despartire?... ajutati-ma!...

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

quote:
Originally posted by dunemaire

Draga fatuca amarata: ca psiholog ce ma aflu, pot sa iti zic ca e greu, dar te poti vindeca de el. Fereasca sfantul sa ramaneti impreuna fara sa fi mers si el la terapie de cuplu cu tine, nu prea are cum sa se schimbe de la sine.

A, motivul cel mare pt care postasem: cauta pe la librarii sau cere-i psiholoagei (daca o are ) cartea "Femei care iubesc prea mult" de Robin Norwood. E scrisa intr-un limbaj accesibil si pentru "laici" si o sa te ajute foarte mult.

Daca ai fi intr-adevar psiholog atunci nu ai ridiculiza o femeie care are nevoie de ajutor, ai da mai degraba un sfat constuctiv, nu "de acolo de sus"...
Ai sti in primul rind ca primul pas ea l-a facut spunind despre ceea ce i se intimpla si ca trebuie ajutata cu informatii nu ironizata! Chiar daca nu ai nimic de spus, asculta si macar facind asta vei ajuta!!!
M-ai lasat cu gura cascata ce raspuns in doi peri ai postat, iti faci reclama negativa, pe bune...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dunemaire spune:

Alyssa - nu stiu de unde ti s-a parut ca as ironiza-o ori ca i-as vorbi de sus. Am adoptat un ton mai familiar dar nu vad nimic jignitor in mesaj nici la recitire.Durerea fetei mi se pare cat se poate de reala, problemele si nevoia ei de ajutor la fel. Iar cartea pe care i-am recomandat-o exista si e excelenta.

Mergi la inceput

si un link pt basilique - daca doresti material in plus sau adresa de net a unor grupuri de ajutor, iti stau la dispozitie :
http://pw2.netcom.com/~arrowblu/abuse.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danutza Mamaruta spune:

quote:
Originally posted by Alyssa

quote:

Draga fatuca amarata: ca psiholog ce ma aflu, pot sa iti zic ca e greu, dar te poti vindeca de el. Fereasca sfantul sa ramaneti impreuna fara sa fi mers si el la terapie de cuplu cu tine, nu prea are cum sa se schimbe de la sine.

A, motivul cel mare pt care postasem: cauta pe la librarii sau cere-i psiholoagei (daca o are ) cartea "Femei care iubesc prea mult" de Robin Norwood. E scrisa intr-un limbaj accesibil si pentru "laici" si o sa te ajute foarte mult.

Daca ai fi intr-adevar psiholog atunci nu ai ridiculiza o femeie care are nevoie de ajutor, ai da mai degraba un sfat constuctiv, nu "de acolo de sus"...
Ai sti in primul rind ca primul pas ea l-a facut spunind despre ceea ce i se intimpla si ca trebuie ajutata cu informatii nu ironizata! Chiar daca nu ai nimic de spus, asculta si macar facind asta vei ajuta!!!
M-ai lasat cu gura cascata ce raspuns in doi peri ai postat, iti faci reclama negativa, pe bune...

Putin off topic: Eu nu am simtit ca Dunemaire ar lua-o peste picior sau de sus pe Basilique, ci dimpotriva mi s-a parut un mesaj scris cu afectiune. Deci, chestie de perceptie.

Basilique, am fost intr-o oarecare masura in impasul in care te afli tu acum si ma consideram victima iar pe el un tiran egoist. Cei care ne cunosteau erau intotdeauna de partea mea. A trebuit sa emigrez si sa trecem printr-o multime de lucruri ca sa inteleg ca intr-o casnicie ratata AMANDOI sunt de vina.

Dr. Gary Chapman, in cartea lui "Cele cinci limbaje ale iubirii" sustine ca exista 5 limbaje principale ale iubirii:cuvintele de incurajare; timpul acordat; primirea de darurui;serviciile: mingiierile fizice. Si de cele mai multe ori , limbajul de iubire al tau nu este acelasi cu cel al partenerului. Cand ajungi sa iti exprimi afectiunea intr-un limbaj pe care partenerul tau il intelege, atunci rezervorul lui de iubire incepe sa se umple. Si abia atunci poti sa ii arati care este limbajul tau si cum te simti tu iubita si ocrotita.

