La France (18)
Imi pare rau ca n-am mai avut timp sa scriu...
Am fost plecati in WE si apoi am inceput o curatenie generala...
Bun venit Diditei si lui Mik!
Didita, am si eu agrementul de assmat pentru un copil, l-am primit in luna aprilie si n-am lucrat decit in luna august, un contract de 'depanaj'. Am avut un baietel de 2,5 ani care acum a intrat la gradi. Acum nu mai am nimic... M-a sunat saptamina trecuta o viitoare mamica, dar e pentru la anu', naste in februarie (!!!) si vrea din aprilie... Dar mi-a pus cam multe intrebari referitoare la experienta, nu stiu daca i-a convenit ca nu-s mama de 3 copii si nici nu-s la menopauza. M-a intrebat citi ani am si cind i-am zis 35 a exclamat ca-s tinaaaaaaara!!! Hihi, si eu care credeam ca...
Tu citi copii poti sa primesti? Ai multe cereri? Si tarifele cam cum sunt prin zona ta? Esti sindicata?
Mirunda, eu sunt la Société Générale si sunt foarte multumita, imi gerez contul online si totul e OK, tarifele nu-s exagerate ca la alte banci si orice problema ai avea se rezolva destul de usor. (zic eu, sper sa n-am probleme prea mari). De exemplu o data am pus interdictie pe CB din cauza unor FAI nesimtiti care nu vroiau sa-mi rezilieze contractul si n-am platit nimic, a platit asigurarea. Alta data am platit cu CB la un supermarket si mi-a luat de 2 ori de pe cont... S-a rezolvat si asta, nu prea rapid dar oricum...
Gata, va , sunt sigura ca am uitat multe dar va mai scriu si miine.
~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
Raspunsuri
Mirunda spune:
Otiliaaa, ce bine ca ai aparut !!! Auzi, dar m-ai traznit din prima cu CB si FAI, si n-am priceput NIMICUTAAA!!!! Ajutooor!!!
No bun, trecem socité generlé pe listuta! Au filiale multe, ai vreo idee?
Pupici!
http://community.webshots.com/user/mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Mirunda spune:
"Société Générale" pardonati si scuzati...ma duc la culcare, ca vad ca scriu numai prostii
http://community.webshots.com/user/mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Otilia spune:
quote:Mirunda, se vede ca esti nou venita in Franta :)))
Originally posted by Mirunda
Otiliaaa, ce bine ca ai aparut !!! Auzi, dar m-ai traznit din prima cu CB si FAI, si n-am priceput NIMICUTAAA!!!! Ajutooor!!!
CB = carte bancara sau carte bleue
FAI = furnizor de acces internet
Société Générale au filiale peste tot, asa ca... have fun!
Apropo, ti-am vazut pozele, felicitari!!!
De abia astept sa te muti aici si sa ne intilnim!
Pupici scumpei Mara!
~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
Aurelia spune:
Mirunda eu am conturile la Credit Mutuelle si la Credit Agricole (asta pentru ca sotul meu este agricultor)Si eu i-mi gerez si-mi fac viramentele pe calculator ,doar ca cele in strainatate trebuie sa semnez o hirtie la banca ca sa plece baniideci ,e un pic incomod asa , asta la Credit Agricole!
In schimb am daca vrei o brosura (de cind am facut un stage la o agentie de protectia consumatorului) cu taxele percepute pentru operatiile curente ale diferitelor banci de pe aici (cele care au acceptat sa dea publice datele) sint vreo 6 banci cele mai cunoscute si as putea sa-ti fac o copie si sa ti-o trimit daca vrei) sa-ti faci o idee.......
Sociéte Générale sint de departe cei mai performanti si cei mai pusi la punct insa din brosura mea reiese ca sint si cei mai "scumpi" ,este normal zic eu......daca te intereseaza da-mi de veste!
