Pentru o familie e nevoie de 3 ?

Pentru o familie e nevoie de 3 ? | Autor: rachel owen

Link direct la acest mesaj

„PENTRU O FAMILIE E NEVOIE DE 3”

Am citit aceasta propozitie intr-o carte despre sarcina, cu ceva timp in urma, inainte de a fi eu insarcinata. Nu am fost de acord. Am fost chiar putin revoltata. Cum, nu e nevoie de 2? Adica eu si sotul meu nu ajungem pentru a fi o familie? M-am casatorit cu sotul meu, omul pe care l-am considerat cel mai bun de pe pamant pentru mine, in fata legii (civil) si in fata Lui Dumnezeu (religios). Si totusi nu suntem o familie? Adica, da, pentru o iubire e nevoie de 2, dar pentru o familie de ce nu ajunge? Doi inseamna CUPLU? Pur si simplu CUPLU si atat? Pai acesti 2 oameni pot sa nu fie casatoriti, sa stea doar impreuna, sau nici atat, si sunt un cuplu. Care e diferenta?
Si … am inteles! Am vazut maternitatea in viata altora, si incetisor, o vad in viata mea. Cand am fost la Cluj si m-am intalnit cu Ioana (scumpa mea Pufymic) am cunoscut o fata de o blandete iesita din comun. Mi-a spus ca e asa de cand e insarcinata. Nu prea am crezut-o. Adica sunt de acord ca sarcina te poate face blanduta, dar trebuie sa fi de fel o persoana blanda.
Sunt insarcinata … si, toata viata mea, a noastra, s-a schimbat. Eu nu-mi mai apartin. Si nici nu vreau sa-mi mai apartin. Mananc pentru bebe, chiar daca nu mi-e foame, nu mi-e pofta sau mi-e mai degraba greata, dorm pentru bebe, si incerc sa suport, fara sa ma plang cu lacrimi de crocodil, atatea injectii. Intr-un cuvant, traiesc pentru bebitul meu cel mishcacios care creste cum poate si el in uterul meu micut si bolnavior. Sotul meu? A fost intotdeauna in om harnic, responsabil, hotarat. Acum? Munceste mai cu spor, e mai bland (adica si mai bland), are si mai multa grija de mine, de noi, caci acum sunt „ousorul lui Kinder cu surpriza”. DA, viata mea, viata noastra, s-a schimbat, deja, si e intr-o continua schimbare, desi copilasul atat de dorit, „minunea lumii”, cum ii spun toti doctorii are doar 20 de saptamani (de gestatie). Si … incepem sa fim cu adevarat o FAMILIE, dincolo de a fi un CUPLU!
Deci, totusi, pentru o familie e nevoie de 3? Nu ajung 2? Ma puteti contrazice?

Scuze daca v-am plictisit.

Rici 20 sapt. si "minunea lumii" din burtica

Poze:
http://community.webshots.com/user/Rici_intalnire_DC
http://photos.yahoo.com/rachelowen77

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Eu nu cred in retete tip! E minunat sa ai copii si in cazul meu pentru o famile e nevoie de 4, dar se poate foarte bine sa fii fericit si sa ai o familie implinita si fara copii!

Sarcina, nasterea, primele zile coplesitoare, primul zambet al lui bebe, primul pas, prima poezie, prima iubire, primul esec...toate astea sunt viata de parinte, e minunat, eu traiesc viata asta si-i multumesc lui Dumnezeu in fiecare zi pentru copiii mei extraordinari...

Dar doi oameni care se iubesc, beau cafeluta linistiti in fiecare dimineata, petrec vacante pline de farmec, impart idei, probleme si bucurii, acestia sunt si ei tot o familie, cred eu...

Sunt multe de spus...e important sa fii impacat si multumit, cu copii sau fara!

