La France (18)
Raspunsuri - Pagina 2
lu.more spune:
Nu, oLo, cred ca nu ai inteles bine. Cred ca cei 8,5 € ai lui Mik includ masa de pranz si "pazitul" copilului timp de doua ore.
Cantina fiica-mi costa (masa de pranz) 1,7 € /zi, iar in privat se ajunge pe la 3-4 € pe zi, da' au meniuri la alegere, alea, alea... cine poate, oase roade...
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld
Mik spune:
Drept Lulu : cei 8.50 inseamna 3.50 de masa (cit la cantina din sat) si 2.50 de ora de pazit. E un tarif normal spre scump.
Mik.
Chuny spune:
Bonjuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuur la toata lumea!!!!
M-am întors luni din România si readaptarea e foarte grea. Am început sa lucrez de miercuri într-o scoala de pregatire pt anul I de medicina: sunt om bun la toate acolo, dar e pt o perioada scurta. Azi, de exemplu, am fost MARE SPIOANA: adeca, mi-am luat aparatul foto si m-am dus la facultatea de medicina sa fotografiez orarul si planificarea materiilor de la medicina si farmacie.
Am atâtea de spus ca mi s-au blocat toti neuronii....Hmmmmmmmm ?
Mirunda, te sarut si sa stii ca mi-a facut mare placere sa vad pozele tale.
Aurelia, sunt aici, bine, sanatoasa si plina de sperante.
Cine mai lupta cu mine pt permisul de conducere??? As vrea sa-mi dau un termen, dar nu reusesc.
Ce parere aveti voi de Caisse d'Epargne?? Eu sunt la Crédit Mutuel si mi se pare foarte ok. Cred ca e foarte important sa fii înscris la o filiala care e foarte aproape de casa ta, fiindca e mai comod.Oricum, mai toate bancile au filiale in fiecare cartier.
Sibylle
georgianab spune:
Sibylle eu, cu carnetul. Se fac deja doi ani de cand am inceput si nici eu nu vad inca luminita de la capatul tunelului.
Pe lista Aurei nu ma pot inscrie caci desi sunt de trei ani in Franta inca nu am drept de munca.
Mirunda noi avem contul de la bun inceput la BNP si suntem multumiti. In trei ani nu am avut nici cea mai mica problema.
Georgiana.
Mik spune:
Si eu m_am chinuit mult su permisul caci mi-a intrat in cap foarte greu cum sa tin piciorele pe pedale si sa nu-mi fie frica. A durat 2 ani si am avut amandoua examenele din prima.
Se poate face si conduite accompanee ca pentru cei tineri. Intrebati-l pe monitorul de la scoala daca ar fi potrivita pentru voi solutia.
Mik.
nadine2004 spune:
Bine ai revenit , Sibylle! Nu prea am inteles ce faci tu la fac de medicina,si de ce ai fotografiat...
Sa va dau si eu vestea cea mare:pe 16 octombrie am planificat cununia! Ieri ambasada si dr( foarte bine);dr ne-a dat certif prenuptial inante sa facem analizele, dar a discutat cu noi despre probleme de sanatate;la primarie ne-a facut dosarul, desi nu aveam copie de pe cartea de identitate a martorilor. Sincer, nici nu ma asteptam sa se rezolve asa de repede!Certificatul de nastere mi l-a oprit pana in ziua mariajului; imi faceam probleme ca o sa trebuiasca sa-l dau, dar pe certficatul de cutume luat de la ambasada scrie foarte clar ca este unic si se intelege ca nu au dreptul sa-l opreasca!
Despre banci,prietenul meu este la Credit Mutuel si am inteles ca e multumit.
Aurelia spune:
Fetelor dragelor ......cu permisu.....ce sa va spun? stiti si voi ,si eu tot de doi ani aproape.....l-am luat acu pe 11 august ce trecu ....dar tot i-mi "titie" fundu !!adineauri ma suna berbatu sa ma duc sa o iau de la garaj ca e la vidat uleiu si sa ma duc sa-l iau si pe el de la serviciu dupa aceia .......E prima data cind trebe sa am urc la vola fara el linga mine si mi-e frica .........ca e asa de mare "balena" si nu pot sa ma obisnuesc cu ea deloc dupa doi ani de facut ore pe peugeot 206!!
Da iau o gura de visinata de la tata inainte! si ma duc .......daca nu revin asta seara sa va povestesc cum a fost inseamna ca am bagato-n gardu cuiva!
Zau sa nu ma invidiati ca l-am luat ca deocamdata ......
Aura&Luca,2 ani si 7luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://www.yamafoto.com/?ref=10692
http://www.yamafoto.com/?ref=6542
Aurelia spune:
Sibylle bine ai revenit mai fata ........ca intrasem la banueli ca ai ramas pe acolo.....
Olo ,n-au mai astia aici asa ceva .......ce zici tu acolo.....
iar masa de prinz ne costa 3,50 euros,pentru goûter platim 8,50 euros pe trimestru ,eu zic ca-i rezonabil!
hai ca va las ma duc sa iau "hardughia " de la gartaj!
Aurelia spune:
IACA revenii.... totul a fost bine pina am ajuns in fata casei doar ca dupa ce m-am garat eu asa frumusel pe trotuar piciul meu n-a vrut sa se dea jos din masian ,avea chef de plimbat omuletul ......si vecinii tohma ma priveau distrati cum ma rog de el sa coboare, ma iau la misto ,icep sa-mi zica ,"haide mey du-te si plimba si tu copilu un pic nu vrezi ca nu vrea sa se dea jos!"'
asa ca am plecat din nou si nu stiam unde sa ma duc .......ma dusei la ferma la omu meu care rinjea pina la urechi cind m-a vazut si m-a intrebat daca n-am pantalonii uzi ,!!!!!
mai dar ce mai fac oamenii astia misto cind esti incepator pe bune ca-ti vine sa le dai in barba..... de garat la ferma insa am garat-o exact in pasajul pe unde trec tractoarele ,ca spatiul de parcare mi sa parut prea ingust si mi-a fost frica sa ma bag acolo......acum daca aveti chef sa rideti rideti si voi ce mai conteaza pe linga ceilalti care ma rid pe fata.....
Fetelor care sint inca la scoala insa eu le sfatuesc ca daca nu il iau permisul cind mai sint trei-patru lunis a expire codul sa treaca in "conduite accompanie"ca e sfinta asta ....eu am vazut aici la noi la scoala ca astia care erau asa in conduite acc. erau si foarte dezinvolti si siguri pe ei si luau toti permisul din prima chiar si o cunostinta a mea frantuzoica de 42 de ani .....plus ca termenul se prelungeste cu inca un an ,adica ai dreptuls a dai traseul trei ani de cind ai luat codul!
Mie mi-a zis al meu monitor (cu care l-a luat si sotu acum 25 d e ani) si care este prieten cu socrii mei ,sint si vecini dealtfel ca daca nu-l iau si nu-l iau din a 4 incercare ma baga la o scoala pe cutie automata ,este mult mai usor si sa conduci si sa iei examenul doar ca nu ai dreptul sa conduci dupa aceia decit masian cu cutie automata ........intr-un final era si asta o solutie ca ajunseseram pe la 4000 de euros cred dati pe lectiile de condus ...si cum zice francezu cind te bagi in scoala de soferi (condus) nu-i drum de intoarcere plus tu ai cheltuit plus trebuie sa mergi inainte ......
Bafta multa deci si va tin pumnii la toate dragele mele ......
Si mie caci mai am inca nevoie ca sa n-o "dau in bara".......