Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (58)
Raspunsuri - Pagina 9

monica-elizabet spune:
roxana, eu daca as avea o nebuna de vecina ca a ta si daca ar veni la usa mea in timp ce plange bb cred ca as da-o cu capul de pereti si as pune-o pe ea sa-l linisteasca pe bb, ca doar noi mamele nu suntem nebune, nu? sa vrem sa ne auzim copilasii plangand....dar asta este, atata timp cat nu avem o casa cu curte, numai a noastra trebuie sa mai suportam si imbecili din astia de vecini, care ori nu au avut copii niciodata ori au uitat ca asa fac bbebelusii si orice ai face nu poti sa-i opresti....
eu ma uit la alex si acum cat e de maricel eu ii zic sa taca si cateodata parca atunci face mai tare, fluiera cu diverse chestii, striga ceva, da tv-ul la maxim sau mai stiu eu ce prostioara face...ce sa-i fac/ sa-l bat non-stop? doar pentru ca am vecini? lasa ca si noi am suportat de la ei...fiecare la randul lui...asa este traiul in comun, spune-i sa se mute la vila daca nu-i convine si cu asta basta.
ref vergeturi si eu am ramas pe sani cu cateva de la sarcina trecuta...asta fiindca aveam sanii fff mici inainte de sarcina iar apoi m-am ingrasat 35 de kg in timpul sarcinii si sanii au crescut si ei si cu toate cremele, degeaba...tot mi-au aparut, dar nu ma deranjeaza, aproape ca nu se vad si cand ma gandesc ca i-am dat sa pape laptic lui alex de unde nici nu visam eu cu "bubele" mele hi hi chiar ca nu-mi mai pasa.
va pupic...inca nu am reusit sa plec in parc...abia acum....
monica

andreap spune:
Iata-ma si pe mine dupa lupte seculare!Sunt la olga care mi-a spus ca mi-ati transmis felicitari de ziua mea.Va multumesc la toate si va doresc si voua numai bine.Am implinit 30 anisi 20 kg peste "limita"normala.Da, am ajuns la 74 kg
!
Saptamana trecuta am fost la Bucuresti la eco si control.BBica are 1,650(+/- 200g), este tot cu capul in jos.In schimb doctorul spune ca s-a scurtat colul si sa stau acasa pana nasc.Adica 4 Noiambrie daca ramane cezariana, ceea ce mie mi se pare f.devreme, eu fac 40 saptamani pe 10, iar BBica este dezvoltata cu 2 saptamani mai putin decat am eu de la UM, asa ca DPN-ul dupa cum e BB este 20 Noiembrie.O sa mai vad eu.Cert este ca a inceput iar sa-mi vorbeasca de nasterea normala, ce bine este si parca mi-a strecurat in suflet indoiala.Oricum 90%tot cezariana vreau, dar parca nu mai sunt asa hotarata.
Nu am apucat sa citest tot, dar am auzit de necazul tau Onitza.Eu in locul tau as lua medical pana la 33 saptamani si apoi prenatal, ca sa stau linistita ca nu-mi poate face nimic.
In rest, contractii tot mai am, m-am obisnuit cu ele.Dar tot nu sunt dureroase.Si mie mi se intampla sa ma doara ceva jos la burtica cand ma sucesc in pat, parca s-ar intinde ceva.Alea sigur nu-s contractii.
Pupici si vorbim mai tarziu
Andreea33saptamani+ BBica

andreap spune:
Vad ca sunteti cam "lenese", dar eu intru acum ca mai tarziu plec de la Olga.Stiti ca targul este in week-end-ul asta?Duminica vin din nou in Bucuresti sa merg.M-am uitat la carucioare si ceea ce-mi place mie este scump. Am vazut un carucior la 12 mil.care continea landou, carucior sport si scaun de masina.mie imi pare cam mult, dar al meu zice sa-l luam.Adevarul ca era frumos rau...
Sper sa mai vorbim
Andreea 33 saptamani+BBica

daniela_sb spune:
Felicitari andreea, ma bucur ca va simtiti bine si tu si bebe, kilogramele ce mai conteaza, cine le mai numara
Ai grija sa te odihnesti mai departe si sa stai cuminte...
31+ saptamani, DPN 21 Nov

