Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (59)

Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (59) | Autor: Veve

Link direct la acest mesaj

Continuarea www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32307" target="_blank">Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (58)

Irina,veve & croko

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

he, he, he e prima data cand apuc sa raspund prima la un subiect nou.

felis, nu neaparat ca mi-ar placea sa lucrez, dar daca inca pot, ma duc. Ca asa si-n viata de zi cu zi, cine n-ar vrea sa stea acasa si sa nu se duca la servici?!!? Dar... vrem nu vrem, trebuie sa ne ducem, sa ne castigam o paine...

"Acum... Eu sunt ultima... eu sunt prima..."
Bucura-te, ai devenit stapan pe tarla...

"ce este chestia aceea care zic fetele ca se apuca de confedtinat...pt ebebelush? si bag de seama ca de la tine au ideea...."
E "sleep positioner": un simplu dispozitiv facut din burete si imbracat in material care il tine pe bebe in in timpul somnului in pozitia i ncare vrei tu fara riscul de a se rasturna cu fata in jos si sa nu mai poata respira. Cauta ceva zile in urma si-ai sa vezi mesajul meu in care dadeam linkuri la cum arata un "sleep positioner". Ele aici se gasesc de cumparat si nu-s scumpe: 10-20$, insa in Ro s-ar putea sa nu le gasiti decat la magazine mai sofisticate gen reprezentantze "Chico". Cand erau nepoteii mei mici mi-aduca aminte ca mama le punea un scutecel facut sul la spate ca sa poata bebe sa ramana in pozitie pe-o parte cand doarme si unul in fatza ca sa nu alunece sa vina cu fatza in jos. Asta ca sa poata dormi bebe si pe o parte si pe cealalta sa i se uniformizeze caputzul.
Din cate stiu eu, cele mai problematice situatii in caz de placenta praevia sunt tocmai cele in care placenta este peste orificiul intern al colului uterin. Pentru asta stiam ca trebuie repaos cat mai mult timpsi efort zero. Tu mai mergi inca la servici? Ai gija si evita orice fel de activitate obositoare. Daca spalatul vaselor e deranjant pentru tine, atunci evita-l. Fa totul ca melcul si fara sa-ti smulga nici un fir de sudoare sau gafaiala. Cand placenta e pe col pana si miscarile fizice banale pot determina frecarea placentei de col, care inseamna sangerare etc.

Ioana, uterul nu e neaparata nevoie sa dovedeasca de la inceput incompetenta de a se dezvolta pe masura sarcinii. El poate sa se dezv. ok pana la un punct si apoi sa nu mai poata tine pasul cu sarcina. Uterul in mod normal trebuie sa se mareasca pe masura ce creste si bebe (de-aia dimensiunile fundusului se coreleaza cu numarul de saptamani de sarcina). Cum medicul nu ti-a spus clar care ar fi cauza scurtarii colului, explicatia cu uterul care nu se mareste pe masura bebeului poate fi o cauza. Nu poti sa arati in toate cazurile cu degetul: uite asta-i cauza exacta. Fac si medicii o gramada de supozitii, iar cand n-au un raspuns concret spun si ei mai multe cauze posibile. Asta cu uterul care n use dezvolta pe masura bebeului era doar o posibila cauza, n-o lua ca litera de lege.

felis, deci era in a 8-a luna... oricum si asa este uimitor ca au avut bebeii peste 2 kg fiecare... uimitor in sensul bun. Sa-i fie bebelusii sanatosi, toti trei, sa se bucure de ei si ce-i mai important acum, sa aiba ajutor la ei. Daca te mai descurci cum te mai descurci cu 2 odata... cu 3 e clar ca ai nevoie de ajutor, e greu sa te ocupi cum trebuie de ei singura. Saraca fata, ce laptarie trebuie sa fie la ea sa hraneasca 3 bebelusi infometati. Ea nu ma iare nevoie nici de pompa, nici de nimic, doar de rabdare, rabdare si iar rabdare. Felicitari din partea noastra. Cu cat copilul are greutate mai mare, cu atat e mai sanatos, in sensu lca o greutate mai mare dovedeste un stadiu de dezvoltare mai mare si deci si supravietuirea este mai usoara. Cu cat bebeul are mai putin kg, cu atat e mai firav si deci va avea probleme mai mari de supravietuire. Asa ca la Adriana se pune mai degraba problema greutatii bebeilor, decat varsta sarcinii ei. Daca la 7 luni bebeii ei au 1,200 nu poti spune ca are aceleasi sanse ca in cazul prietenei verisoarei tale unde bebeii aveau fiecare peste 2 kg.
Dar adriana, nu-ti face probleme, bebeii tai vor mai sta linistiti in burtica saptamani bune. Iti dam noi cate-un pic de forta si incredere si te ajutam sa mergi pana la capat cu ei.

in sapt. 35, DNP 31 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

salut!
am venit si io in vizita, ma primiti?!

fetele din ro, voi din ce luna ati intrat in concediu prenatal, sau din ce luna stiti ca se poate intra?

merci, pleacaciuni, puapaciuni!

gandacu, in 30 de saptamani si un sfert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela roxana spune:

Fetele buna dimineata
Gandacelulele bine ai venit in vizita pe la noi; sedere cat mai placuta
Fetele acum va las, caci trebui sa plec la medic; cand ma voi intoarce va voi da de stire; sa ave-ti grija de burtici si de burtici

roxana
http://photos.yahoo.com/arisalaura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madachan spune:

Buna dimineata!!!!

