Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (58)
Raspunsuri - Pagina 8

Madachan spune:
Buna ziua!
Roxy,n-ai mai postat de mult...esti bine?Onitza,ma bucur ca pana la urma s-a rezolvat. Tu stai linistita si nu te mai enerva ca-i face rau bebelusului.Eliza,ms. pt. informatia despre Zapp. Asa o sa fac si eu. Ca vreau sa am internet imediat ce ajunga acasa ca sa pot vb. cu sotul si sora.Fetelor, mai am 3 zile si ma intorc acasa. Nu stiu cum sa fac ca timpul sa nu mai treaca asa de repede....Imi fac fel de fel de griji. Ca cine-i mai gateste sotului. Ce se face el fara mine??!!! :))) Dar intr-o luna sper sa vina si el acasa....

http://photos.yahoo.com/madachan2002

daniela_sb spune:
Buna dimineata!
onitza, imi pare tare rau pentru tot prin ce a trebuit sa treci... E incredibil cat de rai pot fi unii oameni, mai ales ca tu ar trebui sa fii cea mai protejata. Dar invidia lucreaza din pacate... Imi pare bine ca ai ales ca solutie sa stai acasa, nu banii sunt importanti la urma urmei, imporant e sa va simtiti bine si tu si bebe.
moss, si eu am asa cum ai spus tu niste zone mai puternic vascularizate sub sani, dar eu nu cred ca acelea sunt vergeturi. Vergeturile cred ca se fac in zonele cele mai intinse ale burticii unde tesutul pur si simplu cedeaza. Insa eu nu prea imi fac probleme pentru ele. E bine din cate stiu sa folosesti ulei sau creme hidratante (folosesc si eu la burtica si pentru masaj la sani) dar cred ca si daca ne pricopsim cu niste vergeturi, scapam noi de ele mai incolo... ca de kg in plus - vreo 11 pana acum la mine.
31+ saptamani, DPN 21 Nov

monica-elizabet spune:
buna dimineata burticutzelor,
felis, nu stiu ce sa zic cu durerea ta...mai bine mergi la medic sa te linistesti.
madachan...lasa-l pe sotzul tau ca stie sa aibe si singurel grija de el, e baiat mare, tu gandeste-te la bb-ele tau, stai linistita si o sa vezi ca o sa va descurcati, mai ales daca zici ca vine si el intr-o luna...drum bun si ai grija de tine. exact asa o sa fac si eu numai ca la mine este vorba de vreo 2-3 luni pana vine sotzul.
fulguletz, danette...voi va faceti probleme ca bb-eii sunt prea mari? ganditi-va ca asa e cel mai bine sa fie grasunei si sanatosi.
fetele va pup si ma duc sa-i dau sa pape lui alex, apoi plec in parc...ca trage de mine de vreo jumate de ora...pupici
o zi buna
pa pa
monica

bits spune:
buna dimineata!
FELIS eu inca mai am durerea aia intre picioare,eu zic ca e din cauza dilatarii bazinului.implicit tot ce mai e pe acolo(muschi,ligamente) se intind.
DANA multam fain pt info cu AIME.daca mai vb transmite-i salutari,multa multa sanatate si sa aibe grija de bebe.
MOSS ceea ce descrii tu nu prea cred sa fie vergeturi!vergeturile apar ca niste linii(cam 3-4mm grosime)rozalii si-ti brazdeaza burtica,sanii sau coapsele(toate pe lateral),odata capatate nu mai scapi de ele decat cu operatie estetica,dar mai sunt si creme care le pot atenua.prietena mea de la sarcina a ramas cu niste vergeturi fff urate,eu cand ma uit la burta ei am senzatia ca vad o bucata de pamant (culoarea difera doar)crapat in urma secetei(cam urata comparatia dar exact asta e imag vergeturilor pe burta,e ca si cum ar crapa pamantul dupa seceta)
octy 35 sapt DPN:29oct
http://photos.yahoo.com/octyb

