Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (59)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Madachan,drum bun si iti tinem pumnii sa nu fie prea greu pt tine.Dupa cum suna programul....nici usor nu e,dar lasa ca o sa fie bine.

Gandacelule,iti raspunsesem eu de ieri la intrebarea cu prenatalul,dar vad ca acum te-au lamurit fetele.Ideea e sa intri cat mai tarziu in prenatal,ca sa beneficiezi de plata mai mare cat mai mult timp inainte de a intra in CIC,care se plateste doar cu 6 milioane.

Roserb,de unde iti iei "chiloti de baba"?

Misticgirl,am vazut si eu patutul ala din Carrefour si pare OK.Am vazut altul mai misto in Obor la parter.Costa cam 3,5 milioane si semana cu cel din Carrefour,doar ca parea mai zdravan si partea din fata se putea lasa in jos.Eu inca n-am luat patut,mai caut.

Jasmine
31 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

buna dimineata burticilor,
azi dimineata am facut prostia sa ma urc pe cantar si m-am indispus de dimineata am deja 13 kg la activ (maine intru in saptamana 29)...nu ca m-ar afecta prea tare...dar asa, ma gandeam si eu ca de azi am inceput sa iau si vitamine si cred ca de acum incolo o sa iau si mai mult in greutate, nu? voi ce ziceti?
felis, alexutu e bine, multumim, tot ca de obicei, papam si ne pregatim de mare aventura prin ploaie...cum au iesit rochitele? abia astept pozele....te pup si-ti urez distractie placuta si ai grija ce papi.
roserb, multumim ca ne-ai trecut la listuza cu nume si carucior
bits, ma bucur ca esti bine, ciar daca cu mici dureri...bine ca tu si bb sunteti ok, ca ieri deja ma speriasem ca nu aparuserati multe dintre voi.
fetelor, am si eu o intrebare...ha ha ...o sa ziceti ca sunt chiar tuta dupa cat s-a discutat problema si to n-am inteles....
daca eu imi fac socoteala ca nasc pe o anume data si de la aceea data calculez 42 de zile de postnatal si nasc mai tarziu si raman doar 40 de zile spre ex....ce fac? nu mai primesc CIC?....
la mine e vorba ca nu stiu daca sa mai platesc inca o luna la cas....dar cred ca o sa platesc ca sa ma stiu eu linistita ca-mi raman mai multe zile decat mai putine, nu?
fetelor, va pup si mai intru mai incolo, toate cele bune la toata lumea si va doresc un we placut si linistit.

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

quote:
Originally posted by gandacelu

felis, eliza multumesc frumos!
adica nu pricep chestia cu postnatalul, la mine e tot o mamaliga... concediu sa fie, ori ca-i post, ori ca-i CIC... ba chiar in CIC am salariul mai mare!
asadar, nu-i asa ca-i mai avantajos sa intru din saptamana 31, nu mai tarziu?
stiti cumva si cine trebuie sa-mi dea adeverinta? doctorul sau direct de la serviciu?
va pup, burtici!

Gandacelu hai ca te lamuresc complet si concret.
M-am uitat la listuta si am vazut ca ai DPN 29 nov.
Concret la acest DPN cu 63 zile inainte am calculat si poti sa-ti iei pe 28 septembrie. Daca vrei cu 84 zile inainte (mai mult nu se poate - legea e lege) deja tu puteai sa intri in concediu pe 7 septembrie. Deci ia cu tine articolul cu ce ti-am scris eu (cu nr de lege, tot sa nu vorbesti decat la obiect) si du-te la medicul de familie, (daca nu te crede sa-si noteze ordonanta si legea si sa citeasca singur) si medicul de familie (sper ca ai de la ginecolog undeva scris DPN cu stampila lui) trebuie sa-ti dea concediu de maternitate. (e ca si concediu medical- numai dr de fam poate sa ti-l dea).
Te pup si bafta.
Tocmai am terminat cu cosmetica, coaforul si manichiura si inainte de a ma imbraca am vrut sa vad ce ati mai scris.