Roxy,bafta azi la dr. .Asteptam vesti. Spunea cineva mai sus ca-i place numele Arisa,si mie imi place mult de tot. Te-ai gandit la nume pt. bebelus??
Btis,ce faci?Esti bine?
Fetelor,multumesc mult pt. urarile de drum bun. O sa mai intru si maine putin. Am si o veste proasta pt. mine ,nu mi-au dat rezervare peste noapte la hotel in Amsterdam,imi trebuiau nu stiu ce aprobari ca sa ies din aeroport.Asa ca am renuntat. Sa va povestesc cum o sa decurga drumul meu pana acasa( poate nu va interesaza ,dar asa simt ca ma mai descarc,ca tare mi-e frica): Duminica la 3 dimineata ma trezesc,la 4 plec,la 7 o sa fiu la aeroprt,la 10 am avion in care o sa stau 12 ore fix pana in Olanda. Apoi o sa astept in aeroport cam 5 ore dupa care iau avionul spre Rom. ,fac 3 ore. Apoi inca vreo 2 ore pana acasa.Sper sa fie totul bine si sa nu ma obosesc prea mult. O sa va scriu din amsterdam.
Azi ma duc sa-mi fac ultimile cumparaturi.Tot timpul sint ca-mi mai trebuie cate ceva....

in 32 saptamani ,DPN 21 Nov: EDDY
http://photos.yahoo.com/madachan2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dena spune:

Buna mamici si burtici!!
Ce mai faceti mariile dvs?? va miscati natural?? :)
Noi suntem din ce in ce mai mai si mai nabadaioase... bebelina mea a trecut de la balet la lupte greco-romane si nu o pot arbitra deloc...
Am inceput de sapt trecuta scoala de nastere si ne place , parca ne mai risipeste din teama si oricum ne bucura cadourile de la nenea doctoru' care a capatat imaginea unui Mos Craciun in loc de Bau-Bau facator de dureri :))
In concediu intram pe 4 octombrie si ne temem de plictiseala pana la intalnirea de gradul zero, insa nici la munca nu prea mai putem sa mergem ca devenim pe zi ce trece tot mai...netransportabile.
Suntem de multa vreme cu capsorul in jos si asteptam cu interes sa vedem ce ne mai spune nenea doctoru' martea viitoare.
Cam atatica acum... va pupam dulce pe toti bebeii si pe mamicile lor si va dorim somn usor ca e la mare pret de-acum :)
Pe curand!

Denisa si bebica din burtica - 31 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Mona, chiar ma intrebam cand o sa ma intrebe cineva despre faptul ca am "trisat" putin cu DPN-un meu.
De fapt treaba sta in felul urmator: eu sunt in 31 de saptamani (UM 25 februarie) iar DPN-ul meu initial era de 24 noiembrie. Insa la ultimile ecografii mi s-a spus ca bebeul este mai dezvoltat decat varsta sarcinii cu 2 saptamani (acum de exemplu cred ca are in jur de 2 kg - corespunzatoare la 33 saptamani) si mi s-a spus ca nasterea se va produce mai repede - adica DPN-ul meu este acum 15 noiembrie. Asa ca eu am decis sa-mi trec in semnatura data preconizata a nasterii asa cum reiese ea din ultimile ecografii - adica in functie de cat s-a dezvoltat bebelusul. Acuma ca sa fiu sincera pana la capat, eu nu stiu sigur daca UM a fost 25 februarie . Din pacate nu am tinut evidenta exact. Se poate sa fi fost cu o saptamana sau chiar mai mult mai devreme . Am zis la doctor ca a fost 25 februarie ca sa nu ma fac de ras ca de fapt nu imi aduc bine aminte ..

Eliza - 31 saptamani
DPN 15 noiembrie - Dr. Anca - Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Adriana, o sa incerc si eu cu ceai de tei, pentru ca dupa cum vezi bantui pe aici de la 5 dimineata Si am reusit sa adorm de-abia pe la 1.. Eu care inainte dormeam in medie 8 ore pe zi... Multumesc de sfat!
Unde-i Bits??
Gandacelu, eu o sa intru in prenatal de saptamana asta (saptamana 31). Avand in vedere ca acest concediu are 126 de zile calendaristice si trebuie sa iti pastrezi minim 42 de zile dupa nastere, asta inseamna ca poti sa ti-l iei cel mai devreme cu 84 de zile inainte de DPN. Acuma trebuie sa calculezi tu cate zile exact mai ai pana la DPN.
Madachan, orele pe care le petreci in aeroport incearca sa nu le petreci pe scaun ci incearca cumva sa stai pe o canapea, putin lasata pe spate. Incearca sa faci cate o plimbarica scurta de 5 minute ca sa te dezmortesti. Nu ezita sa ceri ajutorul personalului din aeroport ca sa stai cat mai comod, dar in nici un caz nu sta pe scaun la 90 de grade sau si mai rau - in picioare. O sa fie totul bine, o sa vezi. Sa ai apa plata la tine si sa te hidratezi. Vine cineva sa te ia de la Otopeni? Daca nu, spune-mi exact cand vii si vin sa te iau eu.

Eliza - 31 saptamani
DPN 15 noiembrie - Dr. Anca - Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

quote:
Originally posted by Madachan

Buna dimineata!!!!
Roxy,bafta azi la dr. .Asteptam vesti. Spunea cineva mai sus ca-i place numele Arisa,si mie imi place mult de tot. Te-ai gandit la nume pt. bebelus??
Btis,ce faci?Esti bine?
Fetelor,multumesc mult pt. urarile de drum bun. O sa mai intru si maine putin. Am si o veste proasta pt. mine ,nu mi-au dat rezervare peste noapte la hotel in Amsterdam,imi trebuiau nu stiu ce aprobari ca sa ies din aeroport.Asa ca am renuntat. Sa va povestesc cum o sa decurga drumul meu pana acasa( poate nu va interesaza ,dar asa simt ca ma mai descarc,ca tare mi-e frica): Duminica la 3 dimineata ma trezesc,la 4 plec,la 7 o sa fiu la aeroprt,la 10 am avion in care o sa stau 12 ore fix pana in Olanda. Apoi o sa astept in aeroport cam 5 ore dupa care iau avionul spre Rom. ,fac 3 ore. Apoi inca vreo 2 ore pana acasa.Sper sa fie totul bine si sa nu ma obosesc prea mult. O sa va scriu din amsterdam.
Azi ma duc sa-mi fac ultimile cumparaturi.Tot timpul sint ca-mi mai trebuie cate ceva....
in 32 saptamani ,DPN 21 Nov: EDDY
http://photos.yahoo.com/madachan2002

MADA eu ziceam la ultimul mesaj din capitolul precedent ca-mi place Arisa. Am intrat de fapt pt raspuns sa-tp urez drum bun si sa ai grija de tine. De fapt aveti grija de voi.

Felis, 28 sapt(29 de la UM), DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelfelis/my_photos

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by gandacelu

salut!
am venit si io in vizita, ma primiti?!

fetele din ro, voi din ce luna ati intrat in concediu prenatal, sau din ce luna stiti ca se poate intra?

merci, pleacaciuni, puapaciuni!

gandacu, in 30 de saptamani si un sfert

GANDACELU, buna dimineata. Hai ca te lamuresc eu cu litera legii din Rom.
Concediile medicale pt maternitate se pot acorda pe o perioada de 126 zile calendaristice dintre care: 63 de zile inainte de nastere (concediu de sarcina) si 63 de zile dupa nastere (concediu de lauzie sau postnatal), care se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare.
Prin art.2 lit.g) din Ordonanata de urgenta a Guvernului nr. 96/14.10.2003 privind protectia maternitatii la locul de munca, aprobata de legea 25/05.03.2004, s-a introdus notiunea privind "Concediul postnatal obligatoriu"- care inseamna concediu de 42 de zile pe care salariata mama are obligatia sa-l efectueze dupa nastere, in cadrul concediului pt sarcina si lauzie cu durata totala de 126 de zile, de care beneficiaza salariatele in conditiile legii.
Te-am lamurit sau scriu si concluzia? Totusi...

Concluzie: in mod normal de la DPN-ul pe care ti l-a dat dr ginecolog vii inpoi pe calendar cu 63 zile si aceea e data din care poti sa-ti iei concediu. La cererea ta sau recomandarea medicului poti sa-ti iei mai mult (max 84 zile, adica 126 totale-42 postnatale obligatorii) sau mai putin (si iti raman mai multe la postnatal).

Te-am lamurit?
Sper.

Mergi la inceput

Buna Burtici!
Poate va intrebati ce caut atat de dimineata pe aici.
Aseara am calcat pana mai tarziu si m-am culcat pe la 23 si 30 iar la 3,30 noaptea m-am trezit. Cum nu am mai putut adormi m-am gandit sa ma fac utila si sa nu ma rasucesc in pat depe o parte pe alta. M-am dus la bucatari: aveam vreo 2 farfurii de spalat- s-a rezolvat; aragazul, l-am spalat si pe el, am sters niste corpuri mici de mobila, masa am schimbat prosoape si am intrat pe calculator sa fac niste declaratii si sa le trimit pe internet.
Cam atat. Va pup si o zi buna.

Mergi la inceput