bits spune:
MADACHAN te invidiez ca pleci!lasa iubita ca sotul gaseste aici obento(lunch box) are ce manca.tu ai grija de tine si de bebe.
ROXY e bine ,am vb ieri cu ea la tel si are comp stricat!va pupa pe toate.
octy 35 sapt DPN:29oct
http://photos.yahoo.com/octyb

misticgirl spune:
Buna dimineata !
Fetelor,va citesc mesajele,dar nu prea am timp sa postez si eu. Sunt bine,bebe la fel si sper sa vina mai repede luna octombrie, ca sa lenevesc si eu pe acasa.
Va pup si va urez sa aveti o zi minunata!
Claudia 30 sapt
DPN 5 dec- Dr. Conteanu, Maternitatea Bucur

ionela roxana spune:
Buna burticiIata-ma si pe mine dupa o lunga absenta
Am avut calculatorul faramat
;stati linistite ca v-am citit tot ce a-ti scris, dar pana sotul meu l-a reparat a trebuit sa astept
Mada si Bits va multumesc ptr. grija de care mi-o purtati
Mada mai ai putin si te duci acasamereu ma gandesc la drumul pe care urmeaza sa-l efectuezi, dar se va termina cu bine totul, ai sa vezi;in noaptea care o sa inoptezi sa incerci sa te odihnesti, fara sa te gandesti la nimic, numai sa dormi; sper ca odata ajunsa in tara sa nu dureze prea mult si sa ne dai repede un semn de viata
De fapt de ieri ma tin sa scriu si eu un mic mesaj(asa ti-am spus tie parca Bits; dupa cae am ajuns acasa din parc cu Arisa, am adormit amandoua, frante de oboseala si caldura; eu m-am trezit mai repede decat Arisa, si am inceput sa va citesc, si chiar doream sa scriu, dar...., la un moment dat la usa mea a sunat un dobitoc de la administratia blocurilor, ffff. revoltat la un moment dat a inceput sa bata cu pumnii in usa de m-am speriat cumplit, m-am suparat si i-am raspuns;venise de fapt sa-mi spuna ca vecina de la trei, de sub noi, o idioata, o vaca
; (scuzati-mi exprimarea, dar alte cuvinte nu gasesc, si acum cand ma gandesc la ea ma apuca niste nervi de mi se face parul maciuca in cap
);cucoana a facut plangere precum ca atunci cand imi scot paturile la aer sau cand imi intind cearceafurile depasesc limita balconului, si o deranjeaza fffff. tare, de parca eu as fi o leproasa; chestia asta este numai la tuta de vecina mea de jos, ptr. ca ma uit de multa vreme prin prejurul meu sa vad la alta lume cum este, si am mai intrebat si eu multe persoane despre asta; nimeni nu se supara ptr. problema asta, numai tuta de vecina mea
; plus de asta s-a plans la administratia blocului de o problema veche de trei ani poate, sau de doi ani jumate; poveste decand Arisa mea avea c-am 6 luni, si va pute-ti imagina cum este un bebe la 6 luni, caci oricat i-ai spune sa taca nu o va face in ruptul capului; deci s-a plans si de faptul ca copila mea facea galagie pe la 11 noaptea(problema asta am mai discutat-o si cu idioata, caci a venit atunci la ora 12 pm sa ne faca observatii, de la scos pe barbatem-iu din baie vrand nevrand, ptr. ca cu mine nu vrea sa vorbeasca; si ca daca copilul se trezeste prea devreme dimineata sa-mi iau plodul in brate si sa plec la plimbare pe strada cu el). Numai pot de nervi, de-mi vine sa ma duc la usa ei s-o strang de gat de nervi. Scuzati-ma ca v-am inpuiat capul cu problemele mele, dar simteam nevoia sa ma descarc.
Dupa cum va spuneam ieri am vrut sa scriu si eu, dar atat de prost m-am simtit, psihic, fizic; pofta de mancare eu si sotul meu ioc, mie burta toata noaptea mi s-a intarit de nervii ce colcaiau in mine; colac peste pupaza la masa de seara Arisa s-a oparit cu supa , nu asa de rau dar ne-am speriat
;asta ne mai trebuia sa mai mergem si la medic cu ea, cu toti nervii pe care ii aveam amandoi; am uns-o cu o crema speciala, pe moment a plans saracuta, dar a adormit, iar dimineata nu mai avea nimic, nu o mai durea, dar a ramas speriata rau de tot cu supele fierbinti
Onitza am citit ce ti sa intamplatNu-mi plac deloc felul asta de oameni, imi vine sa-i
; bine ca totul s-a linistit, iar tu ai intrat in medical;sper sa te odihnesti muuuuult de tot, si sa te pregetesti sufleteste ptr. venirea lui bebe; in astia doi ani se pot schimba multe, nu ramane decat ca tu sa te pregatesti in toate felurile, ptr. orice posibil; a-i mare grija de tine, si speram sa mai primim cate un mic-mare semnal de la tine
Felis bine ca ti-ai revenit; pe viitor a-i grija ce mananci, si mai ales acum cand o sa fii nasicasa nu faci mare abuz de fel si fel de mancaruri; sa te mai gandesti si la noi, mai ales la cele departe de casa
; asteptam pozici
Bits ptr. hemoroizi eu am folosit o crema sp. ptr. hemoroizi ce se numeste "LICINA"; sunt si supozitoare; eu dupa nastere am avut maaari dureri, de nici nu puteam merge; imi era teama sa merg si la WC.din cauza durerilor
; mai bine sa ti-o procuei de pe-acum, ca so ai la indemana; la crema asta s-a facut si reclama la TV., deci o poti folosi cu incredere; mie m-ia fost de mare folos
Bits daca poti si nu te superi da-mi si mie reteta de tort, ca-ci va veni ziua de nastere a lui Arisa, si vreau sa-i construiesc si ei ceva bun
roxy&
31saptDPN29nov
roxana
http://photos.yahoo.com/arisalaura

