Anestezie totala-histeroscopie

Anestezie totala-histeroscopie | Autor: zisaCami

Link direct la acest mesaj

V-ati trezit vreodata in timpul operatiei, in timp ce erati anesteziate total?

Cami

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Am fost o singura data anezteziata total (la operatzia de apendicita in urma cu 8 ani) si nu m-am trezit in timpul operatziei, mia trebuit inca 2 ore sa imi vin in fine total dupa ce sa incheiat operatzia.

Gabbriela & Julian web

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinah spune:

Eu am avut pana acum 3 anestezii generale. La una (anexectomie) m-am trezit pentru putin, nu ma durea nimic, doar simteam cum trag de mine, de pieile mele in zona operatiei, probabil coseau ceva pe acolo. N-a tinut mult, caci doctorul anestezist sta de obicei la capul tau si te urmareste tot timpul. A vazut ca sunt treaza si mi-a mai tras o doza . N-am vreo amintire socanta sau dureroasa in legatura cu asta, doar senzatia e ciudata, probabil exact ca senzatia cand ai o operatie cu anestezie locala (rahie, peridurala, epidurala)...auzi si simti tot dar nu te doare nimic.

Tie ti s-a intamplat?

Poze Armin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

O singura data am fost anesteziata total si am avut norocul de a nu ma trezi.
Imi amintesc ca am vazut la stiri cum ca sunt persoane care se pot trezi in timpul anesteziei totale si m-a atras mult subiectul.
In USA sunt 100 de cazuri zilnic.
Pe langa monitoarele ce le au intr-o sala de operatie care iti arata bataile inimii si tensiunea, se mai adauga unul ce se cheama BIS si care monitorizeaza riscul ce-l ai in timpul operatiei de a te trezi. Acesta arata cam cat esti de treaz sau de adormit, si in functie de asta anestezistul iti va administra doza necesara pentru a te putea trezi usor dupa operatie. Am inteles ca acest aparat ar fi utilizat intr-o treime din spitalele din USA si transforma undele creierului intr-un nr. care ar spune cam cat esti de adormit.
Jumate din pacientii care se trezesc in timpul anesteziei simt durerea.
Numai bine,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Sunt posesoare a doua anestezii generale. La ambele am facut stop cardiorespirator pe masa de operatie.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaN spune:

Am avut si eu parte de o anestezie totala si nu m-am trezit, chiar imi parea rau ca ma trezeste anestezistul la final, pt. ca mi s-a parut cel mai dulce somn, si cand imi tot spunea sa oftez ca sa-mi scoata tubul de pe gat eu ma gandeam: "ce vrea asta de la mine? de ce nu ma lasa sa dorm?" Si chiar cred ca am si visat ceva, dar nu mai stiu ce nici sa ma bati. M-am gandit de multe ori dupa operatie la ce am visat, dar nu am reusit niciodata sa-mi amintesc.
Dar de ce intrebi? Tu te-ai trezit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zisaCami spune:

fetelor,
Scuze ca nu am dat mai multe detalii, era prea tarziu aseara ...
Da, eu m-am trezit in timpul uneia din cele 3 operatii suferite. Doua dintre ele au fost laparoscopice si au decurs excelent, insa in timpul histeroscopiei ( diagnostica initial - se presupunea ca am uter bicorn, care s-a transformat in operatie - aveam de fapt polipi ) m-am trezit. Din fericire, desi eram paralizata ( nu puteam sa misc un deget ), am avut puterea sa gem din cauza durerii insuportabile si asa si-au dat seama ca eram treaza. Drept urmare mi-au marit doza de anestezic si am avut cateva ore cele mai cumplite dureri de cap care pot exista!
Sper sa nu treaca nimeni prin asa ceva!

Cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

Si eu am facut 2 anestezii generale, dar nu m-am trezit la nici una dintre ele, am fost mult timp ametita, dar atata tot.
Cami, unde ai facut tu histeroscopia?
Si mie mi-au spus la fel ca am uter bicorn, acum nu mai stiu nici doctorii daca este sau nu si mi s-a propus sa fac histeroscopie tot cu anestezie generala.

If hope were not, heart would break.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Costi spune:

Am facut histeroscopie in noiembrie anul trecut, tot pentru un uter bicorn cre pina la urma sa adeverit ca nu era bicorn, nu-mi pare rau ca am facut-o cel putin mi-a iesit ideea asta din cap, dar nu s-a pus problema de anestezie, a fost facuta fara nici un fel de anestezie, la Giulesti, de profesorul Marinescu si multi altii prezenti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaniaau spune:

Am facut anestezie totala acum 2 saptamini cind mi-au extirpat un polip din cavitatea uterina. Dupa o ora de cind m-au adormit, m-am trezit cind o asistenta tragea de mine pentru ca piuiau rau aparatele de linga mine. Abea atunci am simtit ce tare ma durea burta, dar dupa o ora eram ca noua, am plecat in oras la cumparaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

anesteziile sunt periculoase pentru unele persoane, nu numai in timpul ci si dupa procedura. De exemplu mama a facut rahio a fost totul ok in timpul operatiei dar dupa op.nu i-au pus suficient timp perfuzii pentru eliminarea substantelor din corp si a doua zi a fost rau cu inima.
eu insa am facut 2 anestezii totale la care nu am avut mari probleme

Mergi la inceput