FIV 17

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

quote:
Originally posted by denisa73

Estradiolul este estrogen?

da

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianni spune:

Da, Denisa ...estradiolul este estrogen.Mi s-a prescris si mie (din pacate...)intrucit in ziua 7-a a CM aveam 0,35 ceea ce am inteles ca este mult sub limita ...tot in legatura cu un ET.
Chiar asa , stie cineva care este doza normala pt. stradiol in ziua 7?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nounou spune:

quote:
Originally posted by Tia

fetelor, protocolul FIV de la Medsana este acelasi pentru toata lumea, indiferent a carui pacienta esti. noi am primit o hartie tiparita cu analizele pe care a trebuit sa le facem inainte. mi se pare putin probabil ca fiecare sa aiba lista lui. fiecare pacient are un dosar si din ce am observat sunt destul de scrupulosi. eu cred ca testul despre care spune Monica este introdus acum, ca o agaugire la celelate.

iata ce ni s-a spus noua sa facem (in mai):
*copii ale analizelor de infertilitate (includea si spermograma, recent facuta)
*analize uzuale:
- hemoleucograma
- uree
- creatina
- glicemie
- probe hepatice
- probe de coagulare
- sumar de urina
*analize imunologice:
- hepatita B
- hepatita C
- HIV
- RBW
- chlamidia (din ser si secretie vaginala/ eu) -> desi eu o aveam facuta, a trebuit sa o repet. obligatoriu a trebuit sa o faca si sotul meu
*EKG
*probe respiratorii (sotul meu a sarit-o si n-a fost nici o problema)

apoi am facut dozari hormonale in timpul stimularii, la fiecare ecografie treceam si pe la vampir 3 ecografii -> 3 dozari (estradiol). dupa ET am facut estradiol si progesteron, la 2 saptamani la fel + beta hcg. toate analizele erau trecute la dosar.

in alta ordine de idei, Ancar si Protopopescu lucreaza impreuna atat la punctie, cat si la ET. fiecare "conduce" ostilitatile pentru pacientele lui/ ei, dar se sfatuiesc si decid impreuna ce trebuie facut. La ET insa, embriologul este cel care "actioneaza", dr. nostri fac ecografia.

am scapat ceva?

pupici si incredere, fetelor!

Toate analizele se fac obligatoriu la Medsana?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

nu stiu, nu am intrebat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Nu, nu este obligatoriu sa fie facute la Medsana, important este sa fie facute si centrul unde le faci sa aiba credibilitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Multumesc Tia si Gianni!
E bine,de maine incep tratamentul.Ce ma nelamureste pe mine este cum de mi-a dat estradiol,fara sa-mi faca analize inainte.E adevarat ca,la primul fiv mi-a dat progynova,dar la al 2-lea si al 3-lea nu mi-a mai dat nimic.Doctorul asta nu l-am mai avut pana acum si s-a uitat doar pe dosar si a mi-a dat fara sa-mi faca analize inainte.La telefon a zis ca analizele sunt bune si sa incep tratamentul.Poate face rau estrogenul daca este prea mult?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Da fetele...am intrebat si azi..testele de hipercoagulabilitate se fac inainte de punctie la Giulesti!Nu stiu exact ce, dar cand le fac in octombrie va zic..cica la ei sunt obligatorii si sunt incluse in pret.

Altceva diagnosticul meu final e ..infertilitate din cauze necunoscte...speram sa nu ajung aici.,,dar am tot zis ca poate nu am ovulatie decat cu medicamente etc..ca poate din cauza trompele lungi(dar cu IAs s-ar fi rezolvat)..de 4-5 luni nu m-ai i-au nimik..si in ziua 16-17 am o super ovulatie sa zic asa..saraca de mine nici nu mai stiam cum e fara medicamente...am facut zilele astea si restul analizelor ..toate bune si TPC si tot..sotul are o spermograma buna, acum dupa ce a tinut tratament 1 an...

Ca o gluma..singura analiza proasta e colesterolul care a iesit mic...in rest...numai zic nimik..oricum fac FIV acum in octombrie...am tot sperat ca luna asta la ziua mea de nastere sa am cadou un bebe..nu-i nimik cum o vrea DUmnzeu..e bina daca o sa il am in brate la anul..orice...dupa atatia ani..numai cer nimik!

AniS
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Am zis eu ca s-au desteptat dr din 2000 incoace.Mie nu mi-au cerut mare lucru in materie de analize...norocul meu ca am fost bine si a iesit un bb pana la urma!

Mult succes!

Gabi si Moni(aproape 3 ani).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Fetelor sunt disperata,urmeza sa fac embriotransferul saptamana viitoare si eu am lactatie.Se pare ca din start plec cu 0 sanse.Nu am cum sa fac rost de medicamente,iar daca ii spun medicului nu mai imi face embriotransferul plus ca eu am inceput deja tratamentul pentru asta.Mi-a dat estrogen 3 pastile pe zi 6mg si de maine zice sa iau 12 mg, nu-i cam mult? Mi-a dat si cate o aspirina pe zi.Oare cu ce poate ajuta aspirina in asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Denisa, cum sa nu-i spui medicului??? Cred ca cel mai bine este sa-i spui, pt ca este interesul tau sa faci acest transfer atunci cand ai sanse maxime sa reuseasca.
Ai grija de tine si vezi ce faci! Bafta multa!

PS. si mie mi-a dat aspirina de 75 mg, una/zi, doua saptamani.

Mergi la inceput