Mamici de martie-aprilie 2005 (4)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

quote:
Originally posted by Costi

INTREBARE PENTRU INFOFUN!

Ne-am mai intilnit si acum doua luni cind asteptam amindoua sa ne vina ciclul si testele se incapatinau sa iasa negative. Din pacate la mine au sosit la 36 de zile,
Astazi sunt din nou surprinsa ca am ajuns la 37 de zile si rushii nu mai apar.
La cite zile de intirziere s-a pozitivat testul la tine?
Imi lipsesc cu desavirsire simptomele si de ciclu si de sarcina.
Inainte de ciclu ma dureau sinii, acum ioc.
Multumesc si sarcina usoara!

Abia acum am vazut mesajul tau, imi pare rau ca nu ti-am raspuns mai repede. La mine la 7 zile de intarziere era negativ iar la 14 zile a fost slab pozitiv, dar burtica avea deja de 4 sapt. un musafir:))). Multa bafta!!!

GabrielaHope si bebitza din burtica!!!
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

mai fetelor pe unde sunteti ? chiar nu sti nimeni care e treaba cu listeria , voi nu v-ati facut analiza asta? ce valori v-au iesit? cu citomegalovirusul m-am lamurit dar asta se pare ca nu stie nimeni

ADy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Micaela spune:

Draga Adi,

Din pacate nici eu nu stiu prea multe. Am dat search cu google-ul pentru cele doua tipuri de infectii, dar nu am aflat mre lucru, am reusit doar sa ma sperii. Si eu am facut analizele saptamana asta si voi lua rezultatele peste catea zile, asa ca nu stiu la ce sa ma astept. Tu spuneai ca ai inteles ce e cu citomegalo virus. Poti sa imi zici si mie ce ai aflat?
Mult succes! Daca aflu ceva, scriu!
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betilina spune:

Bun gasit fetelor! Bine sanatoase? Eu v-am citit mesajele, dar n-am avut nici timp, nici starea potrivita pt a scrie mesaje, si decat sa va stric si voua buna dispozitie am preferat sa stau in umbra!

Noi suntem bine, intram in sapt 17, l-am vazut pe bebe vinerea trecuta. E mare, avea 14 cm si 124 g, era mai mare cu cateva zile, ca de obicei(e grabit baiatul mamei!). Am facut si analizele obisnuite, dr zice ca sunt bune, mai putin Ca care este f mic, 3,4, dar asta este boala mea veche. In rest totul Ok. Sapt viitoare merg sa fac triplul test. Am cautat pe la mai multe centre medicale si pretul variaza f mult. Intre 700.000 si aproape 1.500.000. La Medicover este 700.000 si e gata in 4 zile lucratoare. Mai am de facut si listeria.
Zilele astea m-am dumirit si eu cum e cu miscatul bebelui. Am reusit sa-l simt!!! Ura!!!

AdrianaFedorca unde ai facut tu analizele si cat te-au costat? Te pot lamuri eu putin cu rezultatele. Pt virusii citomegalovirus, rubeola, toxoplasma, IgG indica daca ai avut la un moment dat virusul in organism si daca ai anticorpii necesari imunizarii, iar IgM indica daca ai in momentul acesta virusul activ in organism. Deci la tine IgM : negativ inseamna ca nu ai citomegalovirus in organism. E ok.
Cu listeria e mai complicat, tirul acela iti indica cantitatea existenta in organism, dar un tir de 1/160 nu este f mare si poate nu este nevoie de tratament. De aceea ti-a recomandat control peste 6 sapt sa vada cum se prezinta tirul. In cazul in care mai creste se poate face tratament, ce va scadea tirul spre o val. mai normala.

Erix mult curaj si rabdare! Si eu am placenta cam jos, dar s-ar putea sa se ridice, asa ca trebuie sa gandesti pozitiv ca altfel il superi pe bebe si nu e bine!
Bun venit noilor viitoare mamici! Va primim cu bratele deschise!

Multa sanatate si sa auzim numai de bine!

Betina 17 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corrinutza spune:

Draga Adriana,
Cred ca ar trebui sa stii si ce anume declanseaza listeria.
Trebuie sa ai grija, mai ales in primul trimestru de sracina la ce mananci.
1. Trebuie sa eviti tot ce e facut cu ou crud (incepand de la ou prajit, pana la prajituri..cel putin asa mi-au spus si mie alte mamici.Sunt multe fete care nu cred, crezand ca bacteriile mor daca oul se coace sau..blah, blah)
2. Laptele e foarte important...sa nu mananci decat din comert, lapte pasteurizat, sa eviti sa cumperi de la tarani in piata sau din medii insalubre!
3. Branza..aceeasi chestie ca pentru lapte.
Mai multe nu stiu...daca mai aflati ceva sa-mi spuneti si mie.
Pupici multi si BB sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonnete spune:

BUNA !Eu v-am tot citit mesajele dar nu am postat nimic.Noi am intrat in sapt 11, ne simtim din ce in ce mai bine,adica ne e putin rau dimineata si f. putin seara.De mancat mancam de o sapt supa de pui cu galuste ,timp in care am facut cate o oala la 3 zile.Atat ne place. AHHH si vin rosu cu pepsi.Stiu ca are cofeina dar dr a spus sa consumam ce ne place si nu ne face rau.
Corrinutza draga e adevarat ca trebuie sa avem grija ce mancam pt a ne proteja de infectarea cu listeria dar sa stii ca in afara de contaminarea pe cale digestiva omul se poate infecta si pe calea genitala, a aerului si prin plagi.Fatul se poate contamina "in utero" (transplacentar,prin contact direct cu mucoasa uterina infectata sau la naster prin contact cu mucoasa vaginala contaminata)Rezistenta bacteriei este de 10 min la 65 grade Celsius.
PUPICI SI AVETI GRIJA DE VOI SI DE BURTICI
SIMONNETE si de 11 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Buna fetelor!

