Cum e relatia de cuplu cand a aparut un bb?
Dragelor, voi ati observat vreo schimbare in atitudinea sotilor vostri dupa nasterea unui copilas? In cazul meu, mi se pare ca sotul s-a cam departat de mine. Hai ca am inteles chiar imediat dupa nastere, dar acum, ca fetita are 4 luni, nu mai pot intelege. Nu ma refer neaparat la relatia intima, ci in general la atitudinea lui. Parca nu-l mai interesez deloc. Pe fetita o iubeste f. mult, dar pt. noi parca nu mai gaseste deloc timp. Pe langa faptul ca nu ma ajuta cu nimic in casa, nici macar la o simpla plimbare nu mai vrea sa vina cu noi. Daca ii zic sa scoata el fetita la plimbare, atunci o face, dar daca il chem si pe el cu noi, nu prea are chef. "Ce nevoie e de amandoi sa plimbam fetita?"!!!!!!!!!! Pai asta e raspuns? De tandrete nu mai poate fi vorba sau de putin alint. Eu nu mai am dreptul la nimic de cand avem fetita. Nu observa ca spal si gatesc seara tarziu si ca sunt franta de oboseala, doar ca sa fie totul bine: casa curata, mancare... De mult timp nu a mai intrebat daca poate sa ma ajute cu ceva. E de la sine inteles ca trebuie sa fac eu totul El vine obosit la ora 16 de la serviciu si se culca o ora sau 2. Dupa care se scoala si se pune la calculator. Daca ii spun sa stea cu fetita, sta, insa, repet, pt. mine nu mai are ochi.
Nu sunt genul care sa stea cu capul plecat si la un moment dat voi reactiona. Dar ma gandesc: oare sa se fi consumat totul intre noi?
Astept parerile voastre.
Olimpia
Raspunsuri
anda141 spune:
Draga mea, poate nu venirea copilului pe lume e cauza. Cel mai bine ar fi sa discuti cu el si sa-i spui exact ce te doare/deranjeaza. Nu e normal sa te neglijeze pe tine din cauza fetitei, spui ca pe ea o "baga in seama".
Si ca sa-ti raspuns exact la intrebare , relatia noastra de cuplu nu s-a schimbat, iar daca e vreo schimbare aceea e in bine, in nici un caz mai rau. Nu vad de ce ar afecta venirea pe lume a unui copil un cuplu care se iubea inainte si avea o relatie buna, nu vad de ce ar putea strica relatia. Din contra , se spune ca un copil,rodul dragosteai celor doi intareste si mai mult relatia.
Asa ca vezi, poate problema e din alta parte,poate nici tu nu-i mai acorzi atentie, ocupata fiind prea mult cu copilul, poate se simte neglijat sau poate ca problema era dinainte si acum ai observat tu.
Cel mai bine e sa discuti cu el, nu e bine cum procedeaza!
Succes si sa auzim de bine!!!
Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
bibi spune:
Draga mea si la noi relatia eu - el a cam scartait dupa venirea lui David. Norocul nostru e ca am fost la unison, adica nu prea ne mai ardea de dragalit nici mie si nici lui dar cauza era una serioasa, caci munceam amandoi in egala masura si ne ocupam de copil la fel. Nu zic sa-l iei de gat, ca deh, unora le trebuie mai mult timp sa se obisnuiasca cu o suma marita de responsabilitati, dar de aici si pana la a te declara surmenat cand ajungi la ora 16.00 acasa e cale lunga. Pai sotul tau are program de gravide si vad ca nici la somnul de frumusete nu e dispus sa renunte. Eu dupa ce am stat cu David 6 luni acasa am ajuns la concluzia ca e mai usor la serviciu decat sa stai acasa cu copilul.
Eu zic sa stai frumos cu el de vorba, sa-i explici calm ca te simti neglijata si frustrata, ca ai ramas aceeasi femeie pasionala si dornica de afectiune, ca ai in continuare nevoie de dragostea si atentia lui. Poate omul chiar nu-si da seama ca tanjesti dupa o vorba calda sau dupa o mangaiere. Te vede toata ziua prinsa cu una alta prin casa asa ca e foarte usor sa-si imagineze ca nu-ti mai sta mintea la altceva. Spune-i ce te nemultumeste, nu mai astepta sa-ti citeasca gandurile ca o fi si el depasit de situatie.
