jegul din spitale!;(((((
Raspunsuri - Pagina 8
lulu75 spune:
asa este in toate spitalele. Mizerie, cadre medicale care te trateaza ca pe ultimul om dar care stau cu buzunarele pregatite pt spaga. Nimeni nu face nimic si noi trebuie sa suportam. Asta e!
Luminita
http://photos.yahoo.com/lumylorv
Bobita spune:
quote:
Originally posted by Julyquote:
pai pa sanepid l-am sezisat io si el sa facu ca ploua
Sanepid-ul nu face nimic daca nu primeste sesizare de la D.S.P.
Experienta personala!Asta-i mersul.
July
Sanepid = D.S.P.
Bobita, 23 sapt si mamica lui Mariutza iubita
DPN 30 dec, dr. Adrian Neacsu, Judetean Ilfov
Sa fim fericite
http://community.webshots.com/user/valentina611969
cataghe spune:
Maria, in primul rand, in foaia de observatie a pacientului se scriu medicamentele pe care le recomanda medicul, daca acestea vin sau nu de la farmacie nu poti vedea decat in condicile de medicamente ale sectiei, la care ma indoiesc ca ai avut acces.
In al doilea rand daca tot ai impresia ca ministrul spune adevarul si eu mint, nu pot decat sa-ti recomand sa votezi in continuare partidul care a zamislit un asemenea guvern mai presus de orice banuiala.
Iar cei care spuneti ca in toate spitalele e asa si pe dincolo si "voi" trebuie sa suportati, de ce trebuie sa suportati? De ce nu faceti ceva? De ce nu reclamati, de ce nu dati in judecata, de ce nu iesiti in strada, de ce nu faceti greva pentru ca institutiile nu vireaza banii pentru sanatate pe care vi-i retin, de ce nu bateti la poarta guvernului sa-l intrebati de ce acei bani nu ajung unde trebuie? Haideti, fratilor, ca atunci cand e vorba sa dati sfaturi altora cum sa traiasca si sa moralizati vad ca va pricepeti foarte bine! Faceti ceva si pentru voi insiva!
This is the first day of the rest of my life!
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by cataghe
Iar cei care spuneti ca in toate spitalele e asa si pe dincolo si "voi" trebuie sa suportati, de ce trebuie sa suportati? De ce nu faceti ceva? De ce nu reclamati, de ce nu dati in judecata, de ce nu iesiti in strada, de ce nu faceti greva pentru ca institutiile nu vireaza banii pentru sanatate pe care vi-i retin, de ce nu bateti la poarta guvernului sa-l intrebati de ce acei bani nu ajung unde trebuie? Haideti, fratilor, ca atunci cand e vorba sa dati sfaturi altora cum sa traiasca si sa moralizati vad ca va pricepeti foarte bine! Faceti ceva si pentru voi insiva!
catalina, nu te enerva, te inteleg perfect, nimeni nu te acuza

eu perosnal sunt de partea ta, imi imaginez ca medicii saracii n-au nici o vina... ca sunt si exceptii, asta e clar, peste tot, in toate bransele sunt si uscaturi... eu am cunoscut foarte multi medici adevarati pentru care am tot respectul
imi pare rau ca s-a ajuns aici
eu am vrut sa vorbesc despre neglijenta unor asistente... era greu sa puna toate seringile alea pe o tavita, ceva? sau le dadeam eu un servetel, vorba aia...
de vina suntem toti
burtici si pitici
cataghe spune:
Oricum am lua-o, pana la urma parerea mea e aceeasi: pestele de la cap se impute. Fiecare are deasupra lui un superior care are o raspundere, si fiecare poate fi tras la raspundere pentru ceea ce face.
Gandacelule, sint perfect de acord cu tine, dar te asigur ca daca tu protestai in momentul ala, nimeni nu avea ce sa spuna, pentru ca aveai dreptate! Chiar si a doua zi, daca te duceai la seful sectiei sau la directorul spitalului si spuneai ce ti s-a intamplat, poate ca nu se schimba nimic, dar macar era o sansa sa se schimbe ceva. Asa nu e chiar nici o sansa!
