Mamici de martie-aprilie 2005 (4)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Simonnete si eu am greturi a ajuns si apa sa-mi fie inamic. Maninc putin si incerc sa maninc ce-mi placea, figura nu tine totdeauna. Mai nou imi intreb prietenele ce maninca si ma inspir de la ele. Singurul lucru care imi place este ciocolata. Nasol e ca spalatul pe dinti care dureaza citeva secunde.
Beau apa cu multa gheata si lamiie si suc de grefe si maninc fructe necoapte. Bine ca e numai starea de greata.
Chiti du-te la medic, suna-l, nu sta pina luni. Daca nu e medicul tau du-te la urgenta, nu sta, de cele mai mute ori nu se rezolva de la sine. Stiu ca ti-e frica dar trebuie sa te vada un medic.
Sarcina usoara si copiluti sanatosi la toate viitoarele mamici.

There is a difference between knowing the path and walking the path.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Bine v-am regasit!
Cum va simtiti?? Misca burtica??...la mine da!!! Astazi stateam intinsa si am simtit BB cum da din picioare Emotii mari...dom`le!

Saphir si Amos Daniel (26.02.04)

Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

buna gagici, vioaie toate? eu mi-am mai revenit din greturi, ma simt chiar bine. nu zic hop dar sper ca greturile sa nu mai revina. saptamina asta mi-a fost rau destul de rar, au fost zile cind nu am avut greturi deloc.

si energia parca mi-a revenit, nu mai dorm pe mine toata ziua ca pina acum.

am o alta problema insa, constipatia. am fost ok pina sapt trecuta dar acum ma chinui rau. a incercat cineva vitamine prenatale fara fier? am citi pe internet ca, pe linga alte cauze, fierul din vitamine duce la constipatie.

eu nu stiu cum am ajuns acolo. beau tone de apa pe zi, maninc fibra cit cuprinde, merg pe jos cind am ocazia, maninc cele mai ciudate combinatii de mincaruri doar...doar.... am luat chiar si fibra concentrata si nimic. merg sa cumpar suc de prune, poate ajuta.

bebelacii sint bine, am intrat in saptamina 14, saptamina critica pt noi. (data trecuta am pierdut bebele in sapt 14, asa ca e important sa trecem cu bine de data asta)

am fost vineri la eco, le-a masurat la amindoi pliul nucal, triplul test il facem peste 3 spatamini. vineri amindoi erau vioi, au crescut destul de mult si burtica se vede destul de bine. paste o saptamina-doua va trebui sa imi cumpar haine de gravi ca nu mai tine.

mai mergem vineri la un eco si luni imi face cerclaj. deocamdata colul e inchis, sa dea Domnul a stea tot asa. am putin emotii, imi vor face anestezie generala pt cerclaj. am mai facut si alta data (si anestezie si cerclaj) dar asta nu ma impiedica sa imi fie frica. sa ne tineti pumnii. dupa cerclaj vom sta acasa o saptamina si apoi inapoi la munca.

saphir, eu inca nu ii simt desi uneori am impresia ca filfiie ceva. probabil ca peste vreo sapt-doua o sa incep sa ii simt.

coral, simonette, cind imi era rau eu am baut ceai de lamiie. am fiert apa si am stors o lamiie in apa calda si am baut-o. am pus si putin zahar sau miere pt ca era prea acra. a avut efect.

chiti, ce vesti ai? sper ca ai mers la doctor si ca sinteti bine, si tu si bebe. stai linistita in pat, nu te obosi si sa vezi ca va fi bine.

pupici,
Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

Fetele mi-ati simtit lipsa? Nu cred suntem destul de multe! Nu am putut intra pe site ca am avut o problema cu serverul, acum am din nou net, URA!!!
Luni am avut o problema, din cauza constipatiei am avut scaun cu sange, si m-am speriat rau, am fost la medic care mi-a zis ca bb e bine, si ca se mai intampla asta din cauza constipatiei.
Am fost la eco saptamana trecuta si bb era bine mai crescuse, avea 41mm si 12 saptamani.
Burtica se vede dar putin, e rotunda si mai evidenta in partea de jos unde sta bb, seara e vizibila bine. Abia astept sa se vada "de la o posta " ca voi avea un bb :))!
Voi am vazut ca faceti cat de cat bine, eu ma mai lupt din cand in cand cu greturile,acum chiar si seara, in rest...e bine!!!
Va pup, si sa fim sanatoase impreuna cu bebelacii!!!

GabrielaHope si bebitza din burtica!!!
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

uffff in sfarsit si-a revenit....am fost disperata zilele astea fara forum....acum m-am linistit.
eu si bebe suntem bine, inca nu au trecut nici greturile si nici somnul, la doctor mergem abia pe 4 oct pana atunci bebe se face mai mare si sper sa-l vad mai bine, am facut si analizele si au costat o gramada de bani( 3.500.000 lei la Cantacuzino) sper sa iasa bine
infofun si eu abia astept sa se vad burtica,sa ma manderesc cu ea, dar mai am mult pana atunci.....
va pup si aveti grija de voi si de burtici

ADy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns any si stefi spune:

Buna fetelor!Ce mai faceti?
Ieri am fost la control, bebe e mai dezvoltat decat varsta sarcinii cu doua saptamani;sarcina are 11,5 saptamani si bebe arata de 13,4 saptamani.El e bine, dar se pare ca sarcina e prea joasa si daca nu se ridica va trebui sa-mi faca cerclaj.Mi-a zis sa stau foarte mult in pat, cu o perna pusa sub fund si sub picioare, sa nu ridic greutati mai mari de 2kg, sa nu fac efort, sa nu stau in picioare,etc.
Pai nu mai fac nimic?Pe 6 oct mi-a facut programare la triplu test.Am inteles ca e vreo 500000 lei.Multumesc pentru informatia referitoare la eco 3D,se pare ca nu o s-o mai fac,pt ca riscul sa pierd sarcina este prea mare.
Bine au venit noilorsi.Sa fiti cu totii sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Buna, fetele!

