Sfaturi pentru achizitionarea unui teren

Sfaturi pentru achizitionarea unui teren | Autor: otau

Link direct la acest mesaj

As vrea sa-mi cumpar un teren intr-o zona submontana (jud. Arges, Dambovita sau Prahova). Nu am experienta deloc in acest domeniu si nu stiu cum sa procedez.
V-as ruga sa ma ajutati cu niste sfaturi.
Multumesc anticipat!

Aurora, mami lui Vladut (6 ani)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Deschide bine ochii la cei cu care vrei sa faci afacerea cu terenul. Eu am vrut sa cumpar in zona Mehedintziului si a vrut sa ma pacaleasca unul. Cind gasesti terenul cauta si un avocat bun care sa stie ce clauze trebuie sa scrii si mai ales incearca sa cumperi direct de la proprietar, nu prin intermediari cu procura, pentru ca procura s-ar putea sa fie falsa.
Vinzari de teren gasesti si pe internet, nu cred ca am voie sa scriu aici adresa la care gasesti.
Itzi doresc succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv spune:

Noi am cumparat un teren in Buc prin agentie, cei de la agentie s-au ocupat de toate actele, dar dupa ce l-am cumparat si ne-am dus acolo cu inginerul cadastrist sa delimiteze locul, ne-am trezit ca era cam la 200 de m distanta de locul pe care ni-l aratase initial agentul. Asa ca, increderea in cei care vand ar trebui sa fie mai mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia popescu spune:

Am vazut un teren, de curand, in com. Bezdead, langa Pucioasa. Are cam 3000 mp, e f. frumos (un pic in panta), cu meri, pruni etc si cu o casa prapadita. Costa 100 mil lei, din cate imi amintesc. Singurele inconveniente sunt ca nu are gaze si ca nu ajungi chiar pana la el cu masina. Proprietarul se numeste Ciurea si are tel. 0726277180.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

Sunt mai multe lucruri de care trebuie sa mai tii cont
- sa aiba deschidere la un drum - altfel te pomenesti ca vecinul care are deschidere la sosea o sa-ti ceara chirie ca sa-i traversezi curtea (e caz real intilnit de mine). DAR, exista un "dar" sa nu fie langa autostrada - nu ai voie sa-ti faci legatura la acest tip de drum.
- sa fie aproape de un post trafo - pt racord la curent electric (post trafo 220V, pt ca daca e un post care alimenteaza o sonda de exemplu, o sa trebuiasca sa-ti cumperi transformator - minim 30.000 euro/buc). Ca idee in Bucuresti legatura la curent costa cam 30$ pe metru liniar de cablu.
- sa nu fie langa o cale ferata - 40m stinga-dreapta caii ferate n-ai voie sa faci nici macar platforma betonata.
- ceri studiu geo inainte de a-l cumpara - poate sa fie o fosta groapa de gunoi, sau sa fie sol nisipos si sa bagi bani in fundatie la greu
- sa nu fie traversat de vreo conducta de gaz/ apa sau altceva
- cei din primaria locala sa fie "abordabili" - e important sa ti se arate un PUZ pt ca te pomenesti ca tu vrei sa-ti faci casa si ei nu-ti dau autorizatie pt ca zona respectiva vor sa o dezvolte pt afaceri.
- sa nu existe litigii, mostenitori (sau sa semneze toti ca renunta)

http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puskin spune:

As vrea sa readuc in discutie acest subiect pentru ca si eu sunt interesata de achizitia unui astfel de teren.Am vazut de exemplu de curand ( aprox. acum 2 sapt.) undeva pe drumul Bran- Predelut- Zarnesti un teren superb, cred ca erau 1000 mp, peisajul era incredibil( se vedeau Bucegii si Piatra Craiului), am notat nr de telefon dar l-am pierdut. Vroia 6 euro/mp. Nu stiu daca avea gaze, apa curenta, etc....drumul de acces este mai degraba forestier decat practicabil....dar peisajul facea toti banii ( pe mine asta ma intereseaza in primul rand...oricum nu am acum bani pt casa, deci vor mai trece ani pana atunci).

Deci, dragi forumisti...scrieti aici daca vedeti ceva pitoresc prin frumoasa Romanie. Cei interesati va sunt recunoscatori.

Cu drag,
Ruxandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Trebuie sa stiti de la inceput daca terenul este situat in intravilan sau in extravilan. Totodata, este indicat sa verificati cu atentie actele de proprietate ale vanzatorului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Am fost cu un prieten sa ne arate un teren pe care voia sa il cumpere, iar pretul era foarte bun si nu stia exact de ce e mai ieftin decat altele adiacente.
Nu avea nimic din ceea ce bine a scris SIMONAB, dar cand ne-am uitat in sus am vazut ca era traversat aerian de o linie de curent si cum nu se poate construi nimic la cativa metri in stanga si in dreapta sub linia de inalta tensiune si din unele studii reyulta ca nici nu e sanatos sa locuiesti acolo, prietenul nostru a renuntat.
Asa ca sa va uitati si ... in sus cand cumparati terenul nu numai in jos, in stanga si in dreapta !

Lali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puskin spune:

Liviu, eu sunt novice....care este diferenta intre un teren extravilan si unul intravilan? Adica ce ar trebui sa stiu?

Multumesc anticipat,
Ruxandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madic spune:

Socrii mei stiu ca au un teren de vanzare de cca 6000 mp in com. Paulesti (este la cca 10-15 km de Ploiesti pe drumul spre Sinaia). Zona de langa soseaua principala este ca un fel de Pipera - vile ale notabilitatilor, etc, dar exista si zone accesibile ca pret, unde se poate construi.

Terenul de care vorbesc eu are 14 m deschidere la strada, pe unde sunt utilitati (apa, gaze, lumina), in prezent acolo este o livada de ciresi, caisi si vie. In jur s-au mai vandut parcele pe care incepe sa se construiasca.

Mai multe detalii nu stiu acum, dar daca e cineva interesat, pot afla.

Madi si Mariuca (28.07.2003)

http://community.webshots.com/user/ianina2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Poate e in afara topicului tdar nu vroiam sa deschid un alt subiect despre terenuri asa ca vreau sa intreb daca stiti cumva o modalitate de creditare pt. achizitionarea unui teren in valoare de max 12.000 euro care sa nu fie credit imobiliar(se da pe min 10 ani).
Eu as vrea un credit pe 3-5 ani!
Stiti sa fie asa ceva?
Merci mult!

Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela

Mergi la inceput