olga_stan spune:
moss am gasit ceva care te poate ajuta!
"Ce sunt vergeturile?
Vergeturile sunt dungi(striuri) pe suprafata pielii, de culoare alb-sidefie pana la roz violacee. La atingere dau impresia unei rupturi, a unei pierderi de substanta. Daca intindem pielea respectiva observam ca in zonele afectatea apare subtire, ca o foita de ceapa, la vergeturile proaspete tesuturile de dedesubt apar vizibile prin piele dand culoarea roz violacee.
Apar cu preponderenta pe partea superioara a bratelor, pe piept, langa axile, subaxilar- pe muschiul dorsal. Pot apare si pe picioare, pe burta sau in alte zone.
Vergeturile pot aparea atat la femei cat si la barbati, la oameni slabi si la oameni grasi deopotriva.
Vergeturile te pot face sa te simti murdar sau cumva defect si iti pot afecta viata sociala.
De ce apar vergeturile?
Vergeturile reprezinta pierderi in masa conjunctiva a tesutului dermal. Aceste rupturi au loc in special in zone care cresc in dimensiuni, dar acest lucru nu este obligatoriu. Par deci a fi cauzate de intinderi ale pielii. Dar pielea este destul de elastica, si sunt zone ale corpului care se intind foarte mult faca a aparea insa vergeturi in acele zone.
Cauza cea mai plauzibila este constituita de fapt de mai multe cauze: densitate mai mica de tesut conjunctiv in piele(datorat deshidratarii, proastei alimentatii, lipsa unor nutrienti esentiali) si o hipersecretie a glandelor corticosuprarenale, ce produc hormoni de stres, in special glucocorticoizi(cortizon si cortizol). De fapt acesti hormoni reprezinta cauza principala, ei avand un efect catabolic- de descompunere- a tesutului conjunctiv(colagen si elastina).
Acesti hormoni se secreta tot in functie de geneticul fiecarui individ, avand anumiti factori declansatori: stress, probleme renale, administrarea de hormoni anabolizanti, hipoglicemie, efort fizic intens, alimentatie necorespunzatoare etc.
Totodata ei pot fi administrati ca medicatie in diferite boli, in special in astm si afectiuni ale articulatiilor, ca antiinflamatorii.
Cum poate fi prevenita aparitia lor?
Aparitia lor se poate preveni prin:
1. evitarea supraantrenamenului si stressului excesiv
2. evitarea folosirii streoizilor
3. evitarea unor ingrasari si slabiri bruste
4. folosirea unor creme cu rolul de a imbunatati concentratia de colagen si elastina din piele, de a hidrata pielea, de a o hrani
5. o alimentatie corecta, cu toate vitaminele si mineralele necesare cresterii
Totusi trebuie sa fim constienti ca vergeturile au cauze majore genetice si hormonale si oricum vor aparea daca suntem predisopusi la ele. Metodele de mai sus pot preveni insa aparitia vergeturilor mari si pe arii extinse.
Metode de tratare
Avand in vedere problemele de estetica ridicate de vergeturi, s-au cautat multe solutii pentru indepartarea lor odata aparute. Din pacate foarte putine se dovedesc si eficiente. Printre ele se numara:
1. Operatia estetica. Se elimina partile de piele afectate, si se "lipesc" partile ramase sanatoase. Metoda aceasta este eficienta pe suprafete mici si nu face nimic sa previn aparitia de noi vergeturi
2. Tratamentul cu laser. Are efect doar asupra vergeturilor rosii. Se distruge practic tesutul cu raza laser, acesta refacandu-se intr-o forma mai apropiata de normal. Problema este ca sunt necesare mai multe sedinte succesive pentru a avea rezultate notabile.
3. Ultrasunetele, se pare ca ajuta la refacerea intr-o oarecare masura a fibrelor conjunctive din piele.
4. Razale ultraviolete. Expunerea la razele ultraviolete grabeste cicatrizarea- albirea, si in acelasi timp uniformizeaza culoarea pielii, facandu-le mai putin vizibile.
5. Diferite creme si lotiuni. Acestea isi propun prin aplicare locala refacerea intr-o oarecare masura a tesutului conjunctiv. Contin de obicei: alantoina(presupusa a mari formarea de colagen si elastina), acid glicolic(inlatura celulele moarte si transporta in profunzime alte substante active), vitamine(in special E), proteine naturale, colagen, elastina, substante hidratante, aloe vera, acizi alfa-hidroxy(eficienti in concentratii de 8-12%), retin A(grabeste albirea vergeturilor rosii, 1% concentratie)." (http://www.getfit.ro/vergeturile.php)
olga

