oligozoospermie tratament?
Raspunsuri - Pagina 2
Maki spune:
Gabitzica, iti mai amintesti cate a avut sotul tau inainte de tratament si dupa?
Multumesc, Maki.
pepsica spune:
Draga Maki, parca ai fi sora mea de suferinta.. si la sotul meu toto lafel a aafsot... cu oligo.. severa( 1 mil) apoi din ce in ce mai putin si in final zero.. toto trateametn cu injectii de pregnyl etc.... totul ok, analize endo bune, si am avut si o sarcina cu el acum 8 ani- pe care ca o proasta am termiant-o la cerere...toti ne-au zis ca nu stiu motivul afectiunii lui, si otto asa au spus ceva de stres.... sper sa fie altfel al voi dar se apre ca sotii nostri sint super sernsibili...bine ca aveti deja un copil...situ ca nu e o consolare cind iti mai dorest inca unul, dar oricum, la noi e acest regret ca am facut o amre prostie. Mult succes si scrie-ne daca ai rezultate bune
Maki spune:
Pepsica , multumesc mult pentru incurajare si imi pare rau de ce ti s-a intamplat.Nu pierde speranta si iti doresc din tot sufletul sa aveti cat mai repede un bb.Eu astept sa vad cum iese spermograma sotului pe 20, apoi daca nu prea vad imbunatatiri, cred ca incercam la Dr.Ancar de la Medsana, ca timpul trece ( am 33 de ani) sa vedem ce spune el.
Va pup, Maki.
gabitzica spune:
quote:
Originally posted by Maki
Gabitzica, iti mai amintesti cate a avut sotul tau inainte de tratament si dupa?
Multumesc, Maki.
Inainte de tratament a avut 38.4 mil/mlsi mobilitate 25%. Dupa tratament.. nu stim.. am ramas imediat insarcinata si nu a mai facut o alta spermograma. Oricum medicul urolog i-a zis ca trebuie sa se vindece cu acest tratament.
Diagnosticul complet a fost:
astenooligozoospermie forma minora,
insuficienta prostatica
infertilitate
flavia ramona spune:
Buna fetele
Imi cer scuze fata de voi ca nu am mai reusit sa intru pe pagina pt a va da ultimele detalii.
Asadar............
La prima spermograma facuta sotul meu avea 12mil/ml cu mobilitate progresiva 75%..... Aceasta prima analiza am facut-o la Bioclinica unde nu au aparatura specializata strict pe astfel de analize.
La a doua spermograma, facuta la Timisoara la clinica de fertilizare, unde au aparatura speciala pt a numara spermatozoizii ne-a iesit 2mil/ml, cu o mobilitate de 30%, dar nu o mobilitate progresiva cum ar trebui. Asadar sansele sunt FIV sau FIV+ICSI si noi inclinam spre Szeged.
Gabitzica, sotul meu nu a inceput tratamentul cu Proviron pt. ca medicii de la Timisoara ne-au spus ca este prea tare pt organism si sa-l luam doar in ultima instanta. Acum ia tratamentul naturist cu laptisor de matca, branca ursului, vit. E forte si seleniu +zinc.
A fost cineva la Szeged si de acolo i s-a spus ca tratamentul acesta naturist nu ajuta foarte mult. Acum nu stiu ce sa mai cred.
Vreau sa merg si eu acolo la un consult pt ca sincer am mai mare incredere in pregatirea celor de acolo (stiu cel putin 3 cazuri de cunostinte care au reusit FIV acolo) si au dotarea mai buna. Cel putin daca stii ca platesti acolo este inclus tot, adica: tratament, spitalizare, masa, consultatii si unele analize.
Va pup.
flavia
gabitzica spune:
Flavia, am descoperit ca esti aradeanca!vezi ca avem un un topic "mamici din Arad" la Prieteni dintotdeauna. Te invit cu draga inima sa ni te alaturi.
In ceea ce priveste problema ta, voi stiti cum e cel mai bine. Parerea me este ca merita sa incerce sotul tau intai tratamentul cu Proviron si dupa ai sa incercati FIV. Provironul costa un milion si ceva tot tratamentul, iar FIV costa vreo 2000 de euro. Eu am o prietena car a incercat FIV de 2 ori, dar fara rezultate. Ultima sarcina a rezistat 7 saptamani. Tot in Ungaria a fost. Si oricum inainte de FIV o sa faceti si tratamente hormonale. In final a ajuns la adoptie. A zis ca nu mai poate trece prin asa ceva , cel putin pentru moment.
In Arad la ce medici ati fost?
Multa sanatate tuturor,
Gabi
Maki spune:
Unde a-ti disparut cu totii de pe acest forum?
Barbati frumosi si cu" experiente "in oligospermie si in spermograma in general ,scrieti-ne despre voi , despre cazul vostru, despre tratamentele pe care le-ati urmat, despre reusitele voastre ca avem mare- mare nevoie de voi.Please!!
