HSG de control/Pantelimon
Buna sa va fie ziua!
Eu va cunosc de aproape patru ani, de cind tot bantui prin doctori. O singura data am intervenit cu un raspuns pentru cineva. Acum insa am si eu o intrebare. Incep insa cu istoria mea:
Am inceput cu o HSG, apoi cu un fibrom care la operatie s-a multiplicat(!) (miomectomii multiple), am continuat cu histerosalpingografie si instilatii, tratamente hormonale (din pacate nemonitorizate), pauza si tratament naturist, analize de toate felurile, iarasi histero (iarna trecuta in Pantelimon) si in primavara m-am dus la Medsana.
Profesorul Ancar mi-a propus sa incep un set nou de instilatii fiindca una dintre trompe nu I se parea a fi complet permeabila. Mentionez ca doctorita la care facusem HSG-ul mi-a spus ca e o.k.
Alternativa pe care mi-o oferea , (in cazul in care ma grabeam!!) era inseminarea. Asa ca am inceput instilatiile, trei luni de zile, majoritatea cu dr. Dumitriu. Un alt doctor care mi-a facut una dintre instilatii m-a intrebat daca chiar am avut trompele infundate, fiindca lichidul mergea f. bine.
La o luna pauza dupa instilatii (saptamina trecuta) am facut HSG de control cu Dimitriu. Bineinteles ca nu aveam nici o emotie, doar trompele mele erau aproape bune iar acum, cu tratament, trebuia ca rezultatul sa fie perfect.
Cind am vazut ecranul negru (trompele obturate)am facut o criza de nervi si I-am cerut socoteala lui Dumitriu, cerindu-I sa-mi explice cum este posibil ca in urma unui tratament sa se agraveze situatia?
Fiindca eu nu inteleg de ce din 4 HSG-uri asta a fost dezastruoasa! Mi-a raspus pe un ton foarte iritat ca poate fi o inflamatie cronica care a obturat trompele si sa vorbesc cu Domnul Ancar.
Eu in perioada asta n-am racit, in spital am stat bine imbracata , asa ca nu vad ce mi-ar fi putut agrava situatia.
Partea foarte, foarte rea la ce s-a intimplat si cu care inca mai lupt sa ma obisnuies, este ca nu mai am nici o sansa sa ramin insarcinata natural. Chiar daca in final as fi apelat la vitro, in cazul (cu sanse mari de a se intimpla) in care nu as fi ramas gravida, tot mi-ar fi ramas o speranta. Acum insa…..
Nu va spun cit am plins, ce crize am facut si cum am incercat sa ma adun s-o iau de la capat.
Si ajung in sfirsit la intrebarea mea. Poate credeti ca sunt putin nebuna, ignoranta, insa sa stiti ca sunt numai putin disperata. Voi ati auzit sau vi s-a intimplat ca un doctor sa va greseasca HSG-ul? Dupa un rezultat f. prost, la o viitoare radiografie rezultatul a fost unul mai bun?
O asistenta pe care am intrebat-o in spital mi-a spus ca nu stie sa existe greseli la HSG dar ca stie ca s-au mai infundat trompe dupa instilatii. Si-atunci??!! De ce nu mi s-a spus inainte? De ce n-am avut posibilitatea sa aleg? Aveam o trompa o.k..
Ei, asta-I povestea mea pe scurt. Poate cineva imi va da raspunsul pe care-l sper.
Inca o data, s-aveti o zi buna!(macar voi)
Raspunsuri
Monica-Elena spune:
Bine ai venit Adina. Nu inteleg de ce zici ca si sansa FIV-ului a disparut. Chiar daca trompele tale nu sunt bune FIV-ul este solutia. La FIV nu ai nevoie de trompe.Hai curaj si de la capat. Si eu voi face fIV in acest lot la Medsana cu dr. Denisa Protopopescu.
Monica
adina1971 spune:
Buna Monica!
ma refeream la perioada dintre FIV-urile nereusite (observi ce "optimista" sunt!). Asta ma doare, ca nu mai am nici o sansa in mod natural. Nu stiu de cite ori o sa-mi permit sa fac fertilizare.
Eu am programare la Ancar pe 4 octombrie. Pina atunci, poti sa-mi spui cam cit dureaza o pregatire pentru FIV?
Tu probabil ca in momentul asta deja ti-ai facut toate socotelile banesti. Cit costa cu totul?
Multam de raspuns! si BAAFFTAAAAAA!!!!!!!!!
Tia spune:
bine ai venit printre noi, Adina!
mai multe detalii despre FIV, gasesti aici www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31818" target="_blank">FIV 17 (dar si in episoadele anterioare):
bafta!