Ma primiti si pe mine?
hai! voi sa ma primiti, ca m-am dus la mai-iunie si nu m-au primit!
Deci UM:24 iulie
DPN: 30 aprilie.

Am fost ceva timp la aspirante, dar acu sunt aici, am si prima poza.
Inca nu mi-am facut analizele, saptamina viitoare le fac.

Nu pot sa maninc nimic aproape, ma doare stomacul.
Cu mirosurile e groaznic.

In rest toate bune!

Va doresc bafta, si de acuma mai vorbim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

quote:
Originally posted by adrianafedorca

fetelor eu azi am luat analizele mare lucru nu inteleg din ele adica nu stiu ce inseamna, unele sunt intre valorile bune altele nu, ce ma ingrijoreaza pe mine cel mai tare sunt 2 analize si poate stiti voi cate ceva sa ma mai linsititi ca dr mea abia luni o gasesc si pana luni cred ca innebunesc...
deci listeria titrul 1/160 recomandari : control peste 6 saptamani
si anti virus citomegalic tip IgM : negativ
antivirus citomegalic tip IgG : pozitiv - asta e de rau???? ce e de fapt virusul asta ca habar nu am ...
voi a-ti facut analizele? cum v-au iesit?
multumesc
pupici la burtici

ADy

Analizele tale sunt bune, nu ai de ce sa te ingrijorezi. Pentru CMV, asa cum ti-au mai spus fetele:IgG pozitiv inseamna ca ai avut candva si esti imunizata si IgM negativ inseamna ca acum totul e OK. Uneori se pot intampla reinfectari cu CMV, dar daunator pentru copil poate fi doar daca prima infectie s-a produs in timp ce erai insarcinata.Si mie mi-au iesit la fel analizele astea si am tot citit despre acest CMV. Deci suntem imunizate.

Referitor la listeria si eu am descoperit in timpul primei sarcini (baietelul meu are acum 4 ani si 8 luni) titrul ca al tau 1/160. Pentru aceasta valoare nu e nevoie de tratament, doar trebuie tinuta sub observatie si repetata la intervale de 1 luna-1 luna si jumatate. Daca ai febra fara motiv aparent, frisoane, contractii e bine sa ai in vedere sa-ti repeti chiar atunci analiza. Eu am tot repetat analiza in timpul sarcinii, titrul s-a mentinut constant (de vreo 2 ori a crescut usor spre 1/320+, dar + ala insemna ca e tot negativa si nu e cazul de tratament). Dupa ce am nascut, la termen, copil cu greutate normala, i-au recoltat si baietelului sange si a mers sotul meu cu proba la Cantacuzino. Lui i-a iesit negativ, asa ca listeria nu ne-a creat nici un fel de problema.
Anul trecut in octombrie am pierdut o sarcina (oprita in evolutie la 10 saptamani) si, din toate analizele, ciudata a fost doar listeria (1/640). Am facut tratament (la titru incepand cu 1/320 se face tratament), titrul nu a scazut, am facut alte analize complementare. Se pare ca orice infectie din organism (chiar de la o masea) da un rezultat fals pozitiv la listeria. La mine singura "incriminata" a fost o usoara anexita. Am tratat-o cu sumamed si dupa ce am ramas gravida, prin luna a 3-a mi-am facut si analiza de listeria. Titrul mi-a iesit 1/160 (usor 1/320+) si la fel ca in cazul tau mi-a spus sa o repet peste o luna si nu e nevoie de tratament. Asa ca zilele astea o s-o repet si eu, dar Doamne ajuta sa ramana titrul asa si sa nu creasca.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrianah spune:

In sfirsit ma inscriu si eu la mamici de aprilie!! data probabila a nasterii este 4 apr. Ma bucur ca sintem asa de multe aici.
va citesc de la inceput,dar pe cind sa ma inscriu am plecat in vacanta acasa, iar acuma, sintem intorsi cu forte proaspete !( sper)
am un baietel scump de tot de 3 ani si 1 luna . asteptam acest al doilea copilas cam de 2 ani si sintem recunoscatori lui Dumezeu pentru viata mica dinlauntrul meu! acum 1 an jumate am avut o sarcina oprita in evolutie la 5 saptamini.
saptmina trecuta l-am vazut pe bebe la eco, si era tare dragalas. m-am bucurat sa vad ce "complet" e !( saptamina 11) se vedea o minuta spre gurita, piciorusele, inimioara si coloana vertebrala!

va salut cu drag,
ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Gabrianah, Ligia13,Giliutza, bine ati venit in clubul mamicilor de primavara! Sarcini usoare si copii sanatosi.
Lorelai, cum a fost la cerclaj, tzin pumnii strinsi de luni, pupici.
Referitor la uituceala din perioada sarcinii am gasit ceva http://www.thebabycorner.com/pregnancy/info/preg0125.html
There is a difference between knowing the path and walking the path.

Mergi la inceput