Mamici de ianuarie-februarie 2005(33)
Raspunsuri - Pagina 3

cam33 spune:
Irinel daca se poate, insista la sotiorul tau sa-ti puna internet. Mie asa greu mi-a fost sa stau singura cuc sa n-am cu cine vorbi pana seara. Noroc ca bebe a miscat intr-o veselie si ma mai jucam cu ea. Dr nu ti-a spus din ce cauza s-a micsorat colul daca n-ai dureri? Mi-e mi-a zis ca de la contractii.
Ingeras cred ca pana la urma o sa-mi iau si io un pat textil. Merit
, da' zi-mi si mie, cat ai dat pe el? Celalat model de care spunea Coca parca, cu veioza, care se face tarc, cat costa la Carrefour
. Sa stii ca tot n-am inteles cu inelele, se poate prinde bb de ele sa se ridice?
Camitzu21+

corneliaa spune:
Va multumesc mult fetelor pentru incurajari si pentru faptul ca sunteti sufleteste aproape de noi. Adevarul e ca am cam cautat-o cu lumanarea, mergeam la servici si fortam lucrurile si acolo si acasa, unde totul a devenit un santier in renovare.N-am carat greutati niciodata (nici macar plase cu cumparaturi) dar am fost in miscare mai bine de 16-17 de ore pe zi.
Acum vrem nu vrem, avem o saptamana de tintuiala la pat si inca doua de CM. (noroc ca e calculatorul langa pat, ca altfel cred ca inebuneam definitiv).pupicei la mamici si bebei.Si aveti grija de voi.
(20 sapt.+)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100

cam33 spune:
Candy chiar imi faceam si eu griji cu greut. si voiam sa intreb. E normal sa iau 7kg. Pai ce fac pana la 9luni , mai ales ca in ultimele 2 luni se zice ca explodam? Cum sa fac doar 15kg in total
?
Hainele nu-mi mai incap de mult. Mi-am luat o salopeta si cu ea cred ca imi fac toamna. La iarna cred ca voi imprumuta de la sotul cu burtica mai mare decat a mea
Camitzu21+

Lali spune:
Irina si Cornelia, sa fiti cumintele si sa aveti grija de puiutii vostri. Daca trebuie stat la pat, asta e, se poate si mai rau, nu ? Oricum mai scriu o data ceea ce cred ca am mai scris de vreo trei ori in legatura cu statul la pat: gasiti-va o pozitie comoda, pozitia pe spate cu picioarele intinse intinde burtica mult si predispune la contractii. Cea mai indicata pozitie este pe stanga, cu o pernuta sau ceva care sa inalte sub piciorul drept indoit. Va spun asta pentru ca eu de cand am descoperit aceste lucruri am contractii foarte rare si ma simt mai bine. In rest, sanatate multa si sa va auzim numai cu vesti bune !
Lali si licuriciul ei 22+
Dr. Anca, Municipal

ingerasu spune:
Irina stii doar ca si tu mi-ai spus de preturi. Noroc cu tine ca asa am ajuns si prin Cora si iata ca mi-a folosit. Oricand vrei iti mai spun despre ce te intereseaza. Numai tu sa te faci bine.
Camitzu daca intri pe graco.ro o sa gasesti patuturile si carucioarele cu tot cu preturi si descriere. Patutl meu Contour 120 a costat 4 mil lei fata de 5 mil cat il vand pe site dar cel pe care il vrea Coca nu m-am uitat atent ca nu m-a interesat. Eu imi iau masa de infasat separat ca contine si dulapior si cadita si masa de infasat. Ceea ce pot sa-ti spun eu despre patul pe care il vrea Coca este ca este mult mai mic in realitate, adica mai scurt. Al meu are o lungime de 120 cm pe cand celalalt are doar 105 cm. Eu am zis ca 15 cm diferenta o sa se observe cand s-o lungi bebe si nu o sa mai incape in patut. Eu vreau sa o tin pe Bia macar pana la 3 ani in el si la 3 ani un copil are mai mult de 1 m.
Candy poate asa esti tu constituita, poate le dai dupa aceea jos kilogramele. Oricum incearca sa nu iei mult ca o sa te misti mai greu, o sa le dai mai greu jos si o sa nasti mai greu. Si ca sa-i fac SIC lui Camitzu eu am luat doar 2 kg pana acum la 24 sapt implinite. Adevarul este ca eu am mancat in sarcina foarte multe fructe, cu kilogramele zilnic, si lactate si automat mi-am asigurat toate vitaminele si elementele nutritive din ele. In rest, chiar nu mai simteam nevoia decat de un gratar si atat. Iar rar pofteam si eu sa mananc ceva dulce si imi luam ciocolata, o haleam imediat dar cateva zile dupa nu mai imi trebuia dulce ca nu mai simteam nevoia.
Doctorul meu chiar se mira ieri ca am pus doar atat, am crezut ca este anormal sa iei asa putin, dar a zis ca el nu este adeptul a multe kilograme puse ca mai apoi noi o sa tragem de ele. Oricum mi-a zis ca de ingrasat te ingrasi pana in saptamana 38 de sarcina iar pana atunci mai mult o sa fie de la bebe. Asa ca poate ai luat in greutate si de la copil.
"ingerasele" 24+ saptamani DPN 31.12.04
Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://photos.yahoo.com/simiongabriela