Ele spune:
Buna fetelor!
Onitza, am citit ieri putin despre cazul tau. fetele te-au sfatuit cel mai bine, ia medical cat poti de mult si pe urma prenatal iar dupa 2 ani o sa vezi exact ce o sa poti face. Am inteles ca sotul tau e in acelasi loc cu tine. Astea sunt dezavantaje la care nu se gandeste nimeni cand lucrati amandoi in acelasi loc. Am patit si eu inainte de afi insracinata : sotul si-a dat de misia si eu din solidaritate am zis ca fac la fel. Am avut o bafta mare ca am zis : ma mai gandesc putin iar intre timp am aflat ca astept bb si de atunci lucrurile au luat o alta intorsatrura. Bine ca s-a rezolvat totul cu bine, lasa lucrul acasa ca nu e decat un stres in plus si menajeaza-te cat poti de mult.
Felis, durerea aia o am si eu de vreo cateva saptamani. Ziua mai putin dar seara....nu pot sa-mi ridic picioarele sau cu greu ma duc la baie. Eu i-am zis doctorului dar nu mi-a dat nici un raspuns clar. Daca afli ceva scrie aici sa vedem si noi.
Eu ieri cu tot ca aveam picioarele umflate am asezat totul cum trebuia (inclusiv patutzul si hainutzele lui bb) si am zis ca de acuma ce o fi o fi, cu toate ca eu vreau sa ajung cat mai aproape de termen. Dar cum alarme false au mai fost...am zis sa fie totul pregatit.
V-am pupat pe toate si sper ca azi o sa am timp sa va mai scriu sau macar sa va mai citesc.
Elena, 34sapt, DPN-5nov

Jasmine spune:
Try,tu ai mare dreptate cu nasterea vaginala.Si eu cred ca ideal e sa nastem normal,nu prin operatie cezariana,care,orice s-ar spune,este totusi o operatie.Dar nu stiu ce si cum.O sa vedem.Eu o sa am atunci 37 de ani,varsta fiind de regula un argument in defavoarea nasterii naturale.In orice caz ieri dr mi-a zis ca e prea devreme sa luam o hotarare si vom vedea mai tarziu.Daca va fi sa fie nastere naturala,e de la sine inteles ca voi vrea epidurala.Nu simt nevoia sa fac pe eroina.
Felis,eu inca nu ma confrunt cu durerea pe care o descrii tu.Eu am alti gargauni in cap : cateodata simt miscarile lui bebe atat de jos,ca nu mai inteleg nimic.Adica simt ca pulseaza undeva in vagin,ceea ce teoretic e imposibil.Iar alteori (mai ales cand ma ridic din pat) simt o durere jos de tot in burta,undeva intre buric si pubis.Parca ma taie,simt nevoia sa ma tin de burta de parca mi-ar cadea.Nu stiu daca m-am exprimat foarte elegant dar...asta e senzatia.
Andrea,si eu as vrea sa merg la Babyexpo,dar mi-a zis cineva care a fost anul trecut ca erau preturile mai mari ca in magazine.Singurul avantaj ar fi ca sunt multe lucruri adunate in acelasi loc,nu mai trebuie sa umblam creanga prin oras.Ce are asa grozav caruciorul ala de costa 12 milioane????
Jasmine 31 saptamani