La fel de adevarat insa este ca voi aveti in permanenta tendinta de a compara sistemul sanitar romanesc cu siteme sanitare in care se pompeaza foarte multi bani. Eu nu zic ca nu sunt directori de spitale care deturneaza fonduri, asistente sau medici care isi scriu medicamente pentru uz propriu pe condicile bolnavilor, nu zic ca acestia nu ar trebui trasi la raspundere, dar nu putem uita ca sistemul sanitar romanesc se confrunta cu lipsuri financiare foarte mari! Voi nu stiti multe lucruri, dar spre exemplu cu multe unitati sanitare Casa de Asigurari a incheiat anul acesta contracte pe sume care era evident din start ca nu vor ajunge nici macar 6 luni. Exemplul pe care l-am dat cu medicamentele este cat se poate de real, si nu am orientat niciodata pacientele spre o anumita farmacie, nici macar nu le-am orientat spre vreo farmacie ca sa favorizam afacerile cuiva, au fost libere sa se duca sa-si scoata medicamentele gratuit de la orice farmacie din oras. Deci, da, sunt nereguli de felul celor amintite de voi, dar nu putem pune criza din sanatate numai pe seama acestor nereguli si nu putem sparge toate neregulile in capul personalului medical cata vreme tot sistemul e putred si subfinantat!
Imi pare rau ca vorbim degeaba, dar concluzia e una singura: atata vreme cat cei care conduc aceasta tara vor continua sa puna pe primul plan interesele personale, de partid sau de clan, atata vreme cat sanatatea si invatamantul vor ramane "cenusaresele" bugetului, atata vreme cat se va continua sa se umple toate gaurile negre cu banii destinati acestor sectoare, asteptam degeaba calitate.
Voi va luptati din afara, eu ma lupt la fata locului, dar totul este degeaba. Oamenii in tara asta nu-si mai bat capul cu dileme morale, am spus-o de zeci de ori... nimanui nu-i mai pasa de celalalt, exact la fel cum voi ziceti: "dom'le, daca nu aveti bani renuntati la masina, la telefon, la internet, la caldura, stati cu ochii pe contor, etc", cei de cealalta parte a baricadei zic: "nu ma intereseaza, eu nu muncesc pe nasturi, mi-a trebuit mult ca sa ajung aici, iaca vreau si internet, si telefon, si masina, si concediu in strainatate pentru ca merit, pentru ca muncesc pentru ele, pentru ca nu dau nimanui in cap pentru banii astia, nu ii fur, nu ii primesc pe gratis ci in schimbul unor servicii care ma solicita la maxim, etc". Voi ziceti ca nu e corect, ei zic "da' ce e corect in tara asta, ca un medic ia cat un lucrator la slubritate e corect?!" si tot asa. Nu se va ajunge niciodata la nici un rezultat si eu va spun clar ca nu vad nici o solutie, dar absolut nici una in afara de o restructurare din temelii a sistemului, dar pentru asta cineva care are putere de decizie trebuie sa ajunga la concluzia ca e important sa se faca si ca asa nu se mai poate! Si in primul rand trebuie sa se ajunga la concluzia ca oamenii sunt importanti si ca ei trebuie respectati.
Singurul lucru pe care pot sa vi-l spun este ca atunci cand sunteti in spital si nu va convine ceva sa aveti curajul sa protestati, dar daca o faceti, sa mergeti pana in panzele albe. De cele mai multe ori insa nu va fi nevoie sa mergeti asa departe, pentru ca nimeni nu vrea scandal si veti avea surpriza sa fiti tratati cu mult mai bine, pentru ca si personalul medical stie imediat cu cine tine si cu cine nu si nu vrea probleme.
