Cum invatam bb-ii sa adoarmá singuri?
Raspunsuri - Pagina 4
Hollen spune:
Noi l-am avut pe Alex in camera cu noi pana la 6 luni. Nu am ales noi asa, insa cumnatul meu locuia cu noi si l-am tinut pe bebe cu noi. Si atunci il puneam in patut si stingeam lumina. Adormea mititel singur. Am evitat leganatul sau alte chestii de genul asta tocmai ca sa nu ajungem la vorba parintilor nostri...nu o sa adoarma fara noi.
Acum are camera lui si seara il pun in patut, ii dau sticluta...sau fara...si adoarme singurel. Povesteste el singurel, are 9 luni, pana adoarme. Nu am probleme cu el. Eu zic ca trebuie sa lasati bebeii sa planga...dureaza doar cateva zile si se vor obisnui. Altfel stiu ca cineva va veni sa ii salveze. Asa am facut cu Alex ca sa il dezvat de trezirea in timpul noptii. In trei nopti s-a obisnuit sa doarma topata noaptea.
Va pup fetelor.
Eryka spune:
`neatza fetelor,
hai sa va spun ce am facut aseara
deci am reusit fetelor
.Stau si ma gandesc totusi daca inca nu e prea mica pentru a adormi singurica si cand spun asta ma refer ca are de abia 4 luni si ma gandesc ca poate are inca nevoie sa simta ca e iubita si nu singurica ,parasita,etc.Oare sa mai aman totusi macar inca o luna?As mai vrea sa va intreb cum a-ti rezolvat voi trezitul bebelusului in timpul noptii?A mea inca se scoala o data sau de doua ori pe noapte ,pentru a papa si kiar daca seara inainte de culcare mananca laptic mai mult ea tot se trezeste peste noapte.Oare ce ar trebui sa fac?Am incercat sa-i dau apa ,gandindu-ma ca poate se trezeste de sete ,ei bine nu a mers .Deci totusi sa-i fie foame peste noapte?Vamultumesc pentru sfaturi
Hollen il lasai noapte sa planga daca se trezea,kiar daca i era foame?Si de la cate luni l-ai dezobisnuit de trezitul in timpul noptii?Super mami pe mine inca nu ma lasa inima sa o culc singurica in camera ,mai ales atata timp cat se trezeste peste noapte,dar tot e bine ca doarme la ea in patut fara probleme.Poze - si - www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31632" target="_blank"> Povestea nasterii
Eryka & bb Ayumi (03.iunie.2004)
KULTA spune:
Va multumesc pentru sugestii. Am incercat metoda lasarii bb-lui sa plinga si mi se rupe inima. Dac-ati sti cita fericire simt cind bb adoarme la sin si ce mama denaturata ma simt atunci cind o las sa plinga pina adoarme singura...
Poate peste vreo citeva luni nu o voi mai putea pune la sin si atunci imi va fi dor sa-i vad fetisoara zimbitoare si multumita, acea mimica pe care nu o vad decit eu. M-am hotarit sa nu renunt la adormitul ei la sin dar categoric voi renunta la leganatul pe perna.
Am o bebelusa cumintica si nazdravana, zice deja ca-ca, cac, da-da, aia, raspunde cind e strigata pe nume si e vesela foc.
Kulta si BB Daniela
Helen spune:
Ca si in cazul lui Hollen, si la noi, Cosmin a dormit pana la 6 luni cu noi in camera, in patutul lui. Nu l-am leganat niocioadata, a fost f cuminte si adormea singur imediat. La 6 luni fix l-am mutat in camera lui. Totul a fost ok, la fel, pana pe la 7 luni si jum cad fara nici un motiv a inceput calvarul: nu mai sta o sec singur, nu mai vrea sa adoarma singur in patut. Il adorm in scaunel, nu leganat dar sta cu noi in camera sa ne vada, dupa ce adoarme il pun la el in patut (pe la ora 10:30) si doarme singur pana pe la 1:30, max 3:30, cand se treezeste si daca nu il luam cu noi in pat urla de scola tot blocul, l-am lasat sa planga si peste 30 min dar nu se opreste nicicum pana nu ne vede nici nu sta jos ci se ridica in picioare si urala, uneori mai si cade si se loveste de pat... Deci pot alege intre a sta langa patutul lui pana ... D-zeu stie pan acnd si al lua cu noi in pat, unde adoarme imediat... L-am pus dupa ce a readormit iar la el in patut dar in 20 de min erea treaz si iar urlete.... daca stau langa patut si astept sa adoarma nici gand nu a re sa o faca, sta cu ochii pe mine sa nu cunva sa plec... Nu se trezeste de foame, ca el oricum nu mai bea lapte de la 3 luni si papa cu lingurita si tot de atunci nu mai mananca nici noaptea; noaptea se ami trezea dar bea un pic de cei si somnic la loc, acum nici gand de somnic la loc...decat la noi in pat!
Eu sunt terminata! Desi a fost un copil super cuminte pana acum o luna, acum e super rau: nu mai adorme singur, nu sta fara noi nici o sec, tot cu premergatorul in picioarelele mele e, cand oboseste vrea in barte, in fundulet jos se joaca f putin, de mers de-a busilea nu stie ... vrea tot in picioare tot timpul (are numai 8 luni si cateva zile). Eu chiar ma intreb, de unde schimbarea asta si ce as putea sa fac ca sa nici la wc nu mai pot s merg din cauza lui sau fara el sau pot (cum de altfel si fac) dar in urlete disperate ca l-am lasat singur!
Helen si
Dan Cosmin (21 Ianuarie 2004)
Albumul nostru
Albumul comun cu bb-ii de ian-febr 2004
any si stefi spune:
Buna!
Este prima oara cand citesc acest subiect.Parerea mea proprie este ca ori ii obisnuiti din prima zi sa doarma singuri,ori ii lasati sa se dezvete singuri.Am o fetita de 4 ani,care a fost cam bolnaviora.Pana pe la 3luni a mancat peste noapte,apoi manca pe la zece seara si se mai scula a doua zi la cinci-sase ca sa manance.Asta s-a intamplat pana a inceput gradinita.Acum se scoala noaptea sa manance.De dormit a dormit in brate pana la doi ani,apoi a cerut singura sa se culce in patut fara mami sau tati.Dupa operatie un an nu a mai dormit singura,trebuia sa o mangaiem, sa o pupam pana adormea.Acum daca nu viseaza urat doarme singurica.Din propria experienta cred ca ar trebui lasati sa se dezvete singurei, pentru ca fiecare copil are personalitatea lui si nevoile lui.Asa cum nu toti copii invata sa vorbeasca sau sa mearga la aceeasi varsta,asa se vor deprinde fara mancat noaptea si cu dormitul singurei.
Imi cer iertare ca am intrat in discutia voastra dar nu am putut altfel.
Anca
mitzura spune:
Pentru ca sunt si eu foarte preocupata de problema asta a adormitului, m-am apucat sa caut informatii pe internet (am gasit o gramada). Se pare ca momentul somunului semnifica pentru copilul mic o separare de mama. Ca sa poata trece peste aceasta separare are nevoie de un obiect tranzitional (asa il numesc psihologii), care ii tine locul mamei pana dimineata. Obiectul tranzitional poate fi o jucarie, o paturica, suzeta, sticla cu lapte, sau poate fi chiar mama. Ca sa iti inveti copilul sa doarma singur, ideea este sa il inveti sa doarma cu un obiect tranzitional pe care sa nu il poata pierde in timpul noptii, sau daca il pierde sa il gaseasca usor ( de ex o paturica, sau o jucarie). De aceea nu e bine sa il inveti cu suzeta sau sa il inveti sa adoarma mancand la san, pentru ca ori de cate ori se va trezi va avea nevoie de tine sa ii dai din nou suzeta sau sa ii dai sa manance. Cu alte cuvinte greseala parintilor este ca se pun ei in locul obiectului tranzitional. Atata timp cat fac asta, copilul va avea nevoie de ei la adormire, si la fiecare trezire din noapte.
De asemenea se insista asupra ritualului din fiecare seara.
Acuma va zic si eu ce am citit, ca si eu imi adorm copilul tot la san sau leganat (are numai trei luni). Si si eu ma simt extrem de prost cand il las singur.![]()
mitzura cu bebe Tudor Codrin
Pepsi spune:
al meu are 4 luni, si am reusit doar 1 saptamina sa-l fac sa adorma singurel in pat! asta din cauza c-am citit intr-o carte ce si cum, cica ei trebuie sa adorma in aceleasi conditii in care se trezesc, deci nu in fata televizorului, trebuie o rutina de adormit! si spun ei ca bebe vede adormitul ca si o despartire de mama ! ia suzeta doar cind vrea sa adoarma, dar adorme la mine in brate fara sa mai fie leganat sau plimbat!
ma gindesc ca pote cind vor incepe sa inteleaga...
mi-e mila sa-l las sa [plinga pina adorme!
cum spunea mitzura cu suzeta la fel am citit si eu, ca daca o scapa cind se trezeste trebuie tu sa i-o bagi daca nu stie el singur! sau sinul la fel, de ac zic ei ca-i mai bine degetul lor ca ala-l gasesc repede! dar pe de alta parte deformeaza dintii degetul!
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878
http://community.webshots.com/scripts/controlPanel.fcgi
b76 spune:
Baietelul meu a adormit in prima luna singur in patut,dar dupa aceea cand au aparut colicii si m-am chinuit vreo 2 saptamani cu fazele de plans care tineau 1-2 ore cu pauza de 1/2 ora si o lua de la capat, de numai eram om intreg la minte, am recurs la o metoda pe care am aplicat-o pana la 6 luni: l-am leganet intr-un fel de balansoar special pt. bebelusi.La 6 luni cand se produce acea evolutie majora in mintea bb-ilor de nu mai uita chiar asa repede ce s-a intamplat cu o zi inainte ( se numeste " memoria regasita" in cartile de specialitate ) am hotarat sa renunt, tocmai ca din acel mom. bb-ii capata obiceiuri si se obisnuisc mult mai repede cu anumite practici, despre care de altfel am inteles ca le cer cu vehementa pana la 2-3 ani daca nu se renunta din timp la ele.l-am pus in patut, la fiecare somn, si in primele 2 zile a plans in medie 20 minute inainte sa adoarma , dupa care n-am mai avut probleme. Nici nu-mi venea sa cred ochilor. Sfatul meu : sa nu depasesti varsta de 6 luni cu obiceiuri pe care nu crezi ca le poti mentine in urmatorii 2-3 ani ( nu glumesc). Dupa 9-10 luni, copii nu mai adorm la san, asta tine doar de mom. cand sunt f. mici si obosesc mai repede. Sa vedeti ce energie au dupa o masa copioasa si daca nu i-ati obisniut cu un ritual normal si comod pt. toata lumea de culcare...atunci sa vedeti urlete.Practic isi cer drepturile si atunci au mai multa energie sa planga si 1 ora in continuu.Eu l-am obisnuit pe cel mic cu un ritual de genul; plimbat 2-3 secunde pe intuneric pe la geam si apoi ne spunem noapte buna,ii dau suzeta, pernuta lui mica rosie in brate si il pun in pat.Daca se trezeste in timpul noptii ii dau suzeta si plec din camera lui. Asta se intampla f. rar si l-am in vatat tot dupa cateva reprize scurte de palns in timpul noptii.
Acum are 1 an si 5 luni si nu mai avem probleme sub nici o forma. Spre exemplu alaltaieri la ora de somn de pranz tocmai cand trebuia sa-l pun in patut m-a sunat o prietena si n-am apucat sa-i dau decat suzeta asa ca asta mic si-a luat o alta perna din sufragerie si s-a culcat acolo sg. pe covor cu tv-ul dat la maxim, muzica pe statie . Asa ca de l-a leganat in balansoar la culcat sg. cand ii e somn nu e un pas f. mare. Trebuie sa fi ferma cand te hotarasti sa incepi operatiunea, trebuie sa il pui in pat intotdeauna treaz si constituie un mare avantaj daca toate astea se intampla ininte de 7-8 luni.Apropo de dormitul 1/2 ora la un somn: e normal-la varsta ei sunt 2 tipuri de somnuri( somnul superficila si somnul profund); copii pana la varsta de 7-8 luni nu reusesc sa adoarma profund de la inceput( cum fac cei mai mari care pot adormi brusc si in timpul mesei) Ei au o perioada de 15-20 minute de somn superficial in care pot fi treziti f. usor si abia dupa aceea adorm profund , dar de obicei nu apuca pt. ca sunt f. sensibili la zgomote . Asta se regleaza de la sine pe masura ce trece timpul. Tot ce ai putea sa faci este sa nu te duci instantaneu in camera cand se trezeste pt. a-i da posibilitatea sa invete sa readoarma singura , fara ajutor, la loc si sa i se para ceva normal. Altfel va avea nevoia de ajutorul tau tot timpul si cand va fi mai mare. Fi-miu se mai scoala noaptea ,dar are nevoie de ajutorul meu numai daca a visat urat sau e bolnav, sau ii erupe un dintisor in rest isi i-a suzeta si se culca singur ; asa l-am obisnuit. Asta e alta chestie de care trebuie sa ti cont. Dupa cum vezi sunt o gramada de probleme la somn . E bine sa incerci sa ti cont de toate detaliile ca sa poti dormi linistita dupa ce copilul nu mai mananca noaptea.Succes!
madutza spune:
Inspirata de subiectul asat (desi am deschis si eu unul asemanator acum cateva luni) am reusit sa o fac pe fetita mea sa adoarma singura. Alaltaieri seara am lasat-o sa planga, a fost o decizie luata pe loc de mine si tati. Plangea si ne mai duceam la ea sa o mangaiem si sa ii vorbim. A adormit dupa 20 minute. A doua zi dimineatza am repetat faza, de data asta fiind singura acasa...aveam o frica. A plans 10-15 min si a adormit. Aseara ne luam inima in dinti si am pus-o sa se culce, a marait fro 5 minute, si-a mai cantat de somn (obiceiul ei inca de cand o leganam pe picioare) inca 5 minute si a adormit bine merci. Nu mi-a venit sa cred, fara plans, fara nimic. Azi dimineatza la fel. La pranz a plans cca. 4 minute si a adormit. Deci se poate! Intr-adevar in prima seara am plans si imi venea sa o iau in brate, dar nu m-am lasat. Am observat ca doarme si mult mai bine. Inainte se tot foia, acum e foarte senina in somn. Ma bucur ca am reusit si nu ma consider o mama rea. Ma gandesc ca acesta este primul pas in educatia fiicei mele. In viata lor o sa fie nenumarate momente cand va trebui sa fim fermi si sa ne impunem, sa nu cedam lacrimilor.
Madutza
si Mariuca
(17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003