ionela roxana spune:
Bits iti multumesc mult ptr. retetaAm sa fac tot posibilul sa iasa cat mai apetisant; de-acum mi s-a facut pofta si salivez
Ioana si Monicava multumesc ptr. incurajariProblema este ca in blocul asta nu ma suporta nimeni, ca sunt straina;vecina de la 2 ma tot intreaba mai deunazi cand plec acasa in vizita(asta cand nu se cunostea asa de mult sarcina), dar de cand sarcina a devenit tot mai vizibila, cand o salut imi raspunde de parca ar avea prune in gura; nu le convine deloc ca mai nasc inca o data
; le-a picat tare cu tronc sarcina asta
; vecina din fata mea si cea de sus imi spuneau mai deunazi "vai sarcina a devenit vizibila", avand pe fata un zanbet ca de gheata
; eu nu prea suport sa fac plecaciuni in fata lor, iar faptul ca pana acum m-am descurcat sa o cresc pe Arisa fara ajutorul nimanui ptr. ele este ceva staniu; sotul in ultimul timp este taaaare ocupat cu serviciul si aproape nu ma poate ajuta cu nimic; ele ma tot vad ca ma zbat si cu cumparaturi, si cu fata prin parc mai mereu, si mai ca imi rad in fata, dar le las in plata lor, iar eu a mea, dar pe scorpia asta de l-a trei imi vine sa o sugrum
; eu ca eu ca va am pe voi si am unde sa ma descarc
, dar ma uit la sotul meu ca se consuma tare rau in suflet, si nu-i face deloc bine organismului
; sunt tare ingrijorata din cauza asta
;chestia este ca tuta a nascut si ea la viata ei, dar se pare ca a uitat cum se creste un copil(are vreo 50 ani), are o fata, la fel ca si ea de tuta, daca nu ma insel fiicasa este de-oseama cu mine, dar necasatorita;sotul ma intreba de ce-o fi asa tampita; eu ma gandesc ca ori tipa a intrat la menopauza si furiile isi spun cuvantul, ori este invidia ca noi suntem impreuna(sotul ei nu l-am vazut niciodata, este divortata sau nu stiu ce s-a intamplat cu el); asta este, daca am avea bani ne-am construi o casa, dar....
roxana
http://photos.yahoo.com/arisalaura

ioana_du spune:
Fetelor, ce bine e acasa !! De saptamana trecuta, de cand stiu de faza cu colul scurtat, nu mai stau 8-9 ore la birou. Daca pot, plec pe la 2. Azi la 1.30 rupeam usa !
Puteti sa ma incurajati un pic, va rog? Sa va spun de ce. Medicul meu mi-a spus ca o posibila cauza a colului scurtat ar fi nedezvoltarea suficienta a uterului pentru o sarcina asa mare. Daca este asa, ar putea fi ceva rau cu Bianca? Doamne, sper ca nu! La sfarsitul acestei saptamani intru in luna a 7-a. Daca totusi se dovedeste ca uterul meu e prea slab dezvoltat, mi se poate provoca nasterea si bebe sa fie ok? Ma credeti ca mi-a fost prea teama sa imi intreb medicul despre asta? Acum....stau si ma stresez! Voi ce credeti?
Ioana si Bianca pui
in sapt 28 de la UM, DPN 24 dec, dr. Urleteanu, Sf. Pantelimon
http://photos.yahoo.com/ioana_du

Ele spune:
Ioana_du, nu-ti mai fa griji daca doctorul nu ti-a zis nimik. Stai linistita ca daca te agiti e mai rau. Si eu pana sa intru implinesc 7 luni imi faceam tot felul de griji (nu ca acuma as sta prea relaxata), dar auzeam cazuri fericite care ma uimeau si pe mine. Unul o sa ti-l zic si tie astfel poate reusesc sa-ti ridic putin moralul. A, o colega la facultate profesoara si una din studente a nascut la 6 luni si 2 saptamani 2 gemeni ... si ambii traiesc. Nu te mai gandi la lucruri rele.
Pupici.
Elena, 34sapt, DPN-5nov

diana2004 spune:
Ioana, stai linistita, in cazuri ca al tau se poate face cerclaj si se recomanda repaus la pat . BB nu pateste nimic ,nu existe decit pericolul sa se nasca prematur dar la virsta sarcinii pe care o ai tu e perfect viabil si nu se poate intimpla decit sa fie mai mic .Vecina mamei mele a nascut la 6 luni ,copilul nu avea decit 900 gr. ,s-a chinuit saraca dar acum are fetita de 5 ani si e nu numai frumoasa dar si isteata foc .