Numai bine si sanatate,
Catalina.
AlbaIulia spune:
Irina,
Nu conteaza ce asigurare medicala ai, spitalul e gratuit ptr. toti. Asigurarea medicala privata iti poate acoperi diferenta de cost ptr. o camera privata, daca sint disponibile in spital.
Nu stiu de ce spui ca e foarte greu sa te inscrii la vreun obstetrician, ai incercat si nu ai reusit? Te-a trimis medicul de familie si ai fost refuzata? Eu la prima vizita de sarcina am fost la medicul de familie care mi-a spus ca de acum incolo (de fapt de-atunci incolo) este treaba obstetricianului si ca ma va referi la unul. M-a si intrebat la ce spital as vrea sa nasc. In Montreal am fost la cabinet la obstetrician fara trimitere de la medicul de familie ptr. ca acolo se accepta. In Ontario insa nu, prima trimitere e de la generalist.
Iar de invatat nu m-a invatat absolut nimeni sa scriu in planul de nastere ce vreau si ce nu vreau, am citit codul medical Ontario de pe internet si drepturile pacientului (tot de pe internet) stabilite prin lege. Aici conform legii poti avea preferinte in ceea ce priveste spitalizarea si procedura de urmat (bineinteles, sa fie totul legal).
Eu am locuit in multe tari si fiecare are sistemul ei de sanatate (public sau/si privat) cu legi proprii unde pacientul are sau nu dreptul sa-si vada fisa medicala, etc, etc, etc.
Iar in privinta ingrijilor 'deosebite' apoi pardon, am zis ca asa a fost peste tot in Ontario si Quebec, dar ce intelegi prin 'deosebit'? Mie mi-a dat Dumnezeu un cap si doua maini si le folosesc, ca daca eu nu ma ocup de mine, apoi cine s-o faca, altii?
Iar daca unii nu stiu unde vor sa nasca si in ce fel, apoi de aceia imi pare tare rau, ca degeaba le-a dat Domnu' cap. Sau poate ei nu sant gata sa devina parinti, ca daca nu stiu ce vor ptr. ei , pai atunci cum or stii pentru copil?
Dar de ce intrebi, ai vrut sa nasti in Canada si nu te-au primit la spital?
A, si apropo, am fost la spital de doua ori inaine de cazatura cu pricina ptr. cursurile prenatale dar erau la alt etaj, nu la maternitate.
Si mai trebuie sa spun ca nici nu le-am dat nimic la asistente sau la medic. Si inchipuie-ti ca nici la femeile de servici. Si asistenta pediatra venea noaptea din ora-n ora sa vada ce face bebelina cu lanterna, de parca noi am fii dormit! si era sa uit: sotziorul a stat cu mine tot timpul, ba a avut si fotoliu pat in rezerva!
Si era sa mai uit ceva: la prima baie a bebelinei eram asa obosita ca nu am putut inregistra mare lucru si am rugat-o pe asistenta sa-i mai faca o baita gazei sa-nvat mai bine, si inchipuie-ti ca a facut-o! Si tot fara spaga! Si mi-am mai adus aminte inca ceva, dar mai bine inchei ca eu numai de la servici intru pe forum si-am stat cam mult! Bye!
AlbaIulia
Laura B spune:
Irina2000, povesteste-ne si noua ce fel de probleme ai avut tu in Canada. Mi se pare ca ai mai multe nemultumiri, dar nu am vazut nicaieri sa fi povestit ceva concret. Poate mai aflam si noi cate ceva din experienta ta.
Eu am auzit de lume nemultumita de sistemul sanitar de aici si de spitale. Sa va spun ca a fost si o greva a unor medici dintr-un spital de urgenta de pe insula (Vancouver) acum cateva luni, perioada in care nu au mai preluat nici macar urgentele???!!! (Greva a fost facuta pentru cresteri salariale.) Am mai auzit ca si aici e lipsa de paturi, la TV s-a facut mare caz de o doamna mai in varsta, bolnava, care a fost "cazata" intr-o debara din spital! In media se incurajeaza donatiile pentru "paturi de spital". In maternitate era un perete imens cu un fel de faianta, pe fiecare patratel era scris numele unui copil nascut acolo si data la care s-a nascut; ca sa-ti puna o astfel de tablita pe perete trebuia sa fi facut o donatie in bani spitalului.
