Mamici de ianuarie-februarie 2005(33)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amo2004 spune:

Daca tot nu pot dormi, sa va scriu macar, asta dupa ce am recuperat ce ati scris azi, ca la job a fost o zi horror care s-a terminat cu ore suplimentare pana la 10 seara!!!

Despre discutia cu spaga, subscriu pt. 100-150 EUR nastere normala (asta daca dr. sta cu tine si te ajuta efectiv si nu o lasa mai mult pe moasa sa se ocupe de tine), 500.000 - 1,5 mil la moasa, 200 EUR cezariana, 1,5 mil. anestezist, plus maruntisuri/atentii la asistente si ingrijitoare (atentie ce pe astea nu prea le prindem de 2 ori in tura pana iesim din spital). Nu prea sunt de acord cu spaga, dar parca mi-e frica de ceea ce s-ar putea intampla daca nu as da nimic. Oricum de asta e va ocupa sotul meu.

Contractii n-am inca, dar din cate am citit, mai incolo vom experimenta toate asa ceva, deoarece uterul va incepe sa se pregateasca pt. travaliu.

Si acum subiectul "preferat" - kilogramele. Eu am luat 5,5kg pana acum:
- cca 3kg inainte de sapt. 18, insa le-am luat in timp, pe masura ce m-am prins ce pot manca fara sa dau afara
- 2kg in saptamanile 18-19 cand am fost in concediu (kg pe care le luam oricum in concediu si de nu eram gravidutza)
- 0,5 kg in sapt. 20-22 (m-am cantarit chiar ieri)
Eu sper sa nu depasesc 15kg pana la sfarsit. Desi lumea imi spune ca nu se vede decat burtica, eu vad ceva depuneri si pe coapse si fese.

De mancat noaptea nu mananc; mi-ar fi si lene sa ma duc pana la bucatarie, abia ma scol sa merg la baie. Mi s-a intamplat insa sa ma trezesc noaptea cu senzatie de foame daca cina a fost pe la 7 seara si pe urma n-am mai ciugulit nimic.

Mona 22+ sapt, DPN 10 ian. 2004
Dr. Cruciat, Gine I, Cluj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocolino spune:

'Neata mamici,
Eu incep deja sa ma ingrijorez... Azi dimineata m-am cintarit si am constatat nu ca nu m-am ingrasat,ci ma mentin in continuare cu un deficit de 2 kg, pe care le-am pierdut pina in luna a 3a.. Oare e normal???

Coca 20 saptamani si dragalas - Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adana spune:

Buna dimineata fetele.
NU v-am scris demult..Am fost si eu la eko acum vreo 3 saptamini dar bebe meu era cu fundul in sus si nu i-am vazut fatza cit despre ce e voi afla cind nas.
Tot citesc si ma minunez cite controale si analize a-ti facut.Ma tot stresez si eu cu colul asta ca mie pina acum nu mi-a facut nici un control ginecologic doar 2 ekografe si n-am de unde sa stiu cum stau cu el.
Ma bucur ca nu-s in ro ca am scapat de spagi si mita si toate cele.Aici pt gravidutze toate controalele + nasterea+ spitalizarea sint gratuite.Macar cu atit sa ma aleg si eu.
Intram si noi in saptamina 23 si pot sa zic ca ma simt bine si am luat doar 4 kg dar cind am ramas insarcinata aveam si eu 15 kg in plus fata de greutatea normala.Eu mi-am propus ca mai mult de 9 kg sa nu pun pe mine.Eu pofta de mincare nu prea am.Maninc multe fructe si incerc sa maninc multe lactate.
Sanatate tuturor fetelor si o sarcina cit mai ushoara si fara probleme

adana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerasu spune:

Camitzu aceleasi dureri ca la ciclu in partea de jos, cam in zona colului, le-am avut si eu saptamana trecuta dar numai dupa ce faceam un efort (plimbare, ridicare de obiecte, alergat etc) si am fost la docotr si mi-a zis ca ar fi tot contractii. Norocul meu este ca colul este inchis si nu este scurt. Mie mi-a dat tot No Spa sa iau si a zis ca daca se accentueaza sa mai stau intinsa in pat.

Amaya bravo tie ca ti-au iesit analizele bune.

Gabiu de unde ai nevoie de telefon, de la Diagnosis sau de la CMU? Am inteles ca la Diagnosis revin dupa 15 septembrie iar la CMU Enescu 212.05.69/70.

