reactie ciudata

reactie ciudata | Autor: mariamunteanu

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,

va relatez pe scurt povestea unei bune prietene pt. ca m-a pus pe ganduri. Ea are o casnicie fericita de 4 ani cu un om caruia n-am ce sa-i reprosez (bun, iubior, grijuliu etc). Ambii au 30 ani, situatie financiara buna, numai ca din cauza unor probleme ginecologice ale ei, posibilitatea de a avea copii statea sub semnul intrebarii.
Ea insa nu i-a dezvaluit in detaliu aceste probleme de teama sa nu-l streseze.
Sarcina dorita de amandoi a aparut dar - stupoare - in loc sa se bucure la aflarea vestii, sotul ei a spus ceva de genul "trebuie sa ma obisnuiesc cu ideea". Ea s-a simtit jenata, i-a explicat ca nu se astepta sa se intample asa curand pt. ca sansele erau mici, la care el suparat ca nu i-a spus ca renuntase de vreo 3 luni la anticonteptionale, i-a replicat "cine te-a pus sa renunti la anticonceptionale" si a incheiat cu "vezi sa nu te ingrasi prea tare".

De atunci se poarta mai rece si distant cu ea si atat. Prietena mea plange si se necajeste si nu stiu cum as putea s-o ajut. Pe de alta parte, ma intreb cum se poate ca un om aproape perfect sa reactioneze asa, dupa ce de ani intregi isi faceau planuri despre copii si de multe ori a spus ca-si doreste copii.

Sunt tare mirata si intristata atat pt. ea, cat si la gandul ca si mie mi se poate intampla una ca asta desi nu m-as fi asteptat dar se vede ca nu poti baga mana in foc pt. nimeni. Cum ar fi mai bine sa faca, sa-i explice ce simte ea si ca are nevoie de sprijinul lui ?

Maria

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Eu i-as spune prietenei tale sa aiba rabdare cu sotul ei, sa se obisnuiasca cu ideea unui copil. Barbatii sunt de multe ori imaturi si responsabilitatea unui copil ii poate coplesi.

Nu are rost sa analizeze o fraza anume si sa-si faca ganduri negre. O femei isi iubeste pruncul din clipa in care afla de existenta sa, pentru un barbat nu e asa de usor. Sotul meu a fost in stare de soc atunci cand a aflat ca sunt insarcinata cu primul copil. Nu eram casatoriti, nu aveam nimic al nostru, etc... Dar acum e cel mai bun tatic din lume si-si iubeste copiii mai mult decat se poate spune in cuvinte. Mi-a fost greu atunci cand era nehotarat si-l vedeam ca s-ar simti usurat de-as renunta la copilul venit pe neasteptate, dar nu m-am indoit de el. Era omul pe care il iubeam(Slava Domnului, ne iubim inca) si era tatal copilului meu, nu puteam sa nu mai am incredere in el doar pentru ca a reactionat altfel in situatia data.

E minunat sa-ti cada sotul la picioare si sa-ti multumeasca pentru copilul din pantece, dar nu se intampla mereu asa, oamenii sunt diferiti...

Sa astepte si sa aiba incredere in el, sa-i explice ce simte daca nu are senzatia ca-l deranjeaza insistentele ei sau sa astepte sa-i vina lui mintea la cap. Parerea mea.

Succes!

Nora, mamica lui Andrei-Mihai(20aprilie 1999) si a lui Victor-Alexandru(12 iulie 2001)
poze noi la http://community.webshots.com/user/noracosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaM spune:

Cred ca este putin speriat de responsabilitatea unui copil. In plus oricat de mult isi doresc copii, unii barbatii devin putin gelosi ( nu mai sunt pe primul loc, trebuie pusi bani deoparte pentru bebe, nu mai pot sa merg unde vreau cand vreau,.... NU MAI SUNT LIBER ), cred ca are nevoie de timp ca sa se obisnuiasca cu gandul. Se va schimba radical cand il va tine pe bebe in brate.
Poate ar trebui sa mearga impreuna la ECO, ca sa-l vada si el pe bebita.
Se va rezolva totul de la sine
Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Din ce-mi spuneti, incep sa inteleg ca nu e o reactie anormala, ba din contra.
Nora, o sa bag la cap raspunsul tau si pt. experienta mea viitoare.
Sa-ti traiasca baietzii, am vazut pozele - f. draguti.
CorinaM, e o idee buna dar trebuie mai intai sa-l convinga sa intre in spital sau policlinica.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Noi nu ne asteptam sa avem un bebe, eram tineri, aveam planuri de viitor in care un copil era exclus, nu eram casatoriti, sotului meu nu ii placeau copiii in mod deosebit...
Dar cand l-am anuntat (desi discutasem de multe ori ce am face intr-o astfel de situatie) m-a surprins reactia lui...s-a bucurat foarte mult, si a fost langa mine si m-a sustinut in fiecare moment al sarcinii, apoi la nastere si David a avut 2 mame...eu si sotul meu.
Asa ca bazat pe experienta proprie (si numai pe asta) nu cred ca un barbat "trebuie" sa se obisnuiasca cu ideea, ca nu simte ceea ce simti si tu, ca mama, ca "lasa ca o sa se entuziasmeze mai incolo"...
Sotul prietenei tale, a avut o reactie care pe mine m-ar pune pe ganduri: cum sa am grija sa nu ma ingras?, si e vina mea ca am renuntat la anticonceptionale???
Daca nu se bucura de copil, macar sa fie alaturi de sotia lui si sa ii demonstreze ca o iubeste oricum...daca ea e fericita de ce nu ar fi si el???
Sinzi si David
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

" Sarcina dorita de amandoi a aparut dar - stupoare - in loc sa se bucure la aflarea vestii, sotul ei a spus ceva de genul "trebuie sa ma obisnuiesc cu ideea". Ea s-a simtit jenata, i-a explicat ca nu se astepta sa se intample asa curand pt. ca sansele erau mici, la care el suparat ca nu i-a spus ca renuntase de vreo 3 luni la anticonteptionale, i-a replicat "cine te-a pus sa renunti la anticonceptionale" "

Citind paragraful de mai sus, eu inteleg ca el dorea un copil de la o femeie care lua anticonceptionale.

vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 1Sanziana spune:

quote:
Originally posted by tata lu Toma

" Sarcina dorita de amandoi a aparut dar - stupoare - in loc sa se bucure la aflarea vestii, sotul ei a spus ceva de genul "trebuie sa ma obisnuiesc cu ideea". Ea s-a simtit jenata, i-a explicat ca nu se astepta sa se intample asa curand pt. ca sansele erau mici, la care el suparat ca nu i-a spus ca renuntase de vreo 3 luni la anticonteptionale, i-a replicat "cine te-a pus sa renunti la anticonceptionale" "

Citind paragraful de mai sus, eu inteleg ca el dorea un copil de la o femeie care lua anticonceptionale.

vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aliada spune:

Da ,tata lui Toma,si pe mine m-a surprins faza asta.Daca era asa de doritor sa aibe un bb,mai ales ca fertilitatea fetei era pusa la indoiala ce cautau pilullele acolo?
Ai grija sa nu te ingrasi prea tare?Hmmm!O sa se ingrase si inca cum!Fie si pe o scurta perioada!
Pentru cineva care-si dorea un bb reactia asta nu e normala!Poate ecuatia s-a schimbat intre timp si cine stie ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Anticonceptionalele a trebuit sa le ia pt. 4 luni in urma unei interventii chirurgicale, dar ea le-a luat numai 3 luni, iar in luna urmatoare a ramas insarcinata. Acesta e motivul pt. care el s-a simtit "lucrat pe la spate".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aliada spune:

Trebuia sa ia anticonceptionalele in mod obligatoriu 4 luni?Daca da atunci poate el era doar suparat ca nu a respectat indicatiile docotorului .
Totusi tinand cont de faptul ca-si dorea un copil foarte mult reactia nu a fost normala.Ori i-a spus asa de dragul ei si el in realitate nu-si doreste un bb cel putin deocamdata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Pentru mine ecuatia asta devine prea complicata :
Intai aflasem ca :
"renuntase de vreo 3 luni la anticonteptionale"
Acuma se schimba treaba :
"Anticonceptionalele a trebuit sa le ia pt. 4 luni in urma unei interventii chirurgicale, dar ea le-a luat numai 3 luni, iar in luna urmatoare a ramas insarcinata"

vlad - repetent la matematica

Mergi la inceput