Deci nici aici nu o fi situatia foarte roz.
Dar, eu personal, nu am de ce sa ma plang. Ba, din contra! Si, pentru ca ai intrebat-o pe AlbaIulia, raspund si eu: nu am folosit decat asigurarea provinciala. Daca vroiam conditii mai deosebite cand am nascut (sa am o rezerva speciala in care sa fiu numai eu si cu sotul, el sa aiba pat ca la hotel, unde doctorii si asistentele sa vina special pentru ca salile de nastere si cele de operatii- in caz de cezariana de urgenta- erau in alta aripa a spitalului, etc, ar fi trebuit sa merg pe asigurarea privata platita de serviciul sotului, singurul care era angajat in momentul in care eu am nascut... Oricum, nu am vrut neaprat asa ceva si am aratat numai asigurarea provinciala, pe care o au toti aici).
Doctorul meu de familie a venit duminica dimineata si si-a deschis cabinetul special pentru mine dupa ce mi s-a rupt apa. Apoi a facut 5 sau 6 drumuri pana la spitalul unde am nascut ca sa ma vada numai pe mine in perioada dinainte si cea de dupa nastere, iar la nastere a asistat si el, alaturi de un ginecolog, un chirurg, un pediatru, un anestezist, si nu-stiu-cate surori.
Ok Am avut si eu o nemultumire: cand i-au luat Dianei sange in spital, imediat dupa ce s-a nascut, au intepat-o in talpa de doua ori pentru analizele "clasice", iar a doua zi de inca trei ori - nu-i curgea sange ca lumea- pentru bilirubin. Plangea mititica de mama focului, acele respective mi se pareau mie imense, asa ca am tras si eu cu ea o portie zdravana de plans.
Altfel, cu copilul s-a intamplat sa merg o singura data de urgenta la spitalul de copii (pentru ca vomita si avea diaree, iar eu m-am speriat rau; ea avea atunci 2 luni). In jumatate de ora maxim a consultat-o un medic. E adevarat, era dupa-amiza si nu pareau sa fie multe urgente atunci.
Gandacelu, scuze ca m-am intins atat pe subiectul tau. Imi pare rau ca a trebuit sa treceti prin ce ati trecut.
Sanatate la toata lumea!
Laura
Poze noi
oz spune:
Catalina,
te intrebi de ce nu protesteaza oamenii...sunt constienta ca unele spitale au incheiat contracte pe sume care nu ajung nici 6 luni, altele pe sume foarte mici, DAR din putinul asta nenorocit SE FURA de catre personalul medical si omul vede inutil protestul, mai multi bani mai mult de furat
. De ce sa ma obosesc sa protestez cand banii ajung tot pe mana celor care fura? Cred ca in primul rand trebuie sa se 'lucreze' la conducerea spitalelor, din pacate
totul este extrem de putred si nu stiu daca gasesti atati oameni onesti cate spitale sunt in ro. Daca stiu ca fondurile alea, atat de putine cate sunt, ajung la bolnavi si personalul medical face eforturi sa se descurce cu ce are si nu fura jumatate din ce intra in spital, atunci DA as protesta. Sa stii ca si pe aici spitalele se plang de lipsuri si multe sectii se utileaza din donatiile primite de la persoane particulare, de la grupuri (enoriasii de la biserica X), se organizeaza evenimente si se strang fonduri...stii de ce? pentru ca oamenii au incredere ca aceste fonduri merg unde trebuie!!! cine este dispus sa doneze bani unui spital din ro??? eu NU.