Ma bucur ca merge iarasi forumul pentru ca i-am cam simtit lipsa.

Si la mine mi s-a parut ca a miscat, dar nu sunt inca foarte sigura. Ieri am intrat in saptamana 16 si dr. mi-a zis ca e posibil sa simt incepand cu saptamana asta. Si greturile s-au mai diminuat, dar nu au disparut de tot. Tot ma mai apuca varsaturile dimineata. Oricum ce am observat (si nu-mi aduc aminte sa fi fost chiar asa la primul copil), obosesc foarte repede. In alta ordine de idei, am inceput de luni serviciul si e tare nasol, mai ales statul pe scaun.
Saptamana viitoare vreau sa fac triplul test (o sa-l fac la Medsana, costa in jur de 1.500.000lei pentru ca tot acolo l-am facut cand eram insarcinata cu baietelul meu).
Any ce vrei tu sa spui ca eco 3D e periculos pentru copil? E doar o ecografie, dar cu un ecograf mai performant, care-ti poate da informatii exacte despre copil. Ceea ce poate pune intr-adevar ceva probleme (desi riscul e destul de mic) este amniocenteza.
Voi aveti ceva sentimente referitoare la sexul copilului? Adica simtiti ce va fi? Eu la prima sarcina eram convinsa ca e baiat, desi in urma ecografiei ginecologul era convins ca e fetita. Dar prin luna a 7-a s-a vazut clar ca era baiat. Acum desi parca imi doresc totusi parca un pic mai mult sa fie fetita totusi sunt convinsa ca e tot baiat (sau poate m-o fi influentat Victor, care e absolut convins-nu stiu de ce-ca va avea un fratior). Oricum, important este sa fie sanatos.
Va pup si aveti grija de voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

fetelor voi ce mancati? eu nu mai pot sunt disperata nu-mi place nimic, am incercat sa mananc dar imi vine sa vomit, acum nu pot decat mere, mananc cam 1 kg pe zi , sunt asa bune acre, si taie greata si ma si satura , dar bebe ce face? ii ajung doar merele? nu stiu ce sa ma mai fac, toata lumea imi spune sa mananc dar nu pot si imi e tare frica sa nu pateasca ceva bebe

Adriana si bebe din burtica ( 7 saptamani si 4 zile)
cat ma mai tin greturile astea ca o sa ajung sa lesin pe strada?

ADy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

quote:
Originally posted by adrianafedorca

fetelor voi ce mancati? eu nu mai pot sunt disperata nu-mi place nimic, am incercat sa mananc dar imi vine sa vomit, acum nu pot decat mere, mananc cam 1 kg pe zi , sunt asa bune acre, si taie greata si ma si satura , dar bebe ce face? ii ajung doar merele? nu stiu ce sa ma mai fac, toata lumea imi spune sa mananc dar nu pot si imi e tare frica sa nu pateasca ceva bebe
adriana, maninca ce poti, greturile vor trece curind si vei incepe sa maninci mai multe. bebe nu pateste nimic pt ca se hraneste din resursele tale.

nu uita de prenatale si acid folic. e foarte important sa iei vitamine, mai ales ca greturile nu te lasa sa ai o alimentatie variata.

Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Am venit si noi sa dam raportul, suntem in 9 saptamini si crestem. Am tras chiulul la serviciu ca m-a durut burtica. Saptamina viitoare mergem la doctor sa stabilim data cerclajului.
Am inceput sa cautam o casa, avem mare nevoie de sfaturi ce cum si mai ales de ce sa ne ferim. Marea majotitate a caselor pe care le-am vazut au in proportie de 80% mocheta si mie mi se pare destul de greu de pastrat fara praf si mizerie. Daca o cumparam o sa punem parchet. Oricum ma ingrozesc de ideea de a ne muta si eu sa fiu in imposibilitatea de a ma misca.
Adriana, eu nici acum nu am un aliment care sa imi priasca in totalitate, ma duc la magazin si aleg ce poftesc, e drept ca uneori numai mirosul din magazin ma goneste afara.
Incearca sa vezi ce fructe iti priesc, la mine merg grefele, merele verzi si niste struguri mai acri care-s de fapt pentru vin. Incearca si produse lactate, e posibil ca intr-o zi sa iti priasca iar in urmatoarea nu. Incearca lapte de soia.
Cumpara cantitati mici.
Aseara am facut o supa cu galuste, gratar si compot, ne-a priit. Astazi mirosul de supa mi-a facut rau.

There is a difference between knowing the path and walking the path.

Mergi la inceput