Economista in Germania

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns samila spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

O parere sincera:

Daca este sigura ca vor sa ramana in Germania, adica ca sotul ei(viitorul) va primi dupa ce-i expira contractul de munca (care e pe o anumita perioada) unul nou, sau ca din Germania vor sa plece mai departe Anglia, America de N, atunci din experienta mea de viatza, sfatul meu ar fii sa plece cu el.In Ro e din ce in ce mai frustrant sa duci o viatza cinstita si modesta.

Daca el dupa 4 ani sau X ani nu stiu, de lucrat in Germania vrea sa se intoarca in RO atunci sfatul meu e ca ea sa ramana in Ro, cu slujba ei, cu salariul, etc.

Este doar pc meu de vedere.

PS: Spun asta pentru ca este foarte adevarat caile vietii sunt foarte incurcate, daca inima si viatza ei este langa acest barbat atunci il urmeaza oriunde si face un milion de sacrificii pentru el si el pentru ea, daca nu isi urmeaza fiecare drumul.
Nu este usor niciunde si nu este usor nici in Germania, si daca ea face asta si se leaga pe viatza de acest barbat si aceasta iubire trebuie sa fie sigura ca este ceea ce ea vrea, sa nu-i reproseze apoi.
Sper ca am fost coerenta.
Alina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fabya spune:

Buna ,deci cu dreptul de munca e foarte greu in Germania,fetele care au postat aici au dreptate ca nu va avea drept de munca.De ex. ca sa iti dai seama ce greu este si pentru unele persoane care au obtinut intru-un fel sau altul drept de sedere definitiv cu un permis de munca nelimitat dar ne avind inca cetatenie Germana si aceste persoane daca se casatoresc cu alte persoane din afara Germanie ,persoana respectiva venita in Germania cu viza de sedere obtzinuta in urma casatorie Nu are drept de munca in primi 2 sau 3 ani decit numai persoanele care sau casatorit cu cetatean German au drept de munca nelimitat de la data casatorie.Deci poti deduce ce greu este totusi cu acest drept de munca.Si e foarte greu si pentru aceste persoane chiar daca au dreptul de munca in primul rind din cauza limbi si a doua problema e ca in Germania sunt foarte multi someri si pentru a obtine un loc de munca e nevoie de multe scrisori sa trimiti chiar si pentru o femei pentru curatenie.Nu vreau sa te dezamagesc dar e greu totusi.Numai bine si multa bafta.

Fabya
" Dragostea inseamna suferinta, si cum multi fug de suferinta, putini sunt cei care iubesc cu adevarat.''
http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/sella1be/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sibel spune:

Wow, nu ma asteptam la atatea raspunsuri!

O sa-i trimit acusica toata discutia, sper sa poata lua o decizie buna si sa fie amandoi fericiti.

Inca o data, va multumesc, si stau "tuned" ca poate mai apare ceva..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna spune:

Mai, pana una alta nu stiu despre ce vorbea slajke, da' sotu' meu e roman, lucreaza in De, iar eu am avut drept de munca din clipa in care am venit aici.
Deci, in alta ordine de idei, este foarte greu sa iti gasesti de lucru in De, ca femeie, si vorbesc despre un job sa zicem normal, gen economist, inginer, etc..., nu ma refeream la baby-sitter sau alte alea, ca de-astea sunt pe toate drumurile. Spuneam, foarte greu, da' nu imposibil.
Si dupa cum spunea si slajke, daca fata il iubeste pe baiat si baiatu' pe fata, atunci, se poate foarte bine trai dintr-un salar destul de multa vreme pana-si lamureste fata treburile cu servciu'
Si eu sper ca am fost destul de coerenta

ariadna

Mergi la inceput