Jurnal de chef la scandinavi

Jurnal de chef la scandinavi | Autor: lilanda

Link direct la acest mesaj

Vineri, 10 septembrie 2004

Scandinavii se pregatesc de chef. Unii cu noaptea-n cap, cum e cazul Katarinei care locuieste la Stockholm si care se afla la sute bune de kilometri departare de minunatul tinut Skåne, locul petrecaniei. De fapt, cei mai multi dintre suedezi s-au intilnit la Jongkoping de unde, impreuna, au purces mai departe spre sud, toti laolalta, intr-o masina incapatoare, confortabila si bine condusa de un vitezoman profesionist. Cel din urma este sotul Frantuzoaicei care cu o mina invirtea volanul, la 160 de kilomteri pe ora, si cu alta trimtea sms-uri la asociati, clienti si prieteni.
Partea daneza a facut conjuctia pe la ora 4 si a avut drum intins pina la Copenhaga, unde s-a oprit pentru ultimele achizitii: sunca de Danemarca si vederi cu Mica Sirena. Sunca s-a gasit, dar Mica Sirena neam: paraca ar fi intrat a treia oara in pamint!!! Asa ca fara mascota nationala, danezii au trecut granita, boicotind sistemul de prohibitie suedez. Masina era plina ochi cu bere, cu alte licori mai tari sau mai putin tari, cu Narancea si Lilanda si, mai ales, cu Ilie, ciinele globe-trotter.
Ceasul este aproape 8 si jumatate seara. Masina cu suedezi cauta cabana avind ca punct de referinta o masina cu numar de Danemrca, iar cea din urma inainta pe acelasi principiu: sa se opreasca acolo unde vede un van cu numar de Suedia. Filmul este cam asa: masina cu danezi rula incetisor pe un drum de tara (asfaltat, desigur) in mijlocul padurii, incercind sa nu se abata de la indicatiile pretioase, furnizate intr-o sudeza-daneza-engleza de un localnic la modul urmator: o tineti drept in fata, faceti prima stinga, mergeti 15 grade dreapta, dati de un hop, inca vreo 30 de grade stinga, alt hop, si-nca unul, si-napoi…. Si uite-asa facura danezii un drum de trei ori. Pe cind il parcurgeau incet-incetisor a treia oara, hop in spatele lor o masina care tot dadea din faruri, la modul insistent. Atunci Lilanda zice catre sofer ( consortul Niels). ”trage pe dreapta si lasa-i sa treaca pe obositii astia”, moment in care telefonul suna si se poarta urmatorul dialog:
”Ati ajuns???”, face Adela 99, suedeza.
”Nu inca” raspunde si daneza, ”ca ne tot invirtim in jurul unei baltoace si va cautam pe voi”, la care Adela zice mai departe,
”Si noi pe voi si ne uitam dupa o masina cu nr. de Danemarca. De altfel avem chiar una-n fata noastra,. Ce numar aveti la masina???” Bang!!! Intrebare de baraj si, odata cu efortul de a-si aminti numarul masinii personale, Lilandei ii vine orecum ideea ca in masina din spate s-ar putea afla ei, suedezii….Exact asa a si fost…

Si ne oprim, si coborim si ne pupam si vedem si cabana la trei metri!!! Nu prea ii distingem silueta ca afara, deh, intuneric! In schimb vedem o terasa lunga, luminata discret de citeva candele primitoare asezate pe masa. Descarcam mincare, bautura si iar mincare si iar bautura de parca ar fi trebuit sa poposeasca acolo un regiment, cel putin o saptamina. Ne adunam toti pe terasa, la o beuturica, in asteptarea familiei Flinstone (Rayuela, Amelie si restul trupei), care se afla undeva, prin apropiere, orbecaind pe acelasi drum pustiu de tara, prin intuneric si prin zgomotul inalt si ritmat al micutei Amelie, al carei concert nu poate fi oprit decit arareori de somn …Arareori :-) Cheful incepe discret, cu o bere, cu o tuica romaneasca, cu un sandwich si incet, incet ne vine cheful. Asa ca atunci cind, in sfirsit, Rayuela si compania au aparut, e vreme de facut focul si perpelit micii. Bucatarul sef, Narnacea si alti bucatari (mey, sa va traiasca barbatii ca bine mai gatesc!!!!), se apuca de mixat carne de vita cu carne de miel, amoniac si condimente iar rezultatul este…delicios. Narancea, modest, nu este insa multumit de rezultat si spune ca ne este doar foame!!! ”Ca micii sa iasa buni de tot, mai trebe’ si zeama de carne, bre!!!” Dar noua ne era foame de noi, de vorba noastra romaneasca, de senzatia aia familiara si familiala, ne era dor de acasa. Si bine spuse Rayuela: ”Parca am fi undeva, la munte, la Predeal!”