Monica-Elena spune:
La mine este prima fertilizare. Intr-adevar suma de bani este considerabila. Deci 1900 euro FIV, 500 ICSI daca este cazul. Medicamentele 55 fiole de menogon si fiola de 3,75mg de diphereline leam luat din Ungaria unde am dat 580 euro pe toate. Cand anume incep tratamentul nu stiu sa iti spun astept tel celor de la clinica. Despre ce analize trebuie vezi la FIV 17 lista pua de Tia in plus eu am mai facut probele de coagulare, probe respiratorii si trimiterea de la medicul de familie ca nu esti in tratament.
Daca te mai pot ajuta cu ceva cu drag inima.
Monica
Monica
ana maria spune:
Draga mea,
Siu eu am facut ion noiembrie hsg la pantelimon. Nu stiu cum il chema pe dr, era unul tinerel si cam cainos (facea glume proaste si complet insensibil). M-a durut foarte rau swi la sfarsit mi-a zis ca o trom,pa e gfoarte lunha si n-am nici o sansa pe ea si ailalt e lunga si foarte subtire. Apoi m-am dus la Ancar cu rezultatul si el mi-a zis ca totusi as avea cerva sanse.
Am schimbat doctoru fiind nemultumita de Ancar care dupa hsg mi-a dat stimulare ovariana fara sa-mi faca monitorizare. Iar actuala mea doctorita mi-a zis ca nu crede in hsg si ca film mai prost nu a vazut in viata ei (nb nu stia unde am facut hsg). Mai interesant este ca un an inainte facusem o celioscopie (laparoscopie ) si acolo prof. peltecu imi zisese ca e totul ok.
Pana la urma? Sunt in 5 luni, sarcina obtinuta cu IAS, cu ovulatie spontana. Chiar cred ca filmul meu de hsg era foarte prost. Am reusit cu prima inseminare si se pare ca problema mea era legata de glera ostila.
Multa bafta si incredere!!!!
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
Monica-Elena spune:
Si mie mi s-a intamplat exact acelasi lucru cu Ancar numai ca eu am si facut 3 luni de stimulari fara monitorizare bineinteles si uite am ajuns la FIV cu dr Protopopescu.La mine ambele trompe desi sunt permeabile sunt f intortocheate.
Monica
ileana spune:
Servus,
Adina, eu sunt mai rau...
O parte din ce ai povestit se suprapune cu mine....
Un motiv pt. care puteau sa se obtureze trompele in timpul instilatiior este clamydia..si la HSG.
Fa un test...stiu, nu ajuta, dar macar aflii.
adina1971 spune:
Tia, Ana-Maria, Monica Elena,Ilena, va multumesc tuturor pentru raspunsuri. N-am putut s-o fac mai devreme fiindca nu am reusit sa mai intru pe site pina astazi.
Parerea voastra este ca nu ar trebui sa fac FIV cu Ancar? In Pantelimon erau fete care faceau stimulari cu el si erau monitorizate in fiecare zi.Oricum nu sunt dispusa sa mai incerc altceva in afara de FIV. Am senzatia ca nu inseamna decit timp si bani pierduti.
Si intrebari...:
Monica, nu au fost probleme sa te muti la dr. Protopopescu? (asta daca faci fertilizarea la Medsana)
Ana Maria, cine este doctorita ta?
Va pup si va multumesc. Nici nu stiti cit m-ati ajutat!
Monica-Elena spune:
De ce sa fie probleme Adina banii sunt ai mei si optiunea de asemenea. Nu zic ca Ancar nu este un medic bun dar asa cum am mai spus trebuie sa existe acel feeling doctor pacient.
Mult succes!
Monica
luli spune:
quote:
Originally posted by adina1971
Buna Monica!
ma refeream la perioada dintre FIV-urile nereusite (observi ce "optimista" sunt!). Asta ma doare, ca nu mai am nici o sansa in mod natural. Nu stiu de cite ori o sa-mi permit sa fac fertilizare.
Eu am programare la Ancar pe 4 octombrie. Pina atunci, poti sa-mi spui cam cit dureaza o pregatire pentru FIV?
Tu probabil ca in momentul asta deja ti-ai facut toate socotelile banesti. Cit costa cu totul?
Multam de raspuns! si BAAFFTAAAAAA!!!!!!!!!
Adina
Bine v-am regasit dragele mele
Nu am mai inrat de multisor pe Forum pentru ca am avut multa treaba la servici si acasa cadeam lata si in al doilea rand am vrut sa treaca cat mai repede timpul si sa se faca septembrie....
Adina si noi sunem programati pe 4 oct la Ancar pentru interpretarea rezultatelor dupa tratament...
Monica daca ai fost la Ancar nu inteleg de ce ai renuntat la el si ai trecut la Protopopescu.
Spune-ne si noua motivul.
Si eu sunt una din persoanele care isi doresc cu disperare copii si anul acesta pana la sfarsit trebuie sa o scot la capat cumva ca daca nu, o iau razna. Pe langa faptul ca nu se poate natural nici nu dispunem de toti banii pentru FIV si ne-am hotarat sa imprumutam si daca e ceva in neregula cu Ancar... ma pui pe ganduri....
Va pup si mult mult noroc,
Luli
E si maine o zi!