Recomandari piese de teatru?

Recomandari piese de teatru? | Autor: Kehleyr

Link direct la acest mesaj

Buna,

Intrucat in curand se deschide stagiunea iar eu una abia astept, as vrea sa va rog pe voi, cele mai umblate pe la teatru, sa recomandati piese pe care le-ati vazut si v-au placut. Eu prefer piesele mai clasice ca stil - nu neaparat Barbu Stefanescu Delavrancea, pot fi si mai recente, dar nu prea imi plac cele foarte moderne - de exemplu am vazut Levantul la Bulandra din care nu am inteles nimic .

Va astept cu propuneri!

Dana si Stefania (27.06.2003)
-----------------------------------------------------
"Life has more imagination than we carry in our dreams".

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Eu nu am mai ajuns la teatru in tara de ani de zile, dar eram innebunita dupa piesele lui Dan Puric. Intotdeauna e greu sa gasesti bilete la piesele lui, eu le cumparam cu o luna uneori inainte. Nu stiu daca se mai joaca "Toujuors l'amour" la National si "Costumele" la Notarra. Dar merita vazute!

"Binecuvintat sa fie deci/ ca traiesc si ca ma duc spre moarte" Esenin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

Buna Dana,

Eu am fost chiar vinerea trecuta la Nottara (singurul care a avut stagiunea deschisa si peste vara), unde am vazut "IONA", de Marin Sorescu, cu Virgil Ogasanu. Spectacolul e regizat de Monica Gavrilas, o tanara absolventa foarte talentata. Eu una am fost impresionata si ti-l recomand ... Ogasanu e absolut fantastic in acest rol pe care afirma ca-l astepta de ani de zile si care i se potriveste perfect!

E un spectacol care merita vazut (mie inca din liceu mi-a placut mult piesa lui Sorescu).

Se joaca la Teatrul Nottara, pe Magheru, iar biletele costa intre 50 si 100 000, in functie de loc.

Pupici,

Smilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

Eu am fost inaintea de inchiderea stagiunii la Teatrul de Comedie anume sa o vad pe Emilia Popescu in "Lili Marlene". Si mi-a placut. E un rol complex, foarte greu, solicita coregrafie, voce, simt muzical. Zic ca a prestat onorabil.
Tot o (oarecum) surpriza placuta a fost Anca Sigartau in "Vreau sa fiu actrita" la Bulandra.
Vorbesc de surprize placute fiindca Ioana Pavelescu si Mircea Albulescu in Anna Karenina au fost cam asa s-asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Va multumesc tuturor pentru pareri. Am dat o raita sambata, dar numai la National si la Bulandra. Nu aveau inca repertoriul complet, la Bulandra jucau piese numai in w/end.

Mi-am luat la "Legenda ultimului imparat" la National, este cu (printre altii) Claudiu Bleont si Mircea Albulescu.

Costumele o pandesc si eu de mult, nu stiu daca mai joaca. Virgil Ogasanu... nu prea e pe gustul meu . L-am vazut la Odeon in "Ivan cel groaznic" si nu mi-a placut deloc.

Poate mai impartasim pareri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Asteptand la Arlechin - National cu Ioana Bulca si Tamara Buciuceanu printre altele, cu niste prestatii deosebite!

Apus de soare cu o punere in scena impresionanta!

Sometimes I still lose my mind/ when life is cruel and unkind/ but it's when I suffer that I learn/in a repenting heart love will burn/oh I'm/ thanking blessed Mary for light divine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Daca mai sunt jucate si anul acesta sa te duci sa vezi:
Tache,Ianke si Cadar
5 femei de tranzitie
Crima pentru pamant
Mie mi-au placut.
Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titisha spune:

Am vazut in weekend doua piese noi si bune la Bulandra – sala Schitu Magureanu:
Casatoria de Gogol – este o piesa veche. De-a lungul timpului a fost pusa in scena la mai multe teatre. Ultima acum cativa ani la Nottara unde nu a avut succes. Premiera la Bulandra a fost in martie. Este in regia unui rus, cu actori mai vechi si cu renume, dar si cu altii tineri care promit. Merita…
De Pretore o piesa de un italian in regia lui Horatiu Malaele si se vrea o comedioara cu subintelesuri si mesaje usor de remarcat. De asemenea, merita…
Titisha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Eu am sa merg la Gaitele!Se joaca aici in Timisoara!
Am auzit ca e foarte frumos!

Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

OK, creste lista de posibilitati .

Am fost aseara la piesa de care va spuneam, "Legenda ultimului imparat", si am fost deosebit de placut impresionata. O piesa clasica, dar cu multe insertii moderne, cu implicarea publicului -- lucru care mie in general nu imi place, dar in acest caz a fost facut ff bine. Iar Claudiu Bleont a fost de-a dreptul superb in rolul principal, al imparatului care ajunge sa creada in propria lui divinitate -- am inteles ca personajul a fost inspirat de Caligula. Si parti dramatice, si parti comice, si foarte multe aluzii si referiri la situatia actuala din Ro. Eu v-o recomand cu caldura.

Casatoria si Take, Ianke le-am vazut deja .

ANANGEL despre ce e vorba in "Asteptand la Arlechin"? Ca ma tenteaza actritele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titisha spune:

Iti dau eu cateva informatii, deoarece piesa m-a marcat si am plecat de acolo cu un gust amar, caci asta este viata spre final …o drama.
Asadar, Arlechin este numele unui azil sau camin de batrane, cohet de altfel, unde bietele femei isi traiesc ultima perioada a vietii, alimentandu-si singuratatea cu amintiri superbe si cu iluzii desarte. Drama unor vieti superbe in tinerete, dar cumplit de triste la batranete cand singuratea este tot ce le-a ramas…
As adauga ca Ioana Bulca isi joaca viata de acum pe scena, iar Tamara Buciuceanu interpreteaza rolul unui personaj care isi traieste la proriu ultimele zile in acest azil…
In timpul alpauzelor de la final, sigur vei vedea lacrimi pe obrajii unor actrite, dar si ochii multor spectatoare vor fi umeziti surprinse fiind de jocul actritelor si de adevarul transmis catre public….
Intr-un cuvant, merita!!! Eu am fost si cu mama care aplauda la scena deschisa cu lacrimi in ochi.

Mergi la inceput