Nora, mamica lui Andrei-Mihai(20aprilie 1999) si a lui Victor-Alexandru(12 iulie 2001)
poze noi la http://community.webshots.com/user/noracosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Sint de acord ca o familie trebuie sa fie compusa din cel putzin trei persoane, altfel ramine doar un cuplu.
Si apoi pentru ce traiesti, muncesti, daca nu pentru a creste un bebelus ?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

Eu mereu am gandit ca o familie adevarata este aceea in care exista cel putin un copil.
Inainte de a ramane insarcinata ma gandeam,"abia astept sa avem un copilas sa devenim cu adevarat o familie" e cu totul altfel, deja ma gandesc la sarbatori cum le vom petrece, cum vom sta cu toti alaturi si noi vom lupta pentru micutul nostru sau micutii nostrii sa aiba ce le trebuie si sa simta ca sunt iubiti.
Rachel mare dreptate ai, exact asa e!!!

GabrielaHope si bebitza din burtica!!!
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nadia1976 spune:

2 sunt un cuplu; 3+ e familie. Parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hellena spune:

Felicitari pentru toate viitoarele mamici.Sunteti asa de dulcici cum va bucurati de noua viata care va aparea in curand. Am avut si eu fericirea de a fii si astazi dupa 20 de ani imi aduc aminte de el mic si gingas venind pe lume si luminindu-mi viata. Suntem binecuvantate si avem norocul sa simtim toate acestea in timp ce sotii nu stiu ce pierd, dar si ei celebreaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

In mintea mea, familie inseamna toti, bunici, parinti, matusi, unchi, veri, catei, purcei...Nu stiu de ce, cand ma refer la familie ma refer la toata gasca in jurul unei mese mari, de Craciun, Pasti sau alte ocazii, stand la povesti, bunicii mai motaind pe un scaun, piticii alegand in jurul mesei, matusile cu farfuriile de bunatati, unchii sporovaind politica si pescuit...
Asa imi vad eu familia...
Eu, sotul meu si David suntem tot una..."familie" mi se pare prea general sa ne defineasca...noi suntem ... "noi"!

Sinzi si David
Poze cu David la 19luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

Acuma fiecare cu parerea lui.
Eu sunt de parere ca o familie e familie si daca nu are copii.

Sunt unii care efectiv nu pot avea copii iar responsabilitatea unei adoptii nu si-o asuma,nu din rautate sau egoism ci pur si simplu nu se simt in stare.

Dar se iubesc si se respecta toata viata.

Altii ar putea sa aiba fii dar din cauza unor boli genetice renunta.
Altii s-au sacrificat pt familia de origine(mama,tata,frati) si n-au apucat sa intemeieze o familie proprie la timp.

Sunt si alte motive pt care venirea in familie a unui copil nu se poate realiza.

Sunt de-acord ca un copil, doi, cati or fi, in familie e un lucru magic,minunat.

Dar nu cred ca vreodata as putea sa privesc in ochi un cuplu si sa-i spun "voi nu sunteti o familie"

E parerea mea fetelor si nu o impun nimanui.Dar nici nu mi-o schimb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Pentru cei care nu au copii sa se scrie pe usa de la intrare Cuplul:Vasilescu,numai cei care au copii castiga denumirea de Familia X.
Si uite asa se tine o evidenta cine are copii si cine nu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana Claudia spune:

Eu cred ca o familie se intemeiaza in momentul cand doi oameni spun "DA" in fata lui Dumnezeu (si a ofiterului starii civile). Un cuplu inseamna doi oameni care sunt impreuna, chiar si fara a fi casatoriti...si doi adolescenti care se iubesc formeaza un cuplu.
Sigur ca aparitia unui copil este un lucru deosebit, dar eu zic ca el se naste in mijlocul unei deja formate familii.
Eu cel putin voi continua sa cred ca eu si sotul meu formam de acum 12 ani o familie.

http://uk.geocities.com/dana_claudia/mypage.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

quote:
Originally posted by sinzi_ana

In mintea mea, familie inseamna toti, bunici, parinti, matusi, unchi, veri, catei, purcei...Nu stiu de ce, cand ma refer la familie ma refer la toata gasca in jurul unei mese mari, de Craciun, Pasti sau alte ocazii, stand la povesti, bunicii mai motaind pe un scaun, piticii alegand in jurul mesei, matusile cu farfuriile de bunatati, unchii sporovaind politica si pescuit...
Asa imi vad eu familia...
.Sinzi si David
Poze cu David la 19luni

Zile tu Sinzi ca le zici bine.

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput