fericita formata din 2 membri decat una din 3 sau mai multi in care se ajunge la divort - parerea mea. Partea trista este ca un copil nu ii apropie pe parinti, asa ca cifra 3 nu e garantia reusitei. E nevoie in primul rand de doi adulti responsabili care sa stie a-si asume rolul de parinti. Pentru mine, familia ideala se compune din mama, tata si cel putin 1 copil, atata timp cat se ramane in formatia asta pana la capat. Daca e sa folosesc termenul "familie", atunci spun asa: la inceput am fost o familie fara copii si intre timp am devenit una cu copii. Ni s-a marit familia odata cu venirea copilului, dar sotul si cu mine ne-am intemeiat no familie din momentul in care ne-am casatorit. Sigur ca viata de familie in 2 e diferita de cea in 3, acum n-as mai putea concepe sa mai am viata pe care o aveam inainte de a deveni mama. Daca e sa aleg intre viata in 2 si cea in 3, in mod clar o prefer pe ultima!

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scumpic spune:

Am si eu o intrebare pt. cele care au zis ca familia trebuie formata din 3 sau mai multe persoane.
Pana anul trecut eram doar eu si cu copilul meu.Asta nu insemna ca eram o familie????????

Din punctul meu de vedere cred ca pt. a se intemeia o familie este nevoie de doi oameni"un el si o ia" care sa spun "da" in fatza lui Dumnezeu si care sa poarte acelasi nume.Atunci se formeaza o familie.

Cu alte cuvinte "familia" este aceea compusa din doi oameni care pe parcurs poate fi marita sau micsorata sau poate fi lasata asa pana dispare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirod spune:

Eu am simtit ca am o familie inainte de a aparea Oti in viata noastra, sint sigura caa si Rachel a simtit si fiecare dintre voi.
Ea spune acum ce simte, subiectiv, din perspectiva unei viitoare mamici care si-a dorit enorm un copilas care s-a lasat asteptat.Pentru ca mi-amintesc, si eu la fel am simtit, ca de abia atunci incepea viata de familie...dar sincer, nu m-am gindit ca trebuie un anumit numar de persoane pentru a forma o familie...nu uitati ca sint mamici care au divortat, cu unu-doi...copii.
Sinzi - super ai povestit tu, io la ala ii spun 'neam'.

DORIS cu bb la purtator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Eu nu pot sa spun ca sotul meu si David sunt familia mea, pentru ca ei sunt mult mai mult de atat. David e parte din noi doi iar Radu e jumatatea mea...ne completam unul pe altul, dar la banii marunti toti 3 suntem unul...

Sinzi si David
Poze cu David la 19luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Cand eu si sotul meu ne-am casatorit, am intemeiat o familie. A avea copii nu este intotdeauna optional, unii nu pot avea copii desi isi doresc f. mult si incearca de ani si ani. Sperantele spulberate luni si ani la rand, incercarile nereusite, pierderile de sarcina, durerea fizica si sufleteasca sunt incercari traumatizante prin care unele familii formate din 2 trebuie sa treaca.
Si eu mi-as dori copii, parinti si bunici adunati in jurul mesei de Craciun, dar pana una-alta suntem o familie formata din 2 aflata printre straini si ne incurajam unul pe celalalt ca intr-o zi cel de-al 3-le membru al familiei noastre va veni printre noi.
Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

quote:
Originally posted by Nati

Pentru cei care nu au copii sa se scrie pe usa de la intrare Cuplul:Vasilescu,numai cei care au copii castiga denumirea de Familia X.
Si uite asa se tine o evidenta cine are copii si cine nu

Nati culmea e ca aceiasi chestie imi trecuse si mie prin minte. Tre' sa schimb placa de la usa, nu de alta dar nu vreau sa duc in eroare organu' de stat .
Cuplu poti sa zici de 2 indivizi care ies de ceva timp impreuna, care se afiseaza la nunti si petreceri, care isi fac intrarile la restaurante sau picnic amandoi si care din cand in cand au cate o partida de sex. Dar seara fiecare doarme in patul lui. Din momentul in care ai ceva ani impreuna (la bine si la rau), cand promiti ceva in fata starii civile si lui Dumnezeu, atunci e alta mancare de peste.
Asta cu " pt o familie e nevoie de 3" e slogan comunist care facea propaganda ideii de "BIG and happy family" si de mama eroina!

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gianina-alina spune:

parerea mea?
poate parea slogan comunist dar eu cred ca o familie inseamna parinti(2 la numar,mama si tata)si copii. familie mai sint cei care sint la masa dumineca, de sarbatori,bunici ,unchi ,matusi,verisoari etc.
ca exista "familii"in care unul din parinti "face" cit doi...in care numarul membrilor este mai mic sau mai mare....adevarat!
dar eu cred ca familie =parinti +copii
nu va suparati este doar parerea mea!
va pupacim cu drag,Andreea si eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Parerea mea: ideea ca o familie este numai atunci cand sunt si copiii este total gresita. Normal, fiecare (mai mult sau mai putin) isi doreste un copil, dar daca nu a fost sa fie, atunci cei doi nu formeaza o familie? Pana la urma ce sunt? Este ca si cum s-ar face o diferenta intre cei cu copii si cei fara. Nu este corect deloc.
Asta este doar parearea mea.

O zi buna sa aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

cand te casatoresti atat cel de la starea civila cat si preotul iti spun ca din acest moment formezi o familie (care poate sau nu sa fie binecuvantata cu copil/copii).

cei care sunt casatoriti dar nu pot avea copii, sau Doamene fereste copilul le-a murit(asa li s-a intamplat vecinilor mei cu unicul lor copil si altul nu mai pot face ca au 50 si de ani)
Cum ii numiti? cuplul casatorit Popescu?

Mergi la inceput