Adana colul se masoara cel mai bine la ecograf ca din "palpare" si control ginecologic poate sa-l aprecieze daca este inchis/deschis sau daca este suficient de lung. La eco insa iti spune exact dimensiunea si daca este I/D.

"ingerasele" 24+ saptamani DPN 31.12.04
Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://photos.yahoo.com/simiongabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ubi spune:

Mi-am luat in final pantaloni negri din Obor. Nu sunt din materialul mult visat (adica sunt din plastic) dar deja eram satula de alergatura. Si o sa-i port doar toamna. La iarna...mai vedem.
Daaa....am fost la coafor sa ma tund. Si daca va spun ca am fost si la cosmetica la o curatare de ten... o sa lesinati de ciuda. Sic!
N-am pus decat 4 kile caci nu prea aveam eu mare pofta de mancare. Dar cred ca de acum....o sa rup masa in doua.
la burtici!

PS: cand stau culcata pe spate se vede burtica ridicata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Fetele, referitor la haine, eu am mai scris asta o data: este un magazin pe Mosilor special pentru si se numeste "ml" este in capat, spre intersectia cu Bd. Carol, pe dreapta daca mergeti din piata Obor. Are haine frumu, preturi maricele, insa eu am fost acum o luna cand aveau o promotie (am scris atunci pe forum, dar poate mai e promotia) astfel incat preturile au fost aproape normale. Eu atunci mi-am luat 2 perechi de blugi, o camasa de blugi si o geaca toate speciale pentru gravidute, asa ca deocamdata cu hainele astea ma descurc pentru serviciu. Dar trebuie sa mai trec pe acolo sa vad ce mai este gros ca au primit colectia de toamna si daca mai au promotii va scriu.

Ubi, prin Obor ce ai mai vazut frumos pentru noi ? Merita sa dau o tura ? Cred ca esti dupa coafor si cosmetica, vezi ce faci pe acasa, cu sotiorul ! Eu am un noroc tare mare cu bebele asta: am ten gras si cam acneic, dar de cand sunt insarcinata mi s-a curatat fata si e super, de nu imi vine sa cred.

Lali si licuriciul ei 22+
Dr. Anca, Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrutza spune:

Neata la burtici!

Sunt cam ingrijorata azi, ca ieri am avut o gramada de probleme la servici - imbecila de sefa ma acuza de lucruri pe care nu le-am facut - si mi-a cam crescut tensiunea, am fost cam ametita vreo 2 ore. Din pacate nu mi-a trecut pana aseara, si sunt cam ingrijorata ca bebita mea cred ca s-a suparat ca nu a mai fost asa vioaie aseara, iar dimineata nu a miscat deloc. Abia acum o simt vag. Nu sunt in apele mele deloc.

Imi puteti spune si mie cand s-a discutata problema cu concediile, ca tare as vrea sa imi iau cat mai curand posibil sa nu cumva sa patesc ceva pe-aici. Care sunt conditiile, cum se pot lua, ce bani primesc etc. Ma refer la concediul de risc maternal, ca celalalt de maternitate stiu ca il pot lua chiar inainte si dupa nastere.

Andrutza si bebelusa
21+ sapt. - dr. Tutunaru - Elias
DPN 13-15 ian. 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cam33 spune:

Ingeras multam de raspuns. Pai daca o tot tin in contractii iar o sa ajung la pat.
Cum era cu pozitionarea placentei: posterioara, anterioara? Cum e normal sau in general?

Ubi cum adica se vede burtica ridicata? Adica in picioare nu ti se vede burtica. La mine a crescut mult, nici nu ma mai uit in oglinda.

Camitzu 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Vreau sa va spun un banc. Sper sa va placa tot atat cat mi-a placut si mie:

„O tanara femeie nascu in liftul unui spital si se simtea foarte jenata din cauza asta. Ca s-o consoleze, una dintre asistente ii spune:
- Nu ai de ce sa te jenezi. Cu doi ani in urma, o femeie a nascut chiar in curtea maternitatii.
Auzind asta, tanara femeie izbucni in lacrimi:
- Stiu, tot eu eram… „

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocolino spune:

Andrutza problema cu concediul sta in felul urmator : Iti poti lua program redus (de 6 Ore) pina intri in 8 luni..iar CM de urgenta pina la 7 luni sau concediu de risc maternal atit inainte cit si dupa ce nasti. Din 01.ian iti poti lua CO pe 2005(daca sefii tai sunt de acord) urmind ca dupa concediu sa intri in presi post natal.. CIC iti poti lua numai DUPA post natal...Intelegi?

Coca 20 saptamani si dragalas - Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131

Mergi la inceput