Mamici de septembrie-octombrie 2004 (33)
Raspunsuri - Pagina 9
georgiana.david spune:
Fetelor, se pare ca am luat raceala de la Ioana, gatul ma doare putin dar mor de durere de cap. Altceva nu am dar eu zic ca e suficient, am o stareeee
. Sper sa nu fie altceva.. Voi ce credeti? Pot sa iau ceva pentru durere de cap?
Mari

ma bucur nespus ca totul e bine cu bebita ta!
Geo DPN 06 oct.
Spitalul Municipal Dr. Valeriu Horhoianu
http://photos.yahoo.com/giorgios72
danyce spune:
Mai, fetelor, mai,
Dar pe unde ati disparut cu toatele?Sunteti toate plecate sa nasteti?![]()
Eu am mai facut o tura de oras cu toate durerile mele de sale, pasarel, bazin si ce mai e prin zona respectiva. Am crezut ca ma demontez la un moment dat
, dar tot m-am plimbat ca aveam de luat niste cadouri pt. maine cand mergem la o zi de nastere si am mai cumparat o tona de fructe din piata ca mie mi s-a facut o pofta nebuna de pere si struguri albi.Sa nu credeti ca am carat eu ceva. A avut sotiorul grija de mine, asa ca eu ma plimbam in urma lui doar cu burtoiul la purtator si posetuta pe umar.
Tare cred ca voi naste eu pe drumuri. Diseara ma duc cu burtoiul la un chef, iar maine la o zi de nastere (acolo nu e asa fain ca-n Ro ca se papa doar tort si se bea cafea si se barfeste, nu se sarbatoresc oamenii asa de fain ca-n Ro, dar mie chiar imi convine acum acest tip de "petrecere" ca doar oricum nu ma pot zbengui).
Acum ug sa fac salata de vinete.
Pupici pe burtici si bebeii cei mici,
Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem
Andreea_si_Doru spune:
Salut... si multumesc fetelor ca sunteti aproape de mine. Elena_oona, Doru nu va veni pana la nasterea bebelinei, ca eu am cezariana pe 29 septembrie; dar dupa ce se naste fetitza ii trimitem certificatul de nastere, si se va duce iar la viza. Asa ca dupa nastere, astept inca 2-3 saptamani si sper ca de data asta sa fie bine.
Dureri am si eu, contractii si dureroase si nedureroase, de toate felurile. Fetitza mea e tare ciudata, intre 10-1 noaptea se misca de n-o opreste nimeni, zici ca cine stie ce are... nu inteleg de ce numai in intervalul acela de timp, ca in restul zilei e linistita. Si atunci ma ia frica, ca de ce se misca asa mult, poate stau eu intr-o pozitie naspa si ea nu se simte bine, sincer nu stiu cum sa mai dorm. Azi dimineata mi-a provocat o portie de plans, ca nu voia sa se miste sub nici o forma, timp de 1 ora... si am zis ca eu ma imbrac si plec la spital. Cand aude de spital schimba tactica si o asculta si mama, si se misca... abia astept sa nasc!!! nu va inchipuiti cu ce stare dorm eu noaptea. As prefera sa stau treaza langa patutul ei decat sa vad ca nu se misca, sau cine stie ce se intampla prin burtica. Gata, stiu ca asta nu e motiv de ingrijorat chiar asa mare... eu va doresc nasteri usoare... si am si eu o intrebare... mai ales pentru fetele din afara tarii... cum se face cu molifta cand se naste bebelina? Aici nu e obiceiul cu venitul preotului acasa... nu stiu ce sa fac. Si inca o chestie... cine se ocupa de certificatul de nastere? cand se face si cum? Va multumesc... sanatate multa si ne mai auzim pana nasc eu, miercuri!
Andreea
, Doru si bebelina
D.N. 29 septembrie 2004
danyce spune:
Salut, Andreea,
Nu te mai ingrijora atata ca nu se misca non-stop fetita, deoarece nu mai are atata loc in burtica si de aia este ea mai linistita acum.