Si acum o sa trec la experienta mea: Munceam de dimineata pina seara, servici, gospodarie, copil si cind venea sotul meu acasa, eram intotdeauna epuizata si fara energie. Si nu intelegeam de ce e tot mereu nemultumit, cind eu ma zdrobeam atita sa ii fac pe plac. Mi-a trebuit ceva timp ca sa inteleg ca limbajul lui de iubire nu consta in serviciile pe care le faceam, rezervorul iubirii lui se poate umple numai prin cuvinte de incurajare si mingiieri fizice. Am inteles ca el este genul care poate sa manince cartofi prajiti in fiecare zi si sa nu il deranjeze ca nu e totul impecabil in casa, dar dorea sa stam alaturi pe canapea si sa ne uitam la emisiunea lui preferata, sa il mingai fugar cind trec pe linga el si sta la computer, sa ii pun mina pe picior cind suntem impreuna in masina, sa il tin de mina in public, sa il incurajez si sa il laud de cite ori am ocazia. Mi-a fost foarte greu sa incep sa fac toate astea, sunt inca foarte departe de ai fi umplut deja rezervorul de iubire, dar schimbarile in comportamentul lui nu au intirziat sa apara. Spun mi-a fost foarte greu pentru ca limbajul meu de iubire este cu totul altul, imi venea greu sa il mingii si sa il laud toata ziua, la inceput chiar mi se parea ridicol, dar daca in felul asta rezervorul lui de iubire se umple, ce mai conteaza altceva? Si cum spuneam, incep si ei sa invete care e limbajul nostru si ajungem si noi sa fim multumite.

Dar oricum, e nevoie de multa, multa dragoste. Deci, daca il iubesti, sfatul meu este sa ii descoperi limbajul de iubire si sa ii dai ceea ce vrea, nu ceea ce crezi tu ca vrea, sau ceea ce vrei tu sa primesti de la el. Si iti vei salva casnicia.

Bafta multa si Dumnezeu sa te ajute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

ok. Imi cer scuze, mi s-a parut "de sus" cred ca din cauza expresiei "fatuca amarita"... Poate am gresit.
Cartea care ai recomandat-o e foarte buna. B, citeste-o ca te va ajuta.

Mergi la inceput

Acum vad ca era interpretabil in doua feluri ce zisesem eu acolo- ma referisem la coloratura ei pregnanta pe plan emotional, nu la valoarea ei ca fiinta umana .
Dumnezeule, si eu care ma speriasem ca m-a luat vreo trollitza la ochi de cum am inceput sa postez pe forumul asta :)) Alyssa, vin'incoa'sa te

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibyrox spune:

Buna iubitele . Eu chiar incep sa ma ingrijorez: Oare ce se intampla cu B.??? E ceva timp de cand n-a mai scris...
Danutza unde pot gasi si eu cartea "Cele cinci limbaje ale iubirii" ?? Pare interesanta!
Dunemaire bine ai venit printre noi!!

Pupici

"You only live once, but if you live right, once is enough!"
Roxxy

Daca vreti sa ne cunoastem :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

quote:
Originally posted by Alyssa

Iselin, sint total de acord cu tine... insa... o relatie nu se strica peste noapte, erodeaza in timp, gesturi frumoase, tandrete si toate cele au fost si la noi si inca mult timp...
E complicat de explicat mecanismul unei relatii abuzive din toate punctele de vedere... Cind iti vezi omul de linga tine transformat si nu stii de ce, cind vezi ca nu mai e acelasi om si asta din cauza adictiei la droguri, incerci din tot sufletul sa repari tu situatia... Daca am sa fiu mai buna, mai intelegatoare, mai feminina... poate am sa il fac sa vada... poate se va schimba... e o agonie!
Iti doresc din suflet sa nu treci niciodata prin asa ceva!!!

Nici eu nu-mi doresc asa ceva.
Da, probabil asa este, e o agonie!!!
Si de ce sa traiesti intr-o agonie continua, imprevizibila, insuportabila, care te macina si te usuca? asta incercam eu sa spun. Incerci, incerci, incerci, dar la un moment dat poate trebuie sa alegi alt drum. Poate ca ramannd impreuna e un rau reciproc.

Fiecare din noi vorbeste din punct de vedere al experientei acumulate. Intre mai multe rele alegi ceea ce e mai putin rau, macar pentru sufletul tau. Ranile trupesti se vindeca mult mai usor decat cele spirituale. Nu pledez impotriva altruismului, dar cateodata e gratuit si inutil.

Incerci sa reabilitezi imaginea pe care ai cunoscut-o si apreciat-o in omul de alaturi, dar el nu mai este acelasi si nu va mai fi nicicand!Poti sa iubesti asa in continuare, poti sa daruiesti asa in continuare?

Mergi la inceput

quote:

mi-a placut mult mesajul tau. poti sa ne mai ajuti cu sfaturi din cand in cand? ai o profesie fascinanta!

Mergi la inceput

quote:

Dr. Gary Chapman, in cartea lui "Cele cinci limbaje ale iubirii" sustine ca exista 5 limbaje principale ale iubirii:cuvintele de incurajare; timpul acordat; primirea de darurui;serviciile: mingiierile fizice. Si de cele mai multe ori , limbajul de iubire al tau nu este acelasi cu cel al partenerului. Cand ajungi sa iti exprimi afectiunea intr-un limbaj pe care partenerul tau il intelege, atunci rezervorul lui de iubire incepe sa se umple. Si abia atunci poti sa ii arati care este limbajul tau si cum te simti tu iubita si ocrotita.

La aceasta carte am facut si eu referire.
Nu stiu daca se mai gaseste la vanzare, dar sigur se gaseste la biblioteca. E foarte accesibila. Cititi-o!

Mergi la inceput