Va pup, Maki
gabid spune:
Nu sunt barbat dar tare m-am chinuit si ma chinui cu oligospermia sotului.Noi am incercat tot felul de tratamente pt ea,vezi subiecte fierbinti cu tratamentul meu.Am incercat si tratamente hormonale si naturiste de toate felurile.Acum sotul meu are si diabet si numai stiu ce tratamente naturiste pot sa-i dau ca sa nu-i afecteze diabetul.
A fost si uneori mai intra pe forum singurul barbat:Robert care mai scrie de tratamentele lui...asa ca e tare greu cu tratamente recomandate chiar de barbati aici!!!!
Tot noi suntem baza chiar daca problema aceasta este a lor!
A incercat sotul la vreo aspiranta cu puregon?
Gabi si Moni cea obraznicuta.
enina34 spune:
buna fetelor! M-am gandit sa va raspund si eu cu experienta noastra, pentru ca in momentul in care am vazut subiectul m-am simtit un pic "in problema". Sotul meu a fost diagnosticat cu -oligoastenospermie marcata acum 6 luni. Noi avem 36 si respectiv 37 de ani si ne cam chinuim de ceva timp sa avem un bebe, deci, va imaginati cum a picat aceste diagnostic mai ales ca problemele sotului nu sunt recente si nu este primul tratament pe care l-am fi incercat.Insa, asa cum bine se spune "SPERANTZA MOARE ULTIMA"asadar, in urma cu 6 luni Dumnezeu mi-a indreptat pasii pe acest fabulos site!!! Si spun FABULOS pentru ca aici, dupa cum ati vazut exista o adevarata familie plina de bunavointa, rabdare, putere si intelepciune!Asadar, am inceput sa studiez toate articolele referitoare la infertilitatea masculina si feminina, deoarece si eu am ceva probleme si am considerat de cuvintza ca trebuie sa gasesc o solutie pentru noi amandoi.Si uite asa, citind, citind si iar citind, am ajuns la concluzia ca am avea nevoie de un ajutor naturist pentru problemele noastre, deci, in consecinta am facut o schema de tratament naturist pentru mine si sot care ar fi urmatoarea: SOTU-NAPRAZNIC- 6 cps/zi-inainte de mesele principale cu 30 min ; VIT C- 1gr/zi; POTENT POWER- 6 tb/zi-cu 30 min inaintea mes princ; SPIRULINA- 2gr/ zi-inainte de mese ca si celelalte ; VIT E forte- 500mg/zi. Mentionez ca inainte de inceperea tratamentului sotul avea 11,7 mil de spermatozoizi. Dupa 3 luni de tratament NEINTRERUPT NUMARUL SPERMATOZOIZILOR A FOST DE 53,2 mil-normospermie cu astenospermie moderata.Deci, dupa cum vedeti MINUNILE SE INTAMPLA FETELOR!!Ceea ce vreau sava mai spun este ca sotul este un fumator inrait, are un job extrem de solicitant, si pe deasupra nici nu prea a respectat el cu sfintenie orele si conditiile (inainte de mese cu 30 min!) de tratament, si cu toate astea,A MERS! Tratamentul poate barea banal si neincurajator la o prima citire, insa, noi am avut rzultate, si cred mai mult intr-un astfel de tratament facut cu rabdare si credinta in Dumnezeu si in dorinta sincera de a avea un copil, decat in acele tratamente agresive alopate cu hormoni! Dar, mai am un sfat pentru voi: chiar daca sotii vostrii nu prea cred in minuni si in Dumnezeu, nu prea merg prin biserica si nu prea se roaga, faceti-o voi! Eu mj-am rugat sincer si ma rog in continuare Fecioare si bunului Dumnezeu, pentru ca stiu ca nu un om poate sa ma ajute sa primesc un suflet drag, ci doar Dumnezeu. Sa nu credeti ca sunt sesctanta sau nebuna, insa noi ne chinuim de 15 ani si am fact fel de fel de tratamente, eu m-am si operat, insa, NIMIC pana acum nu a modificat spermograma sotului si nu mi-a dat atata speranta ca acest tratament naturist si rugaciunile. In sperantza ca v-am fost cat de cat de folos cu modestul meu tratament si modesta poveste, va urez BAFTA SI BUNUL DUMNEZEU SA NE IMPLINEASCA VISUL DE A DEVENII APRINTI!
Maki spune:
Multumesc fetelor pentru raspunsuri.De fapt eu am incercat( poate este o incercare disperata) de a-l convinge si pe barbati sa intre pe forum cu toate ca stiu de cele mai multe ori noi ne ocupam de ei,noi le dam tratamentele etc.Am sperat totusi sa auzim si cazuri de reusita, poate asa lunile cu tratamente si de asteptare vor trece mai repede.
Va pup, Maki