Bibi si David (08.07.2003)
http://community.webshots.com/user/bgoran
liliac1 spune:
Venirea unui copil ar fi trebuit sa cimenteze relatia.
Perioada de sarcina si de dupa face ca femeia sa fie mai atragatoare (eu cel putin asa m-am simtit) si cred ca oricare dintre noi stie ce anume ii place partenerului nostru mai mult.
Lasa si tu fetita pentru cateva ore la cineva (daca ai pe aproape-mama, soacra) si fa-i o surpriza.
Nu-i tranti un bolovan in crestet cand vine de la servici cum ca "trebuie neaparat sa stam de vorba ca altfel nu se mai poate!"
Ia-l usurel si explica-i cu calm, dragalashenie, poate cu un ushor alint (daca ii place) cum ca tare ti-e dor de anumite momente, aminteste-i ce clipe minunate ati petrecut impreuna, sopteste-i ce vrea sa auda si cere-i ceva in schimb ("Tine-ma in bratze ca... mi-e frig!" daca o face atunci: "Stii ce mult imi place sa ma tii asa? As vrea ca aceasta clipa sa nu se mai termine niciodata!") si daca tot vrea sa doarma sa o faca dar cu tine in bratze.
De fapt nu stiu daca te ajuta toate astea si sper, sincer, ca vei gasi din nou drumul catre sufletul lui.
Mult succes!
Liliana& Andra-Maria
http://community.webshots.com/user/liliac1
mamica dulce spune:
olimpia,inteleg prin ce treci,si eu am avut parte de asta..ba chiar de-a lungul timpului i-am spus de cateva ori ca este cu totul altfel decat ma asteptam sa fie viata noastra..am asteptat ani sa fim impreuna ,apoi Marc a venit pe nepregatite si el asa fericit era,ma mangaia pe burta si spunea ca tipetele copilului or sa fie muzica in casa noastra.
Rezultat,la o saptamana de cand am nascut,acasa,voia sa.i puna patura in cap ca cica plansul lui are o frecventa care ii da dureri de dinti.caca lui marc ii face greata si nu a schimbat pampersul decat anul asta cateva zile cand am avut o criza de lumbago si am zacut nemiscata.Si altele...nu i-a dat sa manance,nu s-a trezit noaptile deloc,se intorcea pe partea cealalta si ziua spunea ca i-a stricat somnul,apoi m-am mutat in alta camera cu puiul.nu-l plimba niciodata,nu-l spala,nu-l suporta sa miorlaie sau mai rau,sa planga,nu ma ajuta pe mine cu nimic,ca cica asta e treaba mea,de casnica,si el trebuie sa se odihneasca dupa ce vine de la birou.M-am gandit serios sa divortez.Mai ales ca si intimitaturile noastre sunt numai cand are el chef-prea rar.Avem si momente frumoase,sigur ca da,stiu ca ma iubeste ca un nebun,dar suntem cam pe frecvente diferite si am discutat despre divort de vreo doua ori.In afara de cuvinte vreau si gesturi,o floare,un dar,si mult contact fizic,discutii,comunicare...si simt tot mai des ca nu am ..ce sa.i spun.Am incercat de mii de ori,dar somnul lui e important,dvd-urile lui,calculatorul si drogul numit munca.
La inceput am suferit ca un caine batut,acum nu ma mai consum,
scuza lui e ca NU E UN TATA BUN!..asta zice el de la inceput si pot sa mor langa el ca nu i-o scot din cap,oricat tact si diplomatie as avea,pana cand simt ca o iau razna de draci.
si inca o fraza preferata..VREMEA MEA NU A SOSIT INCA!..adica sa mai treaca vreo 5 ani,sa faca la wc,sa stea smirna in public,sa-i inteleaga jocurile pe calc,sa nu sparga,tranteasca,sa nu trebuiasca sa.i faca jocuri,sa NU PLANGA!I-am sa nu mai astepte,ca poate o sa fie prea tarziu.Si marc e un copil atat de bun,e sanatos,e destept ,e frumos,intelege tot,si e innebunit dupa el...