A propos de certrificatul de nastere, acesta se face la primaria din localitatea in care locuiesti, la Starea Civila si, din cate stiu eu, tatal este cel care trebuie sa-si declare copilul. Dar, pentru ca sunt si cazuri cu parinti singuri, se poate ca si altcineva sa declare piticul. Oricum, stiu ca e vorba de o anumita perioada de timp in care bebelusul poate fi declarat (timp de cateva saptamani, nu stiu exact). Eu cred ca te poti prezenta si personal la cateva zile dupa nastere (dat fiind faptul ca Doru nu va fi atunci, cred ca cel mai bine e sa te duci personal). Pt. siguranta, il poti trimite pe tatal tau (sau pe mama ta) sa se intereseze dinainte cum e mai bine sa se procedeze.
Pupici,
Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem
Garofitza spune:
Andreea, in Toronto sunt o gramada de biserici romanesti. Si sa stii ca preotul face si vizite la domiciliu.(Preotul Bunea de la biserica SF. Gheorghe). De cate ori am avut nevoie a venit, sa sfinteasca casa, si cu altele. Suna si vorbeste despre molifta.
Uite un link cu bisericile din Toronto:
http://www.faptudivers.com/end/biserici2.htm
Andreea, cat despre certificatul de nastere, in spital or sa-ti dea niste hartii ce trebuiesc completate, si trimise la Guvernul Ontario, ,nu-mi amintesc prea bine acum. Sunt usor de completat, le trimiti cu toate informatiile cerute, si in cateva saptamani o sa ai certificatul de nastere. (care-s 2 de fapt, unul in format mare si unul mic, cel putin asa am primit eu acum 4 ani pentru baietelul meu).
lorena_andreianu spune:
Pupici pe burtici.
Cam tarziu m-am trezit si eu sa intru, insa am fost dupa ultimele cumparaturi... oofff... multa lume sambata. Noroc ca, asa cum a zis si Danyce, am fost cu tati.
Nici nu-mi vine sa cred ce am luat. Pampers-i, creme, tot felul... Ne pregatim strasnic!
Fetele, cam pustiu pe aici...
Raluca, Adela... ce faceti? Raluca se "lauda" aseara cu niste dureri si mai groaznice decat cele avute... o fi la spital? ce zici, Danyce?
Mari, ma bucur nespus pentru fetita ta. 
Georgiana, ai grija cu racelile; aia iti mai trebuia acum.
Eu stiu ca poti sa iei Paracetamol (Efferalgan...). Nu aspirina (dar asta stii si tu). ![]()
Mirela, fruntea sus, ca urmam 
Asteptam vesti de la urmatoarele de pe lista 
si bb Radu (DPN 20 oct.) - Centre Hospitalier de Saint-Cloud
CRISMIR spune:
Buna fetele!
Iar e uraganul pe la mine,de data asta nu prea vrea sa ne ocoleasca...speram ca totul sa fie bine!
Eu sunt ok,sper sa nu ma afecteze presiunea atmosferica prea tare
MARI,ma bucur ca fetita ta e bine,sanatate multa si numai bine in continuare si sa ne mai tii la curent
!
GEORGIANA,ai grija de tine,si eu stiu ca paracetamol(doar) poti sa ieie de dureri de cap.
Fetelor,Danyce si Lorena,ce harnicurte sunteti ca mai puteti merge la cumparaturi...eu merg putin,si dupa o jumatate de ora ma apuca niste dureri si ma enervez ca m-am saturat de stat in pat
,dar asta e....mergem inainte...ce o fi facand Raluca?
Hai ca va pupicesc pe toate si toti bebeii si sa ne auzim cu bine zilele urmatoare!
,Mirela si bebele,36 sapt.
http://community.webshots.com/user/crismir100
DPN 27 oct.-baietel-Robert Cristian
timea spune:
Salutare tuturor,
draga Andreea pentru certificatul de nastere primesti instructiuni in spital si formularele trebuie trimise in decurs de o luna de la nastere( cele pentru certificat) caci mai sunt altele care trebuie trimise repede. Asa ca poate o sa paota si Doru sa-si puna semnatura pe hartii. Tare te compatimesc ca a trebuit sa treci prin tot singura fara el aproape. Sa te tii tot asa de tare si in continuare. Sa stii ca si a mea nu se misca in continuu.. nu are loc asta-i tot, trebuie sa se miste in 24 de ore dar nu chiar din ora in ora...
