Anestezie totala-histeroscopie
V-ati trezit vreodata in timpul operatiei, in timp ce erati anesteziate total?
Cami
Raspunsuri
Gabbriela spune:
Am fost o singura data anezteziata total (la operatzia de apendicita in urma cu 8 ani) si nu m-am trezit in timpul operatziei, mia trebuit inca 2 ore sa imi vin in fine total dupa ce sa incheiat operatzia.
Gabbriela & Julian web
alinah spune:
Eu am avut pana acum 3 anestezii generale. La una (anexectomie) m-am trezit pentru putin, nu ma durea nimic, doar simteam cum trag de mine, de pieile mele in zona operatiei, probabil coseau ceva pe acolo. N-a tinut mult, caci doctorul anestezist sta de obicei la capul tau si te urmareste tot timpul. A vazut ca sunt treaza si mi-a mai tras o doza . N-am vreo amintire socanta sau dureroasa in legatura cu asta, doar senzatia e ciudata, probabil exact ca senzatia cand ai o operatie cu anestezie locala (rahie, peridurala, epidurala)...auzi si simti tot dar nu te doare nimic.
Tie ti s-a intamplat?
Poze Armin
ciuf spune:
O singura data am fost anesteziata total si am avut norocul de a nu ma trezi.
Imi amintesc ca am vazut la stiri cum ca sunt persoane care se pot trezi in timpul anesteziei totale si m-a atras mult subiectul.
In USA sunt 100 de cazuri zilnic.
Pe langa monitoarele ce le au intr-o sala de operatie care iti arata bataile inimii si tensiunea, se mai adauga unul ce se cheama BIS si care monitorizeaza riscul ce-l ai in timpul operatiei de a te trezi. Acesta arata cam cat esti de treaz sau de adormit, si in functie de asta anestezistul iti va administra doza necesara pentru a te putea trezi usor dupa operatie. Am inteles ca acest aparat ar fi utilizat intr-o treime din spitalele din USA si transforma undele creierului intr-un nr. care ar spune cam cat esti de adormit.
Jumate din pacientii care se trezesc in timpul anesteziei simt durerea.
Numai bine,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa
Monica-Elena spune:
Sunt posesoare a doua anestezii generale. La ambele am facut stop cardiorespirator pe masa de operatie.
Monica
RalucaN spune:
Am avut si eu parte de o anestezie totala si nu m-am trezit, chiar imi parea rau ca ma trezeste anestezistul la final, pt. ca mi s-a parut cel mai dulce somn, si cand imi tot spunea sa oftez ca sa-mi scoata tubul de pe gat eu ma gandeam: "ce vrea asta de la mine? de ce nu ma lasa sa dorm?" Si chiar cred ca am si visat ceva, dar nu mai stiu ce nici sa ma bati. M-am gandit de multe ori dupa operatie la ce am visat, dar nu am reusit niciodata sa-mi amintesc.
Dar de ce intrebi? Tu te-ai trezit?
zisaCami spune:
fetelor,
Scuze ca nu am dat mai multe detalii, era prea tarziu aseara ...
Da, eu m-am trezit in timpul uneia din cele 3 operatii suferite. Doua dintre ele au fost laparoscopice si au decurs excelent, insa in timpul histeroscopiei ( diagnostica initial - se presupunea ca am uter bicorn, care s-a transformat in operatie - aveam de fapt polipi ) m-am trezit. Din fericire, desi eram paralizata ( nu puteam sa misc un deget ), am avut puterea sa gem din cauza durerii insuportabile si asa si-au dat seama ca eram treaza. Drept urmare mi-au marit doza de anestezic si am avut cateva ore cele mai cumplite dureri de cap care pot exista!
Sper sa nu treaca nimeni prin asa ceva!
Cami
martha78 spune:
Si eu am facut 2 anestezii generale, dar nu m-am trezit la nici una dintre ele, am fost mult timp ametita, dar atata tot.
Cami, unde ai facut tu histeroscopia?
Si mie mi-au spus la fel ca am uter bicorn, acum nu mai stiu nici doctorii daca este sau nu si mi s-a propus sa fac histeroscopie tot cu anestezie generala.
If hope were not, heart would break.
Costi spune:
Am facut histeroscopie in noiembrie anul trecut, tot pentru un uter bicorn cre pina la urma sa adeverit ca nu era bicorn, nu-mi pare rau ca am facut-o cel putin mi-a iesit ideea asta din cap, dar nu s-a pus problema de anestezie, a fost facuta fara nici un fel de anestezie, la Giulesti, de profesorul Marinescu si multi altii prezenti.
romaniaau spune:
Am facut anestezie totala acum 2 saptamini cind mi-au extirpat un polip din cavitatea uterina. Dupa o ora de cind m-au adormit, m-am trezit cind o asistenta tragea de mine pentru ca piuiau rau aparatele de linga mine. Abea atunci am simtit ce tare ma durea burta, dar dupa o ora eram ca noua, am plecat in oras la cumparaturi.
ardit spune:
anesteziile sunt periculoase pentru unele persoane, nu numai in timpul ci si dupa procedura. De exemplu mama a facut rahio a fost totul ok in timpul operatiei dar dupa op.nu i-au pus suficient timp perfuzii pentru eliminarea substantelor din corp si a doua zi a fost rau cu inima.
eu insa am facut 2 anestezii totale la care nu am avut mari probleme