Daca indraznesc sa-i fac o observatie cand sta cu el 10 minute zice ca gata,nu mai stau niciodata.Incerc sa nu-i spun nimic,dar cateodata nu rezist.
ex(saptamana trecuta s-a nimerit in gradina cu copilul si l-a dat tare intr.un leagan fara centura si s.a dus sa caute nu-s ce in iarba de am zis ca acum zboara de acolo si-si rupe gatul si ,cand i.am zis cat de tandru am putut sa fie mai atent,ca nu e vina lui,ca deh,nu prea a stat cu el sa stie ce si cum..gata,bot de 2 metri,ca e incompetent si el stia oricum ca n.o sa cada de acolo...
si orice i.as spune nu il stimulez in bine,din contra,singura lui reactie eu sunt prost si nu mai fac nimic.
A ajuns sa ma plictiseasca.
Sunt cumplit de dezamagita,imi imaginasem un altfel de tata pentru copilul nostru.Sincer,eu nu l-as lasa numai cu el doua ore si o stie.De cand i.a dat o palma peste fata si am turbat,a zis ca nu mai face,ca numai la fund,daca e cazul.
Si Marc,peste toate,IL ADORA!!cand apare tacsu nu-i mai trebuie nimic si eu mor cand il vad cat e de rece,nu-i permite nimic,e sever intr-un mod tampit si apoi ce mandru e cu baiatul lui cel foarte destept si frumos!I-am zis sa.i vorbeasca mult,sa invete germana ca din alta parte nu are de unde...sa nu scoata numai sunete onomatopeice ca el e oricum mai tot timpul plecat in delegatii...noroc cu vecina noastra care-i vorbeste germana si apoi tot el e mandru ca intelege copilul.
Imi iubesc sotul,in fiecare zi incerc sa ma reindragostesc de el..dar cand se ajunge la copil se duce totul naibii (cateodata)Nu e tot timpul asa,acum m.-am racorit si de asta poate parea de groaza.
Situatia ta mi se pare de preferat,sa stea in cap pentru copil si sa fie rece cu mine,nu sa-mi zica ca ma iubeste mai mult decat pe copil.
Asta mi se pare o aberatie ,impotriva firii,o tampenie.
Si ma credeti ca mai vrea o fetita???
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0
Dena spune:
Cum era sotul tau inainte de sarcina?? E dramatica schimbarea? Esti sigura ca nu a aparut o terta persoana intre timp?
Fa niste sapaturi si aduna ceva date inainte de a avea o discutie matura si clara cu el.
Afectiv e justificat ca relatia sa nu mai fie ca inainte pt ca pur si simplu nu mai ai acelasi timp si energie la dispozitie. Insa dupa cum descrii tu situatia nu e vorba numai de o scadere a afectivitatii... ci chiar de respect fata de tine. Poate e bolnav... orice e posibil.
Singura cale de diagnosticare a situatiei este dialogul ferm si responsabil...Nu ii permite sa se eschiveze... Asta nu inseamna ca vei si solutiona problema, dar macar vei afla datele problemei...
Succes!!
Denisa si bebica din burtica - 29 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi
Rodica P spune:
Olimpia nu trebuie sa astepti prea mult sa reactionezi si ar trebui sa incepi prin a mai lasa la o parte curatenia si spalatul si cind vine el de la servici sa te gaseasca ceva mai odihnita ca sa puteti sa participati impreuna la activitatile legate de copil.
Nici sotul meu nu s-a implicat prea mult in cresterea copilului pina nu demult.
La inceput nici nu prea a fost nevoie cind copilul era mic dar apoi am inceput sa ii cer sa se ocupe de copil si dupa ce am avut citeva discutii vad ca incet, incet isi da drumul mai ales cind vede ca baietelul e topit dupa el.
Mamica dulce ai un copil foarte frumos.
Rodica si Stefan-Daniel
http://community.webshots.com/user/stefandaniel10
http://www.babiesonline.com/babies/s/stefandaniel10
slakje spune:
Mamica dulce vreau sa-ti scriu tie ca tare mi-esti tu draga,imi pare rau sa te vad ca te consumi asa, te-am citit de fiecare data si imi place mult de tine.
Mai rezista si tu putin, doar vreau sa-ti spun ca eu cunosc asa un caz, am pe cineva in familie, doar ca ei au fetitza, asa a fost si el cu fetitza asta pana cand fata a facut asa vreo 8 anisori si nu mai caraia des, mergea la scoala, intelegea mai multe.De atunci a fost topit dupa copil, sa-l vezi, nu e in stare nici sa-l certe, poate fata sa stea in cap ca el rade , i se scurg ochii de drag ce ii de fata.Dar cand fetitza a fost mica exact la fel se purta.