Eu raportez o tentativa de baby blues... Azi tati a trbuit sa mearga la vreme de seara la un party de-al companiei, lucru care m-a deprimat grozav. Asa de parasita m-am simtit ca parca ar pleca pentru o luna. Dar cum eu sunt de-a drumului si cred ca nu a existat o saptamana in viata mea in care sa nu ies in lume, faptul ca de acum stau de 2 sapt. in casa ma termina.
Mara face scandal la plimbarica, de doua zile tot incerc sa o scot cu caruciorul si dupa cinci minute o apuca criza de nervi asa incat ma intorc cu ea in brate acasa. La voi cum este?
Cam asta e...
Nasteri usoare, copii cuminti,
Timea si Mara
Andreea_si_Doru spune:
Dragele mele... tocmai am scris un mesaj la ambasada Canadei din Bucuresti si astept de acum raspuns pe luni sau marti.
Timea tu esti cea mai potrivita sa-mi explici cum sa fac cu certificatul fetitzei, cine il declara, pe ce nume trebuie facut... Zic asta, pentru ca la ambasada cand a fost Doru i-au cerut intai certificatul, numai ca eu nu am in Canada nici un act pe numele de Rusu, numele lui Doru, ci doar o copie dupa certificatul de casatorie, originalul fiind la el. Cum imi va afecta asta eliberarea certificatului de nastere? Nu stiu cum sa fiu mai explicita, sper ca ai inteles ceva. Multumesc!
Garofitza iti multumesc pentru sfaturile despre biserica, maine dimineata, adica, duminica, ma duc la Sf. Gheorghe. Nu e prima data cand merg acolo, il cunosc pe preotul Bunea, dar nu stiam ca vine si acasa la oameni. Presupun ca va costa bani, daca va veni la mine acasa.Oricum nu cred ca mai prind raspunsul tau la intrebarea asta, avand in vedere ca maine la 8 dimineata plec de acasa, asa ca am sa ma interesez cand ajung acolo.
In rest vreau sa va zic ca ma gandesc cu groaza ca parintii mei au servici si sora-mea are scoala si eu am sa fiu singura marea majoritate a zilei, doar cu bebelina, si nu am sa stiu ce sa fac si nici pe net nu am sa pot intra, ca patutul e intr-o camera si calculatorul in alta camera, si cum sa o las singura??? chiar daca doarme... nu cred ca am sa pot... HELP!!!
Anne33 si fetele care ati mai avut cezariana, spuneti-mi si mie ce ati facut sa scada burtica? ati legat-o cu ceva? (cred ca intrebarea e valabila si pentru restul mamicilor). Cat de greu va recuperati dupa cezariana? Eu v-am zis, ca practic nu am pe nimeni langa mine, care sa ma ajute cu bebelina la inceput... asa ca incerc sa culeg cat mai multe informatii pot de la voi...
Mi-e tare greu acum, cred ca nu ma asteptam sa sufar eu atat de mult, dar asta e viata, si vreau sa stiti ca sunteti singurele mele prietene acum...
Mari ma bucur ca fetitza ta e sanatoasa acum, trebuie sa avem credinta, vorbesc eu, cea careia credinta i-a fost tare zdruncinata.
Fetelor care ati nascut mai dati-mi niste sfaturi de inceput... ca sa nu ma izbesc prea dur de greutatile de a fi mamica. Multumesc!
Tuturor fetelor care trebuie sa nasca le urez sanatate si nasteri usoare si numai numai bine!
Andreea
,Doru si bebelina
D.N. 29 septembrie 2004
ralucule spune:
Bei Lorena, nu m-am laudat cu dureri mai mari, am zis ca e asa si asa, poate nasc in curand.....
hai ca va anunta danyce de e bebele acolo
nu va faceti griji al meu DIm are diaree de o zi si nu asculta mananca ce vrea el asa ca eu mai nou trag si cu el si cu durerile mele, care le suport eu zic binisor
ma duc acum sa ma mai concentrez
papapa
ralucule
http://community.webshots.com/user/ralucule