Aura&Luca,2 ani si 7luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://www.yamafoto.com/?ref=10692
http://www.yamafoto.com/?ref=6542
didita spune:
Otiliasi eu am agrement pentru un singur copil din 2001. as fii putut sa-l extind la 3, dar ... nu prea am chef sa amenajez spatii de dormit pentru 5 copii (avand in vedere ca eu am doi ai mei). deci pana acum am avut grija de 3 copii (pe rand). Primul s-a mutat dupa 11 luni pe coasta de azur... al doilea a disprut in ceatadupa o luna fara sa ma plateasca , al treilea m-am mutat eu din oras. acum am cam 3, 4 telefoane pe saptamana (dar i-am explicat infirmierei de PMI cam ce program m-ar interesa). O sa reincep munca pe 11 octombrie cu o fetita de 4 luni. sper sa se petreaca bine de data asta. Ultimul baietel avea mama romanca si tata francez. Niciodata nu mi-a vorbit cineva cu atata dispret ca femeia aia. si nu-ti povestesc de cum vorbea de noua nounou a lui fi'su. Bineinteles ca nu i-a convenit ca ma mut cu casa din oras: ca ce se face ea, ca nu gaseste nounou in mijlocul anului etc. (ne-am mutat la 15 Km dar pentru ea era departe.) dupa ce a gasit o alta pe care o cunosteam (din povesti) am prevenit-o ca nu accepta intarzieri regulate de mai mult de 5 minute peste ora stabilita si ca dupa cele 5 minute conteaza o ora in plus. raspuns sa vezi ce palmi primeste de-i trece cheful!!!
eu sunt platita cu ora (si numar in sferturi de ora) 3 euro si 5 euro de IEN /zi.
tu in ce regiune esti?
Aurelia spune:
Fetelor ieri mi-am gasit si eu "nourrice" pentru zilele de miercuri cind nu e scoala ,mi-a cerut 22 de euros / zi (8 ore)cu masa inclusa in pret ! e convenabil asa? ziceti-mi si mie!
Si inca ceva stiti si voi daca fac acte cu e asi o declar la URSSAF doar pentru o zi pe saptamina am dreptul la deductia aia de 50% din "costul nourrice-i" din impozit?
Mai dar chair unde esti tu sibylle draga?
Aura&Luca,2 ani si 7luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://www.yamafoto.com/?ref=10692
http://www.yamafoto.com/?ref=6542
Mik spune:
Daca vorbim de tarife sa va povestesc si eu : pentru cel mijlociu platesc 8.5 euro/zi pentru pauza de prinz de 2 ore cu masa.
Cea mica e la cresa e cam 400 euro / luna cu 80% din timp.
Pentru Aurelia : poti sa o declari la URSSAF si la CAF pe nourice-a ta si asta iti da dreptul la :
- reducere de impozit,
- scutire de taxe patronale (100% sau 50%)
- o alocatie de la CAF care depinde de virsta copilului si de veniturile familiei.
Un link : www.caf.fr
Tre' sa declari salariul fara cheltuielile de masa si intretinere.
Pentru Mirunda : nu stiu ce banca sa te sfatuiesc, sunt destul de multe. E bine sa nu te duci singura cind deschizi contul, ci sa ai pe cineva care sa-ti explice.
Bises à toutes.
Mik.
didita spune:
Eu pentru ore pe zi cer 24 de euro si in plus 5 euro daca ii fac eu de mancare (IEN).
Ca formalitati trebuie sa faci un contract cu nurisa (poti sa-l ceri la PMI daca ea nu are) trebuie s-o declari la URSSAF in primele 8 zile de cand incepe munca. I-a legura cu CAF-ul de care aparti si o sa-ti trimita tot ce-ti trebuie. poti sa deduci din impozit nuami salariul. Poti sa deduci din impozit si daca duci copilul la Halte Garderie (ocazional). ramane valabila deductia de impozit (pana la un plafon)
Ca sa ai dreptul la toate astea trebuie ca nurisa sa fie agreata cu agrementul in curs de validitate!!!
oLo spune:
Aurico, nu-i centru de loisirs la scoala lu' Luca? ... Ca-i mai ieftin decat nurisa...
Noi, deocamdata, miercuri, ,tot cu bunica stam....
Mihaela
Anaïs & Emma
oLo spune:
quote:
Originally posted by Mik
Daca vorbim de tarife sa va povestesc si eu : pentru cel mijlociu platesc 8.5 euro/zi pentru pauza de prinz de 2 ore cu masa.
Cea mica e la cresa e cam 400 euro / luna cu 80% din timp.
Traiesti pe picior mare!!! 8,5€/zi pentru masa???
Eu ce sa mai zic cu 1,51€/zi pe masa ... E drept ca la maternella
Mihaela
Anaïs & Emma