cam33 spune:
Lalisor sa inteleg ca pozitia pe spate nu e intezisa de dr. ci doar din experienta ta? Eu vreau sa spun ca mai mult pe spate am stat cand am stat la pat. Pe dr ma durea ceva pe stg altceva. E drept ca statea catodata cu piciorele indoite deseori din comoditate.
Tu cate kg ai luat?
Fetele, dati de stire cate kg ati luat, sa nu mai ne facem probl eu si Candy.
Camitzu 21+

tomasa spune:
Camitzu abia astept internetul, care oricum trebuia pus si fara problemele astea pt. perioada de dupa nastere cand sigur o sa vreau sa comunic cu voi si nu o sa merg la servici. Deja mi-a fost greu fara voi in numai o saptamana. Din pacate va dura vreo luna cred. Intre timp mi-a promis ca va intra el de la servici si o sa-mi printeze ce scrieti, ba chiar o sa va dea din cand in cand vesti despre mine. Dupa care sigur imi pune internet. E un bun si un dragut si incearca sa para optimist mereu desi eu stiu ca si el este ingrijorat pt. mine si copilas.
Nu mi-au spus de ce se scurteaza colul . Pop zicea ca probabil contractiile, chiar asa nedureroase cum sunt il scurteaza...
ca eu dureri chiar n-am avut!
Multumesc Lali pt. sfaturi. Pozitia respectiva o practic si eu destul de des pt. ca asa stiu si eu ca pt. bebe e mai bine sa stau pe stanga, cu singura diferenta ca nu puneam pernuta. Asta sa o pun intre picioare? Adica intre stangul care e pe pat si dreptul care ar trebui sa se sprijine pe el, sau sub cele doua picioare suprapuse(intre ele si pat)? Scuze daca suna cretin intrebarea...
Ingeras, stiu de cele din Cora. Eu sunt incantata de patutul pe care l-ai luat din Carrefour si pe care am reusit sa-l vad acum pe net. Sotul meu imi spusese ca in Carrefour au doar patuturi din lemn, sau asa aveau cand a fost el. E mult mai misto decat cel de la Cam din Cora si e mai ieftin ca are toate cele incluse. Sunt incantata!
Camitzu, Candy si eu m-am ingrasat. Dar nici nu ma mir, cu statul asta in pat si lipsa de activitate/efort. Eu am luat cam 8 KG. De la 49 la 57 si asta la cca. 1.65. Noroc ca inca nu par grasa, dar e mult oricum, mai ales ca procent fata de greutatea initiala...Asta e! Eu nu mananc mult, dar vad ca totul se depune. Nu-mi ramane decat sa sper ca voi da jos la fel de repede dupa sarcina si mai ales ca nu raman cu vergeturi pt. ca asta e marele pericol la ingrasari si slabiri bruste.
Ideal e sa iei putin in primele luni, si mai multe cand se obisnuieste organismul cu sarcina, asa cum a luat Ingerasu.
Irina, 21+ sapt.
Dr. Radoi, Spitalul Municipal
Irina burticoasa si copilasul cuminte din burtica

cocolino spune:
Cornelia,Irina, hey unde e moralul ridicat cu care ma incurajati voi, pe mine..nu mai departe de ieri??? Capul sus,ca totul va fi ok. Stati cumintele in patut si ginditi pozitiv.
Camitzu, vezi PM
Coca 20 saptamani si dragalas - Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131

Lali spune:
Camitzu, din ceea ce am citit eu nu e interzisa pozitia asta, doar ca pozitia pe spate cu picioarele drepte intinde cel mai mult burta (indiferent ca esti insarcinata sau nu), cu picioarele indoite e ceva mai bine, si am citit clar ca e indicata pozitia pe stanga ( in cartea me da si o poza pentru exemplificare). Din experienta mea si a altor fete cu care am vorbit pe forum, in momentul in care am fost atenta la modul in care stau in pat mi s-au rarit considerabil contractiile in sensul ca acum am una la 2-3 zile, inainte aveam 4, 5 pe zi. Oricum nu cred ca se poate aplica ad literam pentru fiecare gravida, sunt convinsa ca cel mai important lucru e sa ne studiem singure corpul si sa gasim ce ne face bine.
Lali si licuriciul ei 22+
Dr. Anca, Municipal

cam33 spune:
Ingeras nu ma mai joc . Pai si io mananc fructe angro fara dulciuri dar nu-mi ajung
si, mananc si mancare gatita. Cate kg avea bb-ul tau pe la 20sapt, mai stii? Al meu avea 320g. Macar aici pot sa-ti fac si io
?
Camitzu 21+