Cum e relatia de cuplu cand a aparut un bb?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Fetelor si in mod special pentru Mamica dulce...
Nu va mai stresati atat.. este normal sa se schimbe multe... as spune chiar ca este normal ca sotul sa fie un pic gelos... oricat am vrea copilul ii ia locul si fiecare reactioneaza in felul lui...
Ehe! De cate ori nu am venit eu de la serviciu la ora 18 ( plecata de la 7), am imbracat copilul si l-am scos afara in timp ce sotul tregea un pui de somn! Nu si-a pus problema niciodata daca are ce manca... ce imbraca... Iar de joaca... ce-i mai indemn eu.
Iar faza cu "Nu a venit timpul meu!" sa stii mamica dulce ca este adevarata intr-o oarecare masura... Sotul meu abia acum... la aproape 4 ani isi mai face de lucru cu Adi. Dar cand are chef... Eu am nu am... sunt obosita sau nu... il duc in parc... desenez... ma joc...
Dar cel mai tare ma enerveaza cand imi spune ca nu am grija de el... ca Adi a vorbit mai tarziu decat alti copii... si spunea ca nu il invat eu... i-am explicat ca va recupera... ca asa am fost si eu... nimic... Numai timpul l-a convins...
Cand face rele este vina mea... cand face bune este meritul lui...
Ce sa-i fac?
Il iubesc .... cu toate astea il iubesc... bineinteles ca are si partile lui bune...
Treceti mai usor peste toate... Noi femeile suntem altfel facute... Pentru mine intotdeauna familia noastra va fi pe primul loc... La el nici nu pot spune pe ce loc sunt... parca toate sunt la acelasi nivel... cariera... familia... parintii lui...
Ma mai enervez si eu... dar trec peste toate si-mi vad de ale mele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulian1969g spune:

>adica acum au un copil si toata atentia lor se indreapta catre copil si nu prea mai au grija de ele (aspectul fizic) si nici de sot.

Eu cred ca este normal ca o mare parte din atentie sa se indrepte catre copil. Sigur ca este foarte bine daca femeia nu uita ca are si un sot pe langa ea... Dar poate ca ea - din prea multa grija - se intampla sa uite aproape de tot de sot, si sa-si aduca aminte doar cand are nevoie de vreun ajutor la treburi... Totusi sa sti ca si barbatul are placerea sa primeasca din partea sotiei din cand in cand un cuvant de incurajare, de atentie...

Pe de alta parte, sotul vede o calitate in plus la sotia lui: daca pana acum o privea doar ca pe o femeie, acum ea devine si femeie si mamica! Este ceva nou pentru barbat si el are nevoie de nitel timp pentru a constientiza si intelege ce atitudine sa aiba (atat fata de sotie, cat si fata de copil) in noua situatie.

>primul nostru bebel o sa vina peste 2 saptamani si atunci poate iti voi spune mai multe din experienta, dar ce am observat eu pe perioada sarcinii:sotul meu a devenit putin gelos ca eu vorbeam numai despre bebel si mi-a spus intr-o zi CAND O SA AI COPILUL NU CRED CA O SA MAI STAI SA TE JOCI IN PARUL MEU SAU SA MA PUPI.

Mda...

>atunci am realizat ca din 4 vorbe care le spuneam 3 erau despre copil si ca sotul meu nu prea mai primeste atentia mea, asa ca am inceput sa ma controlez si deocamdata totul este bine.acum se simte si el ca un bebel . sunt multi barbati foarte sensibili si cand nu mai primesc atentia necesara se inchid in ei si atunci cred eu intervine raceala.

In perioada aceasta uneori ingrijorarile se accentueaza foarte mult astfel incat momentele de afectiune dintre soti pot inregistra scaderi. Eu cred ca se pot face amandoua lucrurile foarte bine, adica sunt complementare: familia sa se ingrijeasca pentru venirea pe lume a bebelusului si in acelas timp sa existe momente de afectiune intre soti. Nu cred ca este bine ca toate gandurile, vorbele, actiunile sa excluda afectiunea dintre soti in aceasta perioada...

Giuliano

Mergi la inceput