oligozoospermie tratament?
salut la toata lumea
am nevoie de niste sfaturi. sotul meu a fost diagnosticat cu oligozoospermie (capacitatea redusa de a produce spermatozoizi maturi) si i-a fost recomandat un tratament cu Proviron si Undestor.
problema este ca am citit mai multe feluri de a le lua (inclusiv pe prospect) si lui i-a fost recomandat intr-un alt fel. lui i s-a spus sa ia proviron cate una pe zi timp de 10 zile, apoi 10 zile pauza si tot asa trei luni de zile. undestor i s-a spus sa ia cate una pe zi, timp de 2 luni. voi ce stiti despre asta?
va pup.
flavia
Raspunsuri
valentinag spune:
Flavia,sotul meu a luat proviron,20 de zile pe luna,10 pauza,timp de 3 luni,Din pacate nu a avut rezultatul scontat.Bine el sta mai bine sa zic decat sotul tau.Tratamentul naturist care l-a luat la ajutat cat de cat.
Valentina
flavia ramona spune:
quote:
Originally posted by valentinag
Flavia,sotul meu a luat proviron,20 de zile pe luna,10 pauza,timp de 3 luni,Din pacate nu a avut rezultatul scontat.Bine el sta mai bine sa zic decat sotul tau.Tratamentul naturist care l-a luat la ajutat cat de cat.
Valentina
noua ne-a spus sa luam 3 cutii a cate 20 pastile de proviron, adica 60 in total, si 1 cutie undestor de 60 pastile. la noi nu se gaseste proviron, dar am reusit sa fac rost de pe internet si azi le-am primit prin posta.
vreau sa incepem trat cat mai repede dar citind atatea modalitati de a le lua nu stiu cum e mai bine.
flavia
Samy spune:
Sotul unei prietene a avut ceva similar... ei banuiau ca de la un oreion din tinerete. A urmat un tratament natural si acum au o fetita. Scrie-mi pe PM si-ti dau numarul ei de mobil sa vorbesti cu ea. Cu mult drag...
ceciserban spune:
Draga Flavia,inainte ca sotul tau sa inceapa un tratament cu testosteron ar fi bine sa mergeti la un endocrinolog sa faca niste dozari hormonale,ca sa vada cum sta cu testosteronul.Asta in cazul in care nu a facut asta deja.Am tinut sa spun asta pt. ca si sotul meu are aceiasi problema si el a luat undestor si clostilbegyt fara sa-si verifice testosteronul si dupa tratament de la 17milioane a ajuns la 4,5milioane pt. ca el avea testosteronul OK si nu trebuia sa mai ia nimic caci acum e dat de tot peste cap si acum va trebui sa treaca mult timp nu stiu cat sa revina totul la normal.Acum consultam un urolog- androlog caci e cel mai indicat in asemenea probleme.
Daca el a facut dozarile si are nevoie de testosteron atunci sa ia si sa va dea DUMNEZEU un bebe cat mai repede,desi si eu cred mai mult in tratamentele naturiste si in DUMNEZEU.
Apropo Samy,ai face un mare bine pt. toate fetele daca ai ruga prietena sa-ti zica ce a luat sotul ei si sa postezi asta.Pleaseeeee!!
S-auzim numai de bine,
Cecilia.
cecilia
gabid spune:
Nu are ce sa-i faca rau tratamentul daca este dat de un dr care se pricepe la sterilitatea masculina.Sa dea Dumnezeu sa dea rezultate pt ca putine sunt fetele care au avut rezultate la soti aceste tratamente.La noi s-a imbunatatit mobilitatea dar nr a ramas tot la 15 mil.
Gabi si Moni cea obraznicuta.
Tia spune:
quote:
Originally posted by ceciserban
Acum consultam un urolog- androlog caci e cel mai indicat in asemenea probleme.
buna Ceci, imi spui si mie, te rog, cum se numeste urologul la care merge sotul tau? multumesc
flavia ramona spune:
Fetele, sotul meu nu a inceput tratamentul cu Proviron pt ca ne-am decis sa mai mergem si la alti doctori inainte de a incepe acest tratament hormonal. Si bine am facut, pt ca analizele facute de noi initial erau super bune fata de ce a iesit la o a doua spermograma facuta la clinica Bega din Timisoara unde au aparatura speciala pt spermograme.
