Mamici de ianuarie-februarie 2005(33)
Raspunsuri - Pagina 10

andrutza spune:
Shobo, vezi ca PM-ul pentru Aurelursu a ajuns la mine. Verifica daca l-ai trimis si la ea, daca nu mai trimite o data.
Coca, merci pentru informatii. La mine treaba cu Co 2005 nu prea merge, ca eu am DPN pe 13-15 ianuarie, asa ca va trebui sa ma descurc cu concediul de risc maternal si cu cel de pre si post natal. Eu doar vroiam sa stiu de ce acte am nevoie pentru cel de risc maternal, ca sa pot eventual sa intru de la 1 octombrie o luna, sa mai vin vreo doua saptamani, sa mai iau 1 luna dupa aia si apoi sa intru direct in cel de pre si post natal. Cred ca e cea mai buna solutie.
Camitzu, iti multumesc pentru intelegere si sfaturi. Din pacate aceleasi sfaturi le primesc si de la apropiati, dar ce sa facem, asta e viata, nu pot sa nu ma enervez cand sunt in continuu invinuita pe nedrept, chiar daca stiu foarte bine ca patesc asta pentru ca imbecila e panicata ca ramane fara mine. Eram printre altele memoria ei, ca pe-a ei a cam pierdut-o. Si o s-o cam incurce Asa ma linistesc si eu.
Eu cred ca hainute pentru gravidute nu o sa pup, ca la preturile astea nu mi le permit. Eu am rata de casa, de frigider, intretinere la 4 camere, datorii etc. Asta e, am vrut casa mare in care sa stau doar cu sotul meu, acum sufar. Dar e mult mai bine decat cu parintii sau in garsoniera.... Si deci eu imi voi lua lucruri largi si materiale sa imi fac cate ceva, ca nu pot sa dau un milion pe o salopeta - in cel mai bun caz.
Andrutza si bebelusa
22+ sapt. - dr. Tutunaru - Elias
DPN 13-15 ian. 2005

Shobo spune:
ingerasu, aseara am ajuns pina la AC ca tot aveam masina parcata pe acolo si era o singura gravida care facea gimnastica cu profa de gym. am ajuns pe la 6:30 si cu scuze am intrat sa ma uit doar. m-a lasat sa stau vreo 30 min. si m-am cam prins ce miscari tre sa facem si ce nu avem voie... asa ca dupa fiindca tot aveam echipamentul la mine, m-am dus la sala mea de la IDM Welness Club din Semanatoarea(care e f apropae de casa mea) si am facut aerobica cu fetele normale... mi-am impus sa nu fac miscari bruste, prea rapizi, NU ABDOMENE, NU SARITURI, NU BRUSCARI... NU STRINGERI DE GENUNCHI LA PIEPT, NU APLECARI IN FATA... caci asa am vazut la tipa de la AC ca facea si explica acelei gravide... si a mers, zic eu. m-am simtit ff bine, nu sint obosita si nici aseara nu eram, si cred ca si bebe s-a simtit bine ca nu l-am bruscat pe micut :))
asa ca voi veni probabil vreo 4-8 sedinte la AC sa ma prind bine ce si cum am voie si apoi cred ca ma duc doar la sala mea... acolo am si piscina si pot sa merg si 1-2 ori pe sapt. la piscina.
vorbim
pupici

cocolino spune:
Mai fetelor, (cele din Bucuresti) mergeti in Mag Victoria,la et 4-Raionul de copii si acolo veti gasi multe lucruri de gravidute..In special pe spaiul acela din fata scarilor rulante(se coboara 3-4 trepte)care are multe raioane cu lucruri de ocazie..Acolo eu am gasit salopete de blugi(1.200.000),sarafane de blugi(1.400.000) si de stofa mai de toamna (700.000), camasi de gravide(400-500) sutiene(150.000) si multe alte lucruri..Sarafanele si salopetele nu sunt scumpe tinind cont ca marimea lor se poate regla(au nasturi sau cordoane) si mie personal imi vin de acum(5 luni) si cel putin pina in dec(8 luni). In plus de asta, blugul este gros, si merge lejer si la iarna...
De asemenea am mai vazut lucruri de gravide in Mag Cocor,la perter,dar nu cunosc preturile...
Coca 20 saptamani si dragalas - Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131

