Un sfat din Canada...sau alte parti ale lumii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adivio spune:

In cazul acesta daca divortul s-a pronuntat in Canada poate cere refacerea transcrierii in limba romana care sa cuprinda si datele despre copil. Oricum, Madalina pensia alimentara este o actiune separata care putea merge paralel cu divortul dar poate fi deschisa si separat oricind pina cind copilul implineste 18 ani sau 25 daca este student la zi. Daca copilul avea 14 ani putea deschide actiunea in nume propriu, dar in cazul de fata o va deschide mama pentru copil. Nu mai pierdeti vremea, spune-i sa dea drumul la actiune si mai vedem pe parcurs. Sunt aici si avocati care practica, eu am pierdut contactul, si care ar putea sa o ajute concret chiar preluind cazul. Vorbeste cu Liliana Csaki - este avocat.

Adivio&Ioana-nazdravana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina horsa spune:

Fetelor sunteti minunate! Eu se pare ca m-am grabit tare cand am scris mesajul...am si nervi pe tema asta trebuie sa recunosc.
Deci fata are 14 ani, e nascuta in 1989 cum am spus.
Ce ma dezamageste este ca am vorbit acum cu prietena mea si mi-a zis ca a mai incercat acum 7 ani si i s-a spus ca nu exista conventie intre Canada si Romania si deci ca nu poate fi obligat sa plateasca , nici daca se pronunta in tara o hotarare favorabila copilului.
Deci asa cum spunea una din voi aici, pe hartie poate obtine dar real daca el nu vrea sa plateasca....adio. El a venit in tara anul trecut prima oara dupa 10 ani. Si cum este din nou proaspat tatic nu vad sa vina curand. Parintii lui sunt aici dar nici ei nu se sinchisesc. Nici adresa nu ne-au dat-o, am aflat o adresa (care nu stiu daca mai e valabila) din alte parti. In plus sta cu chirie, nu stiu cum il putem gasi, am incercat pe site-ul recomandat de voi dar nu am gasit.
Iar prietena mea nu ma lasa sa-i dau numele aici. Asta este.
Daca mai aveti idei....mersi.
Daca nu...macar m-am racorit, cum spunea altcineva aici.

Madalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Eu, in locul ei mi-as lua hotararea judecatoreasca romaneasca (de pensie alimentara) si as emigra cu tot cu copil in Ca. As alege varianta cea mai ieftina (prin partea franceza) si m-as stabili in Toronto. Aici fiind as incepe demersurile de aplicare a hotararii judecatoresti din Ro.
Individul nu merita lasat in pace, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Are o responsabilitate, copilul, pe care trebuie sa si-o asume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Hai, mai Caroline, mai, cum sa emigrezi cu copil cu tot, doar ca sa te razbuni. Ce va face ea singura in Toronto, fara o motivatie puternica de a fi acolo? Stii si tu ce greu e sa iti gasesti un job la inceput. Emigrarea nu e floare la ureche.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adivio spune:

quote:
Originally posted by Caroline

Eu, in locul ei mi-as lua hotararea judecatoreasca romaneasca (de pensie alimentara) si as emigra cu tot cu copil in Ca. As alege varianta cea mai ieftina (prin partea franceza) si m-as stabili in Toronto. Aici fiind as incepe demersurile de aplicare a hotararii judecatoresti din Ro.
Individul nu merita lasat in pace, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Are o responsabilitate, copilul, pe care trebuie sa si-o asume.

Fetelor, eu zic sa dea drumul la actiune, mai ales ca fetita are peste 14 ani, deci poate chiar ea sa-si dea in judecata tatal si sansele, zic eu, sunt destul de mari sa plateasca. Dar important este sa se hotarasca mama.