Asadar sansele de a avea copii pe cale normala sunt de 0,5 %, doctorul recomandandu-ne un tratament naturist cu branca ursului, vitamina E forte, seleniu + zinc si inca ceva pe baza de polen. Ne-a spus ca tratamentul hormonal sa-l luam doar in ultima instanta. Dupa cele 72 de zile ale tratamentului repetam spermograma si in functie de rezultat vom face FIV sai FIV+ICSI. Noi inclinam sa mergem la Szeged pt ca sunt mult mai dotati decat la noi si sunt mult mai buni doctorii.
O sa sa tin la curent cu ce va urma.
Pupici la toata lumea.
flavia
ceciserban spune:
Flavia,tot nu mi-ai zis daca sotul tau e in regula cu testosteronul,caci daca nu e atunci e indicat sa inceapa tratamentul hormonal.Ce medic va recomandat tratamentul de mai sus?Un urolog,un ginecolog cine?In orice caz va urez succes si sa devii cat mai curand mamica.
Tia eu sunt din Cluj si de o luna si ceva mergem la conf.dr.Coman Ioan,de la spitalul municipal Cluj.Acum o saptamana sotul meu a facut o biopsie testiculara la unul din testicole pt. ca dr. presupune ca acolo-i baiul.Acum asteptam rezultatul pe luni,marti sa vedem ce sanse avem,daca avem.Dr. vrea sa vada daca acolo se gasesc spermatozoizi si daca sunt pe unde se pierd.Asta-i tot ce pot sa-ti zic pana acum,dar daca vrei te tin la curent si daca te intereseaza pot sa te introduc la acest medic.Stiu ca e cautat si de persoane di strainatate,acum DUMNEZEU sa fie cu noi si totul va fi bine.
Multa sanatate si succes la toata lumea,
Cecilia.
cecilia
Maki spune:
Salutare la toata lumea, va doresc o zi minunata!
Sotul meu in mai si-a facut prima spermograma : diagnostic oligospermie severa avea 4.000.000 /ml.Si-a facut toate analizele posibile, echo testicol, radiografie la cap etc,diagnostic: din punct de vedere endocrinolog totul e OK.Aceeasi diagnostic ne-au dat si la Bucuresti in spitalul Militar.Cauza ar fi stresul.
Pe 22.09 a repetat spermograma , rezultat criptoastenospermie adica avea 300.000 / ml si 39% mobilitate.Tratamentul dat de dr.endocrinolog Pregnyl 500, 10 injectii, vit E iar eu mai dau Branca Ursului, Coenzima Q 10 si laptisor de matca. Pe 20 oct. este programat pentru o alta spermograma, dar eu nu cred ca ele sa fie mai bune numai dupa o luna de tratament.De fapt citind in mai multe forumuri despre acest subiect aproape ca nu mai cred in tratamente pentru ca sunt putine cazuri de succese. Iar cu un asa rezultat cred ca nici FIV nu putem face.Va reamintesc avem deja un baietel de 5 ani si tare i-am dori un fratior sau o surioara.Daca cineva mai e intr-o astfel de situtie zic eu grava sau a-ti reusit cu diferite tratamente sa imbunatatiti nr spermatozoizilor va rugam sa ne impartasiti si noua pentru ca suntem deja la pamant.Stiu ca este deja un subiect de mai multe ori discutat in mai multe forumuri dar se pare ca totdeauna este de actualitate.
Va , Maki.
gabitzica spune:
Si sotul meu a luat Proviron, 5 cutii, cate una pe zi, fara pauza. cum a terminat tratamentul am si ramas insarcinata! Acum avem un bb de aproape un an! Diagnosticul lui a fost astenooligozoospermie.
Falviae u ii recomand sotului tau sa inceapa cat mai repede tratamentul cu Proviron.