ionela roxana spune:
Mada ce dulce esti ca te gandesti la sotior; cum spune si Bits, lasa co sa gaseasca el ce sa manance in acest timp; sau stii ce-ti propun eu(sa nu te superi pe mine, te rog!!!), construiestei mancare ptr. o luna de zile, mai multe feluri
; tu crezi ca el va mai avea aceasi pofta de mancare daca tu nu esti langa el; eu cred ca nu, si ca se va gandi tot mai mult la plecarea acasa, sa-si vada sotioara si sa fie langa EDY;pofta de mancare atat ca sa nu zica ca nu mananca nimica, si ca sa aiba ceva in stomac; deci de-acum incolo trebui sa te gandesti numai la tine si la ce-i in burtica
Fetelor vineri voi merge la medic sa vad ce mai face bebe; stau putin un stres sa vad daca este bine, dupa atata agitatie cu tuta noastra de vecina; ma gandesc cu groaza cum va fi dupa venirea lui bebe nr. 2; o fi plangacios noaptea; nu stiu cum o sa reactionez daca o mai vad pe tuta de vecina mea la usa mea; doamne are o fata de ma sperii de ea; parca ar avea fata de am alcoolic
roxana
http://photos.yahoo.com/arisalaura

ioana_du spune:
Ceau fetele!
Roxana, e uimitor cat de idioata e vecina aia a ta !!!!! Da-o naibii, nu te mai stresa pe tema ei!
Onitza, ma bucur mult ca s-a rezolvat !
Ioana si Bianca pui
in sapt 28 de la UM, DPN 24 dec, dr. Urleteanu, Sf. Pantelimon
http://photos.yahoo.com/ioana_du