Poze, aici: http://members.chello.se/adriansoproni/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

ca bine le-ai zis lilando,sa scrii si continuarea,sa nu uiti nimicutza!!!Eu deja am goluri de memorie..dar de faza cu Predealul imi aduc aminte..si io precum micii lu narancea..lasa bey..inchideti ochii si sintem la Predeal

Elena si pisicutza Amelie
poze Amelie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Fromosssssssssss:-)
Asteptam continuarea:-)
Sambata ne vedem si noi austriaco-germano-elvetienii:-)))
Numa ca ne gasiram un han tinut de-un roman. Saracu nu stie ce-l asteapta cu atita copilaret pe cap :-))))

Sa nu ne uiti cu episodu II:D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katarina spune:

Io vreau sa rectific ici-colo la ceea ce a spus Lilanda si sa spui raspicat ca raspandeste informatii false in legatura cu viteza de deplasare a masinutei condusa de sotu' Frantuzoiacei.Aia de 160 km/h a fost viteza "legala" mey,ca dupa ce vitezometru' a indicat 200..Adelutza noastra a dat la rate micii si frigaruile depozitate in straturi groase in stomacelul ei sensibil.E drept ca asta se intampla la intorcerea acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Asta era in episodu' III. Iote cum strici tu suspansul!!!
Papadie sa aveti parte de chef si de vreme buna asa cum am avut si noi (ca exact duminica, dupa ce am parasit locul petrecerii, veni in urma noasttra si uraganul Frances...sau, ma rog, ce-a mai ramas din el. Serios!!!)

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Frumos scris - cu nerv! as vrea sa stiu unde se gaseste partea 1 si 2 - ca sa le publicam pe prima pagina DC.

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lilanda

Asta era in episodu' III. Iote cum strici tu suspansul!!!

hai mai,ca uitai ca asta-i jurnal,trebuie respectata ordinea cronologica a evenimentelor
Sa continui eu cu seara de vineeeri..Dupa ce ne-am intalnit cu Scufita Roooosiee(Rayuela) si familiiiaaa eeii in paaaduuuuureeea rece si intunecaaata,s-a aratat si lupu' care zacea-n noi,FOAMEA.Era un lup fioros si incapatzanat,care nu se lasa ispitit de beerile cu carree-l shpaguiaaaaam...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Mirela, promitem sa postam urmarea, noi astia protagonistii, miine. Ieri si azi abia, abia ne-am revenit. Basca emotiile cu formul!!! Uooof...sa va dea D-zeu sanatate, ca uite-asa prin voi parac-am fi acasa...si fara voi n-am fi avut ocazia sa ne cunoastem!!!

pozulici

Mergi la inceput

Hihihi,Lilanda? Ai crezut ca-ti fur panea de la gura si spui eu istorisirile de la gura computerului?
Haaaaaaaaaa! De fapt am vrut sa-l parasc iar pe Ilie pt ragaitul ala necuvinciios,incarcat cu mirosuri de mici infulecati cu pofta..
Si mai il parasc pt gestul plin de tandrete cu care m-a salutat uneori..limba aia lunga latita pe toata fata mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Miroase pina aici a mici (lilanda cum le transmiti tuu..)
Vrem sa aflam legatura stabilita intre Ilie (cam fara maniere bag seama, scuzati) si micuta Amelia. (adica cine a balit pe celalt primul)
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Mai scandinavilor, de astea faceti voi...sunt uda pana la glezne de pofta pe frigaruile alea ...ce ca mi-ati facut pofta acum si de plecat...sa vedeti voi cum imi iau eu sotu si copilul si ne caram la munte...
Abia astept sa citesc partile urmatoare...oricum pozele sunt dementiale, iar nora-mea extrem de frumoasa!!!

Claudia si Raul(01.04.2004)

Poze familie
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Claudelu" target="_blank">Pagina personala DC

Mergi la inceput