Adivio&Ioana-nazdravana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

Barbati iresponsabili!
Asa este, emigrarea nu e floare la ureche.
Dar tipa este supercalificata, pt asi obtine drepturile ar putea pleca in Canada! E o solutie neasteptata mai ales pt el!

dar nu cred ca o sa aleaga aceasta solutie pt ca si ea este comoda, atata vreme nu a facut nimic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

poate ca ar fi mai simplu sa trimita doar fetita la tatal ei, in Canada

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

quote:
Originally posted by casandra

Hai, mai Caroline, mai, cum sa emigrezi cu copil cu tot, doar ca sa te razbuni. Ce va face ea singura in Toronto, fara o motivatie puternica de a fi acolo? Stii si tu ce greu e sa iti gasesti un job la inceput. Emigrarea nu e floare la ureche.

Casandra draga, eu am o prietena, o femeie foarte hotarata. A venit in Ca acum 3 ani cu fiica ei de 16 ani la vremea aia. E drept ca este un om cu vointza, este din basarabia si a venit aici neavand ce pierde. Ea este economist, eu am cunoscut-o la un curs de contabilitate aici in Toronto, abia venita statea pe welfer si mai facea baby sitting in blocul in care locuia pentru a-si completa veniturile. Dupa terminarea cursului, dupa 6 luni de la venirea ei si-a gasit de lucru (de fapt toate ne-am gasit de lucru dupa cursul acela). Acum dupa 3 ani este bine merci, pe picioarele ei, cu fata studenta in anul 2, nu a avut nici un alt ajutor, fostul ei sot s-a recasatorit in Basarabia si, alt iresponsabil, nu trimite nimic copilului. .... Asa ca... daca vrei - potzi.... totul este sa vrei si sa luptzi pentru scopul tau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Sigur ca se poate sa te realizezi si in Canada, dar mi se pare tare ciudat sa plece doar ca sa ii arate lui ca trebuie sa fie responsabil si ca n-are scapare. Inteleg sa pleci in Canada daca iti doresti asta, dar numai de dragul pensiei alimentare, sau ca sa iti surprinzi fostul barbat,eu zic ca nu merita efortul si stressul, sincer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina horsa spune:

Visul lor, pe vremuri, a fost sa emigreze in Canada. De aceea i-a si dat banii lui cand a avut ocazia sa plece, urma ca intr-un an sa le cheme si pe ele. Numai ca in loc de chemare a primit hotararea de divort.
De atunci...e 98% singura cu fetita. Parintii ei nu prea au cu ce o ajuta, stau la tara si nu au o situatie prea buna, ba in ultimii 3 ani au venit la ea pentru ajutor, medicamente, spitalizari etc.
Mi-e ciuda ca unii habar nu au ce fac...eu nu cred ca el isi imagineaza prin cate a trecut ea si la cate a renuntat, si....nu trebuie sa va mai explic voua...ca sa creasca acest copil, si nu oricum, are tot ce-i trebuie chiar daca nu lux ( aparat dentar,etc).
Nu stiu cum s-ar fi simtit el in locul meu daca acum cativa ani cand a mai trecut printr-o perioada asa grea, o sunam si imi spunea ca i-a facut Anei cartofi prajiti cu copan de pui. Si tu? intrebam. Eu am baut un ceai , era raspunsul.
Imi vine sa-l strang de gat, nu ii doresc sa dea ochii cu mine vreodata. Ma intreb acum ca e din nou ( sau abia acum?) tata...se gandeste si la ce a lasat in Romania? Si sa nu-mi spuna ca nu era pregatit, ca nici ea nu era.
Stiu ca ea a gresit ca nu a luptat atunci pentru drepturile ei, dar credeti-ma, si stiu ca intelegeti, ca nu i-a fost usor. Daca avea rude, frati, ceva care s-o ajute, mai era cum mai era, dar asa....
Sper sa reusim sa introducem actiunea, mi-e teama ca daca el sta cu chirie nici adresa ( daca mai e buna) nu foloseste la nimic..dar om vedea.
Si apoi....Dumnezeu cu mila , daca el s-o milostivi sa trimita ceva bine daca nu, nu.
Oricum, fetelor ( ca baieti mai putin din cate vad) va multumesc ca va faceti timp pentru noi. Sunteti minunate.

Madalina

Mergi la inceput