andrutza spune:
Shobo, eu merg peste 2 saptamani la Tutunaru. Pana atunci mai rabd, dar o sa il intreb cat de rau imi face porcaria asta de serviciu si daca e necesar sa imi iau concediu de risc maternal. Nu vreau sa risc nimic, nu ma intereseaza nimic altceva, decat sanatatea copilului meu. Deci abia atunci iti pot spune. Daca ajungi tu mai devreme sa imi spui si mie ce-ati vorbit.
Andrutza si bebelusa
DPN 13-15 ian. 2005

cocolino spune:
Andrutza, de ce zici ca la tine nu merge CO pe 2005 inainte de prenatal?? Si eu am DPN 4 Febr,dar eu am 25 zile de CO ceea ce inseamna o luna si fix inca 5 zile din febr..Si-apoi,chiar daca depasesc cu 1,2,4 zile trec imediat in prenatal si astfel nu pierd zile multe din cele 126 cuvenite...Tu cite zile de CO ai dreptul? Nu uita ca 20 zile de CO inseamna fix toata luna ianuarie,tinind cont ca zilele lucratoare din ian sunt in jur de 20-22..Si-apoi, e mai convenabil sa-ti iei doar 2 saptamini de prenatal decit o luna...Asta daca te afecteaza la banuti... Ai inteles?
Coca 20 saptamani si dragalas - Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131

oprietena spune:
Pupici la si
sper ca azi voi sta si eu mai mult pe aci, cu voi la barfa.
Vorbeati de kg??? Eu am luat deja 8, de la 49 am ajung la 57 marti la 1.65, asa nu as fi, e tocmai bine dar ma obisnuisem cu <50 de vreo 5 ani. Eu mananc de 3 ori pe zi, biiiiiiiine de tot, orice in lim normale si intre multe fructe. Imp este ca bubulina sa fie sanatoasa, ca dupa aia facem gimnastica si trebe sa le dam jos.
Mirela si bubulina 23+

alina_gabriela9 spune:
Buna, fetelor!
Voua v-au mai recomandat medicii analize pentru ultimul trimestru de sarcina?
Eu trebuie sa fac o cultura de col pentru ca am o nenorocita de cervovaginita (inflamare a colului) pentru care mi-a recomandat spalaturi cu Femigin B (un usor dezinfectant) sau pelin/galbenele. Stiu ca nu prea se recomanda spalaturi in aceasta perioada, insa se pare ca-i o problema destul de serioasa, pentru care mi-a dat si niste medicamente. A mai avut careva dintre voi astfel de probleme, ca tare mult m-ar ajuta un sfat!
In rest, am pus 8kg pina acum asa ca se pare ca sint campioana si voi avea muuuuult de lucru dupa. Bicicleta mea medicinala ma asteapta intr-un colt si se hlizeste
A, tocmai am primit cartea sotilor Capraru. De abia astept sa o citesc!
Astept sa-mi raspundeti daca stiti ceva de inflamarea colului.
Multumesc,
Alina si BBlina 22s

cam33 spune:
Coca am priceput cum e cu banii dar desteapta mea de dr de fam stramba din nas cand m-am dus cu CM de la ginec ptr 2sapt. Moare de ciuda ca ma duc la clinica partic si nu la dr. pe care treb sa mi-l recomnde ea. De 100% atunci nu stiam dar nu cred ca mi-ar fi dat. Pai mi-ar conveni sa stau acasa si sa iau mai multi bani
. Si cu cate procente iau peste sal, adica asig de sanat cat sunt?
Camitzu21

oprietena spune:
Andrutza ai fost tare haioasa: "Eram printre altele memoria ei, ca pe-a ei a cam pierdut-o. Si o s-o cam incurce Asa ma linistesc si eu." Stai linistita, nu te mai agita tu atata ca-i face rau BB.
fetele cochetele, Ingerasa si Shobo cum a fost la aerobic, sau ati scris deja? ca eu nu am apucat sa citesc tot.
Mirela si bubulina 23+

andrutza spune:
Coca, asa e cum spui tu, dar mi-e teama ca nici nu ajung in ianuarie cu sarcina. Se intampla foarte des sa se scurteze termenul de 9 luni cu 2 saptamani. de-aia eu nu m-as baza pe asta. Plus ca nu stiu exact: ca cate zile as avea eu dreptul daca nu lucrez deloc in anul 2005? Daca esti in medical ai dreptul si la concediu de odihna? Eu nu cred. Varianta e foarte buna, dar nu prea se poate aplica. Si crede-ma ca as incerca orice pentru ca am mare nevoie de bani.
Andrutza si bebelusa
DPN 13-15 ian. 2005