Asa ca vezi tu barbatii astia, mai ales daca nu mai sunt asa tineri...sunt ei mai batutzi in cap...ce sa le faci!
Mai ai si tu rabdare putin, nu stiu chiar te-am mai citit in alt post unde erai iar nemultumita, ce vreau sa te intreb...daca sotul tau lucreaza atata de mult, merge si in delegatii des, de ce nu incerci sa-l bagi pe Marc la o cresa si sa-ti cauti ceva de lucru, nu pe bani multi dar sa ai o ocupatie si alta decat copilul.Imi imaginez ca trebuie sa fie greu, dar lasa ca si noi am stat prin camine cand am fost mici si nu am murit.
Ce zici?
Alina.
quote:
Originally posted by mamica dulce
olimpia,inteleg prin ce treci,si eu am avut parte de asta..ba chiar de-a lungul timpului i-am spus de cateva ori ca este cu totul altfel decat ma asteptam sa fie viata noastra..am asteptat ani sa fim impreuna ,apoi Marc a venit pe nepregatite si el asa fericit era,ma mangaia pe burta si spunea ca tipetele copilului or sa fie muzica in casa noastra.
Rezultat,la o saptamana de cand am nascut,acasa,voia sa.i puna patura in cap ca cica plansul lui are o frecventa care ii da dureri de dinti.caca lui marc ii face greata si nu a schimbat pampersul decat anul asta cateva zile cand am avut o criza de lumbago si am zacut nemiscata.Si altele...nu i-a dat sa manance,nu s-a trezit noaptile deloc,se intorcea pe partea cealalta si ziua spunea ca i-a stricat somnul,apoi m-am mutat in alta camera cu puiul.nu-l plimba niciodata,nu-l spala,nu-l suporta sa miorlaie sau mai rau,sa planga,nu ma ajuta pe mine cu nimic,ca cica asta e treaba mea,de casnica,si el trebuie sa se odihneasca dupa ce vine de la birou.M-am gandit serios sa divortez.Mai ales ca si intimitaturile noastre sunt numai cand are el chef-prea rar.Avem si momente frumoase,sigur ca da,stiu ca ma iubeste ca un nebun,dar suntem cam pe frecvente diferite si am discutat despre divort de vreo doua ori.In afara de cuvinte vreau si gesturi,o floare,un dar,si mult contact fizic,discutii,comunicare...si simt tot mai des ca nu am ..ce sa.i spun.Am incercat de mii de ori,dar somnul lui e important,dvd-urile lui,calculatorul si drogul numit munca.
scuza lui e ca NU E UN TATA BUN!..asta zice el de la inceput si pot sa mor langa el ca nu i-o scot din cap,oricat tact si diplomatie as avea,pana cand simt ca o iau razna de draci.
si inca o fraza preferata..VREMEA MEA NU A SOSIT INCA!..adica sa mai treaca vreo 5 ani,sa faca la wc,sa stea smirna in public,sa-i inteleaga jocurile pe calc,sa nu sparga,tranteasca,sa nu trebuiasca sa.i faca jocuri,sa NU PLANGA!I-am sa nu mai astepte,ca poate o sa fie prea tarziu.Si marc e un copil atat de bun,e sanatos,e destept ,e frumos,intelege tot,si e innebunit dupa el...
Daca indraznesc sa-i fac o observatie cand sta cu el 10 minute zice ca gata,nu mai stau niciodata.Incerc sa nu-i spun nimic,dar cateodata nu rezist.
ex(saptamana trecuta s-a nimerit in gradina cu copilul si l-a dat tare intr.un leagan fara centura si s.a dus sa caute nu-s ce in iarba de am zis ca acum zboara de acolo si-si rupe gatul si ,cand i.am zis cat de tandru am putut sa fie mai atent,ca nu e vina lui,ca deh,nu prea a stat cu el sa stie ce si cum..gata,bot de 2 metri,ca e incompetent si el stia oricum ca n.o sa cada de acolo...
si orice i.as spune nu il stimulez in bine,din contra,singura lui reactie eu sunt prost si nu mai fac nimic.
Sunt cumplit de dezamagita,imi imaginasem un altfel de tata pentru copilul nostru.Sincer,eu nu l-as lasa numai cu el doua ore si o stie.De cand i.a dat o palma peste fata si am turbat,a zis ca nu mai face,ca numai la fund,daca e cazul.