Felis, 28 sapt(29 de la UM), DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelfelis/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misticgirl spune:

Fetelor,de aproape trei sferturti de ora,bebele meu doarme cu funduletul in sus sau cu picioarele stranse...Burta mea e deformata rau...am o umflatura in partea dreapta,care chiar ca arata haios. sper sa se trezeasca repede si sa se intinda si el frumos.
roserb,te rog frumos sa treci in dreptul caruciorului la mine numele Nicholas Alexandru. Se pare ca de vreo 2 saptamani de cand ne-am gandit la numele acestea, nu ne-am mai schimbat opinia; asa ca ma gandesc ca acesta va fi numele final al bebelusului meu. Daca ne razgandim,te anunt,dar pana atunci sa aiba si caruciorul meu albastru un nume,nu?
Mie mi-a placut Nicholas,plus ca bebe se va naste aproape de ziua in care sarbatorim Sf. Nicolae, iar lui tati i-a placut si Alexandru ( inca nu am reusit sa descopar motive concrete,doar ca "ii place").

Claudia 30 sapt
DPN 5 dec- Dr. Conteanu, Maternitatea Bucur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

fetele, nici nu stiti cat m-ati ajutat! nici nu stiam pe cine sa intreb!

merci din suflet!

in legatura cu ingrasatul si vitaminele, am luat de la inceput materna, fier si magneziu, pana in luna a 6-a de cand am luat numai materna...
si: pana in luna a sasea am pus 5kg
din luna a 6-a pana in a 7-a am mai pus 5!

la care d-na dr mi-a taiat materna di tat!

chestia nasoala e ca poftesc numa la carnoaciori oltenesti cu cartofi prajiti si usturoi (cam de... 3 ori pe zi! acum am lasat-o mai moale ca altfel ajung iar balenuta albastra)

am observat, spre deosebire de sarcina cu fetita, ca la asta mananc mai mult carne (in primele luni eram cu sunca aia canadiana, pe care o mancam CRUDA - tot de 3 ori pe zi lol) - la fetita eram cu branza si laptele en gros...

ma gandesc ca are o legatura, ca fetitele is mai delicate iar barbatii mai... carnivori

bits, despre vopsea poti afla ce contine de pe internet - ideea e sa aiba un procent mai mic de amoniac (ceea ce l'orealul are, de obicei) - nu ca ar intra in piele, cum se spune, ci il aspiram pe nas cand ne vopsim: asa ca stai intr-o camera bine aerisita cand te vopsesti - in rest, nu este nici o contraindicatie!
stiu sigur ca am citit tot ce se poate pe ac subiect, m-am vopsit si eu ca bleaga in luna a 2-a, tot cu l'oreal/open (cand ar fi fost un pericol mai mare)

asadar, te poti vopsi fara teama! stiu multe fete vopsite in timpul sarcinii care au copiii sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepurasu spune:

Va pupicesc fetelor si pe voi si pe bebei!

Sper ca sunteti bine toate, nici eu nu am probleme prea mari, decat vechea problema cu carceii si arsurile pe gat noaptea care se pare ca nu se vor duce prea curand....

Apropos de patut pentru bebe, am vazut si eu unele super-dragute prin Bucur-Obor, la parter, si nici nu erau asa de scumpe (in jur de 2,5 - 3,5 milioane). La 2,5 milioane erau din lemn de stejar, cu sertarase si 3 niveluri (puteau fi reglate pt. a-l putea pune pe bebe mai sus sau mai jos), insa nu stiu daca salteluta de la ele era inclusa in acest pret. Cele de 3 milioane si ceva erau dinastea gen "tarc", cu peretii din material semitransparent si cu salteluta joasa (asta e mai nasol ca bebe poate trage curent, fiind asezat asa de "jos"). Dar erau superbe toate. O sa mai caut si unde ati zis voi, prin Carrefour nu m-am uitat, desi merg saptamanal, dar o sa fiu atenta acum.

Bebeul meu a inceput sa se miste din ce in ce mai puternic si imi misca burta in toate partile. Am observat ca atunci cand stau mai linistita sau intinsa in pat face niste show-uri....

Iepurasu - 29 saptamani
DPN - 18 decembrie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela roxana spune:

Fetelor am sosit pe-acasa
Medicul meu ori este nebun, ori l-am inebunit eu cu durerile mele de "pitpalac"; mi-a spus niste aberatii in legatura cu masuratorile lui bebe, incat nici nu-mi vine sa vi le spun, caci m-as face de ras; de fapt vina a mea este; cum am intrat in birou am inceput sa ma vait de pitpalac, incat el s-a speriat, si a inceput sa ma certe ca ma misc prea mult, si sa-mi explice ca daca bebe ar fi sa se nasca acum ar fi prea mic, si fffff, greu ptr. bebe;ba trebui sa va spun ca m-a controlat la zona cu pricina; el s-a gandit ca ar fi un inceput de hernie, dar nu este sigur, ptr. ca poate fi si din cauza apasarii lui bebe sau a prea multor chilograme(bagaje)carate in maini; bebe se afla incontinoare cu capul in jos, numai ca de data asta, fata de data trecuta si-a schimbat pozitia corpului(acum fundul il are in dreapta, iar picioarele in stanga; data trecuta era invers); ca miscarile lui sunt dureroase ptr. mine, se datoreaza faptului ca ma misc prea mult, si il chinui pe bebe; trebui sa nu ma mai aplec prea des in jos, ptr. ca nu-i face deloc bine lui bebe, ba il chinui rau; cu atatea explicatii si de cate ori m-a pipait acolo, stiu doar ca i-am vazut capul lui bebe, dar atat de ametita am fost incat nu-mi mai aduc aminte daca i-am auzit inimioara lui bebe batand; imi vine c-a maine sau in decursul celor trei saptamani pe care trebui sa le astept pana la o noua consultatie(acum ma cheama la trei saptamani), sa merg la alt spital, sa-l vad clar pe bebe, si sa ma linistesc un pic; ce crede-ti sunt nebuna
N-am avut niciodata asa un control naspa
Mona, dupa calculul medicului meu ar trebui sa fiu la inceputul lunii a 8-a; calculul asiatic, fata de cel european este mai avansat cu doua saptamani; eu nu stiu pe care sa-l mai iau in consideratie; dupa ei ar fi sa fiu in 31 sapt., dar dupa numaratoarea romaneasca sunt in 29 sapt.; UM. am avut-o pe 22 feb.(asta stiu sigur ptr. ca nu uit niciodata), iar ovulatia am avut-o pe 8-9 martie; calculul pe ca l-am facut eu imi raspunde ca sunt la sfarsitul sapt. a 28-a, urmand sa intru in 29, iar DPN dupa calculul meu este pe 28nov., iar al medicului meu este pe 29 nov.; pe care trebui sa-l iau in consideratiune; si la Arisa cand el mi-a facut calculul mi-a spus ca o sa nasc pe 1 nov., iar dupa calculul meu mi-a iesit undeva pe la mijl. lunii lui oct., si am nascut-o pe 22oct., cu 10 zile inainte de data care mi-a fixat-o el(asta poate ca a fost fata)
Nu stiu ce sa mai cred, si cum sa mai socotesc; sunt intr-o ameteala de memorie rau de tot; pur si sinplu am obosit mental; vreau un singur lucru, ca bebe sa fie sanatos, orice-ar fi el; sarcina asta pana acum a mai fost cum a mai fost, dar in ultimul timp devine tot mai greu ptr. mine
Kg. acumulate pana acum sunt 57.4, lungimea uterului 29cm., iar la burta am 84cm.
Fetelor ma bucur ca va place numele fetitei mele, Arisa; tin minte ca ne-am decis asupra lui inainte de o naste cu o zi(ce-am mai umblat ce cartulia dupa noi; oriunde plecam luam si carticica cu nume, iar la un moment dat ne-am luat chiar si la cearta, ptr. ca timpul trecea si noi nu ne hotoram deloc, mai ales in privinta scrierii numelui).Atunci cand am ales numele de Arisa, nu stiam ca vom avea fetita, si am fost nevoiti sa alegem si un nume de baiat, care momentan a ramas in "picioare", pana la noua revendicare din partea sotului(lui nu-i prea place scrierea, folosirea literelor canji, spunand ca este putin c-am prea puternic, parca ar fi samurai); daca de data asta ar fi baiat o sa-l numim MASATO, sar daca o sa fie fata o s-o numim ARISU(aici sotul meu a ales numele asta, ca ii place lui mult, dar nu am cautat inca scrierea numelui ptr. fetita; oricum carticica o mai avem si acum, asa ca pana la DPN poate ajungem chiar si la o paruiala, ce spune-ti[?)
Mada este naspa ca nu poti inopta in Amsterdam; drumul va fi foarte obositor; sa nu stai numai jos, dar nici sa umbli de colo-colo sa te obosesti prea rau; sa te hidratezi cat poti de mult si sa mananci numai ce-ti place tie; o sa fie obositor dar ai sa vezi ca o sa fie bine; relaxeazate cat mai mult mental, si nu te mai gandi numai la cei rau; sa ne dai neaparat un semn de viata; cat de repede poti;TE ROG!!!DRUM BUN!!!
Fetelor azi am cumparat si ptr. bebe cate ceva, prima oara; le-am luat pe toate de culoare galbena; ffff. putine cumparaturi, dar imi sunt atat de dragi
Roserb ti-ai luat chilotei; si tu ai probleme cu vecinii; am crezut ca nu eu am
Felissdar harnicuta mai esti; auzi la 3 noaptea sa speli farfurii si sa cureti aragazul; esti superba

roxana
http://photos.yahoo.com/arisalaura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

mamaaaaaa ce ati mai scris..daca ieri abia s-a umplut o pagina astazi se recupereaza..
eu am inceput ziua cu o gramada de nervi: am dat telefon sa imi fac o programare si proasta care mi-a raspuns mi-a inchis telefonul in nas, in timp ce eu ii explicam de zor motivele pentru care as vrea ca programarea sa fie cat mai repede posibil. In fine, m-am enervat cumplit...si asta deja e a doua oara cand se intampla sa fie nepoliticoasa si scarboasa asa ca s-ar putea sa nu o mai iert si sa-i spun doctorului ce mi-a facut...
in rest, aceesai atmosfera : ploua si bate un vant groaznic de rece...e frig rau si ma enerveaza ca pe frigul asta nu mai ies din casa sa ma plimb

cu David, 29 sapt., DPN 7 dec.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/zumperiox

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

Mada, iti urez si eu drum bun si ai grija de tine si de ! Ideea lui Bits cu dormitul in Amsterdam e buna, daca o sa te simti obosita ...

iepurasu, pentru arsuri mi-a dat doctorul cateva variante : lapte, bonboane din alea cauciucate (aici se cheama Haribo si stiu ca sunt si in Romania) pe care trebuie sa le sugi si nu sa le mananci in 2 secunde (cum fac eu ), alune (atentie: contin multe calorii si nici nu fac bine la ficati, etc) sau medicamentul Rennie. Eu de luni tot mananc la ursuleti Haribo, dupa care nu ma omor, dar nici arsuri nu mai am.

Si , din cate zicea Roserbitza la un moment dat, daca am retinut bine, efect ar avea si bonboanele mentolate...

cu David, 29 sapt., DPN 7 dec.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/zumperiox

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela roxana spune:

Fulguletz nu te mai enerva din cauza unor prosti: a-i maaaare grija sa nu racesti pe o asa vreme; stai mai bine cumnte in casa, in fata TV.; este mai sanatos
Monica chestia cu plimbarile prin ploaie este valabil si ptr. voi, mai ales ca il mai ai si pe Alex

roxana
http://photos.yahoo.com/arisalaura

Mergi la inceput