Si Marc,peste toate,IL ADORA!!cand apare tacsu nu-i mai trebuie nimic si eu mor cand il vad cat e de rece,nu-i permite nimic,e sever intr-un mod tampit si apoi ce mandru e cu baiatul lui cel foarte destept si frumos!I-am zis sa.i vorbeasca mult,sa invete germana ca din alta parte nu are de unde...sa nu scoata numai sunete onomatopeice ca el e oricum mai tot timpul plecat in delegatii...noroc cu vecina noastra care-i vorbeste germana si apoi tot el e mandru ca intelege copilul.
Imi iubesc sotul,in fiecare zi incerc sa ma reindragostesc de el..dar cand se ajunge la copil se duce totul naibii (cateodata)Nu e tot timpul asa,acum m.-am racorit si de asta poate parea de groaza.
Situatia ta mi se pare de preferat,sa stea in cap pentru copil si sa fie rece cu mine,nu sa-mi zica ca ma iubeste mai mult decat pe copil.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0
bibi spune:
quote:Daaaaa
Asa cum este sotul tau asa a fost si tatal meu. La fel, nu ne prea suporta in apropierea lui, nu ne-a dat niciodata sa mancam, de schimbat scutece nici nu incape vorba, dar odata cu trecerea timpului, el treptat treptat s-a apropiat de noi. Aceeasi mentalitate misogina (femeia singura trebuie sa aiba grija de casa si copii) a avut-o si tatal meu si chiar si noi l-am simtit multa vreme mai legat sufleteste de mama decat de noi(desi cele doua sentimente n-ar trebui sa suporte comparatie). Eu zic ca sotul tau se incadreaza in tipologia tatalui autoritar si cu timpul o sa vina un moment in care si el va avea rolul sau foarte bine determinat in cresterea si educarea lui Marc si, de ce nu, a fetitei voastre.....
Bibi si David (08.07.2003)
http://community.webshots.com/user/bgoran
elizam spune:
Olimpia, Mamicadulce: situatia mea e foarte asemanatoare cu a voastra.
Eu nu eram dispusa sa dorm fara copil, iar el s-a mutat in alta camera. Ani de zile nu lasam copilul singur cu el, pentru ca el era obosit si nu avea rabdare sa se ocupe de el.
Mie mi-a reprosat chiar ca eu iubesc mai mult copilul, pe cand el ma iubeste mai mult pe mine. Dupa o astfel de "declaratie de dragoste" era sa-l bat.
Acum fetita noastra are aproape sapte ani. Ii cumpara tot ce vrea, ii aduce tot timpul jocuri noi pentru calculator, dar tot nu o intelege.
Explicatia lui e ca nu stie sa se ocupe de ea.
La inceput nu o lua in brate, ca era prea fragila, nu-i schimba Pampers-ul, pentru ca nu stia cum se face.
Cand a avut fetita 2 ani si jumatate, mie mi s-a umplut paharul si am avut o discutie foarte serioasa. De atunci ma mai ajuta in casa (cand vrea el), dar cu copilul tot putin sta si atunci de obicei trebuie sa intervin sa rezolv conflictele care apar.
Ne iubim foarte mult, dar de multe ori trec prin parc pe langa tatici cu copiii la plimbare si mi se strange inima.
Eu mai sper ca pe masura ce creste fetita se va imbunatati situatia
adivio spune:
Olimpia draga, pentru noi Ioana a fost raza de soare, implinirea noastra, nici nu stiu cum sa descriu. Nu am avut nici un fel de probleme, desi el lucra mult intotdeauna era prezent la ora de baie, de fapt eu i-am facut baie singura de abia dupa 1 an. Viata noastra sociala nu a suferit modificari, ieseam la plimbare impreuna si cu Ioana, dar si doar noi doi cind Ioana raminea cu bona sau cu mama. Ba pot sa spun ca parca si mai tandru, mi-a facut cadou un inel deosebit pentru a marca aparitia Ioanei in viata noastra.
Ca un sfat, desi nu e bine sa dai sfaturi, incearca sa-i tratezi egal si pe el si pe copil, acorda-i atentie, pentru ca in fond si barbatii sunt tot ca niste copii si poate crede ca si-a pierdut locul intre prioritatile